Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και όμως υπάρχουν μέρη που γίνεται μάχη με τους κάδους.

Παλιά στη γειτονιά μου κάθε βράδυ ειδικά τα καλοκαίρια που μυρίζουν λόγω ζέστης ο ένας τον πήγαινε έξω από το σπίτι του άλλου.Μάχες μιλάμε.Κάθε φορά έπρεπε να ψάχνουμε σε πιο σημείο είναι ο κάδος να ρίξουμε σκουπίδια.Ευτυχώς που ο Δήμος οριοθέτησε σημεία και τώρα είναι σταθεροί.

Στο χωριό της πεθεράς μου κανείς δεν ήθελε κάδο έξω από το σπίτι του.Έτσι τους μάζεψαν και τους έβαλαν όλους μαζί 1 χιλιόμετρο έξω από το χωριό και στο χώρο έξω από το Νεκροταφείο.:P Αλίμονο σε όποιον δεν έχει αυτοκίνητο να τα μεταφέρει.

• Like 2
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Νοικιαζα παλιά εξοχικό στο βραχατι Κορινθίας. Εκεί υπήρχε τόση καλή συνεννόηση που όλοι οι κάδοι ήταν μπροστά από ακτιστα οικόπεδα ή σε σπίτια που δεν έμενε κάποιος. Και επιπλέον αφού κουβάλαγες τα σκουπίδια σαν γαϊδούρι είτε με το χέρι είτε με το αυτοκίνητο, υπήρχανε και οι τύποι σαν τον TS που σου έκαναν face control. 

Ευτυχώς που με πήρε η κάτω βόλτα οικονομικά και δεν θα ξανανοικιασω σπίτι εκεί 

• Moderators
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε

για να μην γεμίζουν τους ''δικούς τους κάδους''

Κατ'αρχην ο καθενας πεταει τα σκουπιδια σε οποιον καδο θελει, μου φαινεται απολυτα λογικο. Δεν το κανω γιατι δεν παιζει να κρατησω τη σακουλα περισσοτερο απ'οσο ειναι αναγκαιο απο τη στιγμη που εχω καδο απο κατω, αλλα καταλαβαινω οσους μπαινουν στο αυτοκινητο και τα πετανε οπου βολευει.

Τωρα σχετικα με αυτο που εχω παραθεσει, θεωρω πως ειναι αυθαιρετη λογικη. Τι σημαινει να μη γεμιζουν τον δικο τους καδο, δηλ. αν εγω αποφασισω αυριο πως δεν θα πεταξω τη σκουπιδοσακουλα μου στον καδο κατω απο το σπιτι για να μη γεμισει, σημαινει πως θα το κανει αυτο και η υπολοιπη πολυκατοικια μου? Η απεναντι? Η διπλανη? Θελω να πω, αν ειναι να γεμισει ο καδος θα γεμισει, σιγα τη διαφορα που θα κανει μια σακουλα, αντι να γεμισει στις Χ ωρες θα γεμισει στις Χ- 

Εκτος αν καποιος θεωρει πως γινεται συμβουλιο ενοικων πολυκατοικιων γυρω απο τον καδο, οποτε boy do I have news... :lol:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, stormrain είπε

Κατ'αρχην ο καθενας πεταει τα σκουπιδια σε οποιον καδο θελει, μου φαινεται απολυτα λογικο. Δεν το κανω γιατι δεν παιζει να κρατησω τη σακουλα περισσοτερο απ'οσο ειναι αναγκαιο απο τη στιγμη που εχω καδο απο κατω, αλλα καταλαβαινω οσους μπαινουν στο αυτοκινητο και τα πετανε οπου βολευει.

