Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δεχτώ την πώληση του αυτοκινήτου μου με μια προκαταβολή και τα υπόλοιπα γραμμάτια. Τόσο καιρό δεν δεχομουν τέτοιες προτάσεις αλλά επειδή το ποσό είναι σχετικά υψηλό για την εποχή έχω καταλάβει ότι δεν τα έχει ο κόσμος αυτά τα χρήματα πλέον οπότε μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ..

Το θέμα που με καίει είναι ποια διαδικασία με εξασφαλιζει όσο το δυνατόν περισσότερο? Δεν έχω ξανακάνει γραμμάτια και ξέρω ότι είναι ριψοκίνδυνο αλλά σίγουρα κάτι παραπάνω θα μπορώ να κάνω τουλάχιστον να εξασφαλιστώ λίγο περισσότερο.. εννοείται το αυτοκίνητο θα πουληθεί και θα του κάνω παρακράτηση κυριότητας και επίσης θα βάλω όρο να γίνει μικτη ασφάλεια για την διάρκεια των γραμματιων οπότε σε περίπτωση ζημιάς να αποζημιωθω τουλάχιστον.. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω να μου προτείνετε για να εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερο ότι θα πάρω τα χρήματα?

Επίσης ποια είναι η διαδικασία για να κάνω γραμμάτια?

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις το ανέφερες ήδη, παρακράτηση κυριότητας, που στην ουσία το μόνο που σου εξασφαλίζει είναι ότι ο αγοραστής δεν θα μπορέσει να το πουλήσει αν δεν το ξοφλήσει πρώτα, τίποτα άλλο.

Αλήθεια, τον όρο για μικτή ασφάλεια θα τον βάλεις που ακριβώς? Επίσης πως ακριβώς θα γίνει να μπεις εσύ δικαιούχος της τυχόν αποζημίωσης, να υποθέσω πως έχεις ήδη μιλήσει με κάποια ασφαλιστική που σε διαβεβαίωσε πως γίνεται?

Όσο για τη διαδικασία των γραμματίων, απλά τα αγοράζετε από κάποιο βιβλιοπωλείο, συνήθως σε μπλοκ είναι:

https://www.sfragidadiko.gr/el/logistika-entipa/sinallagmatikes-grammateia/49622-5203358001612-mplok-grammation-50-fyllon-10x21cm-no-161-detail

Απλά τα συμπληρώνετε και τα υπογράφετε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το μόνο που μπορείς να κάνεις το ανέφερες ήδη, παρακράτηση κυριότητας, που στην ουσία το μόνο που σου εξασφαλίζει είναι ότι ο αγοραστής δεν θα μπορέσει να το πουλήσει αν δεν το ξοφλήσει πρώτα, τίποτα άλλο.

Αλήθεια, τον όρο για μικτή ασφάλεια θα τον βάλεις που ακριβώς? Επίσης πως ακριβώς θα γίνει να μπεις εσύ δικαιούχος της τυχόν αποζημίωσης, να υποθέσω πως έχεις ήδη μιλήσει με κάποια ασφαλιστική που σε διαβεβαίωσε πως γίνεται?

Για την μικτή ασφάλεια του το έθεσα ως όρο για να γίνει η συναλλαγή.. αφού θα είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στην άδεια τα χρήματα λογικά θα πάνε σε εμένα.. εκτως αν κάνω λάθος.. σκεψεις είναι αυτά..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Liapisftw είπε

Για την μικτή ασφάλεια του το έθεσα ως όρο για να γίνει η συναλλαγή.. αφού θα είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στην άδεια τα χρήματα λογικά θα πάνε σε εμένα.. εκτως αν κάνω λάθος.. σκεψεις είναι αυτά..

Κάτσε γιατί έχεις μπερδευτεί λίγο, αν γίνει πώληση του αυτοκινήτου τότε η άδεια θα αναγράφει το όνομα του αγοραστή, μόνο αν δεν γίνει πώληση θα γράφει το δικό σου. Που κάτι τέτοιο σαφώς και δεν προτείνεται γιατί και όλα τα βάρη του οχήματος θα πέφτουν σε σένα, και σε πιθανό ατύχημα θα έχεις ευθύνη ως ιδιοκτήτης.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Κάτσε γιατί έχεις μπερδευτεί λίγο, αν γίνει πώληση του αυτοκινήτου τότε η άδεια θα αναγράφει το όνομα του αγοραστή, μόνο αν δεν γίνει πώληση θα γράφει το δικό σου. Που κάτι τέτοιο σαφώς και δεν προτείνεται γιατί και όλα τα βάρη του οχήματος θα πέφτουν σε σένα, και σε πιθανό ατύχημα θα έχεις ευθύνη ως ιδιοκτήτης.

Έχεις δίκιο δεν το διευκρίνισα σωστα.. στην άδεια όμως δεν θα αναφερει κάπου ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας? Μπορεί να έχω λάθος αλλά είχα την υποψία ότι ναι μεν το έχει ο άλλος το κυκλοφορεί πληρώνει τέλη κλπ αλλά ο κυρίως κάτοχος του αυτοκινήτου παραμένω εγώ. Συγνωμη αλλά και εγώ ρωταω γιατί δεν γνωρίζω..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Liapisftw είπε

Έχεις δίκιο δεν το διευκρίνισα σωστα.. στην άδεια όμως δεν θα αναφερει κάπου ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας? Μπορεί να έχω λάθος αλλά είχα την υποψία ότι ναι μεν το έχει ο άλλος το κυκλοφορεί πληρώνει τέλη κλπ αλλά ο κυρίως κάτοχος του αυτοκινήτου παραμένω εγώ. Συγνωμη αλλά και εγώ ρωταω γιατί δεν γνωρίζω..

Σαφώς και στην άδεια θα γράφει ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, αλλά - όπως έγραψα και παραπάνω - όταν υπάρχει παρακράτηση η μόνη διαφορά είναι είναι ότι δεν μπορεί να το πουλήσει αν δεν γίνει πρώτα άρση, τίποτα άλλο.

Ιδιοκτήτης είναι το όνομα που γράφει στην άδεια, ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με τεκμήριο, ο ιδιοκτήτης χρεώνεται με τέλη κυκλοφορίας, πρόστιμα, τα πάντα.

Ο κάτοχος είναι άλλο πράγμα, είναι αυτός που το κατέχει, αν πχ μου δανείσεις το αμάξι σου για να πάω στο χωριό μου το σαββατοκύριακο, τότε για αυτό το διάστημα εγώ θα είμαι ο κάτοχος.

Εγώ πάντως θα πρότεινα να το δώσεις σε λογική τιμή και με μετρητά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι ποσό θα πάρεις μετρητά και τι σε γραμματια και ποσά θα είναι τα γραμμάτια ?Ειναι μεγάλο το ρίσκο που θα πάρεις...

Προσωπικα θα δεχόμουν μόνο κάτι σε 70% μετρητά και μέχρι 6 γραμμάτια το πολύ.

Επεξ/σία από moure
  • Like 1
Δημοσ.

Η αδεια και η ασφαλεια ειναι στον ιδιοκτητη και οχι στην παρακρατηση αδειας. Μια αλλη λυση ειναι να μεινει η αδεια στο ονομα σου αλλα αμα ο αλλος το τρακαρει και το παιξει δεν πληρωνω, εχασες και αμαξι και λεφτα. Τα γραμματια εχουν πλεον αστεια νομικη αξια και αν ο αλλος σου κατσει ταπα και τρακαρει και το οχημα ... δε συμφερει. Κατεβασε την τιμη και δωσε το αλλου.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σαφώς και στην άδεια θα γράφει ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας, αλλά - όπως έγραψα και παραπάνω - όταν υπάρχει παρακράτηση η μόνη διαφορά είναι είναι ότι δεν μπορεί να το πουλήσει αν δεν γίνει πρώτα άρση, τίποτα άλλο.

Ιδιοκτήτης είναι το όνομα που γράφει στην άδεια, ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με τεκμήριο, ο ιδιοκτήτης χρεώνεται με τέλη κυκλοφορίας, πρόστιμα, τα πάντα.

Ο κάτοχος είναι άλλο πράγμα, είναι αυτός που το κατέχει, αν πχ μου δανείσεις το αμάξι σου για να πάω στο χωριό μου το σαββατοκύριακο, τότε για αυτό το διάστημα εγώ θα είμαι ο κάτοχος.

Εγώ πάντως θα πρότεινα να το δώσεις σε λογική τιμή και με μετρητά.

Δυστυχώς δεν μπορεί να κατέβει πιο κάτω η τιμή.. ήδη πονάω που το δινω..

8 λεπτά πριν, moure είπε

Τι ποσό θα πάρεις μετρητά και τι σε γραμματια και ποσά θα είναι τα γραμμάτια ?Ειναι μεγάλο το ρίσκο που θα πάρεις...

Προσωπικα θα δεχόμουν μόνο κάτι σε 70% μετρητά και μέχρι 6 γραμμάτια το πολύ.

12χιλιαδες μπροστά και 5 γραμμάτια.. βασικά θέλει να δώσει λιγοτερα μπροστά αλλά δεν δέχομαι.. τώρα θέλω να πιστεύω ότι θα δεχτεί στα 5 γραμμάτια των 1.000€.. Τι να πω.. με φοβίζει είναι η αλήθεια..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Liapisftw είπε

Δυστυχώς δεν μπορεί να κατέβει πιο κάτω η τιμή.. ήδη πονάω που το δινω..

Ο πόνος είναι άσχετος, σημασία έχει το κατά πόσο η τιμή που το δίνεις είναι κοντά στην εμπορική αξία. Για να δυσκολεύεσαι πάντως, προφανώς το δίνεις ακριβά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ο πόνος είναι άσχετος, σημασία έχει το κατά πόσο η τιμή που το δίνεις είναι κοντά στην εμπορική αξία. Για να δυσκολεύεσαι πάντως, προφανώς το δίνεις ακριβά.

Οι τιμές κυμαίνονται από 14 με 18.500 στο συγκεκριμένο μοντέλο και χρονολογία.. συν ότι έχω μόνο 60.000χλμ και πάρα πολλά έξτρα.. ενδιαφέρον υπάρχει αρκετό απλά οι περισσότεροι θέλουν δόσεις ή ανταλλαγές..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Liapisftw είπε

Οι τιμές κυμαίνονται από 14 με 18.500 στο συγκεκριμένο μοντέλο και χρονολογία.. συν ότι έχω μόνο 60.000χλμ και πάρα πολλά έξτρα.. ενδιαφέρον υπάρχει αρκετό απλά οι περισσότεροι θέλουν δόσεις ή ανταλλαγές..

Όταν λες ότι οι τιμές κυμαίνονται από τόσο έως τόσο, εννοείς τις τιμές που ζητάνε στις αγγελίες? Ρωτάω γιατί κατά κανόνα οι τιμές που ζητάνε είναι αρκετά παραπάνω από τις τιμές που μπορεί να πιάσει ένα αυτοκίνητο, δλδ την εμπορική του αξία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όταν λες ότι οι τιμές κυμαίνονται από τόσο έως τόσο, εννοείς τις τιμές που ζητάνε στις αγγελίες? Ρωτάω γιατί κατά κανόνα οι τιμές που ζητάνε είναι αρκετά παραπάνω από τις τιμές που μπορεί να πιάσει ένα αυτοκίνητο, δλδ την εμπορική του αξία.

Ναι μιλάω για τις τιμές στις αγγελίες. Ανάλογα την ανάγκη του καθενός. Εγώ δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ανάγκη ούτε και βιάζομαι. Θεωρώ ότι όποιος έχει ψαχτεί με τα συγκεκριμένα θα εκτιμήσει αρκετά το αυτοκίνητο. Δεν θέλω να το παινευτω αλλά το αυτοκίνητο πραγματικά είναι αριστο.

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.. είναι τα άτιμα τα γραμμάτια. Από ότι φαίνεται νομίζω δεν θα δεχθώ την πρόταση γιατί δεν με εξασφαλιζει τίποτα... Διάβασα και ένα παλιό νήμα στο οποίο υπήρχαν μέλη που προέτρεπαν μέλος που χρωστούσε γραμμάτια να μην τα πληρώσει καν και ότι ο πωλητής δεν μπορεί να του κάνει τίποτα παρά να ελπίζει στην καλή του την καρδιά για την εξόφληση του ποσού..

Επεξ/σία από Liapisftw
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Liapisftw είπε

Ναι μιλάω για τις τιμές στις αγγελίες. Ανάλογα την ανάγκη του καθενός. Εγώ δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ανάγκη ούτε και βιάζομαι.

Ok, κατάλαβα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...