Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, γράφω μία εργασία στο Word και ζητάω βοήθεια από τους καλούς γνώστες του προγράμματος. Για κάθε κεφάλαιο που έχω αφιερώνω μία σελίδα στον τίτλο κεφαλαίου και από την επόμενη ξεκινάει το γράψιμο του κεφαλαίο. Θέλω να ρωτήσω πώς μπορώ τη σελίδα με τον τίτλο να τη μετακινώ κάθετα (να "κατεβάζω" ή "ανεβάζω" το κείμενο του τίτλου) χωρίς αυτόματα να επηρεάζεται και η επόμενη σελίδα και να μετακινείται αντίστοιχα πάνω και κάτω. Ελπίζω να είναι ξεκάθαρο αυτό που ρωτάω. Θέλω δηλαδή η σελίδα να είναι πλήρως ανεξάρτητη και όποια μετακίνηση κάνω σε άλλη γραμμή να μην επηρεάζει άλλες σελίδες.

Δημοσ.

Έστω ότι γράφεις τον τίτλο του κεφαλαίου στη σελίδα 5. Για να αρχίσεις την επόμενη σελίδα (την 6) δεν θα πατάς Enter πολλές φορές μετά τον τίτλο, αλλά θα κάνεις ένα από τα δύο επόμενα: μετά τον τίτλο είτε α) θα εισάγεις νέα σελίδα (Διάταξη σελίδας > Αλλαγές > Αλλαγές σελίδων > Σελίδα ή, για συντομία, Control+Enter) είτε β) θα εισάγεις νέα ενότητα στην επόμενη σελίδα (Διάταξη σελίδας > Αλλαγές > Αλλαγές ενοτήτων > Επόμενη σελίδα). Έτσι η σελίδα με τον τίτλο του κεφαλαίου θα "ανεξαρτητοποιείται" από την επόμενη.
Για να μετακινείς τον τίτλο του κεφαλαίου πάνω ή κάτω, μπορείς είτε α) να πατάς το Enter πριν όσες φορές θέλεις, είτε (προτιμότερο) να ορίζεις το επιθυμητό κενό πριν από τη γραμμή στην οποία βρίσκεται ο τίτλος (Κεντρική > Ιδιότητες παραγράφου > Διάστημα > Πριν ή Διάταξη σελίδας > Διάστημα > πριν).
Για να έχει ομοιομορφία το κείμενο, καλό θα ήταν να ορίσεις ένα στιλ για τους τίτλους κεφαλαίου, ρυθμίζοντας όλες τις παραμέτρους όπως εσύ θέλεις. Γενικά η χρήση στιλ επιβάλλεται σε μεγάλα κείμενα.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις, ωστοσο αυτο θα βολευε πριν κανω τις σελιδες. Εγω το εχω ολοκληρωσει ηδη το εγγραφο. Οποτε τωρα πως να το κανω; :P 

Δημοσ.

Αυτό δεν έχει σημασία, μια χαρά γίνεται και τώρα, αλλιώς τι νόημα θα είχε η επεξεργασία κειμένου στον υπολογιστή αν δεν μπορούσαμε να κάνουμε διορθώσεις.
Αποκάλυψε, για να διευκολυνθείς, τους κρυφούς χαρακτήρες (πάτα Control+Shift+8), πήγαινε μετά τον τίτλο κάθε κεφαλαίου, πάτα εκεί Control+Enter για να αλλάξεις σελίδα, και διάγραψε όσες κενές γραμμές έχεις φτιάξει και δεν τις θέλεις. Σιγά τη δουλειά, πόσο θα σου πάρει;

• Thanks 1
Δημοσ.

Τέλεια, σκέφτηκα αυτό με την αλλαγή σελίδας και νόμιζα ότι έπρεπε να το κάνω από την αρχή. Κατάφερα δημιουργώντας νέα σελίδα όπως είπες να τα ρυθμίσω όπως θέλω.

Ευχαριστώ :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...