Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτομαι να αγορασω μια sabertooth x79 socket 2011 αλλα χρειαζομαι επεξεργαστη για δοκιμη διοτι ειναι αγνωστο αν λειτουργει,πριν εκταμιευσω το χρημα. Μενω νοτια προαστια και καθε συνδρομη θα εκτιμηθει δεοντως. Επισης να ενημερωσω οτι το σερβις στο πλαισιο θελει 5 ευρω για την δοκιμη,αλλα χρειαζεται την μητρικη 2 εργασιμες μερες. Η μητρικη θα ερθει απο επαρχια οποτε χρειαζεται ολοκληρος συντονισμος. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από charas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, charas είπε

Σκεφτομαι να αγορασω μια sabertooth x79 socket 2011 αλλα χρειαζομαι επεξεργαστη για δοκιμη διοτι ειναι αγνωστο αν λειτουργει,πριν εκταμιευσω το χρημα. Μενω νοτια προαστια και καθε συνδρομη θα εκτιμηθει δεοντως. Επισης να ενημερωσω οτι το σερβις στο πλαισιο θελει 5 ευρω για την δοκιμη,αλλα χρειαζεται την μητρικη 2 εργασιμες μερες. Η μητρικη θα ερθει απο επαρχια οποτε χρειαζεται ολοκληρος συντονισμος. Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα ο τυπος δεν μιλαει για το χ79, 2011 αλλα για το 1356 σοκετ, αλλα απ οτι καταλαβα το νοημα και αποτελεσμα ειναι το ιδιο,αν και δεν υπαρχει επαφη μεταξυ asus sabertooth x79 και της μητρικης της παρουσιασης. Γενικως εψαχνα κατι για να το υπερχρονισω οσο δεν παει αλλα να μην βγω απο τα ρουχα μου στο κοστος,βαζοντας στην εξισωση μνημες ddr 4 και μητρικεςμε ρυζεν δεν μιλαω για ιντελ γιατι το cofee lake και η πολιτικη της εταιρειας ειναι απαγορευτικο κοστος για μενα. Γι αυτο εψαχνα στο χ79 που εχει φτηνους επεξεργαστες, μνημες ddr 3 εχω ηδη 24 γιγα και υπερχρονιζεται αρκετα καλα ,εχει και uefi bios. Το budget ηταν 140 ευρω για m/b & cpu. Ολα τα αλλα υπαρχουν, αλλα ετσι κι αλλιως η συναλλαγη ακυρωθηκε λογω των δυσκολιων που αναφερω στην εισαγωγη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, charas είπε

Τελικα ο τυπος δεν μιλαει για το χ79, 2011 αλλα για το 1356 σοκετ, αλλα απ οτι καταλαβα το νοημα και αποτελεσμα ειναι το ιδιο,αν και δεν υπαρχει επαφη μεταξυ asus sabertooth x79 και της μητρικης της παρουσιασης. Γενικως εψαχνα κατι για να το υπερχρονισω οσο δεν παει αλλα να μην βγω απο τα ρουχα μου στο κοστος,βαζοντας στην εξισωση μνημες ddr 4 και μητρικεςμε ρυζεν δεν μιλαω για ιντελ γιατι το cofee lake και η πολιτικη της εταιρειας ειναι απαγορευτικο κοστος για μενα. Γι αυτο εψαχνα στο χ79 που εχει φτηνους επεξεργαστες, μνημες ddr 3 εχω ηδη 24 γιγα και υπερχρονιζεται αρκετα καλα ,εχει και uefi bios. Το budget ηταν 140 ευρω για m/b & cpu. Ολα τα αλλα υπαρχουν, αλλα ετσι κι αλλιως η συναλλαγη ακυρωθηκε λογω των δυσκολιων που αναφερω στην εισαγωγη.

Εντάξει εσύ είχες τις μνήμες, αλλά γενικά δεν αξίζει το όλο εγχείρημα πόσο μάλλον με εξτρα ρίσκο των μτχ μητρικών... Βάλε ότι θέλεις και μια ψύκτρα για τον xeon  (κανα 15αρη έξτρα... ) 

Πουλάς τις ddr3 και κοίτα για κάτι καλύτερο.. 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
7 ώρες πριν, charas είπε

Μεσα στο budget σου:

Μητρική 67€ Καινούρια

CPU 10/20 82€ 

Για το O/C σε xeon e5, με asus μητρικες σιγουρα παιζει hacking στο bios και τους ανεβαζουν all core στα ~3.8-4, με αυτη την μητρικη δεν ξερω αν γινεται, ισως και να γινεται, πιθανοτερο ομως απο O/C οτι παρεις απο το bclk. Ακομα και stock να το δουλεψεις αν θελεις κατι με πολλα threads, δεν νομιζω να παιρνεις τπτ αξιολογο με 150€ και εχεις και 24GB ram ετοιμα να παιξουν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Μεσα στο budget σου:

Μητρική 67€ Καινούρια

CPU 10/20 82€ 

Για το O/C σε xeon e5, με asus μητρικες σιγουρα παιζει hacking στο bios και τους ανεβαζουν all core στα ~3.8-4, με αυτη την μητρικη δεν ξερω αν γινεται, ισως και να γινεται, πιθανοτερο ομως απο O/C οτι παρεις απο το bclk. Ακομα και stock να το δουλεψεις αν θελεις κατι με πολλα threads, δεν νομιζω να παιρνεις τπτ αξιολογο με 150€ και εχεις και 24GB ram ετοιμα να παιξουν.

To τελωνείο δεν το πρόσθεσες όμως ... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Μεσα στο budget σου:

Μητρική 67€ Καινούρια

CPU 10/20 82€ 

Αυτές οι μητρικές απο Aliexpress/Ebay είναι ΟΚ ... δεν είναι ούτε καν όμως x79-UD3! Ας αρχίσουμε απο τα βασικά, το μόνο Overclocking είναι με ξεκλείδωτη CPU με μοντέλα όπως E5-1620/1650 (επειδή δεν υπάρχει αλλαγή VCore το Max είναι συνήθως 4~4.2 GHz.) Αλλαγή timings/divider μόνο με hacked bios και όχι σε όλα τα μοντέλα, αύξηση τάσης μόνο με VoltMod, BCLK OC δεν υπάρχει στο Bios ίσως με κάποιο tool όπως το SETFSB. Έχουν θέμα με το Sleep mode και τις πιο πολλές φορές αν και x79 φοράνε Chipset Q77/B75 και έχουν μόνο 1 ή 2 SATA3.  Για να μπει ένας φτηνός E5-2630v2 (6C/12T 2.9GHz All Core) είναι ΟΚ δίνεις 90-100€ για CPU/Board και θα είσαι κομπλέ με κάρτες επιπέδου RX580/1060. Αν αγοράζεις την μητρική για να βάλεις κάποια ακριβή CPU όπως ο E5-1650V2 που κάνει 120-130€ τότε νομίζω κάνεις κακιά αγορά. Δίνεις ~200€ (x79 china + e5-1650v2) για να πετύχεις στην καλύτερη επιδόσεις Ryzen 5 1600 με μητρική χαμηλής ποιότητας με χουσούρια και σε παλιά πλατφόρμα ... απλά δεν έχει νόημα. Θα σου λέγα να πας σε μητρική B450 / DDR4 και κάποιον Ryzen 5 1600 ή 2600 και να 'χεις και το update path, η τιμή για Ryzen SET άντε να σου βγει κανά 40€ παραπάνω.

*Αν το θες για Games δες τι ψάρια πιάνει ένας Ivy Bridge στα 2.9 GHz στο Youtube,  E5 2670 V2 και E5 2630v2 έχουν All-Core Turbo 2.9 GHz.

Video από ένα China X79

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν το ηξερα οτι οι ασους δεν κλοκαρονται η γινεται με δυσκολια. Την μητρικη θα την επαιρνα 90 κουτατη σαν καινουργια οποτε η κινεζικη μου φαινεται καπως. Και η ασους ηταν και γνησια χ79 και οχι οτι τσιπ τους περισευει. Με ποναει να σκοτωσω τις μνημες γιατι οι ddr3 εχουν πεσει αρκετα και αυτος ηταν και ο σκοπος εξ αρχης,να χρησιμοποιησω τις ddr3 για 1 εξοδο λιγοτερο. Αυτο που με πειραζει επισης ειναι οτι με quad channel 2133 η 1866 εχεις την ταχυτητα των 3200 ddr4 dual, και κατι παραπανω. Τεσπα, θα περιμενω να μαζεψω για να παω σε ρυζεν. Α και για το τελωνειο παιζει να περασει και ετσι χωρις δασμους,πολλες φορες μου εχει τυχει, ειδαλως + 29% επανω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/6/2019 στις 2:39 ΠΜ, charas είπε

Δεν το ηξερα οτι οι ασους δεν κλοκαρονται η γινεται με δυσκολια. Την μητρικη θα την επαιρνα 90 κουτατη σαν καινουργια οποτε η κινεζικη μου φαινεται καπως. Και η ασους ηταν και γνησια χ79 και οχι οτι τσιπ τους περισευει. Με ποναει να σκοτωσω τις μνημες γιατι οι ddr3 εχουν πεσει αρκετα και αυτος ηταν και ο σκοπος εξ αρχης,να χρησιμοποιησω τις ddr3 για 1 εξοδο λιγοτερο. Αυτο που με πειραζει επισης ειναι οτι με quad channel 2133 η 1866 εχεις την ταχυτητα των 3200 ddr4 dual, και κατι παραπανω. Τεσπα, θα περιμενω να μαζεψω για να παω σε ρυζεν. Α και για το τελωνειο παιζει να περασει και ετσι χωρις δασμους,πολλες φορες μου εχει τυχει, ειδαλως + 29% επανω.

Εγώ έστησα με 3930k, τον αγόρασα από εδώ insomnia 65 ευρώ, είχα και εγώ μνήμες 16gb@1866mhz, mobo αγόρασα την x79t  στα 65 ευρώ και χωρίς bios hacks κτλ,  τον τρέχω στα 4.0ghz (3,997mhz), Οι μνήμες τρέχουν στα 1866mhz, το sleep δεν λειτουργεί, οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά ακόμα και στα μόσφετς. Πάνω κάτω αυτά που έγραψε ο 50EuroUser και εγώ έχω διαπιστώσει, + να θυμάσαι ότι τα X79 τρώνε ρεύμα και θες μεγάλο psu.
Τρέχω Macintosh και λιγάκι Windows για games, έχω και πρόχειρο  benchmark  είχα τα τελευταία 5 χρόνια την Asus Rampage IV Formula και η αλήθεια είναι ότι είχε σαφώς καλύτερες επιδώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τα 150 και 200 που τις πουλάνε, benchmark στην rampage iv με τον 3930 clocked στα 4,3ghz.

Επεξ/σία από orgixmh
Δημοσ.

Καλημερα, το προτζεκτ αυτο το εγκατελειψα, μετα τις παροτρυνσεις απο εδω και την δυσκολια να βρω επεξεργαστη δανεικο. Τωρα τρεχω γιατι βρηκα εδω μεσα σε ευκαιρια, 1 σετ 1155 με 2500κ στα 4.5ghz και 1 σετ 1156 με χ3470 στα 4.1ghz,  Οσο για την καταναλωση του χ79 σετ  εχεις δικιο,αφου ειδα διαφορα βιντεο περι αυτου, οσο για τα benchmark τα δικα σου η κινεζικη vs asus ισως οι διαφορες οφειλοντα και στο οτι στην  asus ο επεξεργαστης ειναι χρονισμενος στα 4.3ghz vs 3.99ghz στην κινεζικη.Οσο για τις τιμες  των asus οντως ειναι εξωφρενικες αν και αυτην την sabertooth που θα επαιρνα την ειχα συμφωνησει στα 95 η 90 νομιζω. Ηταν αυτη κουτατη.

taJuaJ9.jpg

5lUd6gb.jpg

ccaxtr3.jpg

Δημοσ.

Πεθαμένες πλατφόρμες φίλε όλες τους, με 2 κατοστάρικα παίρνεις R5 1600 - μητρική - 16gb ddr4 καινούρια με εγγύηση, καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση. Στην τελική πουλάς τις DDR3 και παίρνεις 1 8άρι DDR4 για αρχή. Το 30άρι για άλλο 1 dimm το βρίσκεις αργότερα.

• Like 1
Δημοσ.

nicksoti   , Κοιτα, πριν 15 μερες ισως να λεω και πολλες, δεν υπηρχε αυτη η ποικιλια επιλογων σε ριζεν, αλλα τωρα ξαφνικα με την ελευση της σειρας 3  ειδικα εδω μεσα, αν ψαξεις βρισκεις δυνατο συνδυασμο. Θα αρχισω να τα ξεφορτωνομαι σιγα σιγα, οντως τελειωμενες πλατφορμες αλλα μονο για το φαν της υποθεσης και οβερκλοκ.

Δημοσ.

Θα συμφωνούσα μόνο αν ήθελες τη συνδεσιμότητα και τα pci lanes της πλατφόρμας. Αν τώρα θες να τα "σκαλίσεις" από περιέργεια οκ, άλλο αυτό.

Άλλα σετ που αξίζουν μεταχειρισμένα είναι με FX. Τα δίνουν φτηνά γιατί έχουν "βγάλει τα λεφτά τους" στους περισσότερους. Με 1 κατοστάρικο παίρνεις κομπλέ σετάκι με μνήμες 12-16gb. Εγώ είχα δώσει 8350-μητρική-16gb-ψύκτρα tower 120€ και μάλιστα εντός εγγύησης πλην μνημών (και δώρο έναν controller).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...