Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το ιδιο προβλημα στην γειτονια μου...

Ειναι 2 μηχανακια παρατημενα απο το 2011 το ενα απο 2007 το αλλο... (εχουν φυγει εξωτερικο στην πατριδα τους οι ιδιοκτητες)

Εχουν ερθει 2 φορες και βαλανε αυτοκολλητα ..Τα οποια φυγανε με τις βροχες.

Πριν 1 μηνα ξαναεκανα καταγγελια μεσω της εφαρμογης Novoville στο κινητο με φωτογραφια..

Ηρθαν παλι και εβαλαν αυτοκολλητο στις 23/5 ..

Περιμενω να δω  οταν περασουν οι 45 μερες.

Επεξ/σία από k_w_t
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κανονικά, όταν ένας απλός οπτικός έλεγχος αποδεικνύει πως το όχημα είναι αδύνατον να κινηθεί αυτόνομα (στο συγκεκριμένο, λείπουν βασικά πράγματα, σε τσιμεντότουβλα στέκεται από ό,τι βλέπω) θα έπρεπε να απομακρύνεται άμεσα. Τι 45 μέρες και γραφειοκρατικές ευθυνοφοβίες... Είναι σκουπίδι, απομακρύνεται.

Έχουμε στη γειτονιά ένα τζιπ (άλλοτε πολυτελείας) με κλαταρισμένα λάστιχα ψημένα πλέον από τον καιρό (ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια το βλέπω εκεί), στραβός ο πίσω άξονας, έχει πέσει η εξάτμιση, δέκα πόντους μπίχλα κτλ. Του έχουν κολλήσει χαρτί τουλάχιστον τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο, με κάποιον τρόπο εξαφανίζεται, είτε από βροχές, είτε επειδή ο μάγκας που το έχει παρκάρει (πάνω σε στροφή, μάλιστα) πάει και τα ξεκολάει.

Τα γραφεία του δήμου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, και μάλλον λέω πολύ. Δεν γίνεται τίποτε. Τους το έχουν πει και άνθρωποι που μένουν στο συγκεκριμένο δρόμο, τους το έχουμε πει και δημότες από την ευρύτερη γειτονιά. Ε, θα κολλήσουν κανένα χαρτί ακόμη, σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου απλούστατα, στοιχειώδη πράγματα μετατρέπονται σε πολυσύνθετες διαδικασίες. Σαράντα πέντε ημέρες για να απομακρύνεις ένα παράνομα παρατημένο πρώην όχημα; Και γιατί όχι 450 ημέρες; 900; Μην τον πιέσουμε τον παράνομο. Πρώτα ο άνθρωπος, κοινωνική αλληλεγγύη. Μπορεί να έχει δουλειές. Να μην του περισσεύουν. Τα δικαιώματα των υπολοίπων, στα παλιά μας τα παπούτσια. Κάτσε εσύ με μια πηγή βρωμιάς κι ένα διαρκή κίνδυνο. Χίλια κιλά σίδερα να σκουριάζουν στο δρόμο. Παρακάτω έχει και δημοτικό παιδικό σταθμό.

Κάπως έτσι καταλήγουν να έχουν δικαιώματα μόνο οι παράνομοι. Θα φύγει καμιά μέρα στην κατηφόρα το σαράβαλο, θα γίνει ζημιά (μη χτυπήσει άνθρωπος μόνο...) και μετά θα συγκινηθεί ο θριαμβευτικά επανεκλεγείς δήμαρχός μας.

• Like 13
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Στον Δήμο Αθηναίων πάντως ο ενδεδειγμένος τρόπος καταγγελιών για εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα είναι μέσω τηλεφώνου, όχι μέσω e-mail ή facebook.

http://www.cityofathens.gr/node/475

Ολες οι καταγγελιες ειτε μεσω τηλεφωνο ειτε μεσω e-mail καταλληγουν στην εφαρμογη novoville ..

Eιναι πανευρωπαικη(χρηματοδοτηση ΕΣΠΑ )  και παίρνει αμεσα αριθμο πρωτοκολου..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ολες οι καταγγελιες ειτε μεσω τηλεφωνο ειτε μεσω e-mail καταλληγουν στην εφαρμογη novoville ..

Μπορουν να γινουν για ολους τους Δημους ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Δεν το γνωρίζω, αλλά και έτσι να ναι φαντάζομαι πως τίποτα δεν γίνεται αυτόματα και άμεσα, πρέπει κάποιος να κάτσει και να περάσει τα στοιχεία στην εφαρμογή.

Εκτός βέβαια αν ξέρεις από πρώτο χέρι πως αυτό γίνεται ανελλιπώς σε όλους τους Δήμους, οπότε πάσο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην δημιουργονυται λαθος εντυπωσεις.

Στις 90 ημερες ο υπαλληλος του Δημου κολλαει αυτοκολλητο. Απο ποτε μετρανε οι 90 μερες; Απο οταν ο υπαλληλος θεσει υπο παρακολουθηση το πιθανα εγκαταλελειμενο οχημα. Πώς γινεται αυτο; Στους περισσοτερους δημους μονο μετα απο καταγγελια πολιτη εκκινει μια διαδικασια συμφωνια με την οποια  ο δημος λεει σε καποιον υπαλληλο του (συνηθως υπαλληλοι καθαρισμου επιφορτιζονται με αυτο) να παρακολουθησει το ταδε καταγγελομενο οχημα στην ταδε διευθυνση (συμφωνα με την καταγγελια παντα). Το ποσο χρονο θελει για να εκκινησει αυτη η διαδικασια αλλη ιστορια. Και αν υποθεσουμε οτι ολα πηγαν και καλα και ο υπαλληλος του δημου ξεκιναει σημερα να παρακολουθει το οχημα, τοτε σε 90 μερες αν δεν εχει κουνηθει απο τη θεση του, μπορει να κολλησει αυτοκολλητο. Οι 90 μερες φυσικα αν ολα δουλεψουν...ρολοι.

Και απο την ωρα που θα μπει το αυτοκολλητο ξεκινανε να μετρανε οι 45 μερες. Μανι-μανι 135 μερες στην καλυτερη ολων των περιπτωσεων , ητοι 4,5 μηνες ακομα κι αν το αμαξι εχει γινει καμπριο απο τη διαβρωση, δεν εχει ζαντες, ουτε τιμονι και απο τα σπασμενα του παραθυρα αναδυονται δεντρα.

Σε αυτες τις 135 μερες τωρα, βαλτε καμποσους μηνες ακομα μεχρι να μαζευτει το οχημα απο το δημο, αν μαζευτει -αναλογως το δημο- . Στη γειτονια μου παντως, περασαν περιπου 135...βδομαδες για να σηκωσουν ενα τετοιο αυτοκινητο απο τη στιγμη που του κολλησαν αυτοκολλητο. Ισως και περισσοτερο.

ΥΓ. Το αν το αμαξι φερει πινακιδες, πληρωνει τελη κυκλοφοριας κλπ, δεν αλλαζει τιποτα απο τα παραπανω ως προς τη δικαιοδοσια , την αρμοδιοτητα και τις διαδικασιες του δημου ο οποιος ειναι ο μοναδικος αρμοδιος για να σηκωσει ενα οχημα που θεωρειται εγκαταλελειμενο. Να γυαλιζει σαν καινουργιο, να εχει πινακιδες, να πληρωνει τα παντα, αν ο υπαλληλος του δημου στις 90 μερες διαπιστωσει οτι ειναι ακινητοποιημενο στην ιδια θεση και κολλησει αυτοκολλητο και παρελθουν ακομα 45 μερες,  δικαιουται να το σηκωσει και να το στειλει στην ανανκυκλωση.

ΥΓ2. Μονο θρασεις και αξεστοι πολιτες της Ελλαδας μπορουν να ψεξουν την Ουγκαντα ως τριτοκοσμικη χωρα οταν ζουν σε μια πραγματικοτητα σαν την παραπανω.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μπορουν να γινουν για ολους τους Δημους ?

Νομιζω ναι ... Παντως την Λυκοβρυση την εχει σιγουρα...

64915054_325255375078006_7181066816469336064_n.jpg

• Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν το γνωρίζω, αλλά και έτσι να ναι φαντάζομαι πως τίποτα δεν γίνεται αυτόματα και άμεσα, πρέπει κάποιος να κάτσει και να περάσει τα στοιχεία στην εφαρμογή.

Εκτός βέβαια αν ξέρεις από πρώτο χέρι πως αυτό γίνεται ανελλιπώς σε όλους τους Δήμους, οπότε πάσο.

Εγω ετσι ανακαλυψα την εφαρμογη... 

Ειχα κανει περσι την καταγγελια στο Δ.Αθηναιων και μου ειχαν απαντηση οτι εγινε καταγραφη των ταδε οχηματων μπλα μπλα μπλα..

Φετος βρηκα το e-mail και εκανα απαντηση οτι ξερετε περασε ενας χρονος και ειναι ακομα εκει.

Η απαντηση μου ηρθε μεσω NOVOVILLE και σε 2 μερες ειχαν βαλει παλι αυτοκολλητο..

Εκανα και εγκασταση την εφαρμογη στο κινητο για να βλεπω την πορεια του αιτηματος μου.

Εκανα και αλλη μια για δημοσιο φωτισμο μεσω της εφαρμογης και ηρθαν και το εφτιαξαν την επομενη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Εγω ετσι ανακαλυψα την εφαρμογη... 

Ειχα κανει περσι την καταγγελια στο Δ.Αθηναιων και μου ειχαν απαντηση οτι εγινε καταγραφη των ταδε οχηματων μπλα μπλα μπλα..

Φετος βρηκα το e-mail και εκανα απαντηση οτι ξερετε περασε ενας χρονος και ειναι ακομα εκει.

Η απαντηση μου ηρθε μεσω NOVOVILLE και σε 2 μερες ειχαν βαλει παλι αυτοκολλητο..

Εκανα και εγκασταση την εφαρμογη στο κινητο για να βλεπω την πορεια του αιτηματος μου.

Εκανα και αλλη μια για δημοσιο φωτισμο μεσω της εφαρμογης και ηρθαν και το εφτιαξαν την επομενη.

Ok με έπεισες, όντως στη δική σου περίπτωση κάποιος πέρασε τα στοιχεία του e-mail στην εφαρμογή.

Αν έκανε και ο δήμος σωστά τη δουλειά του, θα ήταν όλα τέλεια.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ok με έπεισες, όντως στη δική σου περίπτωση κάποιος πέρασε τα στοιχεία του e-mail στην εφαρμογή.

Αν έκανε και ο δήμος σωστά τη δουλειά του, θα ήταν όλα τέλεια.

H απαντηση ηταν αυτη... Εχω σβησει αρ.αιτησης και αρ.πινακιδας..

Καταγραφή.PNG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, divo είπε

Πολυ καλοοοο.

να και κατι χρησιμο στο smartphone.😉

Πως ακριβως λεγεται η εφαρμογη για κινητα android ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Ύστερα από έρευνες - μελέτες - στατιστικές διαπιστώθηκε ότι οι βαρύτερα εργαζόμενοι Έλληνες είναι οι Υπάλληλοι των Δήμων.Îαι. Îέβαια. crazy 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...