GeorgianK Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Με κινητό (όχι άλλο ΑΡ) κατάφερες και συνδέθηκες σε απόσταση 458 μέτρα και μάλιστα με εμπόδια; Μήπως μας τρολλάρεις; Οχι απλως καταφερα να βρω σημα, να συνδεθω καταφερα απο αρκετα κοντινη αποσταση δρν ρχω υπολογισει
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Είπα κι εγώ. Άλλο το να βλέπεις την εκπομπή και εντελώς διαφορετικό να συνδεθείς μαζί του. Έχω αναφέρει πάλι το παράδειγμα. Είμαστε στην ταράτσα των σπιτιών μας σε μεγάλη απόσταση, τόση ώστε δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μέσω φωνής. Έξυπνος εσύ παίρνεις έναν ισχυρό τηλεβόα, οπότε αυτά που λες τα καταλαβαίνω. Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα. Με ποιον μαγικό τρόπο θα με ακούσεις αν δεν κάνω κι εγώ χρήση αντίστοιχου τηλεβόα; Στα ασύρματα δίκτυα χρειάζονται και στις δύο πλευρές συσκευές αντίστοιχων δυνατοτήτων, διαφορετικά η μεταξύ τους απόσταση πρέπει να είναι μικρή και αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τυχόν εμπόδια ή θόρυβο από γειτονικά δίκτυα.
GeorgianK Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, jkoukos είπε Είπα κι εγώ. Άλλο το να βλέπεις την εκπομπή και εντελώς διαφορετικό να συνδεθείς μαζί του. Έχω αναφέρει πάλι το παράδειγμα. Είμαστε στην ταράτσα των σπιτιών μας σε μεγάλη απόσταση, τόση ώστε δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μέσω φωνής. Έξυπνος εσύ παίρνεις έναν ισχυρό τηλεβόα, οπότε αυτά που λες τα καταλαβαίνω. Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα. Με ποιον μαγικό τρόπο θα με ακούσεις αν δεν κάνω κι εγώ χρήση αντίστοιχου τηλεβόα; Στα ασύρματα δίκτυα χρειάζονται και στις δύο πλευρές συσκευές αντίστοιχων δυνατοτήτων, διαφορετικά η μεταξύ τους απόσταση πρέπει να είναι μικρή και αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τυχόν εμπόδια ή θόρυβο από γειτονικά δίκτυα. Ευχαριστώ φίλος, αν βαλω μια δευτερη σε τι αποσταση μπορει να συνδεθει με την πρωτη;
jkoukos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Εξαρτάται τις συσκευές. Παραπλήσιες με αυτή που έχεις, χιλιόμετρα με καθαρή οπτική επαφή. Παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες και κυρίως για ποια δουλειά ακριβώς τα θέλεις. Υπάρχουν πολλές λύσεις, εξού και η πληθώρα διαφορετικών συσκευών.
GeorgianK Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Να δοσω ιντερνετ σε ενα εξοχικο παραδειγμα που ειναι 8-9 χιλλιομετρα μακρια απο την κεραια, χωρις εμποδια μπροστα με καθαρη οπτικη επαφη
chios Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Σε τέτοια απόσταση το ξεχνάς με αυτήν την κεραία, θες άλλα μηχανήματα κοίτα σε ubiquiti.
GeorgianK Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, chios είπε Σε τέτοια απόσταση το ξεχνάς με αυτήν την κεραία, θες άλλα μηχανήματα κοίτα σε ubiquiti. Σιγουρα; Εχεις να μου προτεινεις καποια κεραια; Απλως δεν ειναι και μικρη κεραια ειναι σαν την TP-link των 24dB grid την μεγαλη γιαυτο Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από GeorgianK
chios Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 https://www.skroutz.gr/s/437927/Ubiquiti-AirGrid-M5-HP-AG-HP-5G27.html Με δύο τέτοιες μπορεί να κάνεις δουλειά αν υπάρχει ξεκάθαρη οπτική επαφή, για σιγουριά ας απαντήσουν και οι γνώστες του αντικειμένου.
soteras Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Τα σπιτια αυτα ειναι στην ιδια ευθεια μεταξυ τους η εχουν διαφορα το ενα πιο ψηλα το αλλο πιο χαμηλα/το πεδιο ειναι καθαρο η εχει κανα σπιτι μπροστα η τιποτα δεντρα ?
GeorgianK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, soteras είπε Τα σπιτια αυτα ειναι στην ιδια ευθεια μεταξυ τους η εχουν διαφορα το ενα πιο ψηλα το αλλο πιο χαμηλα/το πεδιο ειναι καθαρο η εχει κανα σπιτι μπροστα η τιποτα δεντρα ? Καθαροτατο, τωρα στο θεμα υψους το ενα ειναι λιγο ψηλοτερα αλλα αυτο δεν το θεωρω προβλημα γιατι μπορω να ρυθμισω την κληση της κεραιας Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2019 από GeorgianK
kostasbm Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 εν ολιγοις εχεις μια κεραια που εκπεμπει και εχει δυνατοτητα για 1 χιλ αν πας στο ενα χιλιομετρο και να πιανεις σημα απο τη κεραια λεμε τωρα δεν μπορει η κεραια να σε λαβει οποτε ειναι δωρο αδωρο η κεραιες πρεπει να εχουν ιδια χαρακτηριστικα και δυνατοτητες για να κανεις αυτο που θελεις ητοι αν ειχες και αλλη μια ιδια και ειχες οπτικη επαφη θα μπορουσες να δεις τι σημα θα ειχες αλλα και τις επιδοσεις τους εχει κανει αναλυσεις και προτασεις ο @jkoukos απλα θελει και λιγο διαβασμα
GeorgianK Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 29/6/2019 στις 2:34 ΜΜ, kostasbm είπε εν ολιγοις εχεις μια κεραια που εκπεμπει και εχει δυνατοτητα για 1 χιλ αν πας στο ενα χιλιομετρο και να πιανεις σημα απο τη κεραια λεμε τωρα δεν μπορει η κεραια να σε λαβει οποτε ειναι δωρο αδωρο η κεραιες πρεπει να εχουν ιδια χαρακτηριστικα και δυνατοτητες για να κανεις αυτο που θελεις ητοι αν ειχες και αλλη μια ιδια και ειχες οπτικη επαφη θα μπορουσες να δεις τι σημα θα ειχες αλλα και τις επιδοσεις τους εχει κανει αναλυσεις και προτασεις ο @jkoukos απλα θελει και λιγο διαβασμα συμφωνώ με όσα λες φίλε αλλά πιο πάνω γράφω πως η κεραία είναι 24dBi (άρα πάνω κάτω 21.8km με medium speed) και μου λες πως είναι για ένα χιλιόμετρο? είπαμε δεν γνωρίζω πολλά ακόμη αλλά αυτό είναι βασικό. ένα χιλιόμετρο απλώς κατάφερα να την βρω στις διαθέσιμες συνδέσεις στο κινητό μου, 1000 μέτρα μακριά και ακριβώς απέναντι χωρίς εμπόδια αλλά λόγω της απόστασης δεν συνδέθηκα, (η κεραία δεν μπήκε για αυτόν τον λόγο, θα συνδεθεί με μια ίδια στα 6 χιλιόμετρα). αν αυτό με το διάβασμα στο τέλος απευθύνεται σε εμένα, καλύτερα να διαβάσεις και εσύ λίγο https://www.techwalla.com/articles/how-to-convert-dbi-to-km Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από GeorgianK
jkoukos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Τα 21,8 χλμ από που προκύπτουν και με ποιο bandwidth; Από το άρθρο που βρήκες και είναι ένας γενικός μπούσουλας αλλά δεν αναφέρει τίποτα για ποια ισχύ εκπομπής (και φυσικά την EIRP) ή άλλα χαρακτηριστικά (και ειδικά για το bandwidth); Μήπως γνωρίζεις πως υπολογίζουμε το Link Budget μια ασύρματης σύνδεσης και ποια είναι τα νόμιμα όρια εκπομπής ή μήπως θεωρείς ότι δεν υπάρχουν τέτοια και μπορείς να εκπέμπεις όσο δυνατά θέλεις; Έχοντας 2 κεραίες με 24dBi κέρδος η κάθε μία, και σε καθαρή οπτική επαφή, θα έχεις καλή σχετικά ζεύξη (με bandwidth 20-30Mbps) στα 10 χλμ αλλά στα 22 χλμ που αναφέρεις πολύ χαμηλότερο bandwidth. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα για αυτή που έχεις, οπότε είναι δύσκολο να σου προτείνουμε κάποια που να παίζει σωστά μαζί της. Η εύκολη λύση είναι να σου πούμε πάρε μία ίδια. Ο chios παραπάνω σου έδωσε μία καλή πρόταση. Άντε να βάλω κι εγώ μία για 2 εξωτερικά ΑΡ LiteBeam AC Gen2.
GeorgianK Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες, κανονικα θελει δυο ιδιες καθως δεν ξερεις ακριβως τι θα προκυψει, ειδα τις προτασεις σας και μου αρεσαν, τωρα προσπαθω να δω τι θα κανω.
kostasbm Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 @GeorgianK το διαβασμα δεν πηγαινε να διαβασεις γιατι δε ξερεις αλλα σε αυτο το thread οπου εχουν ειπωθει πολλα πραγματα ουσιας απο ποιο ειδικους και γω εχω γινει καλος διαβαζοντας τους επιτης ουσιας εχω και αυτη που σου προτεινε ο Jkoukos αλλα και 2 ubiquiti nanostations stoys 5.8 με τη πρωτη λυση εχω ιντερνετ στα 10 με 11 χιλ και με τη δευτερη στα 5 χιλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα