Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. 

Ξέρω ότι το θέμα της αγοράς έχει υπεραναλυθεί και αν και έχω κοιτάξει αρκετά στα υπόλοιπα θέματα του forum, λόγω άγνοιας είμαι ακόμα στο σκοτάδι. 

Σκέφτομαι να αγοράσω κάποια τοππυ προηγούμενου έτους (2018) μόλις βγουν τα μοντέλα του 2019 γιατί φαντάζομαι οι αλλαγές από έτος σε έτος είναι λίγες και η τιμή πέφτει αρκετά, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Αντιγράφοντας το αρχικό θέμα έχουμε και λέμε:

Διαθέσιμο budget: 1500

Απόσταση και γωνία θέασης: δεν είμαι απόλυτα σίγουρος... γύρω στα 3 μέτρα μάλλον? Γωνία θέασης χωρίς πολλές απαιτήσεις αφού θα κάθομαι ακριβώς μπροστά.

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: Κυρίως ταινίες. Έχω ένα blue ray player και κάνω και streaming κάποιων ταινιών που κατεβάζω στον υπολογιστή μέσω του plex. Παιχνίδια παίζω ελάχιστα. (Μόνο το tomb raider όταν βγαίνει καινούργια έκδοση για περίπου 2 μήνες αραιά και που μέχρι να το τελειώσω). Επίσης ασχολούμαι με τη φωτογραφία και θα ήθελα να βλέπω κάποιες φωτογραφίες.

Επίσης έχω κινητό samsung οπότε θα με βόλευε μία καλή συνεργασία, αραιά και που χρησιμοποιώ το dex ή το screen mirroring. Εάν είναι σχετικά γρήγορη με καλό επεξεργαστή είναι σημαντικό προσόν. 

Τέλος είχα στο παρελθόν πρόβλημα με κάποιες τηλεοράσεις και την κωδικοποίηση ελληνικών υποτίτλων σε κάποιες ταινίες που είχα κατεβάσει. Θα προτιμούσα να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "): Φαντάζομαι γύρω στις 55 ίντσες

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ)δεν έχω γνώση. 

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : προσανατολίζομαι μάλλον προς κάποια OLED (LG?) αλλά όπως είπα δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Και δεν πολυκαταλαβαίνω και τις διαφορές ανάμεσα στα πάμπολλα μοντέλα που έχει η κάθε εταιρία. 

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά)από οπουδήποτε

Ευχαριστώ!!!

•  
Επεξ/σία από Bezbozny
Δημοσ.

Εισαι σιγουρος οτι εχεις 10 μετρα αποσταση? Σε αυτη την περιπτωση κοιτας 75'' και πανω. Αν θες οπωςδηποτε ομως 55 σε αυτα τα λεφτα πας σε LG . Τις samsung ειδικα ξεχνα τες εχουν πολλα προλβηματα

Δημοσ.
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά ποια η διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα που παραθέτεις;

Νομίζω ότι 55 ίντσες θα είναι καλά. Παραπάνω ξεφεύγει η τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σεβαστό αλλά δε θέλω κάτι μεγαλύτερο από 55 'ιντσες. Σε 55 ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε LG, Sony, Samsung, Philips κτλ?

Υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρω μοντέλο του 2018? Προσφέρουν τα μοντέλα του 2019 κάτι παραπάνω;

Δεν επείγομαι να πάρω κάτι άμεσα, μπορώ να περιμένω μέχρι το Νοέμβριο όταν θα έχουν πέσει λίγο οι τιμές των φετινών μοντέλων.

Επεξ/σία από Bezbozny
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Bezbozny είπε

σεβαστό αλλά δε θέλω κάτι μεγαλύτερο από 55 'ιντσες. Σε 55 ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε LG, Sony, Samsung, Philips κτλ?

Υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρω μοντέλο του 2018? Προσφέρουν τα μοντέλα του 2019 κάτι παραπάνω;

Δεν επείγομαι να πάρω κάτι άμεσα, μπορώ να περιμένω μέχρι το Νοέμβριο όταν θα έχουν πέσει λίγο οι τιμές των φετινών μοντέλων.

Περιμενε τοτε καλυτερα για black friday εφοσον μπορεις να περιμενεις μεχρι τοτε.

Εφοσον θες για ταινιες και λιγοτερο digea , πας σε LG OLED. Δεν ξερω με sammy κινητα ποσο συνεργαζεται.

Αλλιως πας σε Sony OLED που εχει android TV. Η αλλιως sony σειρα XG9005 που ειναι LED μεν αλλα οτι καλυτερο μπορεις να παρεις.

Αν βρεις καποια καλη προσφορα σε 2018 μοντελο παρε το. ισως στις OLED ομως να εχουν βαλει καλυτερη τεχνολογια για τ α burn in , image retention 

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα μην πάρεις OLED. Το πρόβλημα με το burn in είναι υπαρκτό, έχει αναφερθεί σε πάρα πολλά forums και καλό είναι ο μέσος χρήστης να μην μπλέκει με τέτοιες τεχνολογίες ακόμα.

Δες αυτή. Είναι όπως λες μοντέλο του 2018 που συμφέρει 100% περισσότερο από μοντέλα του 2019, που απλά και μόνο έχουν έναν λίγο καλύτερο επεξεργαστή (και τι έγινε) και κοστίζουν μισή φορά πάνω.

https://www.skroutz.gr/s/13735490/Sony-KD-55XF9005.html?from=sku_spec_variations

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, stakyr1 είπε

Για μένα μην πάρεις OLED. Το πρόβλημα με το burn in είναι υπαρκτό, έχει αναφερθεί σε πάρα πολλά forums και καλό είναι ο μέσος χρήστης να μην μπλέκει με τέτοιες τεχνολογίες ακόμα.

Δες αυτή. Είναι όπως λες μοντέλο του 2018 που συμφέρει 100% περισσότερο από μοντέλα του 2019, που απλά και μόνο έχουν έναν λίγο καλύτερο επεξεργαστή (και τι έγινε) και κοστίζουν μισή φορά πάνω.

https://www.skroutz.gr/s/13735490/Sony-KD-55XF9005.html?from=sku_spec_variations

Για πες μας οι OLED σε ποιες περιπτωσεις εμφανισαν burn in

Δημοσ.

Πάντως μην πάρεις Samsung μοντέλο του 18  έξι μήνες παιδεύομαι να βγάλω άκρη μαζί τους με το θέμα που έχουνε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexakos89 είπε

Για πες μας οι OLED σε ποιες περιπτωσεις εμφανισαν burn in

Όταν βλέπεις συνέχεια survivor και nikelodeon

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stakyr1 είπε

Όταν βλέπεις συνέχεια survivor και nikelodeon

Ναι αλλα ο TS ειπε οτι βλεπει ταινιες , σε bluray μορφη , ενα παιχνιδι για 2 μηνες και σπανια digea.

Οποτε γιατι δεν προτεινεται η OLED τεχνολογια εδω και του προτεινεις , να κοιταξει σε LCD ?

Δημοσ.

Γιατί έκρινα από αυτά που ρώτησε και όπως είπε και ο ίδιος, ότι είναι στην κατηγορία του μέσου χρήστη. Θα κάθεται να κλείνει κάθε 3 ώρες την τηλεόραση για να κανουν refresh τα oleds, θα εχει τη φωτεινότητα χαμηλά και θα κυνηγάει τη γυναίκα του και τα παιδιά του να μην αφήνουν με τις ωρες την τηλεόραση στο ιδιο καναλι; Ή μηπως είναι για να αλλάζει τηλεόραση καθε 5 χρόνια; Και μην μου πεις οτι βαζεις το χερι σου στη φωτιά ότι σε 5 χρόνια με ο,τι χρήση και να κάνει, το πάνελ δεν θα εχει burn in. Ασε τον ανθρωπο να παρει μια καλη Led τηλεόραση, να κρατήσει και τα μισά λεφτά απ' αυτά που θα έδινε για oled και οταν προχωρησει η τεχνολογία το ξαναβλέπει το θέμα.

Δημοσ.

χμ.. προβληματίστηκα τώρα ... αν και η αλήθεια είναι ότι δε νομίζω να βλέπω πάνω από 3 ώρες τηλεόραση τη μέρα.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...