Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να φτιάξω κάποιες εφαρμογές για iPhone και χρειάζομαι καινούργιο μηχάνημα.

Το mac pro 2006 δυστυχώς παίρνει μέχρι El Capitan (με hack) και το mac mini 2011 παίρνει έως high sierra, το mojave ναι μεν το εγκατέστησα με hack αλλά σέρνεται λόγω κάρτας γραφικών.

Για να δοκιμάσω στο iPhone με IOS 12 τις εφαρμογές αναγκαστικά πρέπει να πάρω μηχάνημα που να τρέχει Mojave.
Σκέφτομαι να πάρω ένα Macbook Pro.

- Ποιο θα προτείνατε μεταξύ του 13" και του 15";
- Το 15" i9 μοντέλο έχει ουσιαστική διαφορά στις επιδόσεις του xcode σε σχέση με το 13" i7 quad core;
- Τα 16GB RAM βελτιώνουν σημαντικά τις επιδόσεις σε σχέση με τα 8GB; Μπορώ να βρω και το 13" με 16GB RAM.

Επεξ/σία από StavrosD
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Θέλω να φτιάξω κάποιες εφαρμογές για iPhone και χρειάζομαι καινούργιο μηχάνημα.

Το mac pro 2006 δυστυχώς παίρνει μέχρι El Capitan (με hack) και το mac mini 2011 παίρνει έως high sierra, το mojave ναι μεν το εγκατέστησα με hack αλλά σέρνεται λόγω κάρτας γραφικών.

Για να δοκιμάσω στο iPhone με IOS 12 τις εφαρμογές αναγκαστικά πρέπει να πάρω μηχάνημα που να τρέχει Mojave.
Σκέφτομαι να πάρω ένα Macbook Pro.

- Ποιο θα προτείνατε μεταξύ του 13" και του 15";
- Το 15" i9 μοντέλο έχει ουσιαστική διαφορά στις επιδόσεις του xcode σε σχέση με το 13" i7 quad core;
- Τα 16GB RAM βελτιώνουν σημαντικά τις επιδόσεις σε σχέση με τα 8GB; Μπορώ να βρω και το 13" με 16GB RAM.

Ναι, σε όλα όσα ρωτάς.

Δημοσ.

Μεταξύ 13" i7 και 15" ποιο θα πρότεινες;

Το δίλημμά μου είναι στο trade-off φορητότητας και επιδόσεων.

Από την μια οι εφαρμογές δεν θα είναι πολύ περίπλοκες αλλά ως αρχάριος στο xcode θα χρησιμοποιώ το "start simulator" συχνά.

Από την άλλη θέλω να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και έξω και έχω ακούσει ότι το 13" είναι πολύ πιο βολικό για χρήση σε καφέ/λεωφορείο/αεροπλάνο.

Έχεις macbook; Ποιες οι εντυπώσεις σου;

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Από την μια οι εφαρμογές δεν θα είναι πολύ περίπλοκες αλλά ως αρχάριος στο xcode θα χρησιμοποιώ το "start simulator" συχνά.

Από την άλλη θέλω να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και έξω και έχω ακούσει ότι το 13" είναι πολύ πιο βολικό για χρήση σε καφέ/λεωφορείο/αεροπλάνο.

Δε μπορώ να κανω εγώ επιλογή για σένα. Εγώ έχω άλλες ανάγκες και προτιμήσεις, εσύ έχεις άλλες. Όπως λέω και σε άλλους, πρέπει να πας να τα δεις από κοντα και μετά αποφασίζεις. Έπειτα είναι και το θέμα χρημάτων. Ποιο είναι το budget σου;

Δημοσ.

Η διαφορά στην τιμή τους είναι αμελητέα.

Είναι περίπου 500€ λιανική αλλά στην πράξη η διαφορά θα μου έρθει λιγότερο σου 150€.

Το 15" μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε καφέ ή στο πόδι; 

Δυστυχώς δεν ξέρω κανέναν με macbook pro ώστε να δουλέψω το xcode και να δω αν με καλύπτει το 13" σε επιδόσεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Η διαφορά στην τιμή τους είναι αμελητέα.

Είναι περίπου 500€ λιανική αλλά στην πράξη η διαφορά θα μου έρθει λιγότερο σου 150€.

Το 15" μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα σε καφέ ή στο πόδι; 

Δυστυχώς δεν ξέρω κανέναν με macbook pro ώστε να δουλέψω το xcode και να δω αν με καλύπτει το 13" σε επιδόσεις.

Υπάρχει άτομο που γράφει κώδικα και σε MacBook Air 11. Δε λέει κάτι αυτό. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις. Εγώ ας πουμε το μοναδικό 13αρι που είχα ποτέ το έδιωξα και πήρα 15αρι. 

Ξαναλέω, πρέπει να πας να τα δεις από κοντά και να δεις αν σε βολεύει η οθόνη του του 13αρι.

Δημοσ.

Σε μέγεθος με βολεύει περισσότερο το 13άρι. Έχω δει και το 12άρι macbook ενός φίλου αλλά δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, γι'αυτό σκέφτομαι το pro.

Το 13άρι θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε απλά project ή θα πίνω έναν καφέ κάθε φορά που θα κάνω "run in simulator";

Επισκέπτης
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Σε μέγεθος με βολεύει περισσότερο το 13άρι. Έχω δει και το 12άρι macbook ενός φίλου αλλά δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, γι'αυτό σκέφτομαι το pro.

Το 13άρι θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε απλά project ή θα πίνω έναν καφέ κάθε φορά που θα κάνω "run in simulator";

Σιγά ρε συ. Τόσα χρόνια πως κάναμε δουλειά με μηχανήματα πολύ υποδεεστερα δηλαδή;

Η μήπως γεννηθήκαμε όλοι με 4-πυρινους επεξεργαστές και 16άρες μνήμες;

Δημοσ.

Σε πιο γρήγορο μηχάνημα πηγαίνουμε εύκολα, σε πιο αργό δύσκολα.

Παλιά με έναν 8086 με 768KB RAM αισθανόμουν βασιλιάς, όταν όλοι οι άλλοι είχαν 512KB.

Πλέον είμαι με έναν ι7 7740X @5.1 & 2080Ti (αναβάθμιση τέλος 2018 για φορολογικούς λόγους 😉 ).

Έχεις χρησιμοποιήσει το xcode; Έχεις κάποιες παρατηρήσεις που θεωρείς σημαντικές για την επιλογή μηχανήματος;

Επισκέπτης
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Σε πιο γρήγορο μηχάνημα πηγαίνουμε εύκολα, σε πιο αργό δύσκολα.

Παλιά με έναν 8086 με 768KB RAM αισθανόμουν βασιλιάς, όταν όλοι οι άλλοι είχαν 512KB.

Πλέον είμαι με έναν ι7 7740X @5.1 & 2080Ti (αναβάθμιση τέλος 2018 για φορολογικούς λόγους 😉 ).

Έχεις χρησιμοποιήσει το xcode; Έχεις κάποιες παρατηρήσεις που θεωρείς σημαντικές για την επιλογή μηχανήματος;

Ναι, έχω χρησιμοποιήσει xcode. Τη δουλειά σου θα τη κάνεις και με τον 13αρι κ με το 15αρι. 

Το 15 είναι καλύτερο στα specs.

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Μάλλον θα πάω για το 13"

Ευχαριστώ!

Εσύ ξέρεις. Ξαναλέω, πριν πάρεις το οτιδηποτε, πήγαινε και δες τα από κοντά και παίξε λίγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σε παρόμοιο δίλημμα με εσένα (έχω δουλέψει πολλά χρόνια macbook air/pro 13άρια και σκέφτομαι να πάω σε 15").

Με το 15" θα έχεις μεγαλύτερο real estate για να "απλώνεσαι" και θα είναι και πιο ξεκούραστο στην πολύωρη χρήση αλλά δεν βολεύουν οι 15" με τίποτα σε λεωφορεία και αεροπλάνα όπως λες. Εναλλακτικά θα μπορούσες να πάρεις το 13" για τον δρόμο και στο γραφείο/σπίτι να το συνδέεις με μια καλή εξωτερική οθόνη και να είσαι βασιλιάς. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου και πόσο θα το δουλεύεις εκτός γραφείου, βάλτα κάτω και αποφάσισε.

Επίσης έχεις ξαναγράψει κώδικα και συγκεκριμένα app; Αν όχι και είσαι απλά σε φάση ενθουσιασμένος να κάνω app, πριν δώσεις μια μικρή περιουσία  για να πάρεις macbook pro, στήσε ένα VM macOS ή hackintosh (σε σταθερό) να δεις μέχρι που θα φτάσεις στο app και μετά από λίγο καιρό, όταν θα έχεις καλύτερη εικόνα από τις ανάγκες σου/ καθημερινότητά σου στο development αποφασίζεις με πιο πολλά δεδομένα.

ΥΓ: Έχε υπόψη σου ότι θα πρέπει να πάρεις ΒΤΟ το 13" για να έχεις 16gb ram οπότε ανεβαίνεις σημαντικά σε τιμή ενώ το βασικό μοντέλο 15" έχει ήδη 16gb και επομένως λόγω ανταγωνισμού πολλών  μαγαζιών είναι σε καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης.

ΥΓ2: το 12" θα σου φανεί μάλλον αδύναμο (μιας και ανεβάζεις με το καλημέρα ψηλά τον πήχυ με i7/i9 και 16 ραμ) οπότε απόφυγέ το καλύτερα.

Επεξ/σία από paniti
Δημοσ.
10 ώρες πριν, StavrosD είπε

Έχω δουλέψει/δουλεύω σε 11'', 13'', και 15'' laptop και από την άλλη έχω τρεις οθόνες στο γραφείο. 

Σε laptop δεν είναι βολικό να δουλεύεις. Είναι βολικό για να δουλέψεις για λίγο, αλλά ως μόνιμο δεν είναι. Οπότε, πάρε το 13'' να έχεις φορητότητα και πάρε και μία εξωτερική οθόνη για το σπίτι. 

Φυσικά και βάζεις παραπάνω σκληρό και μνήμη, με προτεραιότητα στη μνήμη. Όσο περισσότερο από αυτά τα δύο, τόσο το καλύτερο. Δες τι χρήματα έχεις και πράξε. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...