DaDiRa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Τώρα το καλοκαίρι ζορίζεται η stock και ακούγεται αρκετά. Το HW Monitor δείχνει 6000 rpm κάτω από σοβαρό load, πράγμα μάλλον αδύνατο - εκτός αν αθροίζει και τα rpm του case fan στα readings. Μέχρι πόσα λεφτά αξίζει να δώσω; Έχετε να μου προτείνετε συγκεκριμένες; Δεν θέλω overclock και ο θόρυβος δεν με ενοχλεί πολύ γιατί είμαι μονίμως με ακουστικά. Αρκεί να την ψύχει καλά και να μην ακούγεται σαν να είναι έτοιμο να απογειωθεί. Edit: Δεν έχω ιδέα αν παίζει ρόλο, αλλά υπόψη ότι έχω μόνο ένα case fan που βγάζει αέρα στην πίσω πλευρά. To psu είναι πάνω, άρα ο ανεμιστήρας φυσάει προς τα κάτω και το fan της gpu επίσης προς τα κάτω. Επίσης έχω 2 HDD και 1 SSD μέσα που έβαλα πρόσφατα και είδα ότι ανέβασαν λίγο τη συνολική θερμοκρασία. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από DaDiRa
Zengar Zombolt Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) βαλε ενα fan να βαζει αερα απο μπροστα ( η 2 αν παιρνει 2ο το case ) και απο ψυχτρα για cpu μπορεις να βαλεις μια τετοια πχ. https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html και εννοειτε νεα θερμαγωγικη παστα Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2019 από Zengar Zombolt 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Undervolting απο τουλαχιστον 1.2 ως 1.14375V και ελεγχο max στροφων απο μητρικη, η με https://www.e-shop.gr/zalman-fan-mate-2-fan-controller-p-PER.806160 8 ώρες πριν, DaDiRa είπε Το HW Monitor δείχνει 6000 rpm κάτω από σοβαρό load, πράγμα μάλλον αδύνατο - εκτός αν αθροίζει και τα rpm του case fan στα readings. Eιναι δυνατο και κατα 99,9% πραγματικο... Χρειαζεσαι ελεγχο στροφων ακριβως γι' αυτο το λογο: να το εμποδιζεις να φτανει στο μεγιστo. Σε συνδυασμο με undervolting = δεν θα εχεις προβλημα! 😀 Η μητρικη, σε "Auto" πιθανοτατα σου δινει ακομη και 1.45v -> επιβαλλεται να το χαμηλωσεις εκει. 1
DaDiRa Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Στις 27/6/2019 στις 2:11 ΠΜ, Zengar Zombolt είπε βαλε ενα fan να βαζει αερα απο μπροστα ( η 2 αν παιρνει 2ο το case ) και απο ψυχτρα για cpu μπορεις να βαλεις μια τετοια πχ. https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html και εννοειτε νεα θερμαγωγικη παστα Μια ερώτηση. Ο fan αυτής της ψύκτρας έχει "οριζόντια" (ας πούμε) διάταξη σε σχέση με τον stock μου που έχει κάθετη. Προς τα που θα βάλω των ανεμιστήρα; Να κοιτάει στην πίσω ή στην μπροστά πλευρά; Και μια πάστα προτείνετε γιατί δεν έχω.
Zengar Zombolt Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, DaDiRa είπε Μια ερώτηση. Ο fan αυτής της ψύκτρας έχει "οριζόντια" (ας πούμε) διάταξη σε σχέση με τον stock μου που έχει κάθετη. Προς τα που θα βάλω των ανεμιστήρα; Να κοιτάει στην πίσω ή στην μπροστά πλευρά; Και μια πάστα προτείνετε γιατί δεν έχω. να τον βαλεις με την ροη αερα του κουτιου σου και απο παστα εγω βαζω αυτη https://www.e-shop.gr/coolermaster-htk-002-u1-gp-thermal-grease-p-PER.806850 ειναι αρκετα καλη για τα λεφτα της 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Σε περιπτωση που τυχον πας για νεο cooler χαμηλου κοστους που θα ειναι & αθορυβο 😎 https://www.skroutz.gr/s/10710616/Antec-A30.html 1
DaDiRa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε Σε περιπτωση που τυχον πας για νεο cooler Είπα να πάρω και cooler και fan για μπροστά. Με undreclock δεν ξέρω αν θέλω να μπλέξω.
countass Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δεν μπλέξεις πολύ ρε.απλα στο cpu voltage που λέει auto,το κάνεις πχ 1.25 σου λέω εγώ που μάλλον είναι πολύ,κάνεις κάνα τεστ η ούτε καν, το αφήνεις έτσι για λίγες μέρες και αν είναι σταθερό,τσιμπά το άλλο λίγο πιο κάτω,μέχρι να βαρεθείς η μέχρι να δείξει αστάθεια.οποτε μετά το βάζεις πάλι ένα τικ πιο πάνω,όσο το είχες και ήταν σταθερό.ασχολεισαι έτσι από 2 λεπτά,κάθε λίγες μέρες.
DaDiRa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Ε, οκ θα το ψάξω και έτσι αν είναι. Από BIOS φαντάζομαι; Ή έχει και software;
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Bios, αναλογως μητρικη. Παραδειγματα 😁 - ASUS - GIGABYTE - MSI - ASROCK
DaDiRa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Οκ, το κατέβασα στα 1.3V για την ώρα και βλέπουμε. Σαν βήμα το 0.025 είναι οκ; Στις 27/6/2019 στις 7:31 ΠΜ, TheDevilMayCare είπε Undervolting απο τουλαχιστον 1.2 ως 1.14375V και ελεγχο max στροφων απο μητρικη Αυτό το νούμερο συγκεκριμένα ως χαμηλότερο γιατί; Γενικά δεν θέλω να χάσω πολύ perfomance, οπότε μέχρι που να το φτάσω; Και δεν κατάλαβα, τελικά να πάρω ψύκτρα ή να δω πρώτα αν θα είναι οκ μόνο με undevolting; Και κάτι τελευταίο. Αν έχω φτάσει σε ένα σημείο, αλλά μετά θέλω να γυρίσω πίσω στην κανονική λειτουργία, το κάνω με τη μια ή το πάω πάλι βήμα βήμα;
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 44 λεπτά πριν, DaDiRa είπε Οκ, το κατέβασα στα 1.3V για την ώρα και βλέπουμε. Σαν βήμα το 0.025 είναι οκ; Αυτό το νούμερο συγκεκριμένα ως χαμηλότερο γιατί; Γενικά δεν θέλω να χάσω πολύ perfomance, οπότε μέχρι που να το φτάσω; Και δεν κατάλαβα, τελικά να πάρω ψύκτρα ή να δω πρώτα αν θα είναι οκ μόνο με undevolting; Και κάτι τελευταίο. Αν έχω φτάσει σε ένα σημείο, αλλά μετά θέλω να γυρίσω πίσω στην κανονική λειτουργία, το κάνω με τη μια ή το πάω πάλι βήμα βήμα; Βρε πηγαινε και παρακατω, αλλα μετα μπορει να σου κολλησει - να χρειαστει clear cmos κλπ και αν αυτα δεν τα εχεις "ψωμοτυρι", εχμ ενδεχομενως να τα χασεις εκει - "πανικοβληθεις"..😋 Δεν χανεις σε perfomance! Kατεβαζεις απλως, τα ρευματα του επεξεργαστη, και κανοντας το κερδιζεις σε θερμοκρασιες! Μαλιστα το stock cooler τους, "τουρμπιζει" [στο φουλ!], μετα απο συγκεριμενους βαθμους C, επομενως ισως ετσι να το γλυτωνεις να γινεται καποιες φορες! 😎 Επαναλαμβανω: δεν ειναι καποια μειωμενη λειτουργια του 7850Κ, απλως δεν τον τηγανιζεις... 2
DaDiRa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν και ίσως βγαίνω τελείως offtopic, να πω ότι ένας σημαντικός λόγος που ήθελα νέο cooler ήταν για να είμαι σίγουρος ότι η θερμοκρασία είναι όσο πιο κάτω γίνεται. Τον επεξεργαστή τον έχω γύρω στα 3-4 χρόνια χωρίς προβλήματα, αλλά παίρνω κάτι τρελά readings θερμοκρασίας (από την πρώτη μέρα) τύπου 120 βαθμοί Κελσίου στους πυρήνες. Τότε, και όσες άλλες φορές το έχω ψάξει μόνος μου κατέληγα σε topics από ξένα φόρουμ που έγραφαν ότι πρόκειται για φουρνιά AMD με faulty sensors και ότι δεν γίνεται να είναι όντως τόση η πραγματική θερμοκρασία. Ο λόγος που το γράφω αυτό είναι για να καταλήξω στο ότι αν τα readings της θερμοκρασίας είναι όντως λάθος, τότε και οι στροφές του fan δεν θα πέσουν ποτέ, γιατί οι στροφές υποτίθεται ότι peakάρουν όταν φτάσει 70 βαθμούς. Edit: Επίσης, δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, αλλά η τάση πάει πάνω από αυτή που βάζω σαν όριο στο BIOS. Π.χ. τώρα παίρνω reading 1.332V ενώ την έχω βάλει στα 1.275V στο BIOS. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2019 από DaDiRa
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Εχω 7850Κ και 7870Κ & δεν εγραψα τυχαια -> Χρειαζεσαι ελεγχο max στροφων απο μητρικη ακριβως γι' αυτο το λογο: να το εμποδιζεις να φτανει στο μεγιστo. Και / η με fan controller πχ: https://www.e-shop.gr/zalman-fan-mate-2-fan-controller-p-PER.806160 Mε καργα undervolting, μπορεις να κατεβασεις στροφες, στο 80-75% μεγιστων, διχως θεμα 😎 1 ώρα πριν, DaDiRa είπε Ο λόγος που το γράφω αυτό είναι για να καταλήξω στο ότι αν τα readings της θερμοκρασίας είναι όντως λάθος, τότε και οι στροφές του fan δεν θα πέσουν ποτέ, γιατί οι στροφές υποτίθεται ότι peakάρουν όταν φτάσει 70 βαθμούς. Στο χειμωνα ομως δεν [σου] πεφτουν?? Στο καλοκαιρι πρεπει να εντοπιζεται..!😫 Ειναι κατι παραπανω απο 70C οταν περνουν εντολη να εξαχιλιαριζουν -> 72-73?? 1
DaDiRa Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Στις 29/6/2019 στις 10:45 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε Στο χειμωνα ομως δεν [σου] πεφτουν?? Στο καλοκαιρι πρεπει να εντοπιζεται..!😫 Ειναι κατι παραπανω απο 70C οταν περνουν εντολη να εξαχιλιαριζουν -> 72-73?? Ναι, τον χειμώνα δεν μετρούσα στροφές αλλά ποτέ δεν άκουγα τον fan όσο τώρα. Θερμοκρασίες όμως που κοιτούσα, πάνω-κάτω τις ίδιες έγραφε. Δεν θυμάμαι ακριβώς αν είναι 70 ή 73, πάντως το bios δεν επιτρέπει να το βάλω να πιάνει 100% αργότερα. Peakάρει δηλαδή στην πιο υψηλή θερμοκρασία που μου επιτρέπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα