Axelq Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Εφόσον θέλει να μπει στην αγορά, δεν γίνεται να μην προσφέρει κάτι παραπάνω από τις υπάρχουσες εταιρείες. Για να επηρεάσει όμως γενικά τις τιμές, αυτές οι "προσφορές" δεν πρέπει να σταματήσουν μέσα σε λίγους μήνες.
jgeorgiou Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) πάντως όποιος ενδιαφέρεται για χαμηλές τιμές τώρα που η περιαγωγή στην ΕΕ είναι δωρεάν. Αν ψάξετε λίγο παραέξω θα βρείτε διάφορες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές. Ψηφίστε τηλεπικοινωνιακό πάροχο με το πορτοφόλι σας. Π.χ. βουλγαρική κάρτα SIM που δίνει απεριόριστες κλήσεις σε Ελλάδα/ΕΕ, 6GB δεδομένα (για χρήση από Ελλάδα/ΕΕ) μόνο 16,36 ευρώ το μήνα. Πηγή: https://cutt.ly/OgCijj (πακέτο Business Total 32) ΥΓ Απο την στιγμή που αγοράζει "χοντρική" από vodafone και λειτουργεί σαν private label πως να χτυπήσει την αγορά? Αντε να δώσει -5% για το ξεκάρφωμα αλλά αν ανακατέψει την τράπουλα θα της τραβήξουν το χαλί. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από jgeorgiou
banned_acc Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε πάντως όποιος ενδιαφέρεται για χαμηλές τιμές τώρα που η περιαγωγή στην ΕΕ είναι δωρεάν. Αν ψάξετε λίγο παραέξω θα βρείτε διάφορες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές. Ψηφίστε τηλεπικοινωνιακό πάροχο με το πορτοφόλι σας. Π.χ. βουλγαρική κάρτα SIM που δίνει απεριόριστες κλήσεις σε Ελλάδα/ΕΕ, 6GB δεδομένα (για χρήση από Ελλάδα/ΕΕ) μόνο 16,36 ευρώ το μήνα. Πηγή: https://cutt.ly/OgCijj (πακέτο Business Total 32) ΥΓ Απο την στιγμή που αγοράζει "χοντρική" από vodafone και λειτουργεί σαν private label πως να χτυπήσει την αγορά? Αντε να δώσει -5% για το ξεκάρφωμα αλλά αν ανακατέψει την τράπουλα θα της τραβήξουν το χαλί. Στηρίζουμε το εγχώριο προϊόν. Μια χαρά πακέτα έχουν και οι ελληνικές εταιρείες
aris25678 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, Alex2020 είπε Η εταιρία που έφερε το internet στην Ελλάδα θα έλεγα εγω . Η εταιρεία που έφερε το internet στην Ελλάδα είναι η compulink
banned_acc Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, aris25678 είπε Η εταιρεία που έφερε το internet στην Ελλάδα είναι η compulink εγώ θυμάμαι την hellas online ότι το εφερε.. έχει κάποια σημασία;
Δημοφιλής ανάρτηση mchatz Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Διότι αν δεν το έφερνε, δεν θα αποκτούσαμε ποτέ... 😛 Θα παρακαλούσα τους 'νεώτερους' να μην είναι τόσο αλλαζόνες...Θεωρείτε το ιnternet στην ελλάδα σαν κάτι δεδομένο και αυθυπαρκτο, δεν ήσασταν παρόντες στη γέννησή του, όμως... Ημουν κι εγώ ένας απο εκείνους που ήταν εκεί κοντά (απο τα τέλη της δεκαετίας του 80), και, σας βεβαιώνω, η γένεση και η εξέλιξη του διαδικτύου υπήρξε απείρως πιο συγκλονιστική απο τη χρήση του.... Δε γνωρίσατε τα υπόγεια της πτέρυγας Γ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΙΤΕ (εκεί απ όπου ξεκίνησε η ιδέα και οι πιο πολλοί άνθρωποι της forthnet...ξέρει κανείς το bitnet, to earn, to grearn, ta π΄ρωτα πρωτόγονα δίκτυα;)... Είδατε ποτέ τoν μαγικό browser mosaic το 92-93 να τρεχει στις οθόνες των SUN workstations του προβάλλοντας πρωτόγονες, ασπρόμαυρες, μα τόσο γοητευτικές ιστοσελίδες (σε διψηφιο αριθμο παγκοσμίως); Ζήσατε τις στιγμές δημιουργίας στην Οδο Δαιδάλου (κάποιοι ξέρουν...); Ριγήσατε όταν συνδέσατε ένα modem στην τηλεφωνική σας γραμμή (εκει στα early 90's), ακούσατε εκείνους τους ανατριχιαστικούς ήχους του, μείνατε με το στόμα ανοιχτό όταν καταφέρατε τις πρώτες dialup συνδέσεις με τις τρομερές ταχύτητες της τάξης των 9.6 kbps (και λιγότερο) και με μεταφορά μόνο χαρακτήρω...Σίγουρα, δε μπορείτε να φαντάστείτε,επίσης, τις εποχές που στήθηκαν οι πρώτοι nameservers, τότε που το .gr αριθμούσε διψήφιο αριθμό domains (και οι πρώτοι DNS servers στην Ελάδα, για όλο το .gr απο τη forthnet στηθηκαν, ε;;;) Κι αυτη η τεχνογνωσία λοιπόν, που αποκτήθηκε με μεράκι και προσπάθεια ακαδημαικών, ανθρώπων (με ονοματεπώνυμα) και φοιτητών, οδήγησε στη Forthnet, σαν εταιρεία, λιγα χρόνια μετά...Και καλώς η κακώς, η ιστορία του διαδικτύου στην Ελλάδα ξεκινά απο το ITE (αγγλικο ακρωνύμιο FORTH) και τη FORTHnet... Την εποχή εκείνη,ακόμα και ο τότε πανίσχυρος -και κρατικός- ΟΤΕ ήταν έτη φωτός πίσω απο την FORTHnet, και άργησε πολύ να καταλάβει τι σημαίνει διαδίκτυο, και πάντα έτρεχε να προλάβει... Και,σίγουρα,αν δεν υπήρχε η FORTHnet και το ITE θα είχαν βρεθεί, κάποτε, κάποιοι άλλοι να φέρουν και να εξελίξουν το ιντερνετ στην ελλάδα...Μα κι αν δεν είχαν υπάρξει ο Νευτωνας και ο Tesla κάποιοι άλλοι θα είχαν αναγορευτεί ώς πατέρες της μηχανικής και του ηλεκτρομαγνητισμού, αν δεν είχε υπάρξει ο Alan Turing κάποιος άλλος θα ήταν ο πατέρας της θεωρίας υπολογισμού....Και όπως κανείς δε μειώνει την αξία και την προσφορά των παραπάνω, έτσι και κανείς δε θα πρέπει να απαξιώνει το όραμα και να μειώνει την προσωπική προσπάθεια, τον κόπο, το μεράκι των ανθρώπων -άλλων γνωστών και άλλων αγνωστων- που δούλεψαν, μέσα απο αυτή την εταιρεια, για να συμβάλλουν στο να έχουμε αυτο που σήμερα θεωρούμε σαν αυτονόητο... Φυσικά, ο κόσμος προχωρεί, ολα και όλοι, μοιραία, κλείνουν κάποτε τον κύκλο τους μα αυτό που πρέπει να μένει είναι η αναγνώριση της προσφοράς τους... 35 10 1
foniki_melitzana Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Alex2020 είπε Επισης η ΔΕΗ ήταν εταιρία του ελληνικού δημοσίου . Η FORTHNET όχι Έτσι για την ιστορία, το FORTH στο όνομα της εταιρίας, προέρχεται από το "Foundation for Research & Technology – Hellas", δηλαδή Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο συνέπραξε με την Minoan, και δημιούργησαν τον πάροχο. Το ΙΤΕ είναι κρατικός φορέας. Τι συμετοχή είχε το ΙΤΕ και τι η Μινόαν μου είναι άγνωστο, αλλά και η φορθνετ ξεκίνησε από το "κακό" κράτος. 3
mchatz Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, guzel είπε εγώ θυμάμαι την hellas online ότι το εφερε.. έχει κάποια σημασία; Καμμία σχέση, ουτε h compulink ουτε η Hellas On Line έφεραν τίποτα πρώτες!.... Ηταν και οι δύο εταιρείες που ξεπήδησαν όπως και πολλές άλλες ,hellasnet, groovynet,acropolis net και διάφορες άλλες....) γύρω στο 96 και ξεκίνησαν να εμπορεύονται dialup συνδέσεις (χρησιμοποιώντας υποδομές του. ΟΤΕ) ...λίγες επεβίωσαν απο τότε Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από mchatz 2
aris25678 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, guzel είπε εγώ θυμάμαι την hellas online ότι το εφερε.. έχει κάποια σημασία; καμια, για την ιστορία και μονο.
doctordennis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Αγαπητοί φίλοι, ο βασικός λόγος που δεν έχουν μειωθεί οι τιμές είναι διότι υπάρχει ολιγοπώλιο. Οι τρεις - βασικά - πάροχοι τα έχουν κάνει πλακάκια και δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στα πακέτα τους. Η Nova δεν κάνει εξατομίκευση των προγραμμάτων (build to customer), αλλά πουλάει τα στάνταρ πακέτα. Αναφέρω εδώ ένα παράδειγμα εξατομίκευσης: Θα μπορούσε να πουλάει όλους τους αγώνες μιας συγκεκριμένης ομάδας ή να πληρώνεις on demand π.χ. 2 ευρώ τον αγώνα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την cosmote, κάτι που επίσης επιβεβαιώνει ότι ο ανταγωνισμός πάει περίπατο... Επιπλέον η Nova μας ενοχλεί τηλεφωνικά σε ακατάλληλες ώρες. === Είπε κανείς κάτι για τον τρόπο που πουλήθηκε ο ΟΤΕ από τον Γερμανοσκούφη ?
mchatz Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε Έτσι για την ιστορία, το FORTH στο όνομα της εταιρίας, προέρχεται από το "Foundation for Research & Technology – Hellas", δηλαδή Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το οποίο συνέπραξε με την Minoan, και δημιούργησαν τον πάροχο. Το ΙΤΕ είναι κρατικός φορέας. Τι συμετοχή είχε το ΙΤΕ και τι η Μινόαν μου είναι άγνωστο, αλλά και η φορθνετ ξεκίνησε από το "κακό" κράτος. Ηταν ανέκαθεν ΑΕ, με μετοχική συμμετοχή του ITE, αργότερα ναι, συνέπραξαν οι μινωϊκες, μα ποτέ δεν υπήρξε κρατική εταιρεία, ούτε κρατικά ελεγχόμενη . Καμμία σχέση με κακό κράτος, αντίθετα, υπήρχε και ανταγωνιστική σχέση με τον ΟΤΕ (και OTEnet) που εξέφραζε τότε το ΄κρατος΄:) ...Άλλωστε, μπήκε και νωρίς νωρίς στο χρηματιστήριο! Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από mchatz
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, mchatz said: Μα κι αν δεν είχαν υπάρξει ο Νευτωνας και ο Tesla κάποιοι άλλοι θα είχαν αναγορευτεί ώς πατέρες της μηχανικής και του ηλεκτρομαγνητισμού, αν δεν είχε υπάρξει ο Alan Turing κάποιος άλλος θα ήταν ο πατέρας της θεωρίας υπολογισμού. Sorry αλλά η σύγκριση (ή παραλληλισμός) αυτή είναι άτοπη. Άλλο να είσαι πρωτοπόρος παγκοσμίως, να κάνεις κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και να το κάνεις από το "μηδέν" κι άλλο αυτό που έκανε η Forthnet, δλδ την εφαρμογή/υλοποίηση πραγμάτων που έχουν γίνει στο εξωτερικό. Γι' αυτό εξάλλου αυτοί που ανέφερες έχουν μείνει ή θα μείνουν στην ιστορία (παγκοσμίως), ενώ η Forthnet ή ο αντίστοιχος πάροχος σε κάθε χώρα που έφερε πρώτος εκεί το internet όχι... Κατά τα άλλα η όποια "προσφορά" της υποβαθμίζεται (στα μάτια μου) τελείως από τον αρκετά μεγάλο κίνδυνο να αφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια φέσια. Όπως λοιπόν δεν έχω καμμία συμπάθεια για τα υπόλοιπα φέσια που έχουν οδηγήσει σε ανακεφαλοποίησεις από την τσέπη μας, έτσι δεν θα έχω και τώρα. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από ThReSh 4 2
mchatz Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε Sorry αλλά η σύγκριση (ή παραλληλισμός) αυτή είναι άτοπη. Άλλο να είσαι πρωτοπόρος παγκοσμίως και να κάνεις κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και το κάνεις από το "μηδέν" κι άλλο αυτό που έκανε η Forthnet, δλδ την εφαρμογή/υλοποίηση πραγμάτων που έχουν γίνει στο εξωτερικό. Γι' αυτό εξάλλου αυτοί που ανέφερες έχουν μείνει ή θα μείνουν στην ιστορία, ενώ η Forthnet ή ο αντίστοιχος πάροχος σε κάθε χώρα όχι... Κατά τα άλλα η όποια "προσφορά" της υποβαθμίζεται τελείως από τον αρκετά μεγάλο κίνδυνο να αφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια φέσια. Όπως λοιπόν δεν έχω καμμία συμπάθεια για τα υπόλοιπα φέσια που έχουν οδηγήσει σε ανακεφαλοποίησεις από την τσέπη μας, έτσι δεν θα έχω και τώρα. Οκ, σεβαστή η άποψη σου, εγω κατέθεσα την εκ των έσω άποψη μου, αυτά που έζησα και αυτά στα οποία συμετείχα με τον τρόπο μου.....Αν μηδενίζεις, όμως, την όλη παρουσία, ιστορία και προσφορά ενός φορέα εξαιτίας προσφάτων λανθασμένων οικονομικών και επενδυτικών επιλογών του, είναι επίσης τουλάχιστον άτοπο και άδικο απο τη μεριά σου... Φιλικα, Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από mchatz 2
icenex Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Τι μου θυμησατε παλιοπαιδα...δεν θα ξεχασω ποτε την dialup xtreme ο λογος που σταματησα να πληρωνω forthnet ...και που μετραγαμε ποσες ωρες ειμαστε Online γιατι τοτε χρεωνε με την ωρα ο οτε. 120 δραχμες την ωρα ητανε και μετα τις 10 το βραδυ επεφτε στις 60 αν θυμαμαι καλα. Πλακα πλακα κοιτα που φτασαμε.. οταν το σκεφτομαι με πιανει δεος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα