Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά δεν υπήρχε καμία δόση ειρωνείας στο σχόλιο μου! Έχω δει πολύ πιο περίεργα πράγματα από αυτό. Ειδικά αν είναι μικρή η γειτονιά. 

Με ξεπερνάει πάντως αν κάποιος αφήνει αλλού τα σκουπίδια του για να μη μυρίζει ο πλησιέστερος κάδος στο σπίτι του.

Δηλαδή στον "δικό του" δεν θα πετάξει κάποιος σκουπίδια;! 

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nivou είπε

Πραγματικά δεν υπήρχε καμία δόση ειρωνείας στο σχόλιο μου! Έχω δει πολύ πιο περίεργα πράγματα από αυτό. Ειδικά αν είναι μικρή η γειτονιά. 

Μεχρι και παραδοσεις χρηματων απο απαγωγες....η και παρτιδες ναρκωτικα....ενοχοποιητικα στοιχεια λογσμοι κλπ. Τι δουλεια κανεις?..ιατροδικαστης αστυνομος δημοτικος υπαλληλος?...δεν πιστευω να δουλευεις σε σινεμα και να τα βλεπεις εκει οπως εγω...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Μυριζαν   μνιλα   τα   στριγκακια???

Όχι, αυτά τα φορούσε ο γκόμενος της και μύριζαν βαρβατίλα.

Δημοσ.

Λοιπόν γιατί βλέπω να έρχεται λουκέτο.

Οι ανοιχτομυαλοι του ινσομνια παρακαλουνται να γράψουν τις διευθύνσεις τους από τις γειτονιές τους να περνάμε κάθε βράδυ να αφήνουμε τα σκουπίδια της ημέρας(εννοείτε μέσα στους κάδους και αν έχει γεμίσει ε σιγά πιο δίπλα)

Οποίοι είναι και περίεργοι ας ανοίγουν τα σκουπίδια μπας και βρούν κάτι ενδιαφέρον εκτός από τα χιλιάδες σκατ@χαρτα

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

Ότι λέει ο τίτλος.

Μερικές μέρες το απόγευμα κάθομαι  στο μπαλκόνι και βλέπω περαστικούς να έρχονται με το αυτοκίνητο τους να αφήνουν 2-3 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες έξω  από τους κάδους που εξυπηρετούν εμένα και την γειτονιά μου.

Ξέρω οι κάδοι είναι δημόσιοι και δεν έχω κανένα δικαίωμα να τους πω κάτι, απλώς απορώ γιατί το κάνουν αυτό. Θα τους άρεσε να πηγαίνω και εγώ έξω από το σπίτι τους να αφήνω σκουπίδια στους ήδη γεμάτους κάδους τους? 

Δεν νομίζω.

Σας έχουν τύχει και εσάς παρόμοια "περιστατικά" η μόνο οι δικοί μου κάδοι έχουν το μέλι?

Η φυσιολογική συμπεριφορά είναι να πετάμε τα σκουπίδια όσο γίνεται νωρίτερα, άρα και πιο κοντά στο σπίτι (γραφείο-whatever) όχι να τα κάνουμε βόλτα με το αμάξι, οπότε και επί του θέματος, δεν είναι το «φυσιολογικό» αυτό.

«Αποδεκτό» είναι, από το νόμο. Δεν μπορείς να το απαγορέψεις σε κάποιον. Αν το πρόβλημα είναι οι μυρωδιές, η λύση του προβλήματος είναι η πιο συχνή αποκομιδή, ειδικά το καλοκαίρι. Δουλειά του εκάστοτε Δήμου είναι και δεν την κάνει τζάμπα, την πληρώνουμε.

Προσωπικά και έχω δει κάτι αντίστοιχο και κάνω περίπου το ίδιο, σε κάδους ανακύκλωσης. Δεν υπάρχει τέτοιος κοντά στο χώρο εργασίας, επικοινώνησα με το Δήμο, μπήκα σε «λίστα προτεραιότητας» («ναι, θα το δούμε»), οπότε προσωρινώς φορτώνω στο αυτοκίνητο χαρτοκιβώτια διπλωμένα και τακτοποιημένα και αλουμινόκουτα πλυμμένα και τα ξεφορτώνομαι σε μπλε κάδους άλλων περιοχών. Οι «Ρομά» (που λέει και ο DYEL) δεν έχουν πρόβλημα με αυτό. 😄

Αν το πρόβλημα είναι το «ύποπτο περιεχόμενο» (κάποιοι έχουν δει το «next three days»), η λύση είναι η Ελληνική Αστυνομία. Αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό:

4 λεπτά πριν, nivou είπε

Σκέφτηκε κανείς ότι αυτός που πετάει τα σκουπίδια, μπορεί να θέλει να αποκρύψει το περιεχόμενο τους;;! Μπορεί να έχει σύνδρομο καταδίωξης! 

Τότε δεν θα τα πετούσε

- όλα μαζί σε έναν κάδο.

- σε ώρα που τον μπορεί να τον βλέπει ο TS.

Δημοσ.

Σε καθε γειτονια, στενακι,πολυκατοικια  κλπ πρεπει να υπαρχει καδος. Χοντρικα υπολογιζουν οι υπαλληλοι του δημου  αριθμο καδων ωστε να μη μενουν απεξω σκουπιδια. Ειναι ευθυνη του δημου και συνηθως μπαινει στις τεσσερις  γωνιες και να εναλλασσονται ανα μηνα ή αν συμφωνησουν σιωπηρα οι κατοικοι σε σημειο που δεν ενοχλει κανεναν.. Αυτο ειναι το σωστο. Στην χωρα που ζουμε ομως, πολλοι γειτονες (οπως οι δικοι μου) πασχουν απο νοητικη στερηση και δεν το τηρουν και τσαμπουκαλευονται κιολας...Για να καταλαβετε αναγκαστικα να φερω τον ιδιο τον δημαρχο να λυσει το δικο μου θεμα...Για ενα διαστημα βιωσα και το προβλημα του θεματοθετη. Επειδη εχω απεναντι πεζοδρομο, οι διπλα γειτονες μου εφερνα τον καδο στην πορτα και οι πιο μακρινοι ενω ειχαν διπλα τους καδο ερχομενοι προς τον πεζοδρομο τους βολευε και πεταγαν και τα δικα τους. Γεμιζε ο καδος και απεξω καναν παρτι οι γατες.Τελικα εκανα επιστολη στον δημαρχο, τσακωθηκα πιο πριν εννοειται με τους καθυστερημενους γειτονες, αλλα καταληξαμε ο καδος να παει λιγο πιο περα,ετσι  που ελαφρως ενοχλει και τους καθυστερημενους αν δεν ειναι καθαρος ο χωρος, μπηκε αλλος ενας καδος κολλητα για να μη γεμιζουν ευκολα και 1-2 περιξ των γυρω στενων. Κανονικα υπαρχει κανονισμος του δημου για τα σκουπιδια που λεει μεχρι και ποτε βγαζεις τα σκουπιδια(μια ωρα πριν περασει το σκουπιδιαρικο κλπ). Εννοειται οτι δεν πρει να ερχονται απο αλλες περιοχες σκουπιδια, δεν υπαρχει λογικη. Χωρια που αν προκειται για αλλο δημο εκει αλλος πληρωνει δημοτικα τελη, αλλος κανει τη δουλεια του...Επι του θεματος ΑΝ υπαρχει δημοτικη αστυνομια να απευθυνθεις εκει να την στησουν μια μερα και να κανουν συστασεις. Στειλε επιστολη στον αντιδημαρχο καθαριοτητας ή στον Δήμαρχο αν ο αντιδημαρχος δε σου βρει άκρη. ¨οσοι νομιζετε οτι δεν ειναι σοβαρο σας ευχομαι να μη ζησετε βρωμα απο σκουπιδια...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την ευκαιρία αυτού του θέματος θα πω κάποια πράγματα πολύ ασχημα που βλέπω διαρκώς να συμβαίνουν στήν γειτονιά μου και στα γύρω στενά.Κάτι πολύ άσχημο που σίγουρα θα έχει αναφερθεί πολύ καιρό πρίν σε άλλο ανάλογο θέμα,είναι εκείνοι,που βγάζουν συνέχεια μπάζα κάθε λογής στρώματα έπιπλα κλαδιά και οτι μπορείς να φανταστείς όποτε τους καπνίσει.Εχουμε κάποιους τέτοιους σχεδόν απέναντι και λίγο πιο κάτω σε ένα κτήριο που δεν μείνει πλέον κανείς απο τους πρώην γνωστούς γείτονες και το οποίο έχουν "αποικήσει" εδω και 1+χρόνο αλλοδαποί,κάποια "Κυρία"φαίνεται πως είναι υπευθηνη και κάνει χρυσές δουλειές με το να βάζει μέσα ενα σωρό ανθρώπους (νόμιμα η παράνομα δεν γνωρίζω ακόμη,αλλά πιστεύω παράνομα)Επίσης είναι μεγάλη πληγή αυτό που αναφέρθηκε γρήγορα για τους ρακοσυλλέκτες δεν ξέρω τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί όμως σίγουρα νομίζω πως δεν έχουν σχέση με πολιτισμό και μάλλον ζούνε σε τσαντίρια η ακόμη χειρότερα,βγάζουν έξω απο τον κάδο πάρα πολλά σκουπίδια και τα ανακατεύουν κιόλας και τα αφήνουν μετά σχεδόν ολα στόν δρόμο η στο πεζοδρόμιο αν είναι κοντά ο κάδος ! αποτέλεσμα να βλέπουμε ποντίκια να έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό...με τέτοια άτομα τι μπορεί να κάνει κανείς ? το να φωνάξει την αστυνομία δεν νομίζω πως έχει αποτέλεσμα γιατί το πιο πιθανό είναι πως σχεδόν σίγουρα δεν θα ασχοληθούν,λόγο της φύσης της παράβασης και των παραβατών που τριγυρνάνε τους δρόμους..δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι αν ίσως πάρουν πολλοί μαζί και διαμαρτυρηθούν...είναι πραγματικά πολύ λυπηρό το ότι ψάχνουν άνθρωποι,σε απορρίμματα όμως όταν τα βγάζουν έξω απο τους κάδους και τα αφήνουν εκεί ξεπερνάνε κατ εμέ τα όρια της κοινής λογικής και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας.

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απλά μπορούμε να αντιγράψουμε ότι κάνουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου που μάλιστα δεν έχουν καν τις θερμοκρασίες που έχουμε εμείς.

Κάθε σπίτι έχει χρεωμένο δικό του κάδο. Είναι το 1/3 περίπου του κάδου που υπάρχουν στις γειτονιές. 2 με 3 φορές τη βδομάδα θα περνάει το απορριμματοφόρο (θα είναι καθορισμένο από το δήμο ποιες μέρες) ώστε ο κόσμος να βγάζει το πρωί τον κάδο του έξω ώστε να μαζεύουν τα σκουπίδια και όταν γυρνάει θα παίρνει τον κάδο του μέσα (είτε είναι ακάλυπτος, είτε αυλή κτλ).

Δε μπορεί τόσα άτομα να μην υπάρχει κάποιος που να έχει ζήσει έστω και λίγο στο UK ή σε κάποια άλλη βόρεια χώρα... Αλλά ξέχασα τι ξέρουν αυτοί...όταν εμείς είχαμε δημοκρατία αυτοί έτρωγαν βελανίδια.

Απλά τώρα έχουν αυτοί κι εμείς τρώμε τα κοτσάνια...

Επεξ/σία από alex1_kgr
Δημοσ.

Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι η εναπόθεση των σκουπιδιών ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΔΟ.

Στην ουσία πετάνε σκουπίδια ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Δημοσ.

Εδώ κάνουν ανακαινίσεις και πετάνε τα μπάζα στο πεζοδρόμιο για να γλυτώσουν τα 90€ του κάδου μπαζών.Μια άλλη κατέβασε στο πεζοδρόμιο γλάστρες στο μέγεθος της χύτρας του Πανοραμίξ χωρίς καν να ειδοποιήσει το δήμο.2 μήνες δεν είχαμε πεζοδρόμιο,παιδιά με καρότσι,ηλικιωμένοι έπρεπε να ντριπλαρουν στο δρόμο για να συνεχίσουν ανάμεσα σε παρκαρισμένα.Κλαδια,στρώματα,ντουλάπες ότι του έρθει του καθένα μπαμ πάνω στο πεζοδρόμιο γιατί μπορούν...

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα γενικότερα...

