Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To τρικάβαλο με 3 κράνη (σε παπιά, είναι περισσότερο σύνηθες να το δει κανεις, διοτι υπάρχει ο χώρος στη μεγάλη σέλα), είναι λιγότερο επικίνδυνο πάντως για την υγεία του αναβάτη από το μονοκάβαλο χωρις κράνος.

Οσο για τα τζιπ και τα γρηγορα αυτοκίνητα, σαφως και υπάρχει προκατάληψη. Εχει γινει κουβέντα εδώ παλαιότερα σχετικά με τα ορια ταχυτήτων οπου αρκετός κοσμος ζητουσε να αυξηθουν για να μπορουν να τρέχουν άνετα!!!!!!

Η αλήθεια είναι πως όταν κυκλοφορουν αυτοκίνητα που πάνε με 200 και 250 και εσυ τους λες ότι θα τρέχεις το πολύ με 130, δε τους αρέσει. Η υπερβολική ταχύτητα, η μέθυ και από αποπροσανατολισμός είναι από τις βασικότερες αιτίες ατυχημάτων

Η χρήση κράνους και ζώνης, δεν είναι αιτία πρόκλησης ατυχήματος. Είναι αιτία τραυματισμών/θανάτων από ατυχήματα που έχουν προκληθεί απο κάποια αιτία.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=84516&Itemid=2225&lang=

• Απαντ. 284
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το χειροτερο τρικαβαλο ειναι που βλεπεις 2 γονεις με το μικρο παιδι στην μέση ή ο μπαμπας με 2 παιδια μπρος πισω.

Εκει για μενα θελει αυτοφωρο και αφαιρεση διπλωματος εφ'ορου ζωής...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Το χειροτερο τρικαβαλο ειναι που βλεπεις 2 γονεις με το μικρο παιδι στην μέση ή ο μπαμπας με 2 παιδια μπρος πισω.

Εκει για μενα θελει αυτοφωρο και αφαιρεση διπλωματος εφ'ορου ζωής...

To έχω ξαναγράψει. Μπροστά μου, αστυνομικός έδωσε συγχαρητήρια σε πατέρα που οδηγούσε τρικάβαλο 125άρι παπί (στη μέση το παιδί), με κράνη και οι τρεις και ειχε κάνει μια πατέντα για να μη κρέμμονται τα ποδαράκια του πιτσιρικά και ειχε βάλει έξτρα πατάκια.

Τρικάβαλο έχω να οδηγήσω απο τα νεανικά μου χρόνια και γενικά δεν ειμαι υπερ. 

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 25/6/2019 στις 1:52 ΜΜ, Snoob είπε

Να πω από την αρχή πως θεωρώ στην καλύτερη περίπτωση ηλίθιο, στη χειρότερη εξόχως επικίνδυνο, να επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ ανάλογα με τα εισοδήματα.

Το αφήνουμε όμως κατά μέρος αυτό, για να διατυπώσω μια απορία:

Οι εμπνευστές αυτού του βλακώδους μέτρου, πώς ακριβώς προβλέπουν πως θα εξακριβώνεται το ύψος των εισοδημάτων ώστε να εγγραφεί το ανάλογο ποσό στην κλήση;

Θέλω να πω, στην περίπτωση που περιγράφει ο ΤS, πώς θα ξέρει η ανίκανη Τροχαία αν ο παραβάτης είναι πλούσιος για να τον πετσοκόψει ή φτωχός για να του βάλει μικρότερο πρόστιμο (λες και το αμάξι ενός "φτωχού" πάνω στη γωνία δημιουργεί μικρότερο πρόβλημα από το αμάξι ενός "πλουσίου" στην ίδια θέση).

Όποιος γνωρίζει το σκεπτικό ας με διαφωτίσει, παρακαλώ.

Στην κλίση αναγράφεται το μινιμουμ (40 ευρώ) και αν είναι παράβαση που πάει με το εισόδημα αυτό έρχεται μετά ως οφειλή προς ΔΟΥ μέσω taxisnet.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dvs είπε

Ειλικρινα θέλετε να ζείτε σε ενα κράτος σαν αυτο που περιγράφετε;

Να τρέμετε να κλάσετε γιατι θα φάτε πρόστιμο; Δεν εχετε δει ποσο φουστάρουν αυτη την ελευεθρία οι ξένοι οταν ερχονται ελλάδα;

Τα πράγματα λύνονται απλα με αστυνόμευση...

Αν παρκάρεις το αμάξι σε διάβαση πεζών ή σε ράμπα να τρως ενα προστιμο 100ε και να στο σηκώνει γερανός! Θελετε να στο κραταει και υποχρεωτικά 3 μέρες; Μαζί σας... Και να τρέχεις μετα να το παρεις, ταξί κτλ.... 

Σιγά μην τον βγάλουμε και στο απόσπασμα ή τον ευνουχήσουμε για να μην αναπαραχθεί!

Τα περι προστίμου βάση εισοδήματος είναι γελοία. Αν παίρνω (και δηλώνω) 50.000Ε ΑΤΟΜΙΚΟ εισόδημα θα με ενοχλήσει το  πρόστιμο των 80 ή 120Ε; Τώρα τα λέτε σοβαρα αυτα ε;

Ας φτιάξουν υποδομές για να μπορεί ο κόσμος να ζεί καλύτερα και χωρις άγχος αντι να φτιάχουν παρτέρια και πεζόδρομους καταργώντας 100δες θέσεις παρκαρίσματος. Και μετά λενε γιατι ο άλλος παρκαρε 10 μ απο την γωνία

Ώραια τα λες όπως βολεύει εσένα και κάθε νεο-έλληνα. Ο έλληνας θέλει μόνο κυνήγημα και "ξύλο" για να στρώσει και να εφαρμόσει κανόνες. Αφού δεν είμαστε άνθρωποι και δεν σεβόμαστε τίποτα και κανέναν εκτός απο την βόλεψη μας τότε πρόστιμα κυνήγι και γιατί οχι απαγόρευση αναπαραγωγής. Αυτό το τελευταίο για κάποιος επιβάλλεται. 

Δημοσ.
Στις 26/6/2019 στις 12:00 ΠΜ, GREGORYMO είπε

Το θέμα ήταν και ΕΙΝΑΙ: η κλήση γράφει 40€, θα πληρώσει 40€, 80€ η 120€ ???

ΥΓ. Μην πάει σε κανένα γκισέ να την πληρώσει και του έρθει κόλπος !

Για να γράφει η κλήση $40, $40 θα πληρώσει. Τέλος, γιατί το συζητάμε παραπάνω;

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, aeljim είπε

Αφού δεν είμαστε άνθρωποι και δεν σεβόμαστε τίποτα και κανέναν εκτός απο την βόλεψη μας τότε πρόστιμα κυνήγι και γιατί οχι απαγόρευση αναπαραγωγής. Αυτό το τελευταίο για κάποιος επιβάλλεται. 

Ευνουχισμος δηλαδή; Ωραία. Θα δεχτείς να ξεκινήσουμε απο εσένα; (ειναι ειλικρινής η ερώτηση)

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, aeljim είπε

Ώραια τα λες όπως βολεύει εσένα και κάθε νεο-έλληνα. Ο έλληνας θέλει μόνο κυνήγημα και "ξύλο" για να στρώσει και να εφαρμόσει κανόνες. Αφού δεν είμαστε άνθρωποι και δεν σεβόμαστε τίποτα και κανέναν εκτός απο την βόλεψη μας τότε πρόστιμα κυνήγι και γιατί οχι απαγόρευση αναπαραγωγής. Αυτό το τελευταίο για κάποιος επιβάλλεται.  

Εμένα γιατι με βολευει;  Συμφωνώ με τις συμπεριφορές αυτες;

Πχ το αμαξι που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο, με τους παιζούν να βγαινουν στο δρόμο, ενώ δίπλα υπάρχει πάρκινγκ με κάνει έξαλλο.

Και δείχνει το μεγαλείο του σταρχιδισμού και φυσικά έπρεπε να το σηκώσει γερανός. Μια κλήση εκει δεν φθάνει γιατι δημιουργεί πρόβλημα.

Δεν ειναι οτι πάρκαρε και ξέχασε να πληρώσει στο παρκόμετρο, δημιουργεί κίνδυνο. Εκεί θελει διαβάθμιση....

-----------------------------------

Αλλά πρέπει να καταλάβεις οτι οταν δεν υπάροχυν υποδομές αυτα ειναι τα προβλήματα.

Στο εξωτερικό όλα τα σπίτια έχουν υποχρεωτικά πάρκινγκ. Στην ελλάδα μπορει να γίνει αυτο ΣΗΜΕΡΑ; ΟΧΙ

Αλλά υπάρχει πρόβλεψη για όλα τα καινούργια σπίτια να έχουν πάρκινγκ.Σταδιακά θα βελτιωθει η κατάσταση.

Το να βάλεις το αμάξι στον πάτο σου και δεν με ενδιαφέρει δεν είναι πρόταση-λύση.

Αν υπήρχε έλεγχος και τιμωρια (προστιμα/γερανος), ας ξεκινήσουμε απο τα σοβαρά περιστατικά,  απο την αστυνομία το πρόβλημα θα ήταν πολυ μικρότερο.

Δεν χρειάζεται παράνοια.

-----------------------------------

Πόσες φορές σας έχει τύχει αμάξι απο ΛΕΑ να μπαινει μπροστά σας λιγο πριν στενέξει ο δρομος;

Πόσες φορες σας έχει ζητήσει και τα ρέστα ο γάτος που το κάνει; Και πόσες φορές ηταν καλοντυμένος/με κοστούμι ;

Εχετε προσέξει;

Δημοσ.

Βγαίνω με  μωρό στο καρότσι και  ενα παιδι στο χερι,  και στο πεζοδρόμιο έχει παρκάρει ο κανίβαλος και αναγκάζομαι να βγω στην μεσογείων

και να κινδυνεύουμε όλοι, για να συνεχίσω στο πεζοδρόμιο, και να βρω στην μέση του πεζοδρομίου δέντρο ή δεν ξερω εγω τι άλλο και να ξαναβγαίνω εκτεθειμένος πάλι στη λεωφόρο...

από την μία δεν υπάρχει παιδεία  και από την άλλη ένα κράτος ανύπαρκτο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, argipen είπε

Για να γράφει η κλήση $40, $40 θα πληρώσει. Τέλος, γιατί το συζητάμε παραπάνω;

Γιατί ο Αρτέμης ματσας ήθελε να του ριξουν προστιμο 120 ευρώ αντί για 40.τόσο απλό είναι.τι δεν καταλαβαίνεις.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, spell1977 είπε

και από την άλλη ένα κράτος ανύπαρκτο.

Αυτο ισχύει. Και όσοι λένε οτι το κράτος είμαστε εμεις...Νο dears. Το κράτος ειναι οι υπάλληλοί του και πάνω απ όλα αυτοί που εφαρμόζουν τον νόμο. Εγω ΠΛΗΡΩΝΩ το κράτος για να μου παρέχει ασφάλεια! Δεν ειμαι εγω αυτό.

Οταν αυτοί που εφαρμόζουν τον νόμο, δεν κυκλοφορουν στον δρόμο για να το κάνουν, ωστε να καταλάβει ο εκάστοτε, πως η χώρα ΕΧΕΙ νομους που ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ, επικρατεί μια ζουγκλα.

Ισχύει το ιδιο με την αύξηση των διαρρήξεων-ληστειών και επιθετικότητας. Έρχονται στην Ελλάδα όλα τα κατακάθια, διοτι έχει πολύ ευνοικο συστημα δικαιοσυνης. Και να τους πιάσουν μετά απο 2 μηνες έξω ειναι. Σκασίλα τους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, pontez2 είπε

Αν δεν υπάρχει η υποδομή, δε μπορεις να αλλάξεις τιποτα. Κάπου πρέπει να παρκάρει ο άλλος το αμάξι του.

Στη περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα, είχα κάποτε γνωστό, που πολλές φορές, έκανε 1 ώρα κύκλους για να βρει κάπου να παρκάρει, δεν έβρισκε, έφευγε απ τη περιοχή, πήγαινε σε άλλη, το παράταγε και έπαιρνε ταξι να πάει σπιτι του. Καλό ε; :P 

Δικη του επιλογη ηταν να παρει αμαξι.

Δε θα δημιουργει προβλημα στους αλλους για τη δικη του ανεση.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δικη του επιλογη ηταν να παρει αμαξι.

Δε θα δημιουργει προβλημα στους αλλους για τη δικη του ανεση. 

Εντελώς λάθος αποψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...