Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ο χαφιες που δινει πληροφοριες, πληροφορικη λεει οτι εχει σπουδασει. Πριν πειτε οτι ειμαι εκτος θεματος Google it....

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Salecon είπε

Το αντικείμενο δεν είναι πληροφορική. Τεχνική υποστήριξη κάνεις. Δεν κάνεις πληροφορική. 

Το ότι γράφεις 5 - 10 γραμμές την ημέρα σε κάποιο εντελώς high level περιβάλλον (να φανταστώ access για SQL; LOL) δεν κάνει το αντικείμενο πληροφορική. 

Σηκώνεις τηλέφωνα και εξυπηρετείς κόσμο. Τηλεφωνική υποστήριξη το λένε. 

Όσο πιο γρήγορα το παραδεχθείς στον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βρεις και λύσεις. Τώρα φαντάζεσαι ότι το αντικείμενό σου είναι πληροφορική και ό,τι και να σκέφτεσαι είναι ήδη καταδικασμένο (κατά πάσα πιθανότητα) λόγω των λάθος priors που έχεις. 

Ο προγραμματισμός (γιατί κατά εκεί το βλέπω να πηγαίνει) είναι ένα από τα μικρότερα κομμάτια της πληροφορικής και συνήθως αυτό που δεν θέλει και σπουδές (και για αυτό είναι τόσο διαδεδομένος). Η πληροφορική είναι μία επιστήμη που ασχολείται με και χρησιμοποιεί διακριτά μαθηματικά, πιθανότητες, τοπολογίες και σίγμα Άλγεβρα, σχεσιακή Άλγεβρα, θεωρία παιγνίων (και δεν εννοώ παιχνίδια που παίζουμε), κανονικές γλώσσες, βελτιστοποίηση, στατιστική μάθηση, και επεξεργασία σήματος. Χωρίς καλή γνώση μαθηματικών, είτε δεν ασχολείσαι είτε γίνεσαι προγραμματιστής. 

Στην Ελλάδα μπορείς να λες ότι κάνεις πληροφορική, απλά και μόνο κάνοντας προγραμματισμό. Εάν θέλεις να κάνεις προγραμματισμό, τότε μπορείς να αφιερώσεις λίγους μήνες και να αρχίσεις από τα εύκολα που είναι κώδικας για έτοιμα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (π.χ. Joomla κτλ). Μετά μπορείς να πας και σε κάτι άλλο. Θα τον βρεις τον δρόμο σου. 

Το μόνο που θα μπορούσα να σου τονίσω όμως, είναι να χρησιμοποιείς σωστούς ορισμούς για το τι βιώνεις και τι κάνεις. Μόνο έτσι θα έχεις καθαρή εικόνα του τι σου συμβαίνει. 

Εδώ λένε ότι κάνουν πληροφορική οι χρήστες CMS και οι προγραμματιστές.... ο ΟΡ θα κολλήσει; 

gatekeeping στον ορο πληροφορικη, τι αλλο θα δουν τα ματια μας...
Ψυχραιμια φιλε, computer science σπουδασες, εσυ κι αλλοι ποσοι. Ουτε καινοτομο ειναι ουτε εξωτικο. Ουτε και γινεται αν γραψεις 5 βαρυγδουπα επιστημονικα αντικειμενα. Μια συμβουλη ζητησε το παιδι και ειπε πληροφορικη για να καταλαβουν ολοι τον κλαδο.

• Like 3
Δημοσ.

Κατά την άποψη μου, η καλύτερη λύση είναι να αναζητήσεις εργασία σε μια εταιρεία που κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις κι εσύ.

Υπάρχουν πολλές τζούνιορ θέσεις που μπορείς να διεκδικήσεις και να μάθεις στην πράξη αυτό που σε ενδιαφέρει.

Όλοι οι άνθρωποι από ένα Χ level ξεκινάμε να κάνουμε πράγματα. Οπότε μη φοβάσαι να διεκδικήσεις μια θέση σε μια εταιρεία επειδή πιστεύεις πως δεν είσαι στο επίπεδο που απαιτείται. 

6 μήνες σε μια άσχετη δουλειά απλά και μόνο για οικονομική συντήρηση με τη λογική του παράλληλου διαβάσματος, εμένα μου φαίνεται χαμένος χρόνος.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως στη ερώτηση γιατί θέλεις να φύγεις απο την δουλειά σου,νομίζω η καλύτερη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης..Και κάπου εκεί τους διευκρινίζεις οτι δεν ενοοείς μόνο μισθολογικά.Να τους δώσεις να καταλάβουν ότι θέλεις να εξελιχθείς και να μη μένεις στάσιμος!

Δημοσ.

Αν έχεις δόντι στην ΕΥΔΑΠ, βρες να σε βάλουν στο πρωτόκολλο του λογιστηρίου. Θα βάζεις μόνο μια σφραγίδα σε ότι χαρτί σου πασάρουν! Ούτε υπογραφή, ούτε υπολογιστής, τίποτα πέρα από μια σφραγίδα.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, tolhc1234 είπε

Καλησπέρα,

Δουλεύω σε μία εταιρία εδώ και 2 χρόνια στον τομέα της πληροφορικής, παίζει πάρα πολύ interaction με πελάτες (κατά 80% απαιτητικοί μέχρι αηδίας και κάποιοι απ' αυτούς είναι και αγενείς) και λόγω πληροφορικής παίζει αρκετό "κάψιμο εγκεφάλου" σε problem-solving κλπ κλπ.

Κάποια aspects της εργασίας μου, μου αρέσουν πάρα πολύ αλλά δυστυχώς είναι πολύ μικρό το ποσοστό σε σχέση με τις day-to-day εργασίες με αποτέλεσμα την χαρά που παίρνω από αυτά να υπερκαλύπτεται από τα άλλα.

Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι στον ελεύθερο χρόνο μου να εμβαθύνω σε αυτά τα aspects που με χαροποιούν ώστε να μπορώ να αναζητήσω μία καλύτερη εταιρεία.

Προσπαθώντας το για μερικό καιρό βρέθηκα στο εξής πρόβλημα:

Γυρνάω από την δουλειά και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ, να σκεφτώ, τίποτα... Τα ΣΚ οκ έχω λίγο παραπάνω ενέργεια αλλά δεν είναι αυτή που θα ήθελα.

Οπότε σκέφτηκα το εξής:

Να εξοικονομήσω λίγα χρήματα για να μπορέσω να παραιτηθώ για λίγο καιρό.

Ωστόσο αυτό προφανώς δεν είναι βιώσιμο ούτε από οικονομικής άποψης αλλά ούτε από ψυχολογικής, το να είμαι στο σπίτι και να διαβάζω και να μην κάνω κάτι άλλο ταυτόχρονα είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο όπως έχει δείξει το παρελθόν.

Οπότε σκέφτηκα μήπως μπορώ να βρω μία δουλειά για λίγο καιρό (6 μήνες π.χ.), ακόμα και part-time, με την προϋπόθεση να μην μου καίει τον εγκέφαλο ώστε να έχω παραπάνω ενέργεια για το διάβασμά μου.

Οι ερωτήσεις τελικώς είναι 2:

1. Τι είδους δουλειά θα μπορούσε να είναι αυτή; Ρίχτε ιδέες άφοβα, πραγματικά δεν με νοιάζει όσο περίεργη και να είναι.

2. Όταν με το καλό είμαι στην συνέντευξη και με ρωτήσουν γιατί θέλεις να φύγεις από την δουλειά που είσαι, τι απαντάω; (Το ρωτάω καθώς μου έχει γίνει η ερώτηση σε ΟΛΕΣ τις συνεντεύξεις που έχω πάει παλαιότερα)

Φιλε μου, και εγω ετσι την πάθενα, μέχρι που δούλεψα σε εταιρία που κάνουμε SCRUM..

Δεν μπορώ να στο εξηγήσω, μπορείς μονο να το ζήσεις...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tolhc1234 Πρέπει να σκεφτείς το εξής,  ακόμη και αν αλλάξεις εταιρεία σε 1-2 χρόνια πάλι βαρετά θα σου φαίνεται. Οι εταιρείες βγάζουν λεφτά επειδή κάνουν επαναλαμβανόμενες πράξεις,  όχι γιατί βγάζουν ένα διαστημόπλοιο ανά 8 μήνες. Υπάρχουν και λίγες τέτοιες θέσεις αλλά στο τρίτο διαστημόπλοιο θα αντιγράψεις τη δουλειά σου από το πρώτο γιατί βαριέσαι. 

Επίσης το διάβασμα δυστυχώς πάντα θα γίνεται στον ελεύθερο σου χρόνο. Αυτό πρέπει να μάθεις να το ρυθμιζεις πχ να διαβάζεις Χ ώρες την εβδομάδα,  θέλεις όλες σε μια μέρα; Θέλεις 1-2 ώρες τη μέρα; Εσύ ξέρεις το πρόγραμμα σου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

6 μήνες σε μια άσχετη δουλειά απλά και μόνο για οικονομική συντήρηση με τη λογική του παράλληλου διαβάσματος, εμένα μου φαίνεται χαμένος χρόνος.

Αυτό που αναφέρεις, δεν ισχύει, οπότε καλύτερα θα ήταν να μην το αναφέρεις καθόλου. 
Ξέχνα τη δουλειά και την οικονομική συντήρηση, που παίζουν μεγάλο ρόλο εδώ. Αν σου έλεγε ότι θέλει να κάνει ένα μεταπτυχιακό, αλλά θέλει να φύγει οπωσδήποτε από τη δουλειά που βρίσκεται τώρα επειδή δεν την παλεύει άλλο, αλλά παράλληλα χρειάζεται μία δουλειά για να μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, τι θα του πρότεινες ως λύση; Να πάει σε κάποια εταιρία τύπου intern με 200-300€ που απλά θα είχε κάποια σχέση με το αντικείμενο που θέλει να ακολουθήσει και να το βγάλει σε 10 χρόνια; Ή να θυσιάσει κάτι για 1-2 χρόνια(δουλειά) και μετά να επενδύσει πάνω σε αυτό;

Και αν θεωρείς ότι αυτό θα επηρέαζε το βιογραφικό του μελλοντικά, ταπεινή μου άποψη, αλλά είσαι πολύ λάθος. Πολλές εταιρίες σε interview δεν στέκονται τόσο σε αυτό το κομμάτι. Εκτιμούν την ειλικρίνεια και το "ρίσκο" που παίρνει κάποιος για να κάνει μία αλλαγή στην καριέτα του. Μία καριέρα που θέλει να ακολουθήσει. Οπότε, από τη στιγμή που βλέπουν ότι κάποιος πήρε μία απόφαση για να επενδύσει σε αυτήν, όλα είναι κομπλέ. 

Άρα φίλε @tolhc1234 και σε καφέ να μου έλεγες ότι θα πήγαινες να δουλέψεις ένα 9μηνο για να επενδύσεις αυτόν τον χρόνο σε εσένα και αυτά που θες να μάθεις, θα σου έλεγα κάντο με τα χίλια. 

Δημοσ.
Στις 27/6/2019 στις 6:40 ΜΜ, Salecon είπε

Το αντικείμενο δεν είναι πληροφορική. Τεχνική υποστήριξη κάνεις. Δεν κάνεις πληροφορική. 

Το ότι γράφεις 5 - 10 γραμμές την ημέρα σε κάποιο εντελώς high level περιβάλλον (να φανταστώ access για SQL; LOL) δεν κάνει το αντικείμενο πληροφορική. 

Σηκώνεις τηλέφωνα και εξυπηρετείς κόσμο. Τηλεφωνική υποστήριξη το λένε. 

Όσο πιο γρήγορα το παραδεχθείς στον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βρεις και λύσεις. Τώρα φαντάζεσαι ότι το αντικείμενό σου είναι πληροφορική και ό,τι και να σκέφτεσαι είναι ήδη καταδικασμένο (κατά πάσα πιθανότητα) λόγω των λάθος priors που έχεις. 

Ο προγραμματισμός (γιατί κατά εκεί το βλέπω να πηγαίνει) είναι ένα από τα μικρότερα κομμάτια της πληροφορικής και συνήθως αυτό που δεν θέλει και σπουδές (και για αυτό είναι τόσο διαδεδομένος). Η πληροφορική είναι μία επιστήμη που ασχολείται με και χρησιμοποιεί διακριτά μαθηματικά, πιθανότητες, τοπολογίες και σίγμα Άλγεβρα, σχεσιακή Άλγεβρα, θεωρία παιγνίων (και δεν εννοώ παιχνίδια που παίζουμε), κανονικές γλώσσες, βελτιστοποίηση, στατιστική μάθηση, και επεξεργασία σήματος. Χωρίς καλή γνώση μαθηματικών, είτε δεν ασχολείσαι είτε γίνεσαι προγραμματιστής. 

Στην Ελλάδα μπορείς να λες ότι κάνεις πληροφορική, απλά και μόνο κάνοντας προγραμματισμό. Εάν θέλεις να κάνεις προγραμματισμό, τότε μπορείς να αφιερώσεις λίγους μήνες και να αρχίσεις από τα εύκολα που είναι κώδικας για έτοιμα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (π.χ. Joomla κτλ). Μετά μπορείς να πας και σε κάτι άλλο. Θα τον βρεις τον δρόμο σου. 

Το μόνο που θα μπορούσα να σου τονίσω όμως, είναι να χρησιμοποιείς σωστούς ορισμούς για το τι βιώνεις και τι κάνεις. Μόνο έτσι θα έχεις καθαρή εικόνα του τι σου συμβαίνει. 

Εδώ λένε ότι κάνουν πληροφορική οι χρήστες CMS και οι προγραμματιστές.... ο ΟΡ θα κολλήσει; 

Ο ένας ρωτάει μια άποψη για δουλειά, ο άλλος του λέει ότι δεν είναι πληροφορική επειδή δεν συνεχίζει να κάνει τα μαθήματα που έκανε στο Πανεπιστήμιο!!

Πληροφορική είναι από προγραμματισμό μέχρι κάποιον τεχνικό που απλά απασχολείται σε ένα ΙΤ και βαζοβγάζει οθόνες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...