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Με την ευκαιρία αυτού του θέματος θα πω κάποια πράγματα πολύ ασχημα που βλέπω διαρκώς να συμβαίνουν στήν γειτονιά μου και στα γύρω στενά.Κάτι πολύ άσχημο που σίγουρα θα έχει αναφερθεί πολύ καιρό πρίν σε άλλο ανάλογο θέμα,είναι εκείνοι,που βγάζουν συνέχεια μπάζα κάθε λογής στρώματα έπιπλα κλαδιά και οτι μπορείς να φανταστείς όποτε τους καπνίσει.Εχουμε κάποιους τέτοιους σχεδόν απέναντι και λίγο πιο κάτω σε ένα κτήριο που δεν μείνει πλέον κανείς απο τους πρώην γνωστούς γείτονες και το οποίο έχουν "αποικήσει" εδω και 1+χρόνο αλλοδαποί,κάποια "Κυρία"φαίνεται πως είναι υπευθηνη και κάνει χρυσές δουλειές με το να βάζει μέσα ενα σωρό ανθρώπους (νόμιμα η παράνομα δεν γνωρίζω ακόμη,αλλά πιστεύω παράνομα)Επίσης είναι μεγάλη πληγή αυτό που αναφέρθηκε γρήγορα για τους ρακοσυλλέκτες δεν ξέρω τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί όμως σίγουρα νομίζω πως δεν έχουν σχέση με πολιτισμό και μάλλον ζούνε σε τσαντίρια η ακόμη χειρότερα,βγάζουν έξω απο τον κάδο πάρα πολλά σκουπίδια και τα ανακατεύουν κιόλας και τα αφήνουν μετά σχεδόν ολα στόν δρόμο η στο πεζοδρόμιο αν είναι κοντά ο κάδος ! αποτέλεσμα να βλέπουμε ποντίκια να έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό...με τέτοια άτομα τι μπορεί να κάνει κανείς ? το να φωνάξει την αστυνομία δεν νομίζω πως έχει αποτέλεσμα γιατί το πιο πιθανό είναι πως σχεδόν σίγουρα δεν θα ασχοληθούν,λόγο της φύσης της παράβασης και των παραβατών που τριγυρνάνε τους δρόμους..δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι αν ίσως πάρουν πολλοί μαζί και διαμαρτυρηθούν...είναι πραγματικά πολύ λυπηρό το ότι ψάχνουν άνθρωποι,σε απορρίμματα όμως όταν τα βγάζουν έξω απο τους κάδους και τα αφήνουν εκεί ξεπερνάνε κατ εμέ τα όρια της κοινής λογικής και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας.

Κλασσικό πρόβλημα που το έχουμε στο κέντρο της Αθήνας, οχι καθημερινά βέβαια. Περνάνε διάφοροι είτε αναζητώντας μεταλλικά αντικείμενα για να τα φορτώσουν σε καρότσα είτε φαγητό, ρίχνουν κάτω τους κάδους ανοίγουν τις σακούλες, πέφτουν έξω τα σκουπίδια, μετά επανατοποθετούν τον κάδο και είτε τα αφήνουν όλα έξω είτε βάζουν ελάχιστα από αυτά που έριξαν έξω. Το μέρος γύρω από εκεί γεμάτο λίγδες και βρωμιά. Λύση δεν πρόκειται να βρεθεί, είναι γενικότερο κοινωνικό ζήτημα που επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους π.χ λαθρομετανάστευση, φτώχεια και ανεργία, περιοχές γκέτο κοκ. Για το κτίσμα που λες οτι εγκαταλείφθηκε και το λυμαίνονται διάφοροι, επειδή και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με κάποιους ακριβώς δίπλα μου, να αποτανθείς στον εισαγγελέα και να ζητήσεις την σφράγιση του κτιρίου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πολλες οργανωμένες χώρες της Ευρώπης το κάθε σπιτι εχει το δικό του κάδο ....σε αντίθεση με εμάς που αλίμονο και αν λειτουργεί και η ανακύκλωση ...

Επεξ/σία από Itsme.pit
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Itsme.pit είπε

Σε πολλες οργανωμένες χώρες της Ευρώπης το κάθε σπιτι εχει το δικό του κάδο ....σε αντίθεση με εμάς που αλίμονο και αν λειτουργεί και η ανακύκλωση ...

για πε πως θα δουλευε αυτο σε μια γειτονια με 3 πολυκατοικιες των 20 διαμερισματων? 60 καδοι?

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...