Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι στο 15άρι έχεις πιο μεγάλη άνεση όσο αφορά την οθόνη όταν δουλεύεις χωρίς εξωτερική.

Επειδή γράφω κώδικα και έχω και κάποιες εφαρμογές για mac κυρίως, το να δουλέψεις xcode σε 13" ή 15" δεν είναι και πολύ βολικό.

Για μένα ο τέλειος συνδυασμός εδώ και μία 5ετία είναι macbook pro (ανεξάρτητα πόσες ίντσες) σε βάση με ανεμιστήρα και σύνδεση με εξωτερική οθόνη, μάλιστα με 2 οθόνες μία για εργασία και η άλλη συνήθως tv.

Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση έχω συνδεμένο το πληκτρολόγιο και το track pad της apple μέσω bluetooth.

Όσο για την μνήμη υπάρχει διαφορά στα 8 με 16gb αλλά μια χαρά θα δουλέψεις και με τα 8gb (τόσα έχω και δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα).

Για τον σκληρό επίσης ισχύει το ίδιο, με 128gb, μια χαρά δουλεία κάνεις, άλλωστε οι πολύ γρήγοροι type - c εξωτερικοί σκληροί τσέπης είναι σε καλές τιμές.

'Εχω το MacBook Pro (13-inch, 2017) 8gb ram και 128gb σκληρό και δεν έχω κανένα θέμα, επαγγελματική πολύωρη χρήση με κώδικα και άλλες εργασίες και για γενική χρήση.

Γνώμη μου μην δώσεις πολλά λεφτά για μεγάλο σκληρό ή 16gb μνήμη και κυρίως για το touch bar που προσωπικά το θεωρώ να χάμε να λέγαμε και άλλωστε είναι αυτό που ανεβάζει πολύ την τιμή.

Να σκεφτείς ότι το δικό μου το πήρα 1.400 και επειδή είχα επιστροφή Φ.Π.Α. μου βγήκε περίπου στα 1.000 που είναι σούπερ τιμή για macbook pro.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Hannibal_Lector είπε

Για μένα ο τέλειος συνδυασμός εδώ και μία 5ετία είναι macbook pro (ανεξάρτητα πόσες ίντσες) σε βάση με ανεμιστήρα και σύνδεση με εξωτερική οθόνη, μάλιστα με 2 οθόνες μία για εργασία και η άλλη συνήθως tv.

Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση έχω συνδεμένο το πληκτρολόγιο και το track pad της apple μέσω bluetooth.

Τότε ποιος ο λόγος να πάρεις laptop;

Το mac mini τι ρόλο βαράει;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, natural_sgf είπε

Τότε ποιος ο λόγος να πάρεις laptop;

Το mac mini τι ρόλο βαράει;

Πολλούς λόγους, φορητότητα, παρουσιάσεις, άλλο να κουβαλάς μια τσάντα πράγματα για δείξεις κάτι σε πελάτη και άλλο απλά το laptop

Επισκέπτης
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Hannibal_Lector είπε

Πολλούς λόγους, φορητότητα, παρουσιάσεις, άλλο να κουβαλάς μια τσάντα πράγματα για δείξεις κάτι σε πελάτη και άλλο απλά το laptop

Οκ, δεκτό. Απλώς 2 πράγματα.

1. πληρώνεις αρκετά παραπάνω

2. δε κάνει το laptop να είναι συνέχεια στο ρευμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Οκ, δεκτό. Απλώς 2 πράγματα.

1. πληρώνεις αρκετά παραπάνω

2. δε κάνει το laptop να είναι συνέχεια στο ρευμα

1. 'Αλλη κατηγορία το ένα άλλη το άλλο, στο macmini υπάρχει και το κόστος μιας οθόνης 100+ και ένος σετ πληκτρολογίου και ποντικιού ή track pad, επομένως δεν είναι πολύ παραπάνω.

2. Γιατί να το έχεις συνέχεια στο ρεύμα? Η μπαταρία πρέπει να αδειάζει και κάπου κάπου

mac mini είχα για 2 χρόνια, πολύ καλό μηχάνημα και ειδικά μετα τις αλλαγές σε μνήμη και δεύτερο σκληρό που του πέρασα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι laptop, το μεγάλο μείον του (ίσως και το μοναδικό) ότι δεν έχει οθόνη :)

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Hannibal_Lector είπε

1. 'Αλλη κατηγορία το ένα άλλη το άλλο, στο macmini υπάρχει και το κόστος μιας οθόνης 100+ και ένος σετ πληκτρολογίου και ποντικιού ή track pad, επομένως δεν είναι πολύ παραπάνω.

2. Γιατί να το έχεις συνέχεια στο ρεύμα? Η μπαταρία πρέπει να αδειάζει και κάπου κάπου

mac mini είχα για 2 χρόνια, πολύ καλό μηχάνημα και ειδικά μετα τις αλλαγές σε μνήμη και δεύτερο σκληρό που του πέρασα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι laptop, το μεγάλο μείον του (ίσως και το μοναδικό) ότι δεν έχει οθόνη :)

Δεν έχει νόημα αλλά στα γράφω.

1. Mac mini ίσως πάρει κάποιος που έχει ήδη οθόνη. Διαφορετικά πάει σε iMac.

2. Η πλειοψηφία που χρησιμοποιεί laptop ως desktop replacement το έχει συνέχεια στο ρευμα. Έχεις δίκιο ότι η μπαταρία πρέπει να κάνει κύκλους.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Δεν έχει νόημα αλλά στα γράφω.

1. Mac mini ίσως πάρει κάποιος που έχει ήδη οθόνη. Διαφορετικά πάει σε iMac.

2. Η πλειοψηφία που χρησιμοποιεί laptop ως desktop replacement το έχει συνέχεια στο ρευμα. Έχεις δίκιο ότι η μπαταρία πρέπει να κάνει κύκλους.

για macbook pro ρώτησε ο άνθρωπος, το macmini δεν έχει την φορητότητα ενός laptop από όποια άποψη και να το δεi κανείς, εσύ μιλάς για desktop replacement σταθερό, δεν έχει καμία σχέση η ¨φορητότητα" του macmini με την φορητότητα ενός laptop, ο καθένας αγοράζει ότι καλύπτει τις ανάγκες του, αλλά το mac mini μόνο του δεν είναι ολοκληρωμένο σύστημα για να δουλέψει κάποιος 

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Hannibal_Lector είπε

για macbook pro ρώτησε ο άνθρωπος, το macmini δεν έχει την φορητότητα ενός laptop από όποια άποψη και να το δεi κανείς, εσύ μιλάς για desktop replacement σταθερό, δεν έχει καμία σχέση η ¨φορητότητα" του macmini με την φορητότητα ενός laptop, ο καθένας αγοράζει ότι καλύπτει τις ανάγκες του, αλλά το mac mini μόνο του δεν είναι ολοκληρωμένο σύστημα για να δουλέψει κάποιος 

Στον άνθρωπο που μίλησε για macbook pro δε του ανέφερα καν το mac mini.

Αν παίρνεις macbook για να το έχεις κουμπωμένο συνέχεια σε εξωτερική οθόνη, τότε στην ουσία είναι σαν desktop replacement.

Δημοσ.

Γνώμη μου (αν έχεις τη δυνατότητα) να μην πάς σε 128 gb δίσκο, τα 256 είναι μια χαρά για τη χρήση που θες και αν στο μέλλον θελήσεις παραπάνω παίρνεις έναν ssd usb-c που πρότεινε και ο φιλοσ Παραπάνω και καλύπτεσαι

Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Xcode στο καινούργιο MacBook Air και παίζει μια χαρά. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο γρήγορο με το αντίστοιχο MacBooks pro, αλλά πάλι το build γίνεται γρήγορα χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις που σου σπάνε τα νεύρα! 

Παρολα αυτά, εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το 13αρι, από την στιγμή που σε ενδιαφέρει η φορητότητα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hannibal_Lector είπε

Καλησπέρα, 

η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι στο 15άρι 

'Εχω το MacBook Pro (13-inch, 2017) 8gb ram και 128gb σκληρό και δεν έχω κανένα θέμα, επαγγελματική πολύωρη χρήση με κώδικα και άλλες εργασίες και για γενική χρήση.

Γνώμη μου μην δώσεις πολλά λεφτά για μεγάλο σκληρό ή 16gb μνήμη και κυρίως για το touch bar που προσωπικά το θεωρώ να χάμε να λέγαμε και άλλωστε είναι αυτό που ανεβάζει πολύ την τιμή.

Να σκεφτείς ότι το δικό μου το πήρα 1.400 και επειδή είχα επιστροφή Φ.Π.Α. μου βγήκε περίπου στα 1.000 που είναι σούπερ τιμή για macbook pro.

Το 1.400 χωρις το ΦΠΑ βγαίνει 1.129. Αν εννοεις το ΠΟΛ...

Την tv γιατί την προτείνεις αλήθεια; Που τον βοηθά στη χρήση που θέλει; 

Από περιέργεια ρωτάω να τονίσω μην αρχίσουμε να τσακωνόμαστε όλοι με όλους 

Επεξ/σία από paniti
Δημοσ.

Macbook pro 13αρι φίλε μου, ο μόνος σου ενδοιασμός να είναι για το μέγεθος της οθόνης. Από πλευράς επεξεργαστή κλπ μην το σκέφτεσαι καν, τρέχει μια χαρά, έχω το 13αρι pro του 15 και πάει σφαίρα. Στη δουλεία 2 χρόνια γράφω σε xcode σε mac mini και κάνω δουλεία, οπότε σκέψου...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, paniti είπε

Το 1.400 χωρις το ΦΠΑ βγαίνει 1.129. Αν εννοεις το ΠΟΛ...

Την tv γιατί την προτείνεις αλήθεια; Που τον βοηθά στη χρήση που θέλει; 

Από περιέργεια ρωτάω να τονίσω μην αρχίσουμε να τσακωνόμαστε όλοι με όλους 

Δεν πρότεινα απλά είπα πως το έχω συνδεμένο συνήθως, όταν δουλεύεις πολλές ώρες πολλές φορές χαζεύεις και λίγο  tv  ταυτόχρονα. 

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα τα hardware specs είναι τα ίδια από ότι έχεις καταλήξει και έχεις αμφιβολία ανάμεσα σε 13 και 15. Νομίζω δεν θα μπορείς να κρινεις αν δεν το δουλέψεις, να δεις αν σε βολεύει το 13 σαν δουλειά, και το 15 σαν φορητότητα.
Εκεί σταθμίζεις, τι θα κάνεις πιο πολύ θα κάθεσαι να γράφεις πολλή ώρα κάπου σταθερά, ή θα το παίρνεις πιο συχνά μαζί; Πώς το σκέφτεσαι... Και κάνεις τους ανάλογους συμβιβασμούς και επιλέγεις...

Θα γράψεις κανένα απλικέισο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι θα χρησιμοποιώ εξωτερική οθόνη το θεωρώ δεδομένο.

Καποτε πήρα μεταχειρισμένο το λαμπατέρ, iMac G4 για εξοικείωση με το Mac. 

Αργότερα πήρα ένα μεταχειρισμένων mac pro 1.1 με 32gb ram. Είχα κάνει κάποια χαζά project αλλά επειδή είχε συμβατικό δίσκο αργούσε,χώρια που έπαιρνε με το ζόρι el capitan και αυτό με hack. Τότε δεν είχα iphone οπότε ότι έκανα στο simulator.

Πέρυσι πήρα ένα Mac mini 2011 (πάλι μεταχειρισμένο) και ένα iPhone X. Είχε high sierra, του έβαλα 16gb ram  και ssd και έκανα αρκετές δοκιμές. Πάνω που είπα να ξεκινήσω κατι εμπορικό βγήκε το ios 12. Το εγκατέστησα αγνοώντας ότι το xcode του high sierra δεν κάνει πλέον για εφαρμογές ios 12. Απαιτείται πλέον mojave για το τελευταίο xcode. 

Βάζω το mojave με το patch του  dosdude1 αλλά πλέον το mojave σέρνεται,χωρίς συμβατή gpu δεν τραβάει. Με το vnc ιδιαίτερα όχι απλά σέρνεται αλλά άνετα έρχεται delivery από την στιγμή που θα κάνω κλικ μέχρι να αντιδράσει.

Το πήρα αποφαση ότι ήρθε η ώρα να πάρω και ένα καινούργιο mac.

Έχω την Dell 3008wpf, 30", παλιά αλλά ακόμα αξιόλογη. Επίσης έχω magic keyboard και magic mouse.

Από θέμα τιμής, είμαι  ελεύθερος επαγγελματίας,θα μου κοστίσει το 1/3 από ότι κοστίζει λιανική (τα άλλα 2/3 ούτως ή άλλως θα πήγαιναν  σε  φόρους  και εισφορες ).

Πάμε τώρα στις επιδόσεις. Θέλω γρήγορο μηχάνημα ώστε :

- να μην περιμένω μια ώρα να φορτώσει το storyboard

- να κάνει γρήγορα compile.

- να ανοίγει γρήγορα τα αρχεία που θέλω να επεξεργαστώ

- να μην με παίρνει ο ύπνος μέχρι να τρέξει το simulator

- να αντέξει τουλάχιστον 4 χρόνια αξιοπρεπώς

Συνήθως εργάζομαι στο γραφείο ή στο σπίτι (σε 24" οθόνη). Μου αρέσει όμως το concept να πηγαίνω σε καφέ και να δουλεύω, νομίζω είναι καλύτερο από το να είμαι 14 ώρες την μέρα σε ένα δωμάτιο και θέλω να βάλω στο καθημερινό πρόγραμμα και μερικές ώρες δουλειάς εκτός γραφείου. Γι αυτό σκέφτομαι την φορητότητα.

Επεξ/σία από StavrosD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...