Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλου!ήθελα να σας ρωτησω...ειχα ενα ατυχημα με το αμαξι κ αλλαξα το ενα απο τα 4 ελαστικα.επειδη δεν μου εβρισκαν 195/60/R16 μου έβαλαν στο πίσω αριστερά 205/55/R16

Είναι επικίνδυνο ?την αποψη σας!

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Δεν παθαίνει τίποτα.. Η αντιστοιχία του 195/60 R16 είναι αυτό που σου έβαλαν 205/55 R16.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fanistsekos είπε

καλησπέρα σε όλου!ήθελα να σας ρωτησω...ειχα ενα ατυχημα με το αμαξι κ αλλαξα το ενα απο τα 4 ελαστικα.επειδη δεν μου εβρισκαν 195/60/R16 μου έβαλαν στο πίσω αριστερά 205/55/R16

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Φανταζομαι εννοεις προσωρινα.Μεχρι να βρεις.Δεν ειναι  διαμαντια  να μην βρισκονται.

Δημοσ.

σωστα τα λες δεν ειναι διαμαντια..απλα δεν ειναι δικο μου το αμαξι αλλα εταιριας και σε λιγο καιρο θα το επιστρέψω..εδωσα 20 για αυτο που μου εβαλαν..απλα εχω 2 με3 ταξιδια και δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fanistsekos είπε

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

"

ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ

Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ορίζει ότι η βάθους των κύριων αυλακώσεων των δύο ελαστικών επί του ιδίου άξονος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 mm.

Αν είστε σε αυτή την περίπτωση και πρέπει να αλλάξετε ένα από τα ελαστικά σας, πρέπει οπωσδήποτε να το αντικαταστήσετε με ένα πανομοιότυπο ελαστικό από κάθε άποψη. Το ελαστικό αντικατάστασης πρέπει να έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά: μάρκα, προφίλ, δείκτης φορτίου, δείκτης ταχύτητας και διάμετρος."

https://www.elastikaleader.gr/symvoules-elastikon/allagi-elastikon-autokinitou

Επίσης το απαγορεύει και η νομοθεσία, άρθρο 4 παράγραφος 1:

https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/tekhnikos-elegkhos-kteo/ya-79400-2490-1989.html

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
12 ώρες πριν, fanistsekos είπε

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αν η ολική διάμετρος , εξωτερικά δλδ , παρέμεινε αμετάβλητη δεν υπάρχει θέμα και εφόσον κινείστε με χαμηλές ταχύτητες , στο όριο ένας τέτοιος πειραματικός συνδυασμός , διότι για πείραμα πρόκειται μπορεί να έχει ενδιαφέροντα αποτελέσματα τα οποία μόνον εσείς μπορείτε να μας περιγράψετε ποια θα είναι . Τώρα τίνος ιδέα ήταν αυτό ........ 

Καλή επιτυχία  ............. 

Δημοσ.
Στις 27/6/2019 στις 5:52 ΜΜ, fanistsekos είπε

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Από προσωπική εμπειρία είναι πολύ επικίνδυνο (το έχω κάνει στο δικό μου - astra g-). Σε ψιλόβροχο το αμάξι μου έφυγε σε στροφή. Ευτυχώς που, λόγω του διαφορετικού ελαστικού, ήμουν ψυλλιασμένος και δεν έτρεχα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχει την ίδια πρόσφυση με τα υπόλοιπα και σε ένα απότομο φρενάρισμα ή σε γλίτσα ή σε βροχή το ρισκάρεις.

Δημοσ.
Στις 27/6/2019 στις 6:35 ΜΜ, pavloa είπε

Δεν παθαίνει τίποτα.. Η αντιστοιχία του 195/60 R16 είναι αυτό που σου έβαλαν 205/55 R16.

Καμία αντιστοιχία δεν υπάρχει.Το 205 λάστιχο είναι πιο φαρδύ ενώ είναι και πιο χαμηλοπροφιλο με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος τροχός να έχει συνολικά μικρότερη διάμετρο από τους υπόλοιπους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, andrapos είπε

Καμία αντιστοιχία δεν υπάρχει.Το 205 λάστιχο είναι πιο φαρδύ ενώ είναι και πιο χαμηλοπροφιλο με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος τροχός να έχει συνολικά μικρότερη διάμετρο από τους υπόλοιπους.

https://www.ityres.gr/antistixies-diastaseon-elastikon

και επειδή δούλευα σε βουλκανιζατέρ κάτι παραπάνω ξέρω.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, pavloa είπε

https://www.ityres.gr/antistixies-diastaseon-elastikon

και επειδή δούλευα σε βουλκανιζατέρ κάτι παραπάνω ξέρω.

Αυτός ο πίνακας με τις αντιστοιχίες αναφέρεται σε αλλαγή όλων των ελαστικών και όχι ενός μόνο.Οι αντιστοιχίες που δίνει μάλιστα δεν ταιριάζουν απόλυτα απλά οι διαφορές είναι εντός κάποιων (συνήθως) αποδεκτών ορίων.Αυτο δεν σημαίνει ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο ένα από τα τέσσερα ελαστικά και να βάλεις οποιαδήποτε διάσταση από τις αντιστοιχίες.Και επειδή δούλευες σε βουλκανιζατέρ δεν μου λέει κάτι.Τίποτα παραπάνω δεν ξέρεις και ευτυχώς που δεν συνέχισες αυτή τη δουλειά.

Επεξ/σία από andrapos
Ορθογραφικό λαθος
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andrapos είπε

Αυτός ο πίνακας με τις αντιστοιχίες αναφέρεται σε αλλαγή όλων των ελαστικών και όχι ενός μόνο.Οι αντιστοιχίες που δίνει μάλιστα δεν ταιριάζουν απόλυτα απλά οι διαφορές είναι εντός κάποιων (συνήθως) αποδεκτών ορίων.Αυτο δεν σημαίνει ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο ένα από τα τέσσερα ελαστικά και να βάλεις οποιαδήποτε διάσταση από τις αντιστοιχίες.Και επειδή δούλευες σε βουλκανιζατέρ δεν μου λέει κάτι.Τίποτα παραπάνω δεν ξέρεις και ευτυχώς που δεν συνέχισες αυτή τη δουλειά.

Οκ οτι πεις.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...