fytotech Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Ασχέτως με το εργατικό ατύχημα. Δε δικαιούμαι κάποια αποζημίωση για τις ημέρες έχασα από την εργασία μου, από τον ΕΦΚΑ; Στο λογιστή τι να ρωτήσω δεν έχω καταλάβει. (Και πάλι ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια)
slk200gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, fytotech είπε Ασχέτως με το εργατικό ατύχημα. Δε δικαιούμαι κάποια αποζημίωση για τις ημέρες έχασα από την εργασία μου, από τον ΕΦΚΑ; Στο λογιστή τι να ρωτήσω δεν έχω καταλάβει. (Και πάλι ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια) ΟΧΙ
k_w_t Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Βασικα παιζει ρολο εαν ειναι ατομικη επιχειρηση. Πχ σε ΙΚΕ κολλανε κανονικα ενσημα στον διαχειριστη της..
chsam Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, fytotech είπε Ασχέτως με το εργατικό ατύχημα. Δε δικαιούμαι κάποια αποζημίωση για τις ημέρες έχασα από την εργασία μου, από τον ΕΦΚΑ; Στο λογιστή τι να ρωτήσω δεν έχω καταλάβει. (Και πάλι ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια) Αν εχω καταλαβει εισαι ο εργοδοτης (εκτος κ αν εχεις δηλωσει τον εαυτο σου σαν εργαζομενο ), πως θα παρεις αποζημιωση ή αναρρωτικη ή οποιαδηποτε τετοιου ειδους παροχη;;;;(Πραγματικη απορια) υπαρχουν τετοια πραγματα για εργοδοτες;;;
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 1 minute ago, slk200gr said: ΟΧΙ Εδώ κάνεις λάθος, δικαιούται. Αλλά δεν αξίζει να περάσει τη διαδικασία ελέγχου, εκτός κι αν η αποζημίωση που πρόκειται να πάρει είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ (εάν και εφόσον δίνει και αντίστοιχες εισφορές). 3 minutes ago, fytotech said: Δε δικαιούμαι κάποια αποζημίωση για τις ημέρες έχασα από την εργασία μου, από τον ΕΦΚΑ; Ναι, ότι γράφει το σάιτ του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Από εκεί και πέρα, η οδική δεν σε αποζημιώνει για αυτές τις μέρες;
bromiaris Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, fytotech είπε Είχα ένα τροχαίο ατύχημα, την ώρα της εργασίας μου, καθώς πήγαινα μια παραγγελία. Δε γνωρίζω αν θεωρείται εργατικό ατύχημα ή όχι. Άλλη όμως είναι η απορία μου. Επειδή ήταν αρκετά σοβαρό τροχαίο, ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι για δύο μήνες. Σήμερα, μπήκα στη σελίδα του ΕΦΚΑ και γράφει για αποζημίωση πρέπει να έχει δηλωθεί το ατύχημα μέσα σε 30 μέρες από το συμβάν. Επίσης, ζητάει χαρτιά που κάνουν πολλές μέρες για να βγουν (χαρτιά από το ΕΚΑΒ που με πήρε κλπ, κάνουν κοντά τρεις μήνες να βγουν, καθώς τα έχω ζητήσει ήδη για τη μήνυση που έχω κάνει). Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω αυτό; Ειλικρινά το βρίσκω αδιανόητο. Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή; Να σηκωθώ χωρίς να μπορώ; Μην ακούς κανέναν φίλε μου. Προχώρησε άφοβα. Κάνε το σωστό! Και έλα ξανά εδώ μετά από 3-4 μήνες να μας πεις το αποτέλεσμα… Όπως και να έχει, η περιπτώσει σου έχει ενδιαφέρων… Θα είσαι ο πρώτος που καταγγέλλει τον εαυτό του για εργατικό ατύχημα!!!!!!!!
fytotech Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Εδώ κάνεις λάθος, δικαιούται. Αλλά δεν αξίζει να περάσει τη διαδικασία ελέγχου, εκτός κι αν η αποζημίωση που πρόκειται να πάρει είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ (εάν και εφόσον δίνει και αντίστοιχες εισφορές). Ναι, ότι γράφει το σάιτ του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Από εκεί και πέρα, η οδική δεν σε αποζημιώνει για αυτές τις μέρες; Στην οδική ασφάλεια έχω κάνει ήδη μήνυση, όπως και στον άλλο οδηγό. Απλά θεωρούσα πως θα δικαιούμαι κάτι από το κράτος για τις μέρες που έχασα. Από όσο καταλαβαίνω, μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ευχαριστώ και πάλι.
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Just now, fytotech said: Στην οδική ασφάλεια έχω κάνει ήδη μήνυση, όπως και στον άλλο οδηγό. Απλά θεωρούσα πως θα δικαιούμαι κάτι από το κράτος για τις μέρες που έχασα. Από όσο καταλαβαίνω, μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθώ. Ευχαριστώ και πάλι. Θες να περιγράψεις το ατύχημα; Από περιέργεια και μόνο.
Lighter122 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δεν καταγγελει τον εαυτο του. Δεν νομιζω να υποστηριξει πουθενα οτι το αφεντικο του (ο ιδιος δηλαδη) τον εστειλε να κανει δρομολογιο με οχημα που δεν ηταν καλα συντηρημενο, για παραδειγμα. Απλα ρωταει αν τον καλυπτει το ΕΦΚΑ για καποια αποζημειωση για τις μερες εργασιας που εχασε. Αμα πληρωνει κανονικα τις εισφορες για τον εαυτο του, λογικα πρεπει να τον καλυψει. Το αν αξιζει, οπως ειπε και ο Malthador, ειναι ενα εντελως διαφορετικο θεμα. 1 1
fytotech Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, Malthador είπε Θες να περιγράψεις το ατύχημα; Από περιέργεια και μόνο. Ήμουν με το μηχανάκι στο δρόμο μου. Στα δεξιά ήταν παρκαρισμένος ένας κι άνοιξε την πόρτα του οδηγού κι έπεσα με το πόδι επάνω στην άκρη της πόρτας. Αποτελέσμα ήταν να σκιστεί εντελώς το πόδι μου. Χρειάστηκε χειρουργείο για να ράψουν ακόμα και το μυ. Ακριβώς επειδή ήταν στο συγκεκριμένο σημείο χρειάστηκε πολύ χρόνο ακινησίας. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, fytotech said: Ήμουν με το μηχανάκι στο δρόμο μου. Στα δεξιά ήταν παρκαρισμένος ένας κι άνοιξε την πόρτα του οδηγού κι έπεσα με το πόδι επάνω στην άκρη της πόρτας. Αποτελέσμα ήταν να σκιστεί εντελώς το πόδι μου. Χρειάστηκε χειρουργείο για να ράψουν ακόμα και το μυ. Ακριβώς επειδή ήταν στο συγκεκριμένο σημείο χρειάστηκε πολύ χρόνο ακινησίας. Καλά και δεν σε καλύπτει η ασφάλεια με ποιό σκεπτικό; Φάση ότι έπεσες επίτηδες μόνος σου πάνω στην πόρτα; 12 minutes ago, Lighter122 said: Δεν καταγγελει τον εαυτο του. Δεν νομιζω να υποστηριξει πουθενα οτι το αφεντικο του (ο ιδιος δηλαδη) τον εστειλε να κανει δρομολογιο με οχημα που δεν ηταν καλα συντηρημενο, για παραδειγμα. Απλα ρωταει αν τον καλυπτει το ΕΦΚΑ για καποια αποζημειωση για τις μερες εργασιας που εχασε. Αμα πληρωνει κανονικα τις εισφορες για τον εαυτο του, λογικα πρεπει να τον καλυψει. Το αν αξιζει, οπως ειπε και ο Malthador, ειναι ενα εντελως διαφορετικο θεμα. Άρα λοιπόν μπορεί να αφήσει εντελώς εκτός το κομμάτι «πήγαινα μια παραγγελία» για να μην θεωρηθεί εργατικό ατύχημα και έχει τρέξιμο και να το δηλώσει ως απλό ατύχημα εκτός εγασίας. Του τύπου «πήγαινα γκομενότσαρκα και άνοιξε ένας την πόρτα πάνω μου». Έτσι ναι, έχει νόημα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από Malthador
lary7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Αμα έγινε δήλωση θα ζητήσεις αποζημίωση απο την ασφαλίστική δικαστικά για τις απώλειες σου. Πρέπει να ρωτήσεις και στο ΕΦΚΑ αλλά επειδή είσαι ιδιοκτήτης πρέπει να μαζεψεις χαρτιά με το τι απώλειες είχες απο την δουλειά σου και να το πάς δικαστικά, οπότε χρειάζεσαι και δικηγόρο.
Lighter122 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Malthador είπε Καλά και δεν σε καλύπτει η ασφάλεια με ποιό σκεπτικό; Φάση ότι έπεσες επίτηδες μόνος σου πάνω στην πόρτα; Άρα λοιπόν μπορεί να αφήσει εντελώς εκτός το κομμάτι «πήγαινα μια παραγγελία» για να μην θεωρηθεί εργατικό ατύχημα και έχει τρέξιμο και να το δηλώσει ως απλό ατύχημα εκτός εγασίας. Του τύπου «πήγαινα γκομενότσαρκα και άνοιξε ένας την πόρτα πάνω μου». Έτσι ναι, έχει νόημα. Σωστα, αλλα φανταζομαι σε αυτην την περιπτωση τον καλυπτει η ασφαλεια του οδηγου που εφταιγε, αν το εχει παραδεχτει. Για να εχει προχωρησει σε μηνυση ομως, ο αλλος οδηγος ή η ασφαλιστικη του, προσπαθουν να την βγαλουν καθαρη. Για να παρει λεφτα απο το ΕΦΚΑ, αναγκαστικα θα πρεπει να μπλεξει το "εργατικο" στην υποθεση. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2019 από Lighter122
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2019 25 minutes ago, Lighter122 said: Για να παρει λεφτα απο το ΕΦΚΑ, αναγκαστικα θα πρεπει να μπλεξει το "εργατικο" στην υποθεση. Δεν μου φαίνεται λογικό. Αν ένας εργαζόμενος πάθει ατύχημα στο σπίτι του και πρέπει να απέχει από την εργασία του για μεγάλο χρόνικο διάστημα παίρνει αποζημίωση από το ΙΚΑ, γιατί πληρώνει εισφορές και πρέπει κάπως να ζήσει όσο δεν μπορεί να εργαστεί. Το ίδιο λογικά ισχύει και για κάποιον εργοδότη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα