Προς το περιεχόμενο

Υψηλη θερμοκρασια

omghi2u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορα hp omen 17-an105nv απο Plaisio 18/9/18. day 1 , out of the box , θερμοκρασιες 95αρια παιζοντας lol + csgo , 100+ σε shadow of the tomb raider + αποσυνδεσεις απο wifi (σε οτι router και αν το δοκιμασα) οι αποσυνδεσεις ηταν σε στυλ να μην βρισκει κανενα wifi απο οσα υπαρχουν στο σπιτι και γυρω γυρω. καποιες φορες εβγαζε error οτι δεν υπαρχει καν καρτα δικτυου (με ενα θαυμαστικο σε κιτρινο πλαισιο) επισης οταν τελικα εβαλα lan καλωδιο , αν καταλαθος το κουνησεις εστω και μισο εκατοστο βγαινει εκτος συνδεσης.

4 μερες μετα το παω στο πλαισιο τους λεω το και το.. μου λενε θα το κοιταξουμε. 29/9/18 το παιρνω πισω (τους ειχα πει οτι 1η οκτωβρη φευγω για αγγλια χωρις να ξερω ποτε θα γυρισω παλι και οτι το θελω να μπορει να κανει ακριβως αυτα για τα οποια εδωσα 2.500 ευρω.. να παιζει games) μου ειπαν οτι δεν ειχε τιποτα , βαλανε καινουριους drivers και πιθανοτατα φταιει το wifi σπιτι μου.. και τα 2 router... 

ε στις επομενες 2 μερες ειχα πολυ τρεξιμο για τα τελευταια πραγματα που επρεπε να γινουν και δεν ειχα χρονο να παιξω ή να ανοιξω το λαπτοπ in general.

1η οκτωβρη φτανω λοιπον manchester... μετα απο 4 μερες αφου εκανα ολα τα πρωτα διαδικαστικα (τραπεζες , nino , gp κτλ κτλ) εκατσα στο λαπτοπ. πρωτα πρωτα παρατηρησα οτι η οθονη ειχε πλεον απιστευτο bleeding πανω δεξια, ενα καμενο πιξελ στην μεση και μια κοκκινιλα σαν μια χοντρη γραμμη λιγο ποιο δεξια απο το καμενο πιξελ στην μεση... μετα απο λιγο με πεταει και απο το wifi... δοκιμασα και στα 4 router του σπιτιου με καμια τυχη. το πηρα μαζι μου και σε διαφορα μερη οταν γυριζα μοιραζοντας cvς.. σε φαγαδικα σε καφε κτλ και παντου εχανα το σημα.

εφερα εναν ανθρωπο στο σπιτι να ανοιξει τρυπα στο δωματιο να περασω καλωδιο δικτυου. βαζω να παιξω τσουπ 95 βαθμους... + η απιστευτα χαλια οθονη. χανω καθε ορεξη να κανω οτιδηποτε. το gaming laptop μεσα σε 15 μερες ειχε μετατραπει σε λαπτοπ για browsing και να βαζω καμια ταινια το βραδυ μεχρι να με παρει ο υπνος.

πριν 12 μερες γυρισα Ελλαδα. το πηρα παλι λοιπον και το πηγα την προηγουμενη Τριτη 18/06 στο πλαισιο.... τους ειπα οτι με κοροιδευατε και 7.5 μηνες εχω ενα λαπτοπ που ειναι αχρηστο ή φοβαμαι οτι θα παρει φωτια ξαφνικα και και και.. μου λενε θα το δουν οι τεχνικοι μας... τους λεω θελω να το στειλετε στην westnet και μου λενε οχι πρεπει να το δουν οι τεχνικοι μας.. σε 2 μερες θα εχετε τηλεφωνο.

Εφτασε Δευτερα 24/06 και τους πηρα εγω.. μου λενε περιμενουμε το καινουριο πανελ. 

Χθες 26/06 μου στελνουν μηνυμα που με ενημερωνουν να παω να το παραλαβω ειναι ετοιμο. μου ειπαν το wifi δεν εχει τιποτα ηθελε drivers (ποσους drivers Ποια? ολα updated τα ειχα... και bios και intel wifi drivers και ολα...) για τις θερμοκρασιες ειχε λεει πολυ σκονη και ηθελε και παστα ... (με 2 ωρες χρησης την ημερα για να δω ταινιες σε 7 μηνες?) το καθαρισαμε και αλλαξαμε παστες ειναι μια χαρα τωρα και το μονιτορ/πανελ το αλλαξαμε με καινουριο.

Το βραδυ λοιπον αφου εχω περασει steam/games κτλ... τσεκαρω την οθονη εχει λιγο bleed πανω δεξια και κατω δεξια.. υποθετω ειναι σε "ανεκτο" επιπεδο(?). το wifi δεν με πεταει... ακομα και οι θερμοκρασιες με το που εβαλα το ποιο γρηγορο game για dl το counterstrike global offensive μετα απο 10-15 rounds εκαιγαν τα πληκτρα... κοιταξα το omen command center και λεει 95 βαθμους. 

Τα ιδια παντελη μου τα ιδια παντελακη μου.

tl;dr

Ρε παιδια (αυτο συμβαινει day 1 out of the box) το να πιανει το λαπτοπ 95 κελσιου cpu(8750h) και 84 κελσιου gpu(gtx 1070) μετα απο 15 γυρους COUNTERSTRIKE GLOBAL OFFENSIVE δεν ειναι υπερβολικο?

το πηγα και στο πλαισιο απο οπου το αγορασα και μου ειπαν "δεν ειναι τιποτα , το καθαρισαμε απο σκονη , αλλαξαμε παστες ολα καλα" και με το που το εβαλα σπιτι , εχει 55-60 κελσιου σε idle o cpu , browsing chrome ξερω γω... και 54 κελσιου Idle η gpu

α just in case το Laptop ειναι το hp omen 17-an105nv

quick edit η θερμοκρασια δωματιου ειναι 25-27 

95c.png

Επεξ/σία από omghi2u
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πωπω ρε φίλε έμπλεξες με το ελληνικό πλαίσιο. Εγώ θα πήγαινα με το λάπτοπ σε ένα μαγαζί HP εκεί στο Manchester και θα τους ρωτούσα τι παίζει με εγγύηση. Αν σε καλύπτουν, που πιθανολογώ πως σε καλύπτουν, θα στο αλλάξουν άμεσα με καινούργιο.

Τώρα είμαι Αθήνα. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα ξαναφύγω. Είμαι στα όρια μου και για αυτο έκανα το ποστ εδω μηπως μου προτεινει κανεις καποια λυση.. γιατι αυτη τη στιγμη με τα νευρα την απελπισια που εχω φοβαμαι οτι μπορει να κανω καμια χοντραδα.

Καλησπέρα φίλε. Δεν βγάζεις άκρη με το Πλαίσιο. Δουλεύουν με συγκεκριμένο τρόπο. 
Θα πρότεινα, όσο περιμένεις απάντηση από τους ίδιους, επικοινώνησε με την HP εδώ και ζήτα να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο από το Technical ακομμάτι απευθείας. Πες τους ότι αναφέρεις παραπάνω και πόσο ξεφτίλες είναι και στη συνέχεια ζήτα τους να διευθετηθεί το ζήτημα με το συγκεκριμένο μεταπωλητή. Ταυτόχρονα μίλα ξανά με το Πλαίσιο και πες τους ότι έχεις επικοινωνήσει με HP εδώ και έξω καθώς οι ίδιοι είναι γελοίοι και περιμένεις το συντομότερο σοβάρη απάντηση σχετικά με την εξέλιξη του laptop σου, αλλιώς θα τους ξεφτιλίσεις. Κάνε αυτά μέχρι να πάρεις feedback που θα σε καλύψει. 

• Thanks 2

Έμπλεξες με το Πλαίσιο φίλε, μέγα λάθος. Την τελευταία τριετία τους έχω αφήσει ουτε και εγώ ξέρω πόσες χιλιάδες ευρώ και την προηγούμενη βδομάδα που τους χρειάστηκα 1 φορά για DOA προϊόν η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη και δεν με εξυπηρέτησαν.

Μίλα κατευθείαν με hp και κουράγιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, omghi2u είπε

Τώρα είμαι Αθήνα. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα ξαναφύγω. Είμαι στα όρια μου και για αυτο έκανα το ποστ εδω μηπως μου προτεινει κανεις καποια λυση.. γιατι αυτη τη στιγμη με τα νευρα την απελπισια που εχω φοβαμαι οτι μπορει να κανω καμια χοντραδα.

Γενικά μην απογοητεύεσαι γιατί ελαττωματικά προιόντα τυχαίνουν συνέχεια. Το πρόβλημα είναι η εξυπηρέτηση του καταστήματος που έκανες την αγορά. Αν αγόραζες απο amazon π.χ., την επόμενη ημέρα θα είχες καινούργιο. Το ίδιο και σε πολλά μεγάλα μαγαζιά στην ελλάδα. Το πλαίσιο όμως έχει κάποια περίεργη πολιτική στα service λες και τα βάζουν απο την τσέπη τους.

Υπάρχουν δύο λύσεις. Είτε πηγαίνεις στο πλαίσιο και αυτή τη φορά με τσαμπουκά και φωνές στον διευθυντή του καταστήματος, ο,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τα ήδη τεντωμένα νεύρα σου, είτε μιλάς με hp support και τους περιγράφεις το πρόβλημα. Νομίζω πως το δεύτερο είναι πιο safe και θα βγάλεις άκρη πιο εύκολα.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Thanks 1

Πρώτα θα επικοινωνησω με το hp support και μετα πιθανοτατα θα παω στο πλαισιο αλλα οχι σε τεχνικους. σε υπευθυνο/διευθυντη καταστηματος , πρεπει να παρει και να δωσει εχω ενα λαπτοπ που δεν κανει την δουλεια του και απλα καθεται τοσο καιρο. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, omghi2u είπε

Πρώτα θα επικοινωνησω με το hp support και μετα πιθανοτατα θα παω στο πλαισιο αλλα οχι σε τεχνικους. σε υπευθυνο/διευθυντη καταστηματος , πρεπει να παρει και να δωσει εχω ενα λαπτοπ που δεν κανει την δουλεια του και απλα καθεται τοσο καιρο. 

Ενημέρωσε μας για τις εξελίξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τωρα που μιλαω με hp support (23 λεπτα μεχρι στιγμης) για service μου λενε.......................................................... εκρηξη in 3 , 2 , 1....

θα ενημερωσει το ιστορικο και θα με ξαναπαρει να κανουμε troubleshooting... που εχει γινει ηδη απο αγγλο με remote assistance που μιλησα χθες με Hp.com 

Επεξ/σία από omghi2u

Μια ερώτηση, έχεις ενεργοποιήσει κάποια εφαρμογή τύπου afterburner? Γιατί ρε μαν στην μανισια καμπύλη θερμοκρασίας με φαν και μια 1660 η 590 να έχεις το ίδιο πράγμα θα κάνει θα φτάνει στους 90 και μετά θα ανοίγει να ψυχει

19 λεπτά πριν, di maria kun είπε

Μια ερώτηση, έχεις ενεργοποιήσει κάποια εφαρμογή τύπου afterburner? Γιατί ρε μαν στην μανισια καμπύλη θερμοκρασίας με φαν και μια 1660 η 590 να έχεις το ίδιο πράγμα θα κάνει θα φτάνει στους 90 και μετά θα ανοίγει να ψυχει

Οχι μονο το coolsense της hp. Αλλα εδω μεχρι στιγμής το κύριο πρόβλημα είναι ο επεξεργαστής κατά πρώτον. 

Idle η gpu έχει 33% usage 54 βαθμούς (σε 25 τώρα βαθμούς θερμοκρασια δωματίου)

Λοιπόν μετά από καμία ώρα ο τυπος της hp μου είπε ότι είναι gaming laptop Και είναι φυσιολογικό να ανεβάζει 95 βαθμούς σε ένα παιχνίδι 10 χρόνων όπως το csgo Και να freezαρει οποτε βλεπεις αντιπαλους. Με έβαλε να κάνω και ένα system  extensive check που θα διαρκέσει 4 ώρες και βλέπουμε. ..... 

• Like 1

Φίλε αυτά που σου λένε είναι μλκς. Εδώ σε testing σε low specs mac και οι θερμοκρασίες ήταν κάτω του 60-70%. Δεν γίνεται να ψήνεις bbq σε 2.2k gaming laptop. Μπορεί να μην το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ξέρω ότι δεν είναι λογικό. Πίεσε τους. Έτσι δουλεύει το σύστημα τους.

49 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Φίλε αυτά που σου λένε είναι μλκς. Εδώ σε testing σε low specs mac και οι θερμοκρασίες ήταν κάτω του 60-70%. Δεν γίνεται να ψήνεις bbq σε 2.2k gaming laptop. Μπορεί να μην το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά ξέρω ότι δεν είναι λογικό. Πίεσε τους. Έτσι δουλεύει το σύστημα τους.

Αυτά μου τα είπαν από το support της hp! Μπρος γκρεμός κ πίσω Ρέμα και τα 2.400 στον π@το μου 😅

23 λεπτά πριν, omghi2u είπε

Αυτά μου τα είπαν από το support της hp! Μπρος γκρεμός κ πίσω Ρέμα και τα 2.400 στον π@το μου 😅

Μην το βάζεις κάτω. Πίεσε τους ξανά και ζήτα να μιλήσεις αύριο με κάποιον υπεύθυνο και όχι με κάποιον random τυπάκο από το support τους. Επίσης ήσουν έξω, οπότε θεωρώ ότι δεν έχεις θέμα με τα αγγλικά σου. Επικοινώνησε με την hp έξω(γραπτώς) ή μέσω skype και ενημερώσε τους ακριβώς για όλο το συμβάν. Και ζήτα τους άμεση αποκατάσταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά βλεπω λογικες θερμοκρασίες για πακέτο 8750h + 1070 , σε καλοκαιρινους μήνες.

Το οτι τα πηρε ολα η μπαλα ειναι μαλλον θεμα που ξεφυγε η θερμοκρασία

Επεξ/σία από Dr.Tesla

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...