Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω πάρει έτοιμο και έχω παραμετροποίηση αρκετά,  ένα web app το οποίο είναι φτιαγμένο με php (όχι framework) JavaScript & HTML.

Η δουλειά που κάνει το web app  είναι αρκετά περίπλοκη με μερικά από τα κυρία κομμάτια του, να είναι να δημιουργεί διαφορά reports από δεδομένα που τραβάει από την MySQL, να δημιουργείς υπό χρήστες (εάν θες και άλλοι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα), να δημιουργείς alert ( τύπου: όταν γίνει αυτό, κάνε αυτό)  και γενικά διαφορά αλλά πραματα. Όλα αυτά έχουν γραφτεί «με το χέρι», χωρίς κάποιο framework κτλ.

Το ερώτημα μου είναι: Μου έχει καρφωθεί να κάνω replicate το σύστημα αλλά σε .ΝΕΤ, διότι νομίζω ότι θα είναι καλύτερο στα όλα του. Αξίζει η μετάβαση/αλλαγή όλου του project από PHP σε .NET?  Έχει να μου προσφέρει η .NET κάτι καλύτερο από την PHP (περισσότερη ασφάλεια, (με frameworks οπως identity κτλ) μεγαλύτερη παραμετροποίηση, πιο «καλό» user experience)?

Δημοσ.

Πόσο μεγάλο είναι το project; Πόσο σημαντικό είναι να γίνουν αλλαγές σε αυτό στο μέλλον;

Είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς νομίζω. Γιατί αν χρειαστείς απίστευτα μεγάλο χρόνο για να το κάνεις όλο αυτό δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ΟΚ! Δηλαδή εκεί μέσα υπάρχουν γύρω στους 300+ καθημερινούς πελάτες.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα πρέπει να «αναπτυχθεί» και δεν ξέρω κατά ποσό το σηκώνει αυτό η PHP. Πχ από άποψη ασφάλειας πιστεύω ότι με ένα identity framework έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, μετά δεν υπάρχει καθόλου API αυτή την στιγμή (υπάρχει αλλά είναι μηδαμινό). Κάποια στιγμή θα πρέπει να γραφτεί ένα σωστό API σύστημα. Η PHP είναι ικανή να σου προσφέρει ένα professional solution? 

Έπειτα με reports/graphics κτλ μήπως είναι ευκολότερο να γίνουν όλα αυτά με .NET? Τέτοιου είδους ανησυχίες  έχω!  Το σύστημα τώρα δούλευει και δουλεύει μια χαρά, απλά το θέμα είναι: Είναι σωστή δομή αυτή; 3-4 κεντρικές σελίδες  php και καμία δεκαριά σελίδες με functions, είναι οκ;;

Μηπως ένα laravel θα έσωζε την κατάσταση;

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όσο γνωρίζω, μια χαρά μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά που ζητάς η PHP και χωρίς laravel. 

Αν όλο αυτό δεν σου πάρει τόσο μεγάλο χρόνο, τότε νομίζω δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Γιατί από όσο καταλαβαίνω είσαι περισσότερο γνώστης .NET παρά PHP. Οπότε, οι μετέπειτα προσθήκες θα γίνουν πιο εύκολα αφού θα κατανοείς καλύτερα το πως δουλεύει το πράγμα.

Επεξ/σία από rafinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...