kr0m Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 η εκδοση ταυτοτητας στα 13-14 μου χρονια ηταν η πρωτη φορα που χρειαστηκε να υπογραψω οτιδηποτε. μη εχοντας υπογραφη, μου ειπαν στο τμημα απλα να γραψω το ονοματεπωνυμο μου, και ετσι εκανα. απο τοτε, σε πααααρα πολλες αλλες περιπτωσεις οπου μου'χει ζητηθει, εχω βαλει μια συγκεκριμενη "μουτζουρα" (γιατι υπογραφη δεν την λες), απο την σχολη μεχρι το ανοιγμα τραπεζικου λογαριασμου. ειναι μουτζουρα που θεωρητικα ο καθενας θα μπορουσε να κανει σχετικα ευκολα. εχει σημασια η υπογραφη μας πλεον; θελω να πω, εχω δει σε απειρες περιπτωσεις κοσμο που απλα μουτζουρωνει οπως ναναι και αυτο ειναι. δηλαδη αν εγω απο σημερα αλλαξω την "υπογραφη" μου, παιζει στο μελλον να υπαρξει καποιο προβλημα;
sphinxgr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Η υπογραφή έχει το στόχο Να μπορεί κάποιος να κάνει έναν πρώτο έλεγχο ως μη ειδικός αν μοιάζει η υπογραφή σου, σε ένα έγγραφο, με ένα άλλο έγγραφο που έχεις ήδη υπογράψει. Αν δεν ταιριάζει, μπορεί να υποψιασθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και να μην προχωρήσει η δουλειά για την οποία υπογράφεις. Σε περίπτωση νομικού θέματος, γραφολόγος αναλαμβάνει να εξετάσει γραφικό χαρακτήρα σε πρωτότυπο έγγραφο που έχεις υπογράψει και πιθανότατα το μόνο σημάδι που μπορεί να ελεγχθεί είναι η υπογραφή σου , γιατί το υπόλοιπο είναι εκτυπωμένο. Οπότε θα έλεγα να κατασταλάξεις σε 1 υπογραφή και να την κρατήσεις για όλη σου τη ζωή. 1
G.TH. Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στην τράπεζα όχι. 'Εκανα επικαιροποίηση στοιχείων πριν από ένα μήνα και την υπογραφή μου την αρχική δεν την αναγνώριζα ούτε εγώ και φυσικά αυτοί δεν την κοίταξαν καν. Πάντως υπάρχει η πιθανότητα να σου πουν ότι η ταυτότητά σου έχει λήξει σε ταυτοποίηση από το ίντερνετ. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από G.TH.
sakura22 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Θυμάμαι κάποια φορά σε τράπεζα μου είχαν ζητήσει να ξαναβάλω υπογραφή γιατι η μουτζούρα μου δεν έμοιαζε πολύ με την μουτζούρα που είχα βάλει τις προηγούμενες φορές.
asdfnikos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Σχετικα με την Τράπεζα λόγο Ότι οι Περισσότερες έχουν Ηλεκτρονική υπογραφή(Αυτη Που υπογράφεις σε ταμπλετα) η υπογραφή Που θα δώσεις στο άνοιγμα του λογαριασμου Πρέπει να συμπίπτει με Την υπογραφή που βαζεις οταν κανείς κάποια συναλλαγή. 1
dimpa16 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Εγώ φίλε μου, εκεί που μου έχει ζητηθεί η υπογραφή μου, κάνω το εξής: Αν πρόκειται για κάποιο μη σπουδαίο έγγραφο, βάζω την υπογραφή μου (μία που χρησιμοποιώ χρόνια) Αν πρόκειται για κάποιο σημαντικό,πρώτα γράφω το ονοματεπώνυμο και από κάτω την κλασική υπογραφή.
kr0m Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, G.TH. είπε Στην τράπεζα όχι. 'Εκανα επικαιροποίηση στοιχείων πριν από ένα μήνα και την υπογραφή μου την αρχική δεν την αναγνώριζα ούτε εγώ και φυσικά αυτοί δεν την κοίταξαν καν. Πάντως υπάρχει η πιθανότητα να σου πουν ότι η ταυτότητά σου έχει λήξει σε ταυτοποίηση από το ίντερνετ. τι εννοεις στη δευτερη προταση; οποτε παιδια εστω οτι εγω απο σημερα θελω να χρησιμοποιησω αλλη, τι πρεπει να κανω; πρεπει να ενημερωσω κανεναν; επισης πως θα "επρεπε" να ειναι πιστευετε μια υπογραφη; θα ηταν καλη ιδεα πχ να γραφω το επιθετο/ονομα (για τον γραφικο χαρακτηρα μου δηλαδη) και επανω σε αυτο την μουτζουρα μου; Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από kr0m
DrLo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kr0m είπε η εκδοση ταυτοτητας στα 13-14 μου χρονια ηταν η πρωτη φορα που χρειαστηκε να υπογραψω οτιδηποτε. μη εχοντας υπογραφη, μου ειπαν στο τμημα απλα να γραψω το ονοματεπωνυμο μου, και ετσι εκανα. απο τοτε, σε πααααρα πολλες αλλες περιπτωσεις οπου μου'χει ζητηθει, εχω βαλει μια συγκεκριμενη "μουτζουρα" (γιατι υπογραφη δεν την λες), απο την σχολη μεχρι το ανοιγμα τραπεζικου λογαριασμου. ειναι μουτζουρα που θεωρητικα ο καθενας θα μπορουσε να κανει σχετικα ευκολα. εχει σημασια η υπογραφη μας πλεον; θελω να πω, εχω δει σε απειρες περιπτωσεις κοσμο που απλα μουτζουρωνει οπως ναναι και αυτο ειναι. δηλαδη αν εγω απο σημερα αλλαξω την "υπογραφη" μου, παιζει στο μελλον να υπαρξει καποιο προβλημα; Πρόσφατα μου έτυχε το εξής περιστατικό: Πήγα στην Εθνικη Τράπεζα να ξεκλειδώσω τον λογαριασμό μου γιατί είχε κλειδώθεί γιατί δεν είχα δωσει ποτέ στοιχεία (δνση, ΑΦΜ, επάγγλμα κλπ) παρότι ήμουν στον λογαριασμό από το '99. Μου ζητήσανε τα κλασσικά ... εκκαθαριστικό, εναρξη από taxisnet, χαρτί από wind κλπ κάποια στιγμή μου ζήτησε να βάλω υπογραφές, και σε ένα σημείο αυτή που θα ήταν ας πούμε "δείγμα υπογραφής" , αυτή που θα περνούσε σαν "επίσημη" Μου είπε τότε ότι η υπογραφή που είχα βάλει το '99 ήταν διαφορετική (μπορεί τότε να έγραφα περισσότερα γράμματα από το όνομμά μου, τώρα κάνω μια μουτζούρα που μοιάζει με 2-3 γράμματα) μου έκανε κάντι σού-ξου μού-ξου, αλλά τελικά δε κόλλησε σε αυτό. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από DrLo
logistoulis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, kr0m είπε η εκδοση ταυτοτητας στα 13-14 μου χρονια ηταν η πρωτη φορα που χρειαστηκε να υπογραψω οτιδηποτε. μη εχοντας υπογραφη, μου ειπαν στο τμημα απλα να γραψω το ονοματεπωνυμο μου, και ετσι εκανα. απο τοτε, σε πααααρα πολλες αλλες περιπτωσεις οπου μου'χει ζητηθει, εχω βαλει μια συγκεκριμενη "μουτζουρα" (γιατι υπογραφη δεν την λες), απο την σχολη μεχρι το ανοιγμα τραπεζικου λογαριασμου. ειναι μουτζουρα που θεωρητικα ο καθενας θα μπορουσε να κανει σχετικα ευκολα. εχει σημασια η υπογραφη μας πλεον; θελω να πω, εχω δει σε απειρες περιπτωσεις κοσμο που απλα μουτζουρωνει οπως ναναι και αυτο ειναι. δηλαδη αν εγω απο σημερα αλλαξω την "υπογραφη" μου, παιζει στο μελλον να υπαρξει καποιο προβλημα; εγώ πάντως όπου υπογράφω και έχει σημασία γράφω και το όνομά μου από κάτω, την υπογραφή μπορεί να την κάνει ο άλλος εύκολα, τον γραφικό όχι το δικό μου που είναι ιερογλυφικά πολύ δύσκολα
mylo Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, sakura22 είπε Θυμάμαι κάποια φορά σε τράπεζα μου είχαν ζητήσει να ξαναβάλω υπογραφή γιατι η μουτζούρα μου δεν έμοιαζε πολύ με την μουτζούρα που είχα βάλει τις προηγούμενες φορές. Το ίδιο και σε εμένα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, logistoulis είπε εγώ πάντως όπου υπογράφω και έχει σημασία γράφω και το όνομά μου από κάτω, την υπογραφή μπορεί να την κάνει ο άλλος εύκολα, τον γραφικό όχι το δικό μου που είναι ιερογλυφικά πολύ δύσκολα Στη Γερμανία οι περισσότεροι υπογράφουν γράφοντας "καλλιτεχνικά" το όνομά τους. Κι επειδή αρκετές κάρτες δουλεύουν με ταινία ακόμα, κάθεσαι στην ουρά του σουπερμάρκετ μέχρι να κάνει ο άλλος τα ιερογλυφικά του. Και μάλιστα τα τσεκάρει κι η ταμίας αν ταιριάζουν με την καρτα
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Nαι μπορείς να την αλλάξεις και να την κάνεις πιο περίπλοκη αν ρωτάς αυτό. Και συνήθως το ίδιο κάνουν μεγάλοι επιχειρηματίες και άνθρωποι που έχουν σχέση με μετρητά που φοβούνται περισσότερο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Και η δικια μου εχει "συντμιθει" σε σχεση με αυτή της ταυτότητας πριν 32 χρονια αλλα δεν ειχα πρόβλημα . Δεν είναι βεβαια και μια ...μουτζουρα. Πρεπει να αλαξω ταυτοτητα λογω φθορας αλλα ολο λενε ότι θα αλλαξουν και δεν θελω να κανω την ιδια διαδικασια δυο φορες συντομα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Και η δικια μου εχει "συντμιθει" σε σχεση με αυτή της ταυτότητας πριν 32 χρονια αλλα δεν ειχα πρόβλημα . Δεν είναι βεβαια και μια ...μουτζουρα. Πρεπει να αλαξω ταυτοτητα λογω φθορας αλλα ολο λενε ότι θα αλλαξουν και δεν θελω να κανω την ιδια διαδικασια δυο φορες συντομα. Και γω το ίδιο. Έχω μία του 91 που δεν έχει ούτε καν τη φωτογραφία Και τώρα που ωρίμασα πια σκέφτομαι ν' αλλάξω και την υπογραφή. Να ζωγραφίσω κανένα μικρό πουτσ@κι ή κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
Fotis_Greece Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2019 Σε επιταγη που πηγα να εισπραξω, ο υπαλληλος της τραπεζας μεγενθυνε στην οθονη του την υπογραφη του διευθυνοντα συμβουλου, οπως φαινονταν στο PDF του καταστατικου της εταιρειας που εξεδωσε την επταγη, και την συγκρινε με αυτην της επιταγης. Τον ειδα αφιερωσε καποιο χρονο οντως να κανει συγκριση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα