giannisdiv Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 καλησπέρα σε όλους, Χθες έβαλα νεες τεντες γιατι οι παλιες ειχαν διαλυθεί. Το μπαλκόνι ειναι αρκετά μεγάλο κα ετσι μπήκαν 2 μεγαλα κομμάτια με τρεις βραχίωνες το καθενα. Το θέμα μου είναι οτι παρατηρώ πως στην μέση της καθε τεντας ο αξονας κάνει μεγάλη κοιλια. Είναι λογικό? εχει γίνει κάποιο λάθος? Ο τεντάς λεει οτι ετσι συμβαινει γιατι την τραβανε προς τα κάτω οι βραχιωνες για να μενει τεντωμένη Τι μου προτείνεται?
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Έπρεπε να σου βάλει στη μέση τροχαλία και τώρα πλέον είναι δύσκολο να γίνει 3
bromiaris Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 32 λεπτά πριν, giannisdiv είπε Χθες έβαλα νεες τεντες γιατι οι παλιες ειχαν διαλυθεί. Στις παλιές δεν έκανε κοιλιά?
papoys1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Και στις παλιές έκανε ανάλογα το μήκος και το σίδερο στο οποίο τύλιγε το πανί.Υπήρχε η απλή σωλήνα και η ενισχυμένη. Την τροχαλία που πόσταρε ο Νίκος πρώτη φορά τη βλέπω γιατί ελάχιστοι τη βάζουν.Οι πιο πολλοί τεντάδες δεν θα την ξέρουν κιόλας. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από papoys1
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε Και στις παλιές έκανε ανάλογα το μήκος και το σίδερο στο οποίο τύλιγε το πανί.Υπήρχε η απλή σωλήνα και η ενισχυμένη. Την τροχαλία που πόσταρε ο Νίκος πρώτη φορά τη βλέπω γιατί ελάχιστοι τη βάζουν.Οι πιο πολλοί τεντάδες δεν θα την ξέρουν κιόλας. Η συγκεκριμένη τροχαλία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις που η τέντα είναι μονοκόμματη με μεγάλο μήκος και πλάτος. Και σίγουρα όλοι οι τεντάδες τη γνωρίζουν
papoys1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Η συγκεκριμένη τροχαλία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις που η τέντα είναι μονοκόμματη με μεγάλο μήκος και πλάτος. Και σίγουρα όλοι οι τεντάδες τη γνωρίζουν Μην επιμένεις ότι τη γνωρίζουν όλοι.Έχω μία κοντά στα 7 μέτρα όταν την έβαλα είδα που έκανε αρκετή κοιλιά όπως του φίλου στη φωτογραφία το λέω στον τεντά μου λέει έτσι γίνεται γιατί είναι μεγάλη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι;;;;;; Τον ρώτησα. Όχι μου λέει μόνο να βάζαμε λίγο πιο ενισχυμένη σωλήνα με μεγαλύτερο κόστος.Δεν μου είπε για τη συγκεκριμένη τροχαλία που ειλικρινά τη βλέπω πρώτη φορά και θα κοιτάξω μήπως την τοποθετήσω μόνος γιατί απλή τη βλέπω.Σε δύο στριφόνια πιάνει.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Μην επιμένεις ότι τη γνωρίζουν όλοι.Έχω μία κοντά στα 7 μέτρα όταν την έβαλα είδα που έκανε αρκετή κοιλιά όπως του φίλου στη φωτογραφία το λέω στον τεντά μου λέει έτσι γίνεται γιατί είναι μεγάλη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι;;;;;; Τον ρώτησα. Όχι μου λέει μόνο να βάζαμε λίγο πιο ενισχυμένη σωλήνα με μεγαλύτερο κόστος.Δεν μου είπε για τη συγκεκριμένη τροχαλία που ειλικρινά τη βλέπω πρώτη φορά και θα κοιτάξω μήπως την τοποθετήσω μόνος γιατί απλή τη βλέπω.Σε δύο στριφόνια πιάνει. Φαίνεται αλλα δεν ειναι απλό, το εγραψα και παραπάνω, η τροχαλια περνά απο την ακρη της τέντας συρταρωτά και φτάνει στην μεση για να βιδωθεί(πριν βιδωθεί ο άξονας της τεντας) , δεν χωράει να μπει κατ'ευθειαν στην μέση 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, papoys1 είπε Μην επιμένεις ότι τη γνωρίζουν όλοι.Έχω μία κοντά στα 7 μέτρα όταν την έβαλα είδα που έκανε αρκετή κοιλιά όπως του φίλου στη φωτογραφία το λέω στον τεντά μου λέει έτσι γίνεται γιατί είναι μεγάλη. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι;;;;;; Τον ρώτησα. Όχι μου λέει μόνο να βάζαμε λίγο πιο ενισχυμένη σωλήνα με μεγαλύτερο κόστος.Δεν μου είπε για τη συγκεκριμένη τροχαλία που ειλικρινά τη βλέπω πρώτη φορά και θα κοιτάξω μήπως την τοποθετήσω μόνος γιατί απλή τη βλέπω.Σε δύο στριφόνια πιάνει. Κοινό εξάρτημα στερέωσης τέντας είναι, όλοι το έχουν, τώρα αν ένας συγκεκριμένος τεντάς δεν ήξερε την ύπαρξη του ή βαριόταν να ασχοληθεί περαιτέρω δεν λέει κάτι. Το ίδιο ακριβώς έχω και εγώ σε τέντα κάπου 10 μέτρα η οποία είναι τοποθετημένη εδώ και 25 χρόνια. Το συγκεκριμένο πάντως είναι αρκετά παλιό, δύσκολα θα βρεις το ίδιο, άσε που τα νεώτερα μοντέλα είναι πιο εύκολα στην τοποθέτηση: https://www.boukouvalas.gr/gr/proionta/eksartimata 1
k_w_t Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Έπρεπε να σου βάλει στη μέση τροχαλία και τώρα πλέον είναι δύσκολο να γίνει Η λεγομενη και ως χουφτα ... Πολλοι τενταδες δεν την προτεινουν γιατι κανει ζημια στο πανι με τον καιρο .. Αλλους τους βολευει και αλλους οχι. Βγαινει σε 2 τυπους μισο κυλινδροι .και μισο μανταλο γλυστρα ή ολη με κυλινδρους... ΥΓ. Συνηθως την βαζουν πανω στην ραφη οχι οπως στην φωτο Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από k_w_t
giannisdiv Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Ο τέντας όταν τον ρώτησα γι αυτό μου είπε ότι το έβαζε παλιά αλλά πλέον όχι γιατί σε βάθος χρόνου έγδερνε και τελικά χαραζε την τεντα Αν δείτε το λέει και εδώ που το πουλανε https://www.mytenta.gr/χουφτα-αξονα/ 1
hp8 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 τα μεγάλα μήκη καλό είναι να αποφεύγονται και η παρακάτω κατασκευή ενδύκνειται
k_w_t Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, hp8 είπε τα μεγάλα μήκη καλό είναι να αποφεύγονται και η παρακάτω κατασκευή ενδύκνειται Υπαρχει και η λυση του κουζινετου.. που κραταει 2 σωληνες...
hp8 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, k_w_t είπε Υπαρχει και η λυση του κουζινετου.. που κραταει 2 σωληνες.. ναι Εγώ έχω την από πάνω γιατί τις έχω και χειμώνα κατεβασμένες (αναγκαίο κακό με ότι αυτό συνεπαγετε ) και δεν μπαίνει σταγόνα βροχής 1
vasilk Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, giannisdiv είπε καλησπέρα σε όλους, Χθες έβαλα νεες τεντες γιατι οι παλιες ειχαν διαλυθεί. Το μπαλκόνι ειναι αρκετά μεγάλο κα ετσι μπήκαν 2 μεγαλα κομμάτια με τρεις βραχίωνες το καθενα. Το θέμα μου είναι οτι παρατηρώ πως στην μέση της καθε τεντας ο αξονας κάνει μεγάλη κοιλια. Είναι λογικό? εχει γίνει κάποιο λάθος? Ο τεντάς λεει οτι ετσι συμβαινει γιατι την τραβανε προς τα κάτω οι βραχιωνες για να μενει τεντωμένη Τι μου προτείνεται? Κατά την άποψη μου και όπως βλέπω την εικόνα (χωρίς να είμαι τεντάς): - το μήκος είναι μεγάλο και το σωλήνα το βλέπω πολύ λεπτό για τέτοιο μήκος. Φαίνεται να είναι φ50 ενώ σε μεγάλα μήκη θέλει φ70-φ80. - στη φωτογραφία δεν φαίνονται οι άκρες και τι σφιχτήρες έχεις βάλει. Σε μεγάλα μήκη βάζεις χονδρή σωλήνα και καλούς σφιχτήρες. Έχω τέντα κάπου 7,5μ με 4 βραχίονες και δεν κάνει κοιλιά. - η μετώπη είναι αλουμινίου που δεν αντέχει μεγάλη πίεση (δυνατούς ανέμους) και σε συνάρτηση με το μεγάλο μήκος την κάνει ακόμα πιο ευαίσθητη. Με σωλήνα θα ήταν καλύτερα. - οι βραχίονες μου φαίνονται να έχουν τοποθετηθεί αραιά. Νομίζω ήθελε περισσότερους (άρα και μεγαλύτερο μοτέρ). Τότε να έβλεπες κοιλιά. Πόσο είναι το μήκος του κάθε τμήματος που έχει 3 βραχίονες; Γενικά όλη η κατασκευή μου φαίνεται να έχει γίνει με γνώμονα "κόψε κάτι από εδώ, κόψε κάτι από εκεί να μείνει χαμηλά το κόστος" και όχι με γνώμονα την σταθερότητα της όλης κατάστασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα