rudigarcia222 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Έχουμε ένα πεζο πετρέλαιο στην δουλεία με 300000 χιλιόμετρα. Μοντέλο 2002. Τελευταία προσέξαμε ό,τι ανεβάζει θεοκρασια. Το αναφέραμε στον υπεύθυνο και δεν έδωσε πολύ σημασία λέει είναι από την ζέστη (παρόλο που ανεβάζει και σε βραδυνα δρομολόγια που έχει δροσιά}. Τεσπα το θέμα δεν είναι αυτό το τι φταίει μπορεί να είναι οτιδήποτε μην κάνουμε υποθέσεις. Αυτό που με παρεξενεψε είναι ότι αφού παρκάρω το όχημα και σβήσω την μηχανή και βγω έξω με τα κλειδιά στο χέρι συνεχίζει να λειτουργεί και φυσικα να ακουγςται έντονα το βεντιλατερ.Το χρονόμετρησα και λειτουργούσε έξτρα δύο λεπτά!!! . Πως γεναν αυτό ρε παιδιά??καταρχην πως γίνεται ενώ είναι σβηστό να λειτουργεί? Kαι μάλιστα ενεργητικά όχι πχ για τπτ 10 δεύτερα από την φορα
bill999r Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Πάντα λειτουργεί το βεντιλατερ ακόμα κ όταν σβήσει το αυτοκίνητο μέχρι να ρίξει την θερμοκρασία του μοτέρ σε ασφαλή επίπεδα. Τώρα για τη θερμοκρασία που λες. Αρχίστε από τα πιο απλά: συμπλήρωμα παραφλου ή κ αλλαγή παραφλου αν έχει χρόνια, τσεκαρισμα βεντιλατερ ( συνήθως έχει δύο σκάλες που ενεργοποιείται) και τέλος θερμοστάτης. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Τόσο πολύ χρόνο όμως. Γιαυτό παραξενευτηκα. Τώρα για τη θερμοκρασία ας κάνει ότι θέλει 10 φορές το είπαμε λες και αν αλλάξει ένα θερμοστάτη θα κάνει κατέβασμα . Ούτε 50 ευρώ δεν κάνει 1
bill999r Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Έτσι ακριβώς, σαν ανταλλακτικό κ γενικά σαν εργασία είναι παμφθηνη αλλά η ζημιά που μπορεί να σου κάνει είναι πολύ ακριβή.
meletis_m Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 13 ώρες πριν, bill999r είπε Πάντα λειτουργεί το βεντιλατερ ακόμα κ όταν σβήσει το αυτοκίνητο μέχρι να ρίξει την θερμοκρασία του μοτέρ σε ασφαλή επίπεδα. Τώρα για τη θερμοκρασία που λες. Αρχίστε από τα πιο απλά: συμπλήρωμα παραφλου ή κ αλλαγή παραφλου αν έχει χρόνια, τσεκαρισμα βεντιλατερ ( συνήθως έχει δύο σκάλες που ενεργοποιείται) και τέλος θερμοστάτης. Είναι αναλόγως το αμάξι . Δεν δουλεύει πάντα . Για παράδειγμα στο Honda εάν έσβησες το διακόπτη ενώ δούλευες σταματάτε ενώ σε 2 γερμανικά (Opel & VW Golf 2) , συνέχιζε. 1 ώρα πριν, rudigarcia222 είπε Τόσο πολύ χρόνο όμως. Γιαυτό παραξενευτηκα. Τώρα για τη θερμοκρασία ας κάνει ότι θέλει 10 φορές το είπαμε λες και αν αλλάξει ένα θερμοστάτη θα κάνει κατέβασμα . Ούτε 50 ευρώ δεν κάνει Μην σας ρίξει το φταίξιμο εσάς μετά στους οδηγους. Είχα 2 τετραξονικα φορτηγα με οδηγούς επ;νω , πάντα όταν μου έλεγαν χρειάζεται αυτό αλλαγή ή να το πάμε στο μάστορα , ενδιαφέρομουν και πήγαινα και εγώ μαζί . Καλού κακού δείτε το παραφλου για αρχή και ένα θερμοστάτης το πολύ 20-25€ κάνει , να του το ξαναπειτε 2
giannis2429 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2019 Και το δικό μου πεζό συνεχίζει να δουλεύει ενώ έχω κλείσει την μηχανή. Όχι πάντα αλλά το κάνει. Βασικά από τότε που το πήρα καινούριο (2007) θυμάμαι να το κάνει. 1
rudigarcia222 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν τελικά συμβαίνει το εξής :ενώ το όχημα είναι σβηστό μέσα σε δευτερόλεπτα το κοντερ θερμοκρασίας πάει ένα τσικ κάτω από το κόκκινο. Ενώ είναι κρύο δήλ δείχνει ότι ζεστενεται. Όντως το δοκιμάσαμε και ενώ ο δείκτης ήταν τέρμα πάνω το αμάξι ήταν κρύο. Άρα υποθέσαμε ηλεκτρολόγικο. Όμως πάλι απορία μου:ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν δίνει εντολή από τον εγκέφαλο στο βεντιλατερ να δουλέψει??? Αφού είναι κρύο γιατί δουλεύει? Παίζει να διαβάζει την λανθασμένη ένδειξη? Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2019 από rudigarcia222
meletis_m Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 14 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε Λοιπόν τελικά συμβαίνει το εξής :ενώ το όχημα είναι σβηστό μέσα σε δευτερόλεπτα το κοντερ θερμοκρασίας πάει ένα τσικ κάτω από το κόκκινο. Ενώ είναι κρύο δήλ δείχνει ότι ζεστενεται. Όντως το δοκιμάσαμε και ενώ ο δείκτης ήταν τέρμα πάνω το αμάξι ήταν κρύο. Άρα υποθέσαμε ηλεκτρολόγικο. Όμως πάλι απορία μου:ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν δίνει εντολή από τον εγκέφαλο στο βεντιλατερ να δουλέψει??? Αφού είναι κρύο γιατί δουλεύει? Παίζει να διαβάζει την λανθασμένη ένδειξη? Δείτε φούσκα θερμοκρασίας ή βαλβίδα ψυκτικού 4
bill999r Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2019 14 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε Λοιπόν τελικά συμβαίνει το εξής :ενώ το όχημα είναι σβηστό μέσα σε δευτερόλεπτα το κοντερ θερμοκρασίας πάει ένα τσικ κάτω από το κόκκινο. Ενώ είναι κρύο δήλ δείχνει ότι ζεστενεται. Όντως το δοκιμάσαμε και ενώ ο δείκτης ήταν τέρμα πάνω το αμάξι ήταν κρύο. Άρα υποθέσαμε ηλεκτρολόγικο. Όμως πάλι απορία μου:ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν δίνει εντολή από τον εγκέφαλο στο βεντιλατερ να δουλέψει??? Αφού είναι κρύο γιατί δουλεύει? Παίζει να διαβάζει την λανθασμένη ένδειξη? Για να ανοίξει το βεντιλατερ εντολή δίνει η βαλβίδα ψυκτικού που είναι πάνω στο ψυγείο. Η βαλβίδα θερμοστάτη από την άλλη δίνει την ένδειξη στον πίνακα οργάνων για την θερμοκρασία, οπότε μάλλον αυτή έχει πρόβλημα. Κόστος γύρω στο 10ευρω 1
rudigarcia222 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 3/7/2019 στις 3:17 ΜΜ, meletis_m είπε Δείτε φούσκα θερμοκρασίας ή βαλβίδα ψυκτικού H φούσκα ήταν. Μικρό κόστος. Βέβαια πλεον Βγάζει ένδειξη στοπ κάι ένα σήμαδακι στο καντράν κόκκινο. Στο μανουαλ λέει ότι συμβολίζει θέμα στο cooling system. To βγάζει ανά διαστήματα και κλείνει. Λογικά θέλει διαγνωστικο. Πάντως η θερμοκρασία (και η ένδειξη της) πλέον με την αλλαγή φούσκας είναι κομπλέ Αυτό εδώ βγάζει το είχε κανείς? https://imgur.com/a/Ii9UiTu Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2019 από rudigarcia222
thanasisxask Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Τι είναι η φούσκα; @rudigarcia222 μήπως είναι ο αισθητήρας στο παγούρι για την χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού;
bill999r Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2019 Είναι η βαλβίδα θερμοκρασίας ψυκτικού που συνήθως είναι κοντα στο θερμοστάτη κ σου δείχνει θερμοκρασία στον πίνακα οργάνων 11 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε H φούσκα ήταν. Μικρό κόστος. Βέβαια πλεον Βγάζει ένδειξη στοπ κάι ένα σήμαδακι στο καντράν κόκκινο. Στο μανουαλ λέει ότι συμβολίζει θέμα στο cooling system. To βγάζει ανά διαστήματα και κλείνει. Λογικά θέλει διαγνωστικο. Πάντως η θερμοκρασία (και η ένδειξη της) πλέον με την αλλαγή φούσκας είναι κομπλέ Αυτό εδώ βγάζει το είχε κανείς? https://imgur.com/a/Ii9UiTu Λογικά με διαγνωστικό ή θα obd κ διαγραφή του σφάλματος θα είσαι οκ. Σπάνια αλλά την αναφέρω, αν πρόκειται για ιμιτασιον ανταλλακτικό να θέλει αλλαγή. Αλλά νομίζω με την πρώτη λύση είσαι οκ
LIONBILL Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα παιδια.. σας παρακαλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάποιο προβλημα που εχω με το αμαξι μου.. μάρκας ford.. ενω λειτουργεί ο κινητήρας κανονικα και κανω αρκετη ωρα να φτάσω στην δουλεια μου.. το βεντιλατερ ειναι σχεδον συνεχεια αναμενόμενο.. και κανει πολυ ωρα να κλείσει.. και οταν παρκάρω και σβήσω το αμαξι.. η μηχανη ειναι κρυα.. τι προβλημα λετε οτι εχει? Σας ευχαριστώ!
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, LIONBILL είπε Καλησπερα παιδια.. σας παρακαλω αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάποιο προβλημα που εχω με το αμαξι μου.. μάρκας ford.. ενω λειτουργεί ο κινητήρας κανονικα και κανω αρκετη ωρα να φτάσω στην δουλεια μου.. το βεντιλατερ ειναι σχεδον συνεχεια αναμενόμενο.. και κανει πολυ ωρα να κλείσει.. και οταν παρκάρω και σβήσω το αμαξι.. η μηχανη ειναι κρυα.. τι προβλημα λετε οτι εχει? Σας ευχαριστώ! Nερα έχεις κοιτάξει;AC on?Πως ξερεις ότι είναι κρύα η μηχανή; Συνεργείο το πήγες; 1
LIONBILL Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Οταν σβήνω τον κινητήρα μετα απο ωρα αρκετη που λειτουργεί.. το καπο ειναι κρυο.. οπως και η μηχανη.. το μονο ζεστο ειναι η ταπα του λαδιού..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα