Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παίδες , όταν έρχεται η στιγμή των δικτυακών προβλημάτων είμαι πολύ περιορισμένος σε γνώσεις για αυτό θα χρειαστώ την βοήθεια και την κατανοησή σας.

Έχω στην κατοχή μου το Dsl-ac68u 2 χρονάκια περίπου και μόλις αναβαθμίσαμε την συνδεσή μας απο 50αρα σε 100αρα , όντας πελάτης της Wind δεν είχα Voip τηλέφωνο , όμως στο 100αρι έγινε υποχρεωτικό.

Αυτοί μου έδωσαν μία technicolor σαπίλα TG789vac v2 το οποίο έχει τηλεφωνική θύρα η οποία με σπλιτεράκι πηγαίνει πίσω στο τηλεφωνικό πριζάκι rj11 και στην συνέχεια δίνει παροχή τηλεφώνου οπουδήποτε στο σπίτι.

Εγώ με το μυαλό μου έκανα απλή lan to lan ή αλλιως cascade σύνδεση με κύριο το φτηνιάρικο και απο πίσω το Asus. Η σύνδεση είναι επιτυχής αλλά το Bandwidth limitation δεν λειτουργεί καθόλου!!! Και είναι αναγκαίο να δουλέψει για ευνόητους λογους όταν υπάρχουν 8 συσκευές στο σπίτι και εσύ θες να έχεις την προταιρεότητα και κανείς να μην καβατζώνει ολοκληρη την σύνδεση για κατεβάσματα....

Οπότε πρέπει απότι καταλαβαίνω να μπει το Asus ως κύριο και από πίσω το Technicolor μόνο για το τηλέφωνο , όμως αυτό πως είναι εφικτό , μόνο με lan to wan? 

Επεξ/σία από Leonman44
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου έχω το ίδιο μηχάνημα και το ίδιο πρόβλημα αλλά με τον ΟΤΕ , το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τους κωδικούς από τον πάροχο σου χωρίς αυτούς δεν γίνεται τίποτα και μετά να πάρεις ένα μηχανάκι , δεν θυμάμαι τώρα πώς λέγεται μόλις πάω σπίτι θα σου πω και να περάσεις εκεί τους κωδικούς ώστε να έχεις και τηλεφωνία, μία δεύτερη λύση είναι να βάλεις πρώτα το router της wind και μετά να συνδέσεις το asus αλλά καταλαβαίνεις ότι θα χάσει πάρα πολλά εγώ δεν το ήθελα με τίποτα οπότε πας στην πρώτη λύση

Αυτο

rps20190624_180812.jpg

rps20190624_180724.jpg

Επεξ/σία από slk200gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, slk200gr είπε

Φίλε μου έχω το ίδιο μηχάνημα και το ίδιο πρόβλημα αλλά με τον ΟΤΕ , το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις τους κωδικούς από τον πάροχο σου χωρίς αυτούς δεν γίνεται τίποτα και μετά να πάρεις ένα μηχανάκι , δεν θυμάμαι τώρα πώς λέγεται μόλις πάω σπίτι θα σου πω και να περάσεις εκεί τους κωδικούς ώστε να έχεις και τηλεφωνία, μία δεύτερη λύση είναι να βάλεις πρώτα το router της wind και μετά να συνδέσεις το asus αλλά καταλαβαίνεις ότι θα χάσει πάρα πολλά εγώ δεν το ήθελα με τίποτα οπότε πας στην πρώτη λύση

Eυχαριστώ για την απάντηση , φαίνεται πιο καθαρό έτσι το setup και πιο εύκολο , θα πάρω τηλέφωνο τωρα να δω αν μου δίνουν τους κωδικούς αλλά η αλήθεια είναι πως εξακολουθώ να προτιμω να βάλλω το δικό τους ως δεύτερο για το τηλέφωνο μόνο και να το σουτάρω στο πάτωμα κάπου να μη το ξαναδώ ποτέ.

Εdit: Δεν μου δίνουν με τίποτα τους κωδικούς τηλεφωνίας.

Επεξ/σία από Leonman44
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Τους δινουν

Μίλησα περαιτέρω και μου είπαν πως δεν υπάρχουν κωδικοί , φάση plug and play. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Από ότι καταλαβαίνω δουλεύει μέσω sip passthrough και χρειάζομαι έναν αντάπτορα ο οποίος δεν έχω ιδέα τι πρέπει να είναι η πως δείχνει τελος πάντων. Ούτε αυτοί νομίζω ξέρουν γιατί τους ρώτησα , ήταν σε φάση χρησιμοποίησε το δικό μας και αν σου αρέσει.... 

Είμαι φουλ μπερδεμένος + οτί στους γενικούς κωδικούς μου έδωσε κάτι VCI και VPI που δεν βρίσκω πουθενά μέσα στο ρούτερ και δεν μπόρεσα να το συνδέσω , θα πρέπει να τους ξαναπάρω αύριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει σωτηρία , έκανα πάρα πολλές προσπάθειες να το συνδεσω lan to wan με τις ρυθμίσεις να μοιάζουν ολόσωστες όμως απλά δεν γίνεται να συνδεθούν μεταξύ τους εκτός απο lan to lan με το Αsus ως δευτερεύων να χάνει τις πιο ουσιαστικές του ρυθμίσεις. 

Επεξ/σία από Leonman44
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος μπορεί να αναρωτιέται η λύση βρέθηκε. Το Technicolor ρούτερ φαίνεται να είναι κλειδωμένο και για αυτό δεν γινόταν να συνδεθεί ως δευτερεύων σε lan to wan συνδεσμολογία.

Για αυτό και χρησιμοποίησα το Technicolor ως προτεύων και το Asus ως δευτερεύων σε lan to wan συνδεση για να μπορέσει να κρατήσει την QOS λειτουργία του  και απενεργοποίησα εντελώς την ιντερνετικη σύνδεση στο technicolor ωστε να λειτουργεί μονο για το τηλέφωνο αλλα και πάλι υπό άποψη απόδοσης είναι θεωρητικά από τα χειρότερα σενάρια όμως δεν μου άφησαν αλλη επιλογή.

Καλά οι τεχνικοί πάντως εντελώς ανίδεοι να ρωτάνε γιατι απλά να μην θελω να χρησιμοποιήσω το δικό τους....

Πραγματικά ντροπή τους , δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανανέωση συμβολαίου στα σίγουρα.

Επεξ/σία από Leonman44
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Leonman44 είπε

αλλα και πάλι υπό άποψη απόδοσης είναι θεωρητικά από τα χειρότερα σενάρια όμως δεν μου άφησαν αλλη επιλογή.

Εχει διαφορα στο κλειδωμα του ιντερνετ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Leonman44 είπε

απενεργοποίησα εντελώς την ιντερνετικη σύνδεση στο technicolor

Ποιο router συγχρονίζει και συνδέεσαι στο Internet; Θα έχω ακριβώς το ίδιο setup και με ενδιαφέρει. 

LAN θύρα του Technicolor στη WAN θύρα του ASUS; Ή το αντίστροφο;

Επίσης, έκανες κάποιες άλλες ρυθμίσεις μέσα στα router;

Επεξ/σία από trib
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, slk200gr είπε

Εχει διαφορα στο κλειδωμα του ιντερνετ?

Αποτι διάβαζα έχει 2πλο nat και θεωρείται πιο αναξιόπιστο. Πρακτικά εχασα 2mbps από download speed και αυτο επειδή στο asus μπορούσα να χαμηλώσω το snr λιγάκι και γενικα καλύτερες ρυθμίσεις στο dsl. Αλλα ειναι αστείο το ότι μετράω χαμηλότερο ping στο Asus και με λιγότερο jitter σε wired σύνδεση... 

7 ώρες πριν, trib είπε

Ποιο router συγχρονίζει και συνδέεσαι στο Internet; Θα έχω ακριβώς το ίδιο setup και με ενδιαφέρει. 

LAN θύρα του Technicolor στη WAN θύρα του ASUS; Ή το αντίστροφο;

Επίσης, έκανες κάποιες άλλες ρυθμίσεις μέσα στα router;

Ναι, lan θύρα του technicolor και wan θύρα του Asus που όρισα μέσα απο τις ρυθμίσεις την θύρα lan 2 να λειτουργεί ως wan. Τα είχα συνδέσει και τα 2 με pppoe και μετα αποσυνδεσα εντελώς τον συγχρονισμό απο το technicolor, οποτε κανει μονο το Asus και το technicolor λειτουργεί μπροστά μονο για το τηλέφωνο. 

Για τα υπόλοιπα ακολουθα ακριβώς αυτο quide για lan to wan και οχι για lan to lan :

https://www.wikihow.com/Connect-Two-Routers

Επεξ/σία από Leonman44
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...