Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,θέλω να πάρω μια κάρτα γραφικών έτσι budget αλλά  είδα πως η gtx 1060 έχει 30% bottleneck και η gtx 980 35%,ισχύει κάτι τέτοιο?Θα έχω σοβαρό θέμα ?Και μια άποψη για gtx 970,Το σύστημα μου i5 4460,8gb ram ddr3 hyper x,asrock b85m-itx,τροφοδοτικό 300w αλλά θα αλλαχτεί !

Δημοσ.

Όπως πάντα εξαρτάται από το game, την ανάλυση και της ρυθμίσεις, δε δουλεύει η λογική της σούμας. 30%, πως σκ@τ@ βγαίνει αυτό το νούμερο? Πάντως στα σύγχρονα games σε 1080p/high για να φάει η 1060 μπουκάλα από i5 θέλει πολύ προσπάθεια.😁

Δημοσ.
21 ώρες πριν, TeMeTeRoN98 είπε

Καλησπέρα παιδιά,θέλω να πάρω μια κάρτα γραφικών έτσι budget αλλά  είδα πως η gtx 1060 έχει 30% bottleneck και η gtx 980 35%,ισχύει κάτι τέτοιο?Θα έχω σοβαρό θέμα ?Και μια άποψη για gtx 970,Το σύστημα μου i5 4460,8gb ram ddr3 hyper x,asrock b85m-itx,τροφοδοτικό 300w αλλά θα αλλαχτεί !

1060 καινούργια σκέφτεσαι να πάρεις ? 

Δημοσ.

Προς το παρών όχι γιατί το ταμείων είναι μείον :)... κατέληξα να ψάξω για καμία μετάχερισμενη GTX 960 και μετά ίσως πάω σε κάποια 1060 ή 1070 στο μέλλον...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θα ήθελα λίγες περισσότερες απόψεις σχετικά με το αν κάνει bottleneck ο i5 4460 με GTX 1060 6GB :)

Ρωτάω γιατί σε παρά δίπλα ξένα forums κάποιοι παραπονιούνται ότι στη δική τους περίπτωση είδαν bottleneck...

Μιλάμε για gaming σε full HD.

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, philos είπε

Παιδιά θα ήθελα λίγες περισσότερες απόψεις σχετικά με το αν κάνει bottleneck ο i5 4460 με GTX 1060 6GB :)

Ρωτάω γιατί σε παρά δίπλα ξένα forums κάποιοι παραπονιούνται ότι στη δική τους περίπτωση είδαν bottleneck...

Μιλάμε για gaming σε full HD.

Στο μονο πραγμα που κανει bottleneck ο i5 γενικα στα παιχνιδια ειναι σε προσφατα παιχνιδια Open world μιας και ειναι 4πυρηνος επεξεργαστης χωρις threads και τα βρισκει σκουρα.

Σε αυτη την περιπτωση και σε σχεση με τους τοτε i7 4770 και 4790κ,σιγουρα θα ειναι πιο κατω.

Να θυμισω μονο οτι ειναι επεξεργαστης σχεδον 6ετων,αρα μην περιμενετε θαυματα.

Σε παιχνιδια τυπου overwatch πχ δεν εχει καποιο θεμα. Σε παιχνιδια τυπου AC odyssey,εκει θα εχει ναι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είναι δικός μου ο υπολογιστής αλλά του ανιψιού μου. Έχει τον i5 4460 και σκοπεύω να του πάρω μεταχειρισμένη από εδώ την GTX 1060 6GB για full hd παιχνίδι.

ok θα του κάνω μετάβαση σε i7 4790k :)

Επίσης θεωρείτε ότι πρέπει να πάω από 8GB σε 16GB RAM;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, philos είπε

Δεν είναι δικός μου ο υπολογιστής αλλά του ανιψιού μου. Έχει τον i5 4460 και σκοπεύω να του πάρω μεταχειρισμένη από εδώ την GTX 1060 6GB για full hd παιχνίδι.

ok θα του κάνω μετάβαση σε i7 4790k :)

Για να μην παιδευεσαι, κοιτας στο youtube τα παιχνιδια που παιζει ο ανιψιος αν τα παει καλα ο 4460. Αν ναι, τοτε παιρνεις και την 1060. Τωρα το αν θα εχει 5-10 η 35% bottleneck σε καποια παιχνιδια μικρη σημασια εχει αν αποδιδει πχ. πανω απο 60fps που ειναι τα περισσοτερα monitor.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, philos είπε

θα του κάνω μετάβαση σε i7 4790k

Υποψιάζομαι ότι θα είναι η πιο άκυρη αγορά της δεκαετίας.

Το 4790Κ δε θα τον βρεις φτηνό. Θα σου κοστίσει κάτι λιγότερο από ολόκληρο μεταχειρισμένο σετ Ryzen 1600/2600+Μητρικη+DDR4.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Το 4790Κ δε θα τον βρεις φτηνό. Θα σου κοστίσει κάτι λιγότερο από ολόκληρο μεταχειρισμένο σετ Ryzen 1600/2600+Μητρικη+DDR4.

ΑΥΤΟ.

καμία λογική η μετάβαση σε 4790Κ (να το ελεγες πριν 2-3 χρονια να λεγαμε οκ) Πήγαινε σε αναβαθμιση.

Δημοσ.
Στις 5/10/2019 στις 8:34 ΠΜ, mpokwsths είπε

Έτσι ακριβώς. Αν μπεις στη διαδικασία να δώσεις

170€ για 4790Κ και αλλα 30€ για ραμ,

δώσε

122€ για τον 2600, 60€ για mobo και αλλα 60€ για ραμ.

με 20% παραπάνω κόστος θα έχεις αρκετά καλύτερες επιδόσεις και καινούρια πλατφόρμα.

Spoiler

Είμαι κάτοχος 4460, είχα πάνω την R9 390 για καιρό με bottleneck, με ενοχλούσε αλλά έβαζα limit στα fps για να μη φτανει 100% ο CPU και εχω drops. Αλλά τώρα πήρα 5700ΧΤ και αναγκαστικά και cpu κτλ

• Like 1
Δημοσ.

δεν θα εχεις θεμα με μια 1060 σε καμια περιπτωση. μην βλεπεις γενικα sites με bottleneck 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

54 λεπτά πριν, vkal είπε

δεν θα εχεις θεμα με μια 1060 σε καμια περιπτωση. μην βλεπεις γενικα sites με bottleneck 

Έχω τον 4460 και την 390 που ειναι σχεδόν ίδια με τη 1060. Και λέω ότι σε κάποια games έχω CPU 90-100% και gpu να παίζει 80-100%. Αυτό είναι bottleneck. Τεκμηρίωσε μου λίγο το "καμία περίπτωση". Να σημειώσω ότι είμαι σε 1440P.

Edit: Αυτό δε σημαίνει ότι είναι unplayable τα games. Αλλά αν θες competitive gaming τα frame drops θα ενοχλήσουν στα βαριά games. CS πχ που είναι ελαφρύ δεν είχα ποτέ θέμα. Αν παίζεις casual και arcade είσαι μια χαρά και χωρίς αναβάθμιση.

Επεξ/σία από beamex

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...