mechpanos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 5 ώρες πριν, StavrosD είπε Το ότι θα χρησιμοποιώ εξωτερική οθόνη το θεωρώ δεδομένο. Καποτε πήρα μεταχειρισμένο το λαμπατέρ, iMac G4 για εξοικείωση με το Mac. Αργότερα πήρα ένα μεταχειρισμένων mac pro 1.1 με 32gb ram. Είχα κάνει κάποια χαζά project αλλά επειδή είχε συμβατικό δίσκο αργούσε,χώρια που έπαιρνε με το ζόρι el capitan και αυτό με hack. Τότε δεν είχα iphone οπότε ότι έκανα στο simulator. Πέρυσι πήρα ένα Mac mini 2011 (πάλι μεταχειρισμένο) και ένα iPhone X. Είχε high sierra, του έβαλα 16gb ram και ssd και έκανα αρκετές δοκιμές. Πάνω που είπα να ξεκινήσω κατι εμπορικό βγήκε το ios 12. Το εγκατέστησα αγνοώντας ότι το xcode του high sierra δεν κάνει πλέον για εφαρμογές ios 12. Απαιτείται πλέον mojave για το τελευταίο xcode. Βάζω το mojave με το patch του dosdude1 αλλά πλέον το mojave σέρνεται,χωρίς συμβατή gpu δεν τραβάει. Με το vnc ιδιαίτερα όχι απλά σέρνεται αλλά άνετα έρχεται delivery από την στιγμή που θα κάνω κλικ μέχρι να αντιδράσει. Το πήρα αποφαση ότι ήρθε η ώρα να πάρω και ένα καινούργιο mac. Έχω την Dell 3008wpf, 30", παλιά αλλά ακόμα αξιόλογη. Επίσης έχω magic keyboard και magic mouse. Από θέμα τιμής, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας,θα μου κοστίσει το 1/3 από ότι κοστίζει λιανική (τα άλλα 2/3 ούτως ή άλλως θα πήγαιναν σε φόρους και εισφορες ). Πάμε τώρα στις επιδόσεις. Θέλω γρήγορο μηχάνημα ώστε : - να μην περιμένω μια ώρα να φορτώσει το storyboard - να κάνει γρήγορα compile. - να ανοίγει γρήγορα τα αρχεία που θέλω να επεξεργαστώ - να μην με παίρνει ο ύπνος μέχρι να τρέξει το simulator - να αντέξει τουλάχιστον 4 χρόνια αξιοπρεπώς Συνήθως εργάζομαι στο γραφείο ή στο σπίτι (σε 24" οθόνη). Μου αρέσει όμως το concept να πηγαίνω σε καφέ και να δουλεύω, νομίζω είναι καλύτερο από το να είμαι 14 ώρες την μέρα σε ένα δωμάτιο και θέλω να βάλω στο καθημερινό πρόγραμμα και μερικές ώρες δουλειάς εκτός γραφείου. Γι αυτό σκέφτομαι την φορητότητα. Να αφήσεις τις 14ώρες και τα Mac και να πας για κανένα μπάνιο!
StavrosD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 14ώρες είναι ο μέσος όρος. Τον χειμώνα είναι 16+, το καλοκαίρι αρκετά λιγότερες. Κάθε μεσημέρι τουλάχιστον 2 ώρες τις περνάω στην παραλία. Μόλις είδα ένα ενδιαφέρον review. To mac mini 2018 i5 8GB είναι πιο γρήγορο στο xcode από το macbook i9 32GB. Μήπως να πάρω ένα mac mini και ένα air με τα ίδια χρήματα που κάνει το Pro; Η εμπειρία σας τι λέει; Είναι πιο γρήγορο το mac mini i5, macbook pro i7 ή macbook pro i9; Update Είδα ότι υπάρχει και mac mini i7 το οποίο έχω γρηγορότερο επεξεργαστή από τον i9. https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-8950HK-vs-Intel-Core-i7-8700/m486215vs3940 Mε βλέπω να περιμένω την σειρά late 2019..., Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από StavrosD
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, StavrosD είπε 14ώρες είναι ο μέσος όρος. Τον χειμώνα είναι 16+, το καλοκαίρι αρκετά λιγότερες. Κάθε μεσημέρι τουλάχιστον 2 ώρες τις περνάω στην παραλία. Μόλις είδα ένα ενδιαφέρον review. To mac mini 2018 i5 8GB είναι πιο γρήγορο στο xcode από το macbook i9 32GB. Μήπως να πάρω ένα mac mini και ένα air με τα ίδια χρήματα που κάνει το Pro; Η εμπειρία σας τι λέει; Είναι πιο γρήγορο το mac mini i5, macbook pro i7 ή macbook pro i9; Update Είδα ότι υπάρχει και mac mini i7 το οποίο έχω γρηγορότερο επεξεργαστή από τον i9. https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-8950HK-vs-Intel-Core-i7-8700/m486215vs3940 Mε βλέπω να περιμένω την σειρά late 2019..., Είναι πολλά πράγματα που σε μπερδευουν. 1. Το γεγονός ότι είναι ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορο δεν έχει να λέει καθώς δε ξέρουμε αν στο macbook pro i9 έχει περάσει το software update/ patch που διορθώνει το throttling issue που είχε η σειρά i9. 2. Συγκρίνεις 2 ανόμοια πράγματα. Το ένα είναι laptop, το άλλο desktop. Πρέπει να αποφασίσεις τι θες. Θες κάτι portable? Macbook pro. Θες κάτι πιο οικονομικό αλλά θα είναι συνέχεια γραφείο; Mac mini. 3. 1/3 της τιμής δε πρόκειται να πληρώσεις. Δε ξέρω πως τα υπολογίζεις αλλά εσένα σου εκπίπτει το 24%. Άρα, πληρώνεις τα 3/4
StavrosD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στα 100€ που εισπράττω από τους πελάτες μου και αναγκαστικά κόβω απόδειξη πληρώνω τουλάχιστον: 24% ΦΠΑ, μένουν 80,65€ 38% ασφαλιστικές εισφορές (πλέον πηγαίνουν με ποσοστό επί του κέρδους), μένουν 50€ 22%~45% φόρος εισοδήματος (ανάλογα με το εισόδημα), μένουν 39€~27,5€. Κατά μέσο όρο μένει το 1/3, τα άλλα 2/3 πάνε σε τρίτους. Στην πράξη μένουν πολύ λιγότερα γιατί πρέπει να πληρώσω τα επαγγελματικά έξοδα (λογαριασμούς, αναλώσιμα, εξοπλισμό γραφείου, άδειες λογισμικού, κλπ). Τα χρήματα που ξοδεύω για επαγγελματική χρήση αφαιρούνται από τα κέρδη οπότε θα χάσω ουσιαστικά το 1/3 που θα πήγαινε στην τσέπη μου. Τα άλλα 2/3 θα πηγαίνανε σε τρίτους. Ένα macbook pro με 16GB RAM κοστίζει περίπου 2500€. Ένα mac mini και ένα macbook air επίσης κοστίζουν μαζί περίπου 2500€. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από StavrosD
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, StavrosD είπε Στα 100€ που εισπράττω από τους πελάτες μου και αναγκαστικά κόβω απόδειξη πληρώνω τουλάχιστον: 24% ΦΠΑ, μένουν 80,65€ 38% ασφαλιστικές εισφορές (πλέον πηγαίνουν με ποσοστό επί του κέρδους), μένουν 50€ 22%~45% φόρος εισοδήματος (ανάλογα με το εισόδημα), μένουν 39€~27,5€. Κατά μέσο όρο μένει το 1/3, τα άλλα 2/3 πάνε σε τρίτους. Στην πράξη μένουν πολύ λιγότερα γιατί πρέπει να πληρώσω τα επαγγελματικά έξοδα (λογαριασμούς, αναλώσιμα, εξοπλισμό γραφείου, άδειες λογισμικού, κλπ). Τα χρήματα που ξοδεύω για επαγγελματική χρήση αφαιρούνται από τα κέρδη οπότε θα χάσω ουσιαστικά το 1/3 που θα πήγαινε στην τσέπη μου. Τα άλλα 2/3 θα πηγαίνανε σε τρίτους. Ένα macbook pro με 16GB RAM κοστίζει περίπου 2500€. Ένα mac mini και ένα macbook air επίσης κοστίζουν μαζί περίπου 2500€. Αφού τα υπολογίζεις έτσι, κάτσε πάρε το πιο δυνατό/ακριβό μηχάνημα που μπορείς. Σίγουρα θα είναι το πιο γρήγορο.
StavrosD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πιο ακριβό είναι το macbook pro 15" i9 32GB 1TB SSD (πάνω από 5.000€ στο πλαίσιο). Με λίγο ψάξιμο είδα ότι ο i7 8700 K που έχει το mac mini είναι σχεδόν 20% πιο γρήγορος από το i9 8950HK που έχει το macbook pro και παράλληλα βγαίνει με 32GB RAM 60% πιο οικονομικό (https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-8950HK-vs-Intel-Core-i7-8700K/m486215vs3937). Ο βασικός λόγος για τον οποίο άνοιξα αυτό το θέμα είναι για να πάρω γνώμες ειδικά για developer. H διαφορά αυτή στην ταχύτητα του επεξεργαστή σημαίνει ότι το mac mini έχει καλύτερη απόκριση για IOS development; Μήπως η GPU του macbook προσφέρει πιο άμεση απόκριση του συστήματος, του xcode και του simulator; Δυστυχώς στην περιοχή μου ξέρω ελάχιστα άτομα με macbook και αυτά είτε έχουν macbook air είτε δεν έχω το θάρρος να τους ζητήσω να εγκαταστήσουν το xcode για να το δοκιμάσω. Επεξ/σία 28 Ιουνίου 2019 από StavrosD
CheOnWeb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 3 hours ago, StavrosD said: Τα χρήματα που ξοδεύω για επαγγελματική χρήση αφαιρούνται από τα κέρδη Ναι αλλά σε 5 χρόνια (20% τον χρόνο), αν είναι πάνω από 1500 ευρώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 51 λεπτά πριν, StavrosD είπε Το πιο ακριβό είναι το macbook pro 15" i9 32GB 1TB SSD (πάνω από 5.000€ στο πλαίσιο). Με λίγο ψάξιμο είδα ότι ο i7 8700 K που έχει το mac mini είναι σχεδόν 20% πιο γρήγορος από το i9 8950HK που έχει το macbook pro και παράλληλα βγαίνει με 32GB RAM 60% πιο οικονομικό (https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i9-8950HK-vs-Intel-Core-i7-8700K/m486215vs3937). Ο βασικός λόγος για τον οποίο άνοιξα αυτό το θέμα είναι για να πάρω γνώμες ειδικά για developer. H διαφορά αυτή στην ταχύτητα του επεξεργαστή σημαίνει ότι το mac mini έχει καλύτερη απόκριση για IOS development; Μήπως η GPU του macbook προσφέρει πιο άμεση απόκριση του συστήματος, του xcode και του simulator; Δυστυχώς στην περιοχή μου ξέρω ελάχιστα άτομα με macbook και αυτά είτε έχουν macbook air είτε δεν έχω το θάρρος να τους ζητήσω να εγκαταστήσουν το xcode για να το δοκιμάσω. Επιμένω ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Στο macbook pro δεν πληρώνεις τόσο τις επιδόσεις, όσο την retina οθόνη, το touchbar, τη φορητότητα, κλπ. Το Mac Mini είναι ένα headless desktop σύστημα. Άρα εσύ συγκρίνεις desktop με laptop, και λες: α, είναι πιο φθηνό το desktop και με καλύτερες επιδόσεις. Σαφέστατα. Αυτό ισχύει σχεδόν παντού. Τώρα, όσον αφορά τη GPU του macbook pro, να ξέρεις ότι το mac mini παίρνει eGPU, οπότε μπορείς πολύ απλά (με ένα extra μικρό κόστος) να ξεπεράσεις σε επιδόσεις ένα μέτριο μοντέλο macbook pro.
StavrosD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Συγκρίνω το εξής: α) Ένα δυνατό φορητό με αξιοπρεπείς επιδόσεις β) Ένα μικρότερο φορητό και ένα πιο δυνατό desktop σύστημα. Και οι δύο επιλογές έχουν το ίδιο κόστος. Η επιλογή β έχει καλύτερη φορητότητα για έξω (13") και καλύτερο επεξεργαστή (mac mini) για το γραφείο. Η επιλογή α έχει GPU, η οποία χρησιμοποιείται πολύ στο Mojave, αλλά δεν γνωρίζω πόσο συνεισφέρει στην συνολική απόκριση του συστήματος.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2019 42 λεπτά πριν, StavrosD είπε Συγκρίνω το εξής: α) Ένα δυνατό φορητό με αξιοπρεπείς επιδόσεις β) Ένα μικρότερο φορητό και ένα πιο δυνατό desktop σύστημα. Και οι δύο επιλογές έχουν το ίδιο κόστος. Η επιλογή β έχει καλύτερη φορητότητα για έξω (13") και καλύτερο επεξεργαστή (mac mini) για το γραφείο. Η επιλογή α έχει GPU, η οποία χρησιμοποιείται πολύ στο Mojave, αλλά δεν γνωρίζω πόσο συνεισφέρει στην συνολική απόκριση του συστήματος. Πρόσθεσε και ένα ipad pro στην Β επιλογή και είσαι κομπλέ! To Macbook Air θα ζορίζεται στο XCode. Δε σημαίνει ότι δε θα κάνεις δουλειά, αλλά είναι λάθος επιλογή κατ' εμέ. Η GPU, πέρα από παιχνίδια, δεν θα σου δώσει τίποτα παραπάνω όσον αφορά την συνολική απόκριση του συστήματος. Επίσης, Β επιλογή τη σημαίνει; Base μοντέλο mac mini και base μοντέλο Macbook Air 13?
