Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 28/6/2019 στις 8:32 ΠΜ, billdanos είπε

Δεν ξέρω αν διαβάσατε το αρχικό post αλλά δεν φεύγει από το σχεδιασμό των προϊόντων. Απλά θα τους τα πουλάει ακριβότερα και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να φτιάχνει και πράγματα που δεν θα είναι μόνο για την apple! :) 

δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να προσπαθεις να εξηγησεις το αρθρο, ο κοσμος εδω παντα θα καταλαβαινει αυτο που θελει, κι οχι πως πλεον ο ανταγωνισμος εκτος απο το να αντιγραφει την σχεδιαστικη της φιλοσοφια θα μπορει να την αγορασει κιολας...

3 ώρες πριν, Dr_Slump είπε

Χωρίς Jobs και Ive πλέον, δεν έχει νόημα. Θα έρθει η κατρακύλα, δυστυχώς.

ναι γιατι η μετοχη της παει καταδιαολου απο οταν αποχωρησε ο jobs.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O Ive είναι ο υπεύθυνος για το design της Apple όπως την ξερουμε ως σήμερα. Χωρίς αυτό το design και το κλειστό εύκολο και αξιόπιστο λειτουργικό, απλά δεν θα ήταν η Apple. Τεχνολογικά έδειξε το δρόμο αρχικά (iPod, iPad, iPhone, retina και FaceTime, airdrop, iMessage, κλπ κλπ) αλλά στη συνεχεια στηρίχθηκε στο design σε σχέση με τους υπόλοιπους, για να διατηρήσει το status ως εταιρία. Δεν νομίζω ότι θα κοστίσει τίποτα στην Apple η αποχώρηση του Ive, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τα 4-5 άτομα που σμίλευαν την εικόνα της εταιρείας για χρόνια. Όλοι έχουν αποτυχίες και επιτυχίες, αλλά όταν οι επιτυχίες είναι για τόσα χρόνια συνεχόμενες και τόσο αναγνωρίσιμες, τότε κάποιος κερδίζει σεβασμό από όλους. Ο Ive δεν διαφώνησε πια με κανέναν, απλά κουράστηκε πλέον να πείθει τους υπόλοιπους, να διαπληκτίζεται με πολλούς, για να υλοποιεί τελικά (ίσως και τροποποιημένα) όσα θέλει. Τώρα πια θα κάνει ο,τι του αρέσει τελικά (ξέρω λαϊκό άσμα!)...χωρίς να του τα σπάει κανεις. Από την άλλη και η Apple θέλει ίσως να ακολουθήσει άλλη «γραμμή» ή είδε ότι επήλθε κορεσμός στη σχέση των υπολοίπων με τον Ive δημιουργικά...  Νομίζω win win situation και θα έλεγα ότι πολύ σωστά έγινε. Λογική στη δημιουργία.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/6/2019 στις 3:33 ΜΜ, dali13gr είπε

... γιατί το iPhone είναι το top status symbol και αυτό δεν οφείλεται στο design αλλά στο ότι είναι Apple.

Θυμίσου όμως ποιός το έκανε "Top Status Symbol". Ο Ive ήταν ένας απο τους 2.

Το Design είναι το 90% του ορισμού που έθεσες.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nikosgnr είπε

Θυμίσου όμως ποιός το έκανε "Top Status Symbol". Ο Ive ήταν ένας απο τους 2.

Το Design είναι το 90% του ορισμού που έθεσες.

Η Apple το έκανε. Design είχε καλό τότε ούτως ή άλλως ή εταιρεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...