Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δουλεύω εδώ και τρεις βδομάδες σε μια εταιρεία και ακόμα δεν μου έχουν δώσει αντίγραφο της σύμβασης. Το ζήτησα 100 φορές και μου λένε ότι δεν μπήκαν όλες οι υπογραφές. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Ούτε χαρτί για να ανοίξω λογαριασμό μισθοδοσίας, και αυτό έπρεπε να τους πρήξω για να το βάλουν μπρος. 

Υπάρχει κάποιο μέρος στο οποίο μπορώ να τα αναφέρω αυτά? Εργασιακή εμπειρία είχα πιο πολύ με εξωτερικό και μου φαίνονται κάπως όλα αυτά. 

Δημοσ.

Η ανανέωση της ορισμένου χρόνου σύμβασης πρέπει να γίνεται αμέσως μετά την λήξη της προηγούμενης συμβασης?

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Hatsos είπε

Παιδιά δουλεύω εδώ και τρεις βδομάδες σε μια εταιρεία και ακόμα δεν μου έχουν δώσει αντίγραφο της σύμβασης. Το ζήτησα 100 φορές και μου λένε ότι δεν μπήκαν όλες οι υπογραφές. Τι μπορώ να κάνω για αυτό? Ούτε χαρτί για να ανοίξω λογαριασμό μισθοδοσίας, και αυτό έπρεπε να τους πρήξω για να το βάλουν μπρος. 

Υπάρχει κάποιο μέρος στο οποίο μπορώ να τα αναφέρω αυτά? Εργασιακή εμπειρία είχα πιο πολύ με εξωτερικό και μου φαίνονται κάπως όλα αυτά. 

Και που εισαι ακομα.... Ξεχνα αυτα που ξερεις απο το εξωτερικο, η Ελλαδα παιζει σε δικια της κατηγορια στα εργασιακα.
Για να μη βγω εκτος τοπικ, κανε ενα τηλεφωνο στην Επιθεωρηση Εργασιας και δες τι προβλεπει η νομοθεσια για συμβασεις κλπ και ποιο ειναι το χρονικο διαστημα που εχει ο εργοδοτης στη διαθεση του για να προετοιμασει τα απαραιτητα εγγραφα κλπ.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μαζεψετα και φυγε. Ειναι υποχρεωμενοι να σε περασουν την επομενη της προσληψης στο συστημα "Εργανη".

Προφανος εχεις πεσει σε παπατζιλικη παραγκα-εταιρια ΑΕ. Στις σοβαρες εταιριες υπογραφεις την ιδια μερα και περνεις αντιγραφα νωρις.

Γραψε μας ποια εταιρια μπουμπουκι ειναι να την εχουμε υποψιν

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hatsos είπε

την πρόσληψή σου ζήτα για αρχή και δευτερευόντως τη σύμβαση.. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Πω πω παιδιά τρόμαξα λίγο με τα σχόλια. 😂😂😂 

τοσο χάλια είναι τα πράγματα δλδ; τι να πω. Μάλλον θα αρχίσω τα τηλέφωνα από δω και από κει να δω τι χρειάζεται να κάνω. Ντροπή πάντως τι να πω.....

ευχαριστω και για τις απαντήσεις. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Hatsos είπε

Πω πω παιδιά τρόμαξα λίγο με τα σχόλια. 😂😂😂 

τοσο χάλια είναι τα πράγματα δλδ; τι να πω. Μάλλον θα αρχίσω τα τηλέφωνα από δω και από κει να δω τι χρειάζεται να κάνω. Ντροπή πάντως τι να πω.....

ευχαριστω και για τις απαντήσεις. 

Και χειροτερα

https://www.dikastiko.gr/τριτο-θεμα/στα-κρατητήρια-μετά-από-μήνυση-του-εργ/

για τους tldrαρδες, την ειχε και δουλευε ανασφαλιστη χωρις συμβαση, εφυγε, της τραβηξε μηνυση για υπαιξερεση, αυτη περασε ενα ρομαντικο Σαββατοβραδο στο τμημα, αυτος εξαφανισμενος να περασει το αυτοφορο της προφανους μηνυσης για ψευδη καταμηνυση

Δημοσ.

Εντάξει δεν πιστεύω να φτάσω σε μήνυση και τέτοια. Λογικά δεν θα κερδίσω και τίποτα σύμφωνα με αυτά που μου λέτε. Το καλύτερο ίσως είναι να αλλάξω απλά δουλειά. Κρίμα πάντως να έχουμε τέτοια χάλια στην Ελλάδα και να μην τα προσέχει κανείς αυτά. 

Δημοσ.

Αυτά στα δίνουν από την πρώτη μέρα που πέφτουν οι υπογραφές. Όπως επίσης υπογράφεται και ο μισθός που θα παίρνεις.

Εγώ στον τομέα μου δεν έχω συναντήσει αυτά τα φαινόμενα οπότε όταν διαβάζω για τέτοιες περιπτώσεις μένω έκπληκτος.

Ο εργοδότης σου είναι μπακάλης στην καλύτερη. Πίθηκος στην χειρότερη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hatsos είπε

Εντάξει δεν πιστεύω να φτάσω σε μήνυση και τέτοια. Λογικά δεν θα κερδίσω και τίποτα σύμφωνα με αυτά που μου λέτε. Το καλύτερο ίσως είναι να αλλάξω απλά δουλειά. Κρίμα πάντως να έχουμε τέτοια χάλια στην Ελλάδα και να μην τα προσέχει κανείς αυτά. 

Καλά ηρέμησε, δε σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα νόμιμα (πρόσληψη το πιο βασικό)

Για να σου έδωσαν άλλωστε βεβαίωση για λογαριασμό μισθοδοσίας το πιο πιθανό είναι να στην έχουν κάνει κιόλας..

Η σύμβαση οκ δεν είναι και κάτι τόσο επείγον να γίνει άμεσα, θα μου πεις κοντεύει μήνας μαζί σου, αλλά αυτό μπορεί να είναι απλά μια καθυστέρηση όχι κάτι που γίνεται με κακό σκοπό

Περίμενε να έρθει η στιγμή της πληρωμής σου και βλέπεις, μην αρπάζεσαι γιατί μπορεί να είναι χωρίς λόγο

Για μη ύπαρξη σύμβασης πάντως μιας και για προσωπικό μου θέμα έχω φτάσει μέχρι και δικαστήριο κάνεις ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε που δεν υπήρχε καν.. ο μισθός αναφερόταν στην πρόσληψη (που υποβάλλεται ηλεκτρονικά) οπότε όλα τα υπόλοιπα προκύπτουν βάσει νομοθεσίας που ισχύει για όλους.

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
19 ώρες πριν, fg9000 είπε

Μαζεψετα και φυγε. Ειναι υποχρεωμενοι να σε περασουν την επομενη της προσληψης στο συστημα "Εργανη".

Προφανος εχεις πεσει σε παπατζιλικη παραγκα-εταιρια ΑΕ. Στις σοβαρες εταιριες υπογραφεις την ιδια μερα και περνεις αντιγραφα νωρις.

Γραψε μας ποια εταιρια μπουμπουκι ειναι να την εχουμε υποψιν

Αν δεν εχει αλλαξει κατι το αργοτερο μια ωρα πριν πιασει δουλεια .Πρακτικα 2-3 μερες πριν.

Η ληξη συμβασης 7 μερες .

Μερικες φορες οι συμβασεις για να παρουν ολες τις υπογραφες σε μεγαλες εταιρειες κανουν μερικες μερες.

Ο TS εχει υπογραψει συμβαση ? Το πιο σημαντικο ...

Δημοσ.

το σημαντικότερο είναι να έχει δηλωθεί η πρόσληψη στο εργανη

η σύμβαση είναι δευτερεύουσας σημασίας.. και εγώ εδώ που είμαι (και είναι καλά εδώ που είμαι) υπέγραψα τη σύμβαση αργότερα κάνα μήνα, ίσως και παραπάνω

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά σήμερα μου δώσανε την σύμβαση μαζί με την βεβαίωση εργασίας για την τράπεζα αλλά δεν γράφει το καθαρό ημερομίσθιο αλλά το ακαθάριστο. Θα βρω τον διευθυντή να τον ρωτήσω μήπως έγινε καμία αλλαγή σε σχέση με αυτά που είπαμε στην αρχή. 

Το κακό είναι ότι δεν ξέρω να υπολογίσω μόνος ποσα από αυτά είναι καθαρά.  

Επεξ/σία από Hatsos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...