onelonelystar Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω το 2017 13" MBP wTB με i5 (dual) και 8GB RAM. Χρησιμοποιώ το XCode και είμαι ευχαριστημένη. Δεν κάνω (ακόμα τουλάχιστον) εφαρμογές με εκατοντάδες χιλιάδες γραμμές κώδικα. Θα σου πρότεινα να πάρεις μηχάνημα i5 τελευταίας γενιάς, καθότι είναι πλέον quad core και σε αντίθεση με το dual core θα βελτιώσει πολύ το building time και σίγουρα με 16GB RAM θα έχεις μεγαλύτερη άνεση. ούτε και εγώ θα πρότεινα να πάρεις το Air. Σε τι επίπεδο προγραμματιστικό είσαι αν επιτρέπεται? Αν είναι η δουλειά σου αυτή, τότε θα σου πρότεινα να επενδύσεις όσο μεγαλύτερο budget μπορείς. Πάρε και μια εξωτερική οθόνη και θα είσαι κομπλε. Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2019 από onelonelystar
paniti Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) αφού το θες για καφετέρια δεν απαιτειται και τρελή φορητότητα, όποτε σε καλύπτει και το 15αρι που είναι και σχετικά ελαφρύ για τις ίντσες του. Παρε το pro 15”, εχε το με την εξωτερική 24’’/30’’ στο σπίτι/ γραφείο για τις 10+ ώρες την ημέρα και αν θες να ξεσκάσεις για 2-3 ώρες στην καφετέρια το παιρνεις παραμάσχαλα και δουλεύεις σε 15αρα οθόνη που είσαι σαφώς πιο άνετος από την 13αρα Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2019 από paniti
StavrosD Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Στις 30/6/2019 στις 1:32 ΜΜ, onelonelystar είπε Σε τι επίπεδο προγραμματιστικό είσαι αν επιτρέπεται? Αν είναι η δουλειά σου αυτή, τότε θα σου πρότεινα να επενδύσεις όσο μεγαλύτερο budget μπορείς. Πάρε και μια εξωτερική οθόνη και θα είσαι κομπλε. Γενικά μου αρέσει να μαθαίνω διάφορες τεχνολογίες. Κατά περιόδους έχω ασχοληθεί με πολλές γλώσσες, με κάποιες σε βασικό επίπεδο ενώ άλλες τις έχω εξαντλήσει. Έχω ασχοληθεί σχεδόν με όλες προγραμματισμού (gwbasic, qbasic, Turbo Pascal, Fortran, C, C++, VB.NET, C#, python, android). Πέρυσι έμαθα λίγο python (https://github.com/StavrosD/). Στο IOS είμαι ακόμα αρχάριος. Απλά πραγματάκια κάνω, λίγο user interface, Bluetooth LE, χάρτες και κάτι ψιλά. Θέλω όμως να φτιάξω σιγά σιγά μια commercial εφαρμογή οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε νέο Mac. Στο mac mini 2011 το mojave δεν είναι και ότι πιο γρήγορο, χώρια που προβλέπω ότι του χρόνου ούτε με patch δεν θα παίρνει το νέο MacOS.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, StavrosD είπε Στο IOS είμαι ακόμα αρχάριος. Απλά πραγματάκια κάνω, λίγο user interface, Bluetooth LE, χάρτες και κάτι ψιλά. Θέλω όμως να φτιάξω σιγά σιγά μια commercial εφαρμογή οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε νέο Mac. Στο mac mini 2011 το mojave δεν είναι και ότι πιο γρήγορο, χώρια που προβλέπω ότι του χρόνου ούτε με patch δεν θα παίρνει το νέο MacOS. Δεν απάντησες όμως η Β επιλογή ποια ακριβώς μοντέλα περιλαμβάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα