Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2019 στις 12:54 ΜΜ, natural_sgf είπε

Δεν απάντησες όμως η Β επιλογή ποια ακριβώς μοντέλα περιλαμβάνει.

Macbook air, τι πιο οικονομικό με retina.

mac mini i7

@onelonelystar

Το budget είναι ευέλικτο.

Για windows laptop δεν θα έδινα πάνω από 1000€.

Για το mac αρχικά είχα βάλει όριο τα 2000€, μετά παραπάνω, τώρα ανάλογα με τα κέρδη θα αποφασίσω.

Με έχουν φάει τα κερατιάτικα, με το που βάζω το κλειδί στην πόρτα του γραφείου πρώτη μέρα του έτους ξέρω ότι πρέπει να εισπράξω τουλάχιστον 10.000€ πριν αρχίσω να βγάζω κέρδος. Από εκείνη την στιγμή και μετά στην τσέπη μου μένει λιγότερο από το 20%, το 80% φεύγει από χέρι.

Από το 80% το 70% είναι φόροι και εισφορές.

Προτιμώ αυτό το 70% να το επενδύσω σε εξοπλισμό στην δουλειά μου παρά να το κακοδιαχειριστεί το κράτος.

Επεξ/σία από StavrosD
Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω πλήρως γιατί στην ίδια φάση είμαι και εγώ. Να φανταστώ έχεις μια εταιρεία η οποία βγάζει κέρδος και είναι να δώσεις π.χ 10.000€ εφορία, οπότε λες να πάρω εξοπλισμό για το γραφείο μου και να δώσω 5.000€ στην εφορία. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.

Από την στιγμή που έχεις διαθέσιμο budget, προφανώς παίρνεις "το πιο καλό", παρ'ολα αυτά θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα "normal" laptop, διότι εάν εν τέλει δεν σου αρέσει το XCode ή το παρατήσεις για ΧΨ λόγους, μην πεις "πω τι μαλακία έκανα, τζάμπα τόσα λεφτά"! Πάρε ένα ωραίο MacBook Pro με 256SSD με οθόνη που θα κρίνεις εσύ ότι θες (15 άρα είναι σούπερ) και είσαι κομπλέ!

Π.χ το MacBook Pro του 2018, με touch bar το 15αρι βγαίνει στα 2200+. Πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. 
https://www.istorm.gr/mac/macbook-pro-2018.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, leonidas_fs said:

Σε καταλαβαίνω πλήρως γιατί στην ίδια φάση είμαι και εγώ. Να φανταστώ έχεις μια εταιρεία η οποία βγάζει κέρδος και είναι να δώσεις π.χ 10.000€ εφορία, οπότε λες να πάρω εξοπλισμό για το γραφείο μου και να δώσω 5.000€ στην εφορία. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.

Από την στιγμή που έχεις διαθέσιμο budget, προφανώς παίρνεις "το πιο καλό", παρ'ολα αυτά θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα "normal" laptop, διότι εάν εν τέλει δεν σου αρέσει το XCode ή το παρατήσεις για ΧΨ λόγους, μην πεις "πω τι μαλακία έκανα, τζάμπα τόσα λεφτά"! Πάρε ένα ωραίο MacBook Pro με 256SSD με οθόνη που θα κρίνεις εσύ ότι θες (15 άρα είναι σούπερ) και είσαι κομπλέ!

Π.χ το MacBook Pro του 2018, με touch bar το 15αρι βγαίνει στα 2200+. Πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. 
https://www.istorm.gr/mac/macbook-pro-2018.html

Μ' αυτό το σκεπτικό πήρα κι εγώ το laptop μου αλλά επειδή πάνω από 1500 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) η απόσβεση γίνεται σε βάθος 5ετίας (20% ανά έτος), φρόντισα να κοστίζει max 1859 ευρώ (1499+ΦΠΑ). 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το είχα σκεφτεί καν αυτό που λες, πολύ καλά έκανες και το αναφέρεις! (Τι πήρες dell xps;;)

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, leonidas_fs said:

Δεν το είχα σκεφτεί καν αυτό που λες, πολύ καλά έκανες και το αναφέρεις! (Τι πήρες dell xps;;)

😄 Κοντά έπεσες!

https://www.skroutz.gr/s/15077510/Dell-G5-5587-i7-8750H-16GB-1TB-512GB-GeForce-GTX-1060-UHD-W10.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Για Video Editing κλπ. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/7/2019 στις 11:29 ΠΜ, StavrosD είπε

Για το mac αρχικά είχα βάλει όριο τα 2000€, μετά παραπάνω, τώρα ανάλογα με τα κέρδη θα αποφασίσω

ok, κατά τη γνώμη μου αν είναι να δώσεις πάνω από 2000 ευρώ έχεις 2 επιλογές:

• 2018 15" MacBook Pro (i7 | 16GB RAM| 256GB SSD)
  • 2018 13" MacBook Pro  wTB (i5 | 8GB RAM | 256GB SSD) + 27"-29" οθόνη + bluetooth keyboard + bluetooth mouse

Στην 1η επιλογή το 15άρι θα είναι ταχύτερο, αλλά αν θες φορητότητα πήγαινε στο 13αρι.

Αν θα είναι ο βασικός σου υπολογιστής από εδώ και πέρα, τότε καλύτερα  να πας και σε 16GB RAM, αλλά επειδή βγαίνει περίπου στα ίδια λεφτά με το 15άρι, πάρε το 15άρι καλύτερα. Εγώ δουλεύω XCode στο 13" και δεν έχω πρόβλημα, με το 15άρι παίζει να μη χρειαστείς καν εξωτερική οθόνη. (βέβαια για το productivity είναι καλύτερα μια μεγάλη οθόνη, αλλά και στο laptop κάνεις δουλειά)

Επεξ/σία από onelonelystar
Επισκέπτης
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

ok, κατά τη γνώμη μου αν είναι να δώσεις πάνω από 2000 ευρώ έχεις 2 επιλογές:

• 2018 15" MacBook Pro (i7 | 16GB RAM| 256GB SSD)
  • 2018 13" MacBook Pro  wTB (i5 | 8GB RAM | 256GB SSD) + 27"-29" οθόνη + bluetooth keyboard + bluetooth mouse

Στην 1η επιλογή το 15άρι θα είναι ταχύτερο, αλλά αν θες φορητότητα πήγαινε στο 13αρι.

Αν θα είναι ο βασικός σου υπολογιστής από εδώ και πέρα, τότε καλύτερα  να πας και σε 16GB RAM, αλλά επειδή βγαίνει περίπου στα ίδια λεφτά με το 15άρι, πάρε το 15άρι καλύτερα. Εγώ δουλεύω XCode στο 13" και δεν έχω πρόβλημα, με το 15άρι παίζει να μη χρειαστείς καν εξωτερική οθόνη. (βέβαια για το productivity είναι καλύτερα μια μεγάλη οθόνη, αλλά και στο laptop κάνεις δουλειά)

Γιατί το μοντέλο 2018 ενώ έχει βγει του 2019;

https://www.notebook.de/apple-macbook-pro-15-intel-i7-260ghz-16gb256gb555xspace2019-p-131956?atyp=nb

2007.56 EUR (excl. VAT) αν έχεις ενεργοποιήσει ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Βάζεις 30-40 ευρώ μεταφορικά για Ελλάδα + 40 ευρώ για uk/ international πληκτρολόγιο (όχι το γερμανικό που φοράει)

Δημοσ.

Το είχα ξεχάσει ότι πάνω από τα 1500€ δεν αποσβένονται το ίδιο έτος αλλά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.

Θα το βάλω σε 36 άτοκες δόσεις οπότε θα ταιριάξει κάπως το ποσό κτήσης με την απόσβεση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα,

Γράφω κι εγώ στο ίδιο thread γιατί ενδιαφέρομαι για την ίδια αγορά. Έχω αποφασίσει ότι θέλω το macbook  pro το 13'. Όμως ποιό από όλα;

Θέλω δίσκο 256GB ή 512GB. Δεν θέλω να ξεπεράσω κατά πολύ τα 2000€ και φυσικά αν γίνεται και να μην τα ξεπεράσω καν. :) Από ότι βλέπω όλα έχουν 8GB μνήμη. Είναι αρκετή υποθέτω, δεν θα κάνω video/photo editing. Κυρίως το θέλω για προγραμματισμό και εγγραφή/επεξεργασία μουσικής με το Garageband. Δεν ξέρω πώς να συγκρίνω τους επεξεργαστές...

Έχετε κάποια γνώμη?

Δημοσ.

αν δεν κάνεις πολύ απαιτητικές εφαρμογές στο XCode, σου φτάνουν τα 8GB RAM.  Για επεξεργαστή πήγαινε με τον i5 quad-core που έχουν τα μοντέλα του 2018 και άνω. (θα γίνεται πιο γρήγορα το build σε αντίθεση με τον dual-core των MBP '17 και πριν).

Για GarageBand δεν έχεις θέμα με ότι και να πάρεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αυτό που είπες για τα μοντέλα του 2018 και πάνω δεν το ήξερα και βοηθάει πολύ.

Δημοσ.

ναι είναι σημαντική η διαφορά και εξάλλου από ότι βλέπω έχουν την ίδια τιμή με του 2017. Γενικά επειδή θα δώσεις αρκετά λεφτά, πάρε το πιο καινούριο μοντέλο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 25/6/2019 στις 1:06 ΠΜ, kaktos77 είπε

Macbook pro 13αρι φίλε μου, ο μόνος σου ενδοιασμός να είναι για το μέγεθος της οθόνης. Από πλευράς επεξεργαστή κλπ μην το σκέφτεσαι καν, τρέχει μια χαρά, έχω το 13αρι pro του 15 και πάει σφαίρα. Στη δουλεία 2 χρόνια γράφω σε xcode σε mac mini και κάνω δουλεία, οπότε σκέψου...

macmini ποιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...