Τωρα σχετικα με αυτο που εχω παραθεσει, θεωρω πως ειναι αυθαιρετη λογικη. Τι σημαινει να μη γεμιζουν τον δικο τους καδο, δηλ. αν εγω αποφασισω αυριο πως δεν θα πεταξω τη σκουπιδοσακουλα μου στον καδο κατω απο το σπιτι για να μη γεμισει, σημαινει πως θα το κανει αυτο και η υπολοιπη πολυκατοικια μου? Η απεναντι? Η διπλανη? Θελω να πω, αν ειναι να γεμισει ο καδος θα γεμισει, σιγα τη διαφορα που θα κανει μια σακουλα, αντι να γεμισει στις Χ ωρες θα γεμισει στις Χ- 

Εκτος αν καποιος θεωρει πως γινεται συμβουλιο ενοικων πολυκατοικιων γυρω απο τον καδο, οποτε boy do I have news... :lol:

Και όμως έχω γείτονες που να μην γεμίσει ο ''δικός'' μας κάδος πάνε τα πετάνε άλλου. Προφανώς τέτοια λογική θα υπάρχει και σε άλλες  γειτονίες.

Αυτού που με ''ενοχλεί'' ειναι που ο καθενας κοιτάει να αποφύγει την δυσοσμία και δεν το νοιαζει να επιβαρύνει τον άλλον.

Τώρα το τι γράφονται  παραπάνω ότι κάνω face control η ότι τσακώνομαι ειναι τελείως άκυρα γιατί απο το πρώτο μου μήνυμα ξεκαθάρισα ο καθένας πετάει τα σκουπίδια σε οποίον κάδο  θέλει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να του πει κάτι.

Άνοιξα το θέμα να δω αν ειναι όντως λογικό αυτό δλδ για να αποφύγεις την δυσοσμία στην γειτονιά σου να πας να αφήνεις τα σκουπίδια αλλού και ας ειναι γεμάτοι οι κάδοι.

Απο οτι φαινεται εγώ ήμουν ο περίεργος οπότε όλο αυτό ειναι λογικό.

Επεξ/σία από solidsnake222
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε

Και όμως έχω γείτονες που να μην γεμίσει ο ''δικός'' μας κάδος πάνε τα πετάνε άλλου. .

Σορι αλλα οι γειτονες σου δεν ειναι πολυ οξυδερκεις. Για τον λογο που προανεφερα :lol:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, solidsnake222 είπε

Ότι λέει ο τίτλος.

Μερικές μέρες το απόγευμα κάθομαι  στο μπαλκόνι και βλέπω περαστικούς να έρχονται με το αυτοκίνητο τους να αφήνουν 2-3 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες έξω  από τους κάδους που εξυπηρετούν εμένα και την γειτονιά μου.

Ξέρω οι κάδοι είναι δημόσιοι και δεν έχω κανένα δικαίωμα να τους πω κάτι, απλώς απορώ γιατί το κάνουν αυτό. Θα τους άρεσε να πηγαίνω και εγώ έξω από το σπίτι τους να αφήνω σκουπίδια στους ήδη γεμάτους κάδους τους? 

Δεν νομίζω.

Σας έχουν τύχει και εσάς παρόμοια "περιστατικά" η μόνο οι δικοί μου κάδοι έχουν το μέλι?

Αν μου έλεγες για την δεκαετία του 90 που όταν έμενα Β.Π στην Αθήνα, η κάθε πολυκατοικία είχε έξω απ' την μάντρα της στο πεζοδρόμιο τους δικούς της κάδους, τότε να το δεχτώ αυτό οτι δεν γουστάρεις έξω απ' το μπαλκόνι σου να γεμίζει με σκουπίδια άλλων, αν και πάλι δημόσιοι ήταν οι κάδοι. 

Από εκεί και πέρα, οι κάδοι στους δρόμους πέριξ της κατοικίας μου δεν είναι δικοί μου ούτε των γύρω πολυκατοικιών, είναι δημόσιοι, ο οποιοσδήποτε πετάει το οτιδήποτε όποια ώρα από όπου και να προέρχεται, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ αν ο τάδε κάδος που πετάω δεν είναι του δικού μου οικοδομικού τετραγώνου αλλά αλλουνού, με την λογική αυτή θα έπρεπε να υπήρχε ένας κάδος έξω από κάθε πολυκατοικία. Αφήστε τον καθέναν να πετάει τα σκουπίδια σε όποιον κάδο τον βολεύει.

26 λεπτά πριν, solidsnake222 είπε

Άνοιξα το θέμα να δω αν ειναι όντως λογικό αυτό δλδ για να αποφύγεις την δυσοσμία στην γειτονιά σου να πας να αφήνεις τα σκουπίδια αλλού και ας ειναι γεμάτοι οι κάδοι.

Απο οτι φαινεται εγώ ήμουν ο περίεργος οπότε όλο αυτό ειναι λογικό.

Άλλο αυτό που λες. Εκεί ξεκάθαρα ο άλλος δρα πονηρά για να αποφύγει ένα πρόβλημα και να το φορτώσει στον άλλον, εδώ στο κέντρο σε όποιον κάδο και να πετάξεις δεν αλλάζει το κομμάτι της μυρωδιάς.

1 ώρα πριν, solidsnake222 είπε

Μια φυσιολογική απορία που έχω.

Αν είναι συνηθισμένο να φορτώνεις τα σκουπίδια στο αυτοκίνητο σου και να πηγαίνεις να πετάξεις σε οποιαδήποτε άλλο κάδο εκτός από τον "δικός" σου Οκ εγώ μάλλον είμαι ο παράξενος.

Αυτό δεν το έγραψες στην αρχή. Ναι θα το θεωρούσα υπερβολή και βλακεία μεν να κάθεσαι να ξοδεύεις χρόνο και βενζίνη για αυτό, αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποιος είναι αυτός που πετάει τα σκουπίδια του με αυτή την πρακτική και από που έρχεται.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

Ότι λέει ο τίτλος.

Μερικές μέρες το απόγευμα κάθομαι  στο μπαλκόνι και βλέπω περαστικούς να έρχονται με το αυτοκίνητο τους να αφήνουν 2-3 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες έξω  από τους κάδους που εξυπηρετούν εμένα και την γειτονιά μου.

Ξέρω οι κάδοι είναι δημόσιοι και δεν έχω κανένα δικαίωμα να τους πω κάτι, απλώς απορώ γιατί το κάνουν αυτό. Θα τους άρεσε να πηγαίνω και εγώ έξω από το σπίτι τους να αφήνω σκουπίδια στους ήδη γεμάτους κάδους τους? 

Δεν νομίζω.

Σας έχουν τύχει και εσάς παρόμοια "περιστατικά" η μόνο οι δικοί μου κάδοι έχουν το μέλι?

Φίλε θα σου πω .

Εμενα οι σκουπιντοδενεκεδες είναι 150m ανηφόρα από το σπιτι μου . Συνήθως τα πετάω φεύγοντας για την δουλειά .

Με αυτήν την ζέστη είναι πρόβλημα . Τα βάζω στο αυτοκίνητο και τα πετάω πιο κάτω καθώς είναι ανάποδος μονόδρομος για εμένα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

κ επισης αυτο που καθε σπιτι εχει απεξω εναν καδο πολυκατοικιας ειναι απλα τραγικο και το μονο που κανει ειναι να αφαιρει θεσεις παρκινγκ απο την ηδη προβληματικη κατασταση.

Δεν πολυισχύει αυτό, ίσως αν μένεις σε προάστια επαρχία ή αραιοκατοικημένη περιοχή, σε εμάς το βράδυ έχουνε γεμίσει μέχρι επάνω οι κάδοι. Επίσης αν λιγοστέψουν, φαντάσου τι έχει να γίνει σε καμιά απεργία των σκουπιδιάρηδων ή κλείσιμο των ΧΥΤΑ, εκεί που παλιά είχαμε μικρά βουνά από σκουπίδια μετά θα γίνουν 3-4 φορές χειρότερα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστα . Απο οτι καταλαβα και φορτηγο με 10 σακους σκουπιδια παλι δε λες τιποτα ; Εμενα μου φωναζε μια μεχρι που ειδε οτι τα χωριζω και στους καδους ανακυκλωσης και το βουλωσε :P  Δε τα αφηνω να μαζευονται και τα πηγαινω 2 - 2 με τα ποδια αντε πες 300 μετρα ασκηση .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
2 ώρες πριν, solidsnake222 είπε

Ότι λέει ο τίτλος.

Δεν νομίζω.

Στα 4+ Χρόνια που είμαι στο φόρουμ δεν έχω ξανά διαβάσει τέτοιο τίτλο θέματος η δεν έτυχε....  Συγκεκριμένα αναφέρεσαι ότι έρχονται με το αυτοκίνητο.. δηλαδή εάν ήταν πεζοί θα υπήρχε θέμα???   Άλλοι μετράνε τα αυτοκίνητα στην Θηβών που περνάνε όταν δεν έχει κόσμο το μαγαζί τους.. εσύ μετράς σακούλες που φέρνει ο κόσμος στον *δικό σου* κάδο??? Να μαζευτούμε μια παρασκευή βράδυ όλοι μαζί να δούμε σε ποια γειτονιά έχει τα περισσότερα σκουπίδια...  Ναι για εμένα είσαι παράξενος... Όταν τα αφήνει η γειτονιά σου, πάνω η απ'έξω απο τον κάδο είναι καλύτερα?? Εν έτη 2019 σχολιάζουμε για σκουπίδια...  προβλήματα που έχουμε... γελάνε και οι γάτες..

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, nightwalker1990 είπε

Στα 4+ Χρόνια που είμαι στο φόρουμ δεν έχω ξανά διαβάσει τέτοιο τίτλο θέματος η δεν έτυχε....  Συγκεκριμένα αναφέρεσαι ότι έρχονται με το αυτοκίνητο.. δηλαδή εάν ήταν πεζοί θα υπήρχε θέμα???   Άλλοι μετράνε τα αυτοκίνητα στην Θηβών που περνάνε όταν δεν έχει κόσμο το μαγαζί τους.. εσύ μετράς σακούλες που φέρνει ο κόσμος στον *δικό σου* κάδο??? Να μαζευτούμε μια παρασκευή βράδυ όλοι μαζί να δούμε σε ποια γειτονιά έχει τα περισσότερα σκουπίδια...  Ναι για εμένα είσαι παράξενος... Όταν τα αφήνει η γειτονιά σου, πάνω η απ'έξω απο τον κάδο είναι καλύτερα?? Εν έτη 2019 σχολιάζουμε για σκουπίδια...  προβλήματα που έχουμε... γελάνε και οι γάτες..

Διευκρίνισα λίγο πιο πάνω το τι ακριβως με ''ενοχλει'' αλλά που να σου κόψει να διαβάσεις ολο το τοπικ.

Ξαναδιάβασε τις απαντήσεις και αν θες κάτι να συμπληρώσεις ξανά ποσταρε αλλιώς κάλο βράδυ.

Επεξ/σία από solidsnake222
  • Like 1
Δημοσ.

Παρομοια κατασταση...εχω φιλο που γυροφερνει με το αμαξι ολα τα προαστια πριν παει σπιτι του και παρκαρει 3 χλμ μακρυα ωστε να μη φθειρει την ασφαλτο της γειτονιας του / μπροστα απο το σπιτι του. Καθε πρωι κουβαλαει τα σκουπιδια για 3 χλμ μεχρι το αμαξι για να τα πεταξει σε αλλη γειτονια. Επισης παει και καθεται σε παρκα αλλων δημων για να μην φθειρονται τα δικα του......ριχνει και κανα κατουρημα σε δεντρα αλλων δημων...φτυνει κιολας...κυριως ομως τσαντιζεται τοσο πολυ !   οταν βλεπει αμαξια αποναλλες γειτονιες να περνανε κοντα στο σπιτι του. Το βραδυ τους βαζει προκες στα λαστιχα και uhu στην κλειδαρια...απιστευτος τυπος ο κολητος μου. Τον θαυμαζω.

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...