Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες έκανα ένα συστήματακι με ριζεν 2600 16ραμ ssd και μια rx580 πριν κάνα χρόνο. Παίζει σχεδόν τα πάντα από παιχνίδια σε fhd 60frames παλιά καινούρια ότι έχω βάλει. Το πρόβλημα μου είναι ότι κάτι μυστήριο συμβαίνει με ταινίες. Βάζω μερικές σε 1080 η κάποια επισοδεια πάλι και νιώθω την εικόνα να το πω τα καρέ να το πω κάπως βαριά. Ομοίως δοκιμάζω να παίξω τα ίδια αρχεία από usb στην τηλεόραση απευθείας και παίζουν απροβληματιστα και νιώθω ότι λειτουργεί πιο σβέλτα πιο γρήγορα. 

Δεν πολυγνωριζω από τεχνικά κωδικοποιησεις και τέτοια /έχω απλά κατεβάσει ένα vlc και κλασσικά το χρησιμοποιώ στο πσ. Παίζει σενάριο αυτόματα το σύστημα μου να διαβάζει τις ταινίες μόνο από τον επεξεργαστή σε χαμηλο φόρτο εργασίας φυσικά καθώς είναι δυνατός και γιαυτό να το νιώθω βαρύ? Παίζει να βάλω την Gpu να βοηθάει η να διαβάζεται από εκεί απευθείας? Κάτι τέτοιο? Και αν ναι τι να κατεβάσω?. Η παίζει να είναι κάτι άλλο μήπως φταίει το vlc (αν και από τον μανισιο πλειερ φαίνεται εξίσου αργό) να βάλω άλλη εφαρμογή? 

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις τον MPV player, τον PotPlayer και πάντα υπάρχει η δοκιμασμένη λύση του Media Player Classic - BE

Προσοχή όμως στον τελευταίο, κατέβασε την έκδοση που βγήκε τον Απρίλιο του 2019 (1.7.18346)
Στις τελευταίες εκδόσεις θέλει να μου εγκαταστήσει και μια toolbar και δεν το ψήνω.
Για τον PotPlayer όπου είναι και ο player της επιλογής μου θα βρεις πολλά tutorials πως να τον στήσεις.
Το πιο δύσκολο στήσιμο είναι αυτό σε συνδυασμό με MadVR αλλά η διαφορά στην ποιότητα είναι εμφανή.
Γενικά έχει πολλές-πολλές ρυθμίσεις αλλά σε ενδιαφέρει η ποιότητα κλπ. τότε αξίζει να ασχοληθείς μαζί του.

Το ίδιο ισχύει για τον Media Player Classic BE όπου και αυτός έρχεται με αρκετές ρυθμίσεις και μπορείς να βρεις πολλά tutorials με settings.
Γενικά ότι tutorial και να δεις για media player classic, μπορείς να το ακολουθήσεις και για την έκδοση BE.

Αν πάλι "βαριέσαι" να ασχοληθείς με όλα αυτά.
Δοκίμασε τον MPV είναι by far ο πιο απλός και ταυτόχρονα και ο "πολύπλοκος" αφού για να πειράξεις τα settings θα πρέπει να φτιάξεις ένα config file και να αρχίσεις να γράφεις εκεί μέσα ότι θέλεις να αλλάξεις.. 
Δεν το λες και ότι καλύτερο αλλά τον χρησιμοποιώ για 2-3 λόγους.
1) Είναι πανάλαφρος και με καλή ποιότητα στο παίξιμο χωρίς να πειράξω τίποτα!
2) Αν έχεις κατεβασμένο και το "youtube-dl" τότε μπορείς άνετα από την κονσόλα να δώσεις mpv <VIDEO_URL> και να streamάρει το video.
Προσωπικά το βρίσκω πολύ βολικό αυτό..
3) Τέλος, μου αρέσει πάρα πολύ το minimal interface του...

• Like 1
Δημοσ.

Εγινε γκαις δοκίμασα και τα 3. Με τα μανισια σετινκς δεν είδα διαφορά. 

Ψαχτηκα λίγο με το media player classic περισσότερο γιατί βλέπω να αναφέρεται παντού και κατέβασα κάτι επιπλέον lav filters. Επέλεξα από το μενού να ανοίγει αλλιώς και μάλλον έγινε. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...