Giannisppos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Το σπίτι έχει ταράτσα χωρίς μόνωση, η οποία κάθε καλοκαίρι ψήνεται και βράζει ο τοπος. Κάποια στιγμή είχα περάσει με ασβέστη την πλάκα, μιας και αντανακλά τη θερμότητα το λευκό χρωμα, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 5 βαθμούς εκείνο το καλοκαίρι. Όμως το χειμώνα έτριψε ο ασβέστης και έγινε σαν άμμος και βούλωσαν μετά όλα τα λουκια. Επίσης ένας γνωστός που κάνει μονωσεις, με πληροφόρησε ότι απαγορεύεται να βάζεις ασβέστη στην πλάκα γιατί περνάει μετα με τα νερά μέσα στο μπετο και τρώει τα σίδερα, οπότε δεν το επιχείρησα ξανά. Ψάχνω να βρω μια άκρως οικονομική λύση, που θα εφαρμόσω μόνος μου, οπότε δεν έχω σκοπό για θερμομονωσεις και ακριβά πράγματα, γιατί δε μας παίρνει οικονομικά. Σκέφτηκα το εξής. Αν βάψω με λευκό πλαστικό για καλοκαιρι, το χειμώνα θα έχω πρόβλημα γιατί θα γίνει ψυγείο το σπίτι, οπότε το χειμώνα θα ήθελα να είναι μαυρο για να ζεσταίνει. Οπότε αν έβαφα μαύρο πλαστικο ως βάση και το καλοκαίρι το περνάω με λευκό υδροχρωμα, θα μπορεί αυτό να φύγει μετά με πλυστικο μηχάνημα ώστε να επανέρχεται στο μαύρο ή το υδροχρωμα θα κάνει ζημιά στο πλαστικό και θα ξεκολλήσουν και τα δύο; Αν ξεχάσουμε το μαύρο και πούμε ότι ψάχνω ένα χρώμα λευκό που να μπορεί να φύγει με τη χρηση πλυστικου, το υδροχρωμα θα έκανε γι αυτή τη δουλειά; Τι άλλο υλικό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω; Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2019 από Giannisppos
DrLo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Τι άλλο υλικό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω; Κληματαριά. 2
yannis27gr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Αν την περάσεις μόνος σου τη θερμομόνωση, όπως έκανα κι εγώ, θα σου βγει αρκετά οικονομικά και θα είναι μόνιμη λύση και θα σε βοηθήσει καλοκαίρι-χειμώνα να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες στο σπίτι. Μάλιστα στην πλάκα περνιέται πολύ πιο εύκολα, σε σχέση με ένα κάθετο τοίχο, και δε χρειάζεται καν να το σοβατήσεις μετά. Πάρε 5άρι σκληρό φελιζόλ που να αντέχει στο πάτημα, κι είσαι έτοιμος. Πιο πολλά θα δώσεις βάφε-ξεβάφε χειμώνα-καλοκαίρι, χώρια την ταλαιπωρία, χώρια που θα έχεις πολύ χαμηλότερη απόδοση. 1
Giannisppos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Αν την περάσεις μόνος σου τη θερμομόνωση, όπως έκανα κι εγώ, θα σου βγει αρκετά οικονομικά και θα είναι μόνιμη λύση και θα σε βοηθήσει καλοκαίρι-χειμώνα να έχεις καλύτερες θερμοκρασίες στο σπίτι. Μάλιστα στην πλάκα περνιέται πολύ πιο εύκολα, σε σχέση με ένα κάθετο τοίχο, και δε χρειάζεται καν να το σοβατήσεις μετά. Πάρε 5άρι σκληρό φελιζόλ που να αντέχει στο πάτημα, κι είσαι έτοιμος. Πιο πολλά θα δώσεις βάφε-ξεβάφε χειμώνα-καλοκαίρι, χώρια την ταλαιπωρία, χώρια που θα έχεις πολύ χαμηλότερη απόδοση. Ναι αλλά άμα βάλω φελιζόλ, το χειμώνα που θα βρέχεται και θα κρατάει νερά ανάμεσα και από κάτω απ το υλικο, θα χω θέμα μετα με υγρασιες κλπ. Άσε που θα το φάει ο ήλιος και θα αρχίσει να τρίβει λογικά.. Φελιζόλ μπορεί να μπει αργότερα εσωτερικά στο ταβάνι και να το κλείσω με γύψοσανίδα, οπότε θα κάνει δουλειά λογικά και αυτό, αλλά λόγω κόστους αυτό θα αργήσει να συμβει.
tz_aristotelis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Αλλη λύση: πάρε κεραμύδια και άπλωσε τα στην πλακα ( απλα ακουμπησετα χωρις κενα). Είναι θερμομονωτικα. Απο πανω καίνε απο κάτω δροσιά. 2
TechnoState Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Με αυτές τις οικονομικές λύσεις που παραθέτεις, σε βάθος χρόνου καταλήγεις να πληρώνεις πολύ ακριβά την μόνωση σου..σε σχέση με μία λύση απο επαγγελματία ο οποίος θα σου δώσει κ εγγύηση για ορισμένα χρόνια (το τελευταίο είναι άλλη κουβέντα κ ποικίλει αναλόγως την εταιρεία/ τεχνικό/ διαπραγμάτευση).
Fubar.gr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 58 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Σκέφτηκα το εξής. Αν βάψω με λευκό πλαστικό για καλοκαιρι, το χειμώνα θα έχω πρόβλημα γιατί θα γίνει ψυγείο το σπίτι, οπότε το χειμώνα θα ήθελα να είναι μαυρο για να ζεσταίνει. Οπότε αν έβαφα μαύρο πλαστικο ως βάση και το καλοκαίρι το περνάω με λευκό υδροχρωμα, θα μπορεί αυτό να φύγει μετά με πλυστικο μηχάνημα ώστε να επανέρχεται στο μαύρο ή το υδροχρωμα θα κάνει ζημιά στο πλαστικό και θα ξεκολλήσουν και τα δύο; Εκτός απο την ανακλαστικότητα έχει σημασία και ο συντελεστής εκπομπής (ε). Για το καλοκαίρι ιδανικά θέλεις ενα χρώμα το οποίο και να ανακλά την ηλιακή ακτινοβολία, και να έχει μεγάλο συντελεστή ε, ωστε να εκπέμπει όσο δυνατόν πιό πολύ θερμότητα σε μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας. Το χειμώνα θέλεις το αντίστροφο, μέγιστη απορρόφηση, ελάχιστη εκπομπή. Ένα τυπικό μαύρο χρώμα, ναί μεν απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία (που το χειμώνα είναι λίγη οπότε μικρό το όφελος), όμως ταυτόχρονα έχει υψηλό συντελεστή ε, επομένως θα αποβάλλει πιό γρήγορα τη θερμότητα του σπιτιού. Δηλαδή το μαύρο χρώμα το χειμώνα θα λειτουργήσει εις βάρος του σπιτιού. 1
Giannisppos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Ευχαριστω για τις ιδεες. Αυτο με το μαυρο χρωμα και το συντελεστη εκπομπης, δεν το γνωριζα, οποτε τοτε ειναι ανουσιο να βαψω μαυρο. Σχετικα με τα κεραμιδια, δε νομιζω οτι εχουν τοσο μεγαλη αποδοση μονωτικη, γιατι εχω μια αποθηκη με σκεπη και ