Βασίλης_29 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, green gordon είπε Εδώ κάνουν ανακαινίσεις και πετάνε τα μπάζα στο πεζοδρόμιο για να γλυτώσουν τα 90€ του κάδου μπαζών. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα γενικότερα... Δεν ξέρω αν έχει τύχει να κάνεις ποτέ ανακαίνιση ή εργασίες που να αφήσετε πολλά μπάζα, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.... εμείς πριν 1.5 έτος πληρώσαμε 200 ευρώ για τον κάδο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, κανονικά πρέπει να υποβάλλεις αίτηση στον δήμο για το σημείο και τον χώρο που θα καταλάβει ο κάδος και να πληρωθούν δημοτικά τέλη, εκτός των παραπάνω, ορισμένοι δήμοι απαιτούν οικοδομική άδεια για τις εργασίες κατά την υποβολή της αίτησης, έλα όμως που δεν είναι απαραίτητη η οικοδομική άδεια για όλες τις οικοδομικές εργασίες.... Εν τω μεταξύ, ο ξάδερφος μου όταν έκανε ανακαίνιση μάζεψε τα μπάζα μέσα σε σακούλες στο διαμέρισμά του, ακριβώς γιατί δεν μπορούσε να τα αφήσει κάπου έξω αλλά και δεν ήθελε να μπει σε αυτή την διαδικασία, οι σακούλες ήταν ασήκωτες, πήρε τηλέφωνο εταιρείες για την αποκομιδή των υλικών, όλοι του έλεγαν οτι οι σακούλες πρέπει να βρίσκονται στον δρόμο και δεν αναλαμβάνουν να τις μεταφέρουν αυτοί από το διαμέρισμα μέχρι το όχημα. Δεν μπορούσε να τις αφήσει πεζοδρόμιο γιατί είναι παράνομο, έκανε τελικά συνεννόηση με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μετά από διαφωνίες φυσικά και κατέβασε μαζί με έναν εργάτη τα μπάζα μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας μέχρι να περάσει το φορτηγό να τα μαζέψουνε, έφαγε και κράξιμο από ορισμένους ενοίκους. Εμείς σε δικές μας εργασίες που κάναμε, φέραμε έναν κάδο αλλά δεν κάναμε αίτηση στον δήμο για τα τέλη κατάληψης στον δρόμο, την επόμενη φορά που προγραμματίζουμε να έχουμε εργασίες, αν καταφέρουμε και συνενοηθούμε με τον διαχειριστή θα αφήσουμε τις σακούλες στην πυλωτή και θα καλέσουμε φορτηγό να τα πάρουν. Που θέλω να καταλήξω, το 80-90% που πετάει τα μπάζα στο πεζοδρόμιο και στους κάδους δεν ενδιαφέρεται για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να περάσει, αν είναι νόμιμο, ούτε του καίγεται καρφί για τίποτε άλλο. Αλλά αν είναι και για να είσαι νόμιμος να τραβάς όλο αυτό το νταβαντούρι, καλύτερα να τα πετάξεις έξω από κάδους σκουπιδιών και να κάνεις μια αναφορά στον δήμο σου οτι και καλά κάποιος άφησε μπάζα εκεί να περάσουν να τα πάρουνε..... Ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές των πόλεων που δεν υπάρχει πυλωτή στην πολυκατοικία ή κάποια άλλη αυλή για να αφήσεις τα μπάζα και να φορτωθούν στο όχημα όταν αυτό περάσει, το πρόβλημα είναι εντονότατο για κάποιον που θέλει να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι του.
chriskourou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Πρόκειται κατά γενική ομολογία περί σπείρας. Στη δική μου γειτονιά έρχονται και παίζουν μικρά παιδιά από άλλες γειτονιές και δημιουργούν ηχορύπανση, προφανώς επειδή δε θέλουν να ηχορυπάνουν τη δική τους γειτονιά. Το γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από chriskourou 3
papoys1 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Ομαδικό ξεκατίνιασμα κάποιου. Οκ μπορεί να είναι παρατραβηγμένο αλλά δεν το θεωρώ και παράλογο αλλά ούτε και παράνομο.Ο κάθε ένας προσπαθεί να προστατέψει τη γειτονιά του με διάφορους τρόπους. Παλαιότερα που οι κάδοι ήταν άναρχα και στον Δήμο μου πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν αυτό που λέει ο TS. Ενώ είχαμε ένα κάδο δίπλα μας κάποιοι πήγαιναν και πετούσαν τα σκουπίδια τους 60-70 μέτρα πιο κάτω στην επόμενη γωνία που υπήρχαν δύο κάδοι.Ο λόγος;;;;;; Πρώτον να μη γεμίσει ο δικός μας και μετά κάποιοι τα αφήνουν απέξω και δεύτερο για τη βρώμα που έβγαζαν το καλοκαίρι.Όταν ο δικός μας ήταν γεμάτος και εγώ το έκανα.Πήγαινα πιο κάτω και τα άφηνα.Ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι έκαναν το αντίθετο αλλά τι να γίνει.Οπότε μη λέμε ότι είναι παρατραβηγμένο και τρελλό να γίνεται κάτι τέτοιο.
*nenya* Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Να ξερετε υπάρχουμε κι εμείς που ειτε επειδή σιχαινομαστε να ανοιξουμε το καπακι του καδου της γειτονιας ειτε επειδη δεν βολεύει παντα να πατησουμε με το ποδι να ανοιξει, παμε στον πρωτο καδο που θα βρουμε με ανοιχτο καπακι. 2 2
damienmaguire Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μια είναι η λυση. Βάζουμε όλοι τα σκουπίδια μας στο πλυντήριο και τα βάζουμε στους κάδους μοσχομυριστα και καθαρά. Δε βρωμάει τίποτα όπου και αν τα πετάξεις. Εκτός η εντός κάδου. 1 1
cumulus Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Εγώ έχω άλλο πρόβλημα .Ολες οι ωραίες οι γκόμενες πάνε και αράζουν έξω από άλλες πολυκατοικίες .Τι μπορώ να κάνω για να έρθουν στη δικιά μου ; 2
mants118 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Ο καθένας μπορεί να πετάει τα σκουπίδια του σε όποιο κάδο θέλει, μέσα στο κάδο όμως. Έχω θα είχα αντίρρηση να έρθει κάποιος άσχετος και να πετάξει μπάζα στους καδους δίπλα στο σπίτι μου.
evkar Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Πριν μερικά χρόνια , κάναμε ανακαίνιση στο σπίτι .Μου λέει ο μάστορας , κοίτα να φέρεις ένα κάδο για τα μπάζα , για να είμαστε σωστοί και στη γειτονιά. Φέρνω έναν 10κυβικά , πιο πολλά μπάζα βρήκα μέσα από τους γείτονες παρά αυτά που έβγαλε η οικοδομή (ακόμη και σκουπίδια είχαν πετάξει μέσα) . Και να σκεφτείς ότι το κάναμε για να είμαστε "σωστοί" στη γειτονιά και στην "κενωνία" Με πιάνει και ένας γείτονας , και μου λέει , "έχε το νου σου , γιατί αυτοί που πέταξαν μπάζα στον κάδο που έφερες (τους είχε δει) ρωτούσαν αν έχεις βγάλει άδεια μικρής κλίμακας για την ανακαίνιση( και βέβαια είχε βγάλει άδεια ) . Απίθανοι , ό,τι και να πεις .Κακό πράγμα τα απωθημένα , είχε δίκιο ο Φρόιντ. 1 1
bluesattack Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Οχι μονο πετανε τα σκουπιδια στους ξενους καδους αλλα περπατανε και στα ξενα πεζοδρομια Κατι ξερανε παλια που ειχαν πολεις κρατη.Ωρα για γειτονιες κρατη με τειχη.Οχι ξενες καρπουζοφλουδες στους καδους μας ! 1
kawavn800 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Καλημέρα σε όλους τους προλαλήσαντες. Πριν από όλα θα ήθελα να σας πω ότι μια επίσκεψη σε κανονισμό Καθαριότητας των Δήμων θα σας λύσει την απορία. Επί το πλείστον όλες οι τοποθετήσεις νομίζω είναι άστοχες. Ο κάδος απορριμμάτων τοποθετείται για τις ανάγκες των διαμενόντων (ανάλογα τον αριθμό) και όχι των παρερχομένων. Αναφέρομαι σε κάδους πολύ κατοικιών. Τώρα το ότι ο καθένας από εμάς κάνει ότι επιθυμεί είναι άλλο θέμα. Καλή συνέχεια 1
Silverage Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Έχουν κανει παρατήρηση στην μάνα μου. Έχουμε 2 κάδους, ο ένας 30 μέτρα απο το σπίτι μας και ο άλλος 50. Αυτός στα 50 μέτρα βολεύει πιο πολύ γιατί αν πας στον άλλον πρέπει να ξαναγυρίσεις πίσω πάλι για να πας απο την άλλη μεριά οπότε δεν έχει νόημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις