e-tic Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Snoob είπε πως θα εξακριβώνεται το ύψος των εισοδημάτων ώστε να εγγραφεί το ανάλογο ποσό στην κλήση; Θέλω να πω, στην περίπτωση που περιγράφει ο ΤS, πώς θα ξέρει η ανίκανη Τροχαία αν ο παραβάτης είναι πλούσιος για να τον πετσοκόψει ή φτωχός για να του βάλει μικρότερο πρόστιμο (λες και το αμάξι ενός "φτωχού" πάνω στη γωνία δημιουργεί μικρότερο πρόβλημα από το αμάξι ενός "πλουσίου" στην ίδια θέση). Όποιος γνωρίζει το σκεπτικό ας με διαφωτίσει, παρακαλώ. Σε αυτές τις κλήσεις το πρόστιμο δεν γράφεται επι τόπου επάνω στην κλήση αλλά αφού βεβαιωθεί η παράβαση ενημερώνεται η εφορία και το αναλογούν χρηματικό πρόστιμο βεβαιώνεται μέσω αυτής μετά απο διαστάυρωση με την φορολογική δήλωση του παραβάτη. Το ίδιο γίνεται εδώ και 1+ χρόνο με την στάθμευση μπροστά σε ράμπα ΑΜΕΑ. Το θέμα είναι τι γίνεται με αυτούς που αποκρύπτουν εισοδήματα; Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα με άτομα που έχουν πανάκριβα αυτοκίνητα και μηδενικό εισόδημα στην εφορία, αυτοί τι θα πληρώνουν; Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από e-tic 2
gthe Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν υπάρχει η καλύτερη περίπτωση που αναφέρεις. Υπάρχει μόνο η χειρότερη, είναι εντελώς επικίνδυνο και σίγουρα αντισυνταγματικό (έρχεται κόντρα στο άρθρο 4). Φαντάζομαι ότι η τροχαία θα τσεκάρει τη φορολογική δήλωση από το taxis με master codes or smth. Πάντως €80 και €120 πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα είναι γελοία ποσά. Ακόμα και τα €40 είναι πολλά. Όταν είχα πάει στο Μόναχο με είχαν γράψει για παρκόμετρο με το πρόστιμο να είναι €15. Εκεί θα έπρεπε να κυμαίνεται το πρόστιμο για παρκάρισμα και εδώ: να είναι τόσο που να μην αξίζει να πηγαίνεις στην τροχαία για να σβήσεις την κλήση. Μα τώρα πλάκα κάνουμε ... 120 πρόστιμο παρκάρισμα στην Ελλάδα με αυτά τα εισοδήματα και αυτο το χάος αυτοκινήτων που δεν χωράνε πουθενά? Και 10 ΜΕΤΡΑ από την γωνία ... το 30% των αυτοκινήτων δλδ για πλάκα μια κλησούλα. Αστειότητες. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από gthe 3
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ο ΝΕΟΣ ΚΟΚ ισχύει από ΜΑΡΤΙΟ 2018 με το νόμο 4530. ΥΓ.Καλά, κανένα σας δεν έχουν γράψει 1 χρόνο και, που ισχύει ο νόμος! Είστε όλοι νομοταγείς η πετάτε τις κλησεις ? Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν το παρατάω όπου να ναι, τον τελευταίο χρόνο σίγουρα δεν έχω πάρει κλήση για παρκάρισμα. 1
GREGORYMO Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, e-tic είπε Σε αυτές τις κλήσεις το πρόστιμο δεν γράφεται επι τόπου επάνω στην κλήση αλλά αφού βεβαιωθεί η παράβαση ενημερώνεται η εφορία και το αναλογούν χρηματικό πρόστιμο βεβαιώνεται μέσω αυτής μετά απο διαστάυρωση με την φορολογική δήλωση του παραβάτη. Το ίδιο γίνεται εδώ και 1+ χρόνο με την στάθμευση μπροστά σε ράμπα ΑΜΕΑ. Το θέμα είναι τι γίνεται με αυτούς που αποκρύπτουν εισοδήματα; Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα με άτομα που έχουν πανάκριβα αυτοκίνητα και μηδενικό εισόδημα στην εφορία, αυτοί τι θα πληρώνουν; Άρα, κακώς ο αστυνομικός έγραψε 40€, αφού δεν ξέρει το εισόδημα, εκτός αν ενημερώνεται ηλεκτρονικα. 6 λεπτά πριν, gthe είπε Μα τώρα πλάκα κάνουμε ... 120 πρόστιμο παρκάρισμα στην Ελλάδα με αυτά τα εισοδήματα και αυτο το χάος αυτοκινήτων που δεν χωράνε πουθενά? Και 10 ΜΕΤΡΑ από την γωνία ... το 30% των αυτοκινήτων δλδ για πλάκα μια κλησούλα. Αστειότητες. Το 120€ αφορά τους ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, οπότε μην αγχώνεσαι.
k_w_t Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, e-tic είπε Σε αυτές τις κλήσεις το πρόστιμο δεν γράφεται επι τόπου επάνω στην κλήση αλλά αφού βεβαιωθεί η παράβαση ενημερώνεται η εφορία και το αναλογούν χρηματικό πρόστιμο βεβαιώνεται μέσω αυτής μετά απο διαστάυρωση με την φορολογική δήλωση του παραβάτη. Ακριβως ετσι.. Εφαγε κληση ο κουμπαρος μου.. του πηραν διπλωμα για 30 μερες κτλ αλλα η κληση δεν εγραφε κανενα ποσο... Του πηγε μετα στην εφορια..... 1
gthe Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν το παρατάω όπου να ναι, τον τελευταίο χρόνο σίγουρα δεν έχω πάρει κλήση για παρκάρισμα. 10 μέτρα από την γωνία ... για να είσαι σύμφωνός με τον ΚΟΚ? Και εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στην ζωή μου κλήση γιατί προσέχω και δεν προκαλώ, αλλά δες 10 μέτρα πόσο είναι. Αυτό δεν γίνεται Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από gthe
spectaculator Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ο ΝΕΟΣ ΚΟΚ ισχύει από ΜΑΡΤΙΟ 2018 με το νόμο 4530. ΥΓ.Καλά, κανένα σας δεν έχουν γράψει 1 χρόνο και, που ισχύει ο νόμος! Είστε όλοι νομοταγείς η πετάτε τις κλησεις ? Εγώ πάντως έχω να δω τροχονόμο να γράφει από πολύ πριν τον Μάρτιο του 2018. Βασικά ο μόνος τροχονόμος που έχω δει από τότε, είναι ο κακομοίρης στη διασταύρωση Κατεχάκη - Μεσογείων.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, k_w_t είπε Ακριβως ετσι.. Εφαγε κληση ο κουμπαρος μου.. του πηραν διπλωμα για 30 μερες κτλ αλλα η κληση δεν εγραφε κανενα ποσο... Του πηγε μετα στην εφορια..... Άρα, κακώς έγραψε 40€ !!!!!
gthe Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Άρα, κακώς ο αστυνομικός έγραψε 40€, αφού δεν ξέρει το εισόδημα, εκτός αν ενημερώνεται ηλεκτρονικα. Το 120€ αφορά τους ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, οπότε μην αγχώνεσαι. Στην άσφαλτο δεν υπάρχουν "εισοδηματικά" κριτήρια ... ή παραβιάζεται ο ΚΟΚ είτε όχι. Αυτά είναι αστειότητες που κάποια θεόπνευστα μυαλά τα σκέφτηκαν και τελικά απλά καταφέρνουν να βάλουν overhead στο όλο σύστημα για να ελέγξει το εισόδημα! 3
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Εν τω μεταξυ με τα 10μ από κάθε γωνια και όλα τα υπολοιπα, δηλαδή φαναρια,πεζοδιαβαση,διασταυρωση κτλπ αν τα τηρούσαμε στην Αθηνα δεν θα επρεπε να υπαρχει παρκαρισμενο αμαξι για πολλα οικοδομικα τετράγωνα...Αντε 1-2 στην μεση αυτου. ΥΓ: Δεν λεω ότι δεν είναι σωστο, απλα ότι δεν το τηρει ΚΑΝΕΙΣ! Σιγα που θα πηγαινω αμπελοκηπους και θα ψαχνω να παρκαρω ετσι...απλα αν φαω την κλιση θα κανω μοκο και θα πληρωσω.
k_w_t Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Άρα, κακώς έγραψε 40€ !!!!! Αυτο ισχυει για τις κλησεις που παραλαμβανεις και τις υπογραφεις. Οχι αυτες που σου αφηνουν στον υαλοκαθαριστηρα.
christakos07 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 30 λεπτά πριν, Snoob είπε Να πω από την αρχή πως θεωρώ στην καλύτερη περίπτωση ηλίθιο, στη χειρότερη εξόχως επικίνδυνο, να επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ ανάλογα με τα εισοδήματα. Το αφήνουμε όμως κατά μέρος αυτό, για να διατυπώσω μια απορία: Οι εμπνευστές αυτού του βλακώδους μέτρου, πώς ακριβώς προβλέπουν πως θα εξακριβώνεται το ύψος των εισοδημάτων ώστε να εγγραφεί το ανάλογο ποσό στην κλήση; Θέλω να πω, στην περίπτωση που περιγράφει ο ΤS, πώς θα ξέρει η ανίκανη Τροχαία αν ο παραβάτης είναι πλούσιος για να τον πετσοκόψει ή φτωχός για να του βάλει μικρότερο πρόστιμο (λες και το αμάξι ενός "φτωχού" πάνω στη γωνία δημιουργεί μικρότερο πρόβλημα από το αμάξι ενός "πλουσίου" στην ίδια θέση). Όποιος γνωρίζει το σκεπτικό ας με διαφωτίσει, παρακαλώ. Γίνεται αντιστοίχηση των πινακίδων με τα φορολογικά στοιχεία του ιδιοκτήτη, μέσω γενικής γραμματείας. Απόλυτα εφικτό.
k_w_t Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, gthe είπε Στην άσφαλτο δεν υπάρχουν "εισοδηματικά" κριτήρια ... ή παραβιάζεται ο ΚΟΚ είτε όχι. Αυτά είναι αστειότητες που κάποια θεόπνευστα μυαλά τα σκέφτηκαν και τελικά απλά καταφέρνουν να βάλουν overhead στο όλο σύστημα για να ελέγξει το εισόδημα! Για μενα εχει καποια σημασια... Πχ ειμαι ο γιος του Βαρδηνοκωστα ή ο Μορονακης .... Ελα μωρε τωρα που περασα με κοκκινο και τι ειναι 350€ ....? τοσα δινω για τσιχλες στο γατακι μου..... Εκει εχει ενα νοημα ..... Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από k_w_t 3
GREGORYMO Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, gthe είπε Στην άσφαλτο δεν υπάρχουν "εισοδηματικά" κριτήρια ... ή παραβιάζεται ο ΚΟΚ είτε όχι. Αυτά είναι αστειότητες που κάποια θεόπνευστα μυαλά τα σκέφτηκαν και τελικά απλά καταφέρνουν να βάλουν overhead στο όλο σύστημα για να ελέγξει το εισόδημα! ΥΠΑΡΧΟΥΝ από τον ΜΑΡΤΙΟ του 2018, με τον νόμο 4530.
k_w_t Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΥΠΑΡΧΟΥΝ από τον ΜΑΡΤΙΟ του 2018, με τον νόμο 4530. Τα εχεις βαλει με τον πλουσιο γειτονα σου που νομιζει οτι κανει οτι θελει ? Διαλεξε αλλου τυπου κληση .... Η κληση στον οδηγο εχει εισοδηματικα κριτηρια ΟΧΙ στο ΟΧΗΜΑ !!!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα