Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Joshua21 said:

Μην μπερδεύεσαι, τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν τα χρηματικά πρόστιμα των παραβάσεων του ΚΟΚ, όχι τις ποινές φυλάκισης.

Λογικά ο mp123 δεν εννοεί/απορεί αν προβλέπονται από το νόμο, αλλά το αν ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός ή όχι. Αν δλδ προβλέπεται απο το Συνταγμα να τιμωρείσαι ανάλογα με το εισόδημά σου...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
  • Απαντ. 284
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gthe είπε

Δεν χρειάζεται μέτρο. Ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο είναι 4.5 μέτρα χοντρικά .... 10μέτρα μιλάμε δλδ για απόσταση από την γωνία πάνω από 2 αυτοκίνητα. Αν υπάρχει έστω και ένας οδηγός στην Αθήνα (εξαιρούνται οι νέοι που ακόμα δεν έχουν μάθει να παρκάρουν) που βλέπουν 2.5 θέσεις κενό από την γωνία και δεν παρκάρει γιατί είναι παράβαση ΚΟΚ, ας στείλει εδώ φωτό ... εγώ θα του κάνω δώρο πλύσιμο μέσα έξω :) 

Ξηλώσου.Γιατί το βάζω μόνο σε πάρκιν στεγασμένο επι πληρωμή όποτε χρειαστεί να το βγάλω το αμάξι.

υ.γ. δέχομαι το πλύσιμο να είναι και στο λαμπίκο αν ειναι με τα χεράκια σου!

υ.γ.2 όχι δεν είμαι νέος οδηγός.οδηγάω αμάξι καμια δεκαετία και δίτροχο (με κινητήρα εσωτερικής καύσεως) απο το 1996

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mp123 είπε

Μα καλά έχουν τέτοιο δικαίωμα ;

Φυσικά και το έχουν. Η παραβίαση της πινακίδας Ρ-40 πχ επιφέρει εκτός από πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 20 ημέρες, άσχετα αν η παράβαση βεβαιωθεί από δημοτικό ή κανονικό αστυνομικό.

128.jpg?width=556&height=380

5 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Λογικά ο mp123 δεν εννοεί/απορεί αν προβλέπονται από το νόμο, αλλά το αν ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός ή όχι. Αν δλδ προβλέπεται απο το Συνταγμα να τιμωρείσαι ανάλογα με το εισόδημά σου...

Και ο ΕΝΦΙΑ λένε πως είναι αντισυνταγματικός, so?

Επεξ/σία από Joshua21
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Βανακι 40  Navara πρόστιμο 120 και πινακίδες   :P

Εγώ σε περναω. Αμ' πως τι μας πέρασες.

Δύο κλήσεις πέρσυ σε διάστημα τριών μηνών από 80 ευρώ η κάθε μία και πινακίδες.( Οκ 40 έδωσα γιατί πήγα να μου κάνουν έκπτωση).στην Γλυφάδα κιόλας όχι όπου όπου.( παντού το βάζω σε πάρκινγκ αλλά εκεί είχα πάει για μισάωρο μόνο. ) Μην δούνε πινακίδες Πειραιά σε γράφουν.α στα καλό.

Επεξ/σία από mp123
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, Joshua21 said:

Και ο ΕΝΦΙΑ λένε πως είναι αντισυνταγματικός, so

Για την εισπραξη μέσω ΔΕΗ νομίζω είχε βγει, όχι για τον φόρο αυτό καθαυτό...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Για την εισπραξη μέσω ΔΕΗ νομίζω είχε βγει, όχι για τον φόρο αυτό καθαυτό...

Μερικοί συνταγματολόγοι σκίζονται για το ότι γενικά ο ΕΝΦΙΑ σαν φόρος είναι αντισυνταγματικός.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Κostis είπε

Οι Ελβετοί έκοψαν κλήση 790.000 ευρώ σε κροίσο!

https://www.google.com/amp/s/www.tovima.gr/2010/08/13/world/oi-elbetoi-ekopsan-klisi-790-000-eyrw-se-kroiso/amp/

Και στη Φινλανδία 54.000€ επειδή πήγαινε με 103Km/h ενώ το όριο ήταν 80.

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/798165/odigos-sti-finlandia-pire-klisi-gia-54000-euro

Είχε εισόδημα 7.200.000€ οπότε πλήρωσε το 0.75% του εισοδήματος του σε πρόστιμο.

Αναλογικά, κάποιος ο οποίος έχει εισόδημα 600€ το μήνα (7.200€ το χρόνο) θα πλήρωνε: 54€

Νομίζω δεν είναι κακό αν το πρόστιμο υπολογίζεται ως ποσοστό του εισοδήματος. (Εφαρμόζοντας βέβαια ελάχιστη χρέωση)

• Super Moderators
Δημοσ.

H επιβολή ποινών ανάλογα με τα εισοδήματα αντιβαίνει ευθέως το άρθρο 4 , παράγραφος 1 του Συντάγματος:

"Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου". Καμία υποσημείωση, κανένας αστερίσκος. Ίσοι ενώπιον του νόμου.

Εφόσον επιβάλεις ποινή όχι σε σχέση με την παράβαση, αλλά με ένα στοιχείο του κατάστασης ατόμου (εν προκειμένω την οικονομική του κατάσταση) προβαίνεις σε μια αντισυνταγματική διάκριση.

Την οποία, φυσικά, όλο και κάποιος "δικαστικός" με αντάλλαγμα μια θεσούλα θα βρεθεί να δικαιολογήσει. 

Η μόνη διάκριση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα (άρθρο 4, παράγραφος 5) είναι η συνεισφορά στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις το καθενός. Φευ, οι διοικητικές ποινές ΔΕΝ είναι δημόσιο βάρος, είναι ποινή επιβαλόμενη για κάποια παράβαση, επομένως κάθε διάκριση επ' αυτών είναι αντισυνταγματική.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

0.75% στον ένα, 0.75% στον άλλο.

Εγώ βλέπω ίση αντιμετώπιση. Καμία διάκριση.

Με αυτή τη λογική, ας εφαρμόσουμε κι ένα ενιαίο πρόστιμο φοροδιαφυγής και να πληρώνουμε όλοι το ίδιο.

Είτε είναι καστανάς στην Αριστοτέλους, είτε εφοπλιστής. Όλοι 500€.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Snoob είπε

Η μόνη διάκριση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα (άρθρο 4, παράγραφος 5) είναι η συνεισφορά στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις το καθενός. Φευ, οι διοικητικές ποινές ΔΕΝ είναι δημόσιο βάρος, είναι ποινή επιβαλόμενη για κάποια παράβαση, επομένως κάθε διάκριση επ' αυτών είναι αντισυνταγματική

Ανάλογα με τις δυνάμεις σημαίνει σταθερό ποσοστό ίδιο για όλους: βγάζεις Χ, πληρώνεις Υ. Βγάζεις 5Χ, πληρώνεις 5Υ.

Ομως, η φορολογική κλίμακα λέει:

Μέχρι τόσο εισόδημα, 0. (!?!?!?)

Μέχρι τόσο εισόδημα, τόσο %

Μέχρι το άλλο εισόδημα, τόσο % (μεγαλύτερο). 

Ακόμα και η έκπτωση φόρου μειώνεται ανεβαίνοντας.

Αυτό δεν είναι αντισυνταγματικό; 

Έτσι όπως είναι τώρα, με πχ 3Χ πληρώνεις 5Υ ή 6Υ από κάποιον με Χ. Κατά συνέπεια, με μεγαλύτερο εισόδημα πληρώνεις τόσο δυσανάλογα που τελικά σου μενούν λιγότερα.

Η αναλογικότητα απλά πάει περίπατο και δεν υπάρχει.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την άλλη φορά που θα φωνάξεις τροχαία να απαιτήσεις εκτός από πρόστιμο να επιβληθεί κούρεμα γουλί και δημοσια διαπόμπευση .

Ντροπηηηηη που δώσατε τον άνθρωπο ετσι στεγνά. α

ca2118b1e8db86b7a8b46291258656af.jpg

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το κούρεμα γίνεται αλλού τώρα άλλοι καιροί  Τουλάχιστο τότε  ήξερες γιατί έχει κατουρηθει από τη χαρά του το όργανο τώρα όλα είναι φλου :P

Δημοσ.

Κανονικα απο την ωρα που ερθε και εκοψε κληση, έπρεπε να είχε κόψει 16 κλησεις τέσσερεις για κάθε γωνία του δρόμου χαχααααααα

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stathisp είπε

Κάποια στιγμή θα πάει στην εφορία. Απλώς οι δήμαρχοι σε πολλούς δήμους το τρενάρουν για να μην στενοχωρήσουν τους δημότες-ψηφοφόρους. Επειδή όμως μερικές φορές στριμώχνονται οικονομικά ή τους πιέζει το υπουργείο εσωτερικών επιταχύνουν τις διαδικασίες. Sorry...

Απο 1η Ιουλιου 2019 τα ταμεια ΟΤΑ περνανε στην ΑΑΔΕ οποτε πληρωστε και τις κλησεις στους δημους....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TsoliasGR είπε

Ξηλώσου.Γιατί το βάζω μόνο σε πάρκιν στεγασμένο επι πληρωμή όποτε χρειαστεί να το βγάλω το αμάξι.

υ.γ. δέχομαι το πλύσιμο να είναι και στο λαμπίκο αν ειναι με τα χεράκια σου!

υ.γ.2 όχι δεν είμαι νέος οδηγός.οδηγάω αμάξι καμια δεκαετία και δίτροχο (με κινητήρα εσωτερικής καύσεως) απο το 1996

Έλεγα και εγώ, δεν θα εμφανιστεί και κάνας έξυπνος. Ποτέ δεν παρκάρεις αυτοκίνητο σε πεζοδρόμιο εσύ δλδ, όπου και να πας; Λαϊκή δηλαδή άμα σε στείλει η γυναίκα σου για ντομάτες ή για κανα καρπούζι το βάζεις σε πάρκινγκ; 😊 Γιατί εμείς που το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και πάρκινγκ να έχεις δουλειά και σπίτι ΔΕΝ γίνεται να μην παρκάρεις έξω. 

Επεξ/σία από gthe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...