Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Grave. είπε

Καλησπέρα μόλις έβαλα fast path διαθέτω cosmote 50 VDSL θα τρώω disconnect?

Δεν έχει αναφερθεί περίπτωση. Αν πιάνεις φουλ 50αρα και δεν έχει ερρορ η γραμμή (στο περιβάλλον του ρουτερ) τότε θα είσαι οκ 100%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν έχει κάποιο πρόβλημα η γραμμή σου, χαμηλή ταχύτητα (20-30 Mbps) με VDSL, πολλά σφάλματα ή ακόμα και αποσυνδέσεις, δεν συνιστάται αλλαγή σε Fast Path.

Θα κερδίσεις μεν σε χαμηλότερο latency (ping) αλλά θα ενισχύσεις όλα τα αρνητικά της γραμμής σου:

- Ακόμα πιο χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού

- Ακόμα πιο πολλά σφάλματα και αποσυνδέσεις

Για τα παραπάνω βέβαια σε προειδοποιούν τις περισσότερες φορές οι τεχνικοί, γιατί πριν την αλλαγή από Interleave σε Fast Path κάνουν έλεγχο της γραμμής σου, φυσικά εσύ έχεις τον τελευταίο λόγο.

Καλησπερα και απο μενα , προσωπικα πριν λιγες μερες ζητησα να γυρισω το Download σε fast path και μου πεταξανε την ατακα οτι ειναι hybrid και οτι δν γινετε πλεον απλα Fastpath το κανει λεει μονο του .... Δειτε κ εσεις στην εικονα παρακατω πως μου τα εμφανιζει οχι σαν Hybrid οπως μου ειπαν αλλα οπως ειναι κανονικα....

Modem stats.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα το fast/interleaved το λενε hybrid :P αλλά έχεις το speedport entry που δειχνει καθαρά τι γίνεται  .... η μλκια τους δεν έχει όριο .Με το attainable που έχεις 120mbps και 0 errors  δε θα έπρεπε να έχει κανένα πρόβλημα σε fast .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1

Θα ηθελα να το γυρισω σε fast μονο και μονο για να το τσεκαρω γτ εφερα ηλεκτρολογο και περασαμε νεα γραμμη Ftp (καλωδιο) απο την κολωνα στην πρωτη μπριζα και ειδα το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φως ....  ετυχε πριν 4 βδομαδες στο ξαφνικο να ξεκινησει το ρουτερ να μπουκωνει με απιστευτα errors ειτε σε fec ειτε σε CRC και τα 2 βασικα ηταν τα νουμερα αστρονομικα.... εαν θυμαμαι καλα στο Crc ειχα 15-18 χιλιαδες οπου εκει μου επεφτε η γραμμη στο Fec κατι εκατομυρια ....τεσπα ειχα snr 9.7 μεχρι που τα φτιαξαμε με τον φιλο μου ολα και εχω αυτα τα νουμερα που βλεπετε....
  Αλλα οσο αναφροα στην εξυπηρετηση του ΟΤΕ με κουφανανε απλα εχω κουραστει να ακουω Μπαρουφες ....

ΜΙα ερωτηση και δεν ξερω εαν πρεπει σε αυτο το ποστ να την ρωτησω , παρολο που Noise Margin(Up/Down) 31/26.8 dB το οπιο πιστευω ειναι θεικο stat  για ποιο λογο δεν εχω στο download moy το ΜΑΧ οταν κατεβαζω ? Εχω παρατηρησει οτι κατεβαζω με 46,4 mbps και δν εχω απωλειες ειναι κατι που δεν γνωριζω Η απλα δεν γινετε να πιασω το 100% ποτε μου ?

Όταν ζητάς fastpath, δεν έχει hybrid ούτε diesel ούτε τιποτα. Έχει down/up fast/fast το οποιο το διαπιστώνεις με ένα απλο run > cmd > ping μια ελληνική ip. Θα πρέπει να είσαι κάπου μεταξύ 4-7ms.

Aν δεν είσα δεν έχεις fastpath. Δεν ξέρω γιατί τους δασκαλεύουν να λένε τέτοιες μπαρούφες πλέον ακόμα και στον οτε. Κάποτε μπαμ μπαμ με ένα τηλεφωνάκι τελείωνε η δουλειά και σε cosmote και σε forthnet, τώρα έχω ακούσει και εγώ ο ίδιος ένα κάρο μπαρούφες από cosmote και wind.

Στις 27/6/2019 στις 8:12 ΜΜ, IN FLAMES είπε

ΜΙα ερωτηση και δεν ξερω εαν πρεπει σε αυτο το ποστ να την ρωτησω , παρολο που Noise Margin(Up/Down) 31/26.8 dB το οπιο πιστευω ειναι θεικο stat  για ποιο λογο δεν εχω στο download moy το ΜΑΧ οταν κατεβαζω ? Εχω παρατηρησει οτι κατεβαζω με 46,4 mbps και δν εχω απωλειες ειναι κατι που δεν γνωριζω Η απλα δεν γινετε να πιασω το 100% ποτε μου ?

Μια απόκλιση 5-10% σε οποιοδήποτε speed test θεωρείται φυσιολογική μην ανησυχείς.

Το θυμαμαι αυτο απλα σε download πχ Steam που το αφησα κανα 30λεπτο επιασα  peak 5.9μβ  και κανονικο συνεχομενο download 5,6-5,7μβ οχι οτι με χαλαει απλα αναρωτιομουν εαν με την αλλαγη καλωδιωσεις π εκανα τι μπορει να φταιει και δν ειμια εστω και 1 mbps πιο κοντα ...οχι οτι με χαλαει ξαναλεω ...απλα για να ξερω ρωταω

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν κάτι ρυθμίσεις στο λειτουργικό που ρίχνουν το ping λέει και ανεβάζουν την ταχύτητα. Σχολιάζουν πολλοί θετικά.
https://www.youtube.com/watch?v=TIK2mzVYwYs

Το δοκίμασα και νομίζω έριξε το ping μου 5-10%, αν και πρέπει να μετρήσω μέσους όρους.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Krusty Μολις το δοκιμασα να πω την αληθεια μου μειωσε 1 ms το ping απο 13 σε 12 και επειδη ειμαι μεσο powerline γυρω στις 2 με 3 φορες οταν εκανα speedtest μου επιανε την φουλ ταχυτητα (93 mpbs),
Οταν εκανα ξανα το τεστ μετα αφου εκανα εγκατασταση και ακολουθησα τα βηματα και restart που απαιτησε η εφαρμογη η αληθεια ειναι οτι πηγε κατευθειαν στο 93 το τεστ ενω πριν εδειχνε οτι πηγαινε 60 76 80 89 και λιγο πριν τελειωσει το τεστ επιανε 93 τωρα τι να πω....θα κανω και αλλα τεστ 
Ευχαριστω πολυ γι αυτο !

Επεξ/σία από IN FLAMES
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...