Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράψανε στην γειτονιά ένα αυτοκίνητο για παραμονή στάθμευση 5μ από γωνία και του γράψανε 40€ πρόστιμο. Ξέρει κανείς γιατί του έγραψαν 40€ και ΟΧΙ 80 η 120, που ορίζει ο νόμος βάση εισοδήματος.

ΥΓ. Παρακαλώ όποιος ξέρει η πιθανολογεί με ακρίβεια, όχι αοριστολογιες.

• Απαντ. 284
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και πως ακριβώς προκύπτει ότι θα έπρεπε το πρόστιμο να ήταν 80 ή 120 και όχι 40? Εσύ προσωπικά γνωρίζεις τι εισόδημα δηλώνει ο ιδιοκτήτης του?

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, GREGORYMO said:

Γράψανε στην γειτονιά ένα αυτοκίνητο για παραμονή στάθμευση 5μ από γωνία και του γράψανε 40€ πρόστιμο. Ξέρει κανείς γιατί του έγραψαν 40€ και ΟΧΙ 80 η 120, που ορίζει ο νόμος βάση εισοδήματος.

Ο νέος ΠΚ (και άρα ο νέος ΚΟΚ) τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2019.

• Like 4
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και πως ακριβώς προκύπτει ότι θα έπρεπε το πρόστιμο να ήταν 80 ή 120 και όχι 40? Εσύ προσωπικά γνωρίζεις τι εισόδημα δηλώνει ο ιδιοκτήτης του?

Εγώ ΟΧΙ, αλλά ο νόμος έτσι ορίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εν τω μεταξύ αν ο άνθρωπός το έβαλε "5 μέτρα" από την γωνία και δεν είχε απαγορευτικό εκεί ο δρόμος, ποιός ο λόγος να την φάει την κλίση? Ότι και καλά είναι πάνω στη γωνία? Μακάρι ολοι να παρκάραμε (δυστυχώς βάζω και εμένα άμα δεν βρίσκω) 5 μέτρα από την γωνία... θα ήταν οι δρόμοι πολύ καλύτεροι!

Επεξ/σία από gthe
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Εγώ ΟΧΙ, αλλά ο νόμος έτσι ορίζει.

Κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις τώρα...

Το τι ορίζει ο νόμος εξαρτάται από το εισόδημα του, συνεπώς εφόσον δεν γνωρίζεις το εισόδημα του τότε δεν μπορείς να ξέρεις και τι ορίζει ο νόμος.

• Like 7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το τι ορίζει ο νόμος εξαρτάται από το εισόδημα του, συνεπώς εφόσον δεν γνωρίζεις το εισόδημα του τότε δεν μπορείς να ξέρεις και τι ορίζει ο νόμος.

+1

Γιατι πιστευω οτι ο TS καλεσε αυτος την τροχαια ?

• Like 11
  • Thanks 3
  • Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Να πω από την αρχή πως θεωρώ στην καλύτερη περίπτωση ηλίθιο, στη χειρότερη εξόχως επικίνδυνο, να επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ ανάλογα με τα εισοδήματα.

Το αφήνουμε όμως κατά μέρος αυτό, για να διατυπώσω μια απορία:

Οι εμπνευστές αυτού του βλακώδους μέτρου, πώς ακριβώς προβλέπουν πως θα εξακριβώνεται το ύψος των εισοδημάτων ώστε να εγγραφεί το ανάλογο ποσό στην κλήση;

Θέλω να πω, στην περίπτωση που περιγράφει ο ΤS, πώς θα ξέρει η ανίκανη Τροχαία αν ο παραβάτης είναι πλούσιος για να τον πετσοκόψει ή φτωχός για να του βάλει μικρότερο πρόστιμο (λες και το αμάξι ενός "φτωχού" πάνω στη γωνία δημιουργεί μικρότερο πρόβλημα από το αμάξι ενός "πλουσίου" στην ίδια θέση).

Όποιος γνωρίζει το σκεπτικό ας με διαφωτίσει, παρακαλώ.

• Like 21
  • Thanks 3
Δημοσ.

Cool! Ξαναπάρκαρέ το εκεί για να φάει άλλο ένα 40άρι για να έρθει στα ίσια του!

Btw, πως μπορεί να ξέρει αυτός που σ' έγραψε πόσα βγάζεις;

9 λεπτά πριν, gthe είπε

Εν τω μεταξύ αν ο άνθρωπός το έβαλε "5 μέτρα" από την γωνία και δεν είχε απαγορευτικό εκεί ο δρόμος, ποιός ο λόγος να την φάει την κλίση? Ότι και καλά είναι πάνω στη γωνία? Μακάρι ολοι να παρκάραμε (δυστυχώς βάζω και εμένα άμα δεν βρίσκω) 5 μέτρα από την γωνία... θα ήταν οι δρόμοι πολύ καλύτεροι!

Αναφορά σε κείμενο

Άρθρo 34
Στάση και στάθμευση...
2. H στάση ή στάθμευση oχήματoς απαγoρεύεται:
...
Σε εισόδoυς και εξόδoυς κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νoητή πρoέκταση της πλησιέστερης oριoγραμμής τoυ
κάθετoυ oδoστρώματoς.

Τ' ότι δεν βρίσκεις που να το αφήσεις δεν σημαίνει πως το παρατάς όπου βρεις! Η πλάκα είναι πως με τα καραγκιοζιλίκια εδώ το στραβό πάει να γίνει νόρμα!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ο ΝΕΟΣ ΚΟΚ ισχύει από ΜΑΡΤΙΟ 2018 με το νόμο 4530.

ΥΓ.Καλά, κανένα σας δεν έχουν γράψει 1 χρόνο και, που ισχύει ο νόμος! Είστε όλοι νομοταγείς η πετάτε τις κλησεις ?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Cool! Ξαναπάρκαρέ το εκεί για να φάει άλλο ένα 40άρι για να έρθει στα ίσια του!

Btw, πως μπορεί να ξέρει αυτός που σ' έγραψε πόσα βγάζεις;

Τ' ότι δεν βρίσκεις που να το αφήσεις δεν σημαίνει πως το παρατάς όπου βρεις! Η πλάκα είναι πως με τα καραγκιοζιλίκια εδώ το στραβό πάει να γίνει νόρμα!

Λέμε το ίδιο, αλλά θες να αφήσεις εντυπώσεις.Και εγώ το ίδιο είπα ότι και 5 μέτρα να τηρούσαμε όλοι σε κάθε γωνία, τα πράγματα θα ήταν χαοτικά καλύτερα ... τα 10 μέτρα στην ελληνική πραγματικότητα (2.5 αυτοκίνητα) είναι υπερβολή με το πρόβλημα parking στην Αθήνα (Ελλαδάρα ... φτάσαμε στο απέναντι άκρο). Και ναι ΔΕΝ τηρώ τα 5 μέτρα από την γωνια όταν βρίσκομαι Ελλάδα (που μου βγαίνει η ψυχή επίσης πλέον στην οδήγηση), γιατί ειλικρινά δεν θα πάρκαρα ποτέ, δεν πιστέυω ότι Αθήνα τουλάχιστον και Θεσσαλονίκη υπάρχει οδηγός που τα τηρεί, προσπαθώ να μην είμαι απόλυτα κάφρος και να αφήνω 1-2.

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gthe είπε

Λέμε το ίδιο, αλλά θες να αφήσεις εντυπώσεις.Και εγώ το ίδιο είπα ότι και 5 μέτρα να τηρούσαμε όλοι σε κάθε γωνία, τα πράγματα θα ήταν χαοτικά καλύτερα ... τα 10 μέτρα στην ελληνική πραγματικότητα (2.5 αυτοκίνητα) είναι υπερβολή με το πρόβλημα parking στην Αθήνα (Ελλαδάρα ... φτάσαμε στο απέναντι άκρο). Και ναι ΔΕΝ τηρώ τα 5 μέτρα όταν βρίσκομαι Ελλάδα, γιατί ειλικρινά δεν θα πάρκαρα ποτέ, δεν πιστέυω ότι Αθήνα τουλάχιστον και Θεσσαλονίκη υπάρχει οδηγός που τα τηρεί, προσπαθώ να μην είμαι απόλυτα κάφρος και να αφήνω 1-2.

Παιδιά, συζητάμε ΑΛΛΟ πράγμα.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Snoob said:

Να πω από την αρχή πως θεωρώ στην καλύτερη περίπτωση ηλίθιο, στη χειρότερη εξόχως επικίνδυνο, να επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ ανάλογα με τα εισοδήματα.

Δεν υπάρχει η καλύτερη περίπτωση που αναφέρεις. Υπάρχει μόνο η χειρότερη, είναι εντελώς επικίνδυνο και σίγουρα αντισυνταγματικό (έρχεται κόντρα στο άρθρο 4). Φαντάζομαι ότι η τροχαία θα τσεκάρει τη φορολογική δήλωση από το taxis με master codes or smth.

Πάντως €80 και €120 πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα είναι γελοία ποσά. Ακόμα και τα €40 είναι πολλά. Όταν είχα πάει στο Μόναχο με είχαν γράψει για παρκόμετρο με το πρόστιμο να είναι €15. Σε αυτό το ύψος θα έπρεπε να κυμαίνεται το πρόστιμο για παρκάρισμα και εδώ: να είναι τόσο που να μην αξίζει να πηγαίνεις στην τροχαία για να σβήσεις την κλήση.

Επεξ/σία από Malthador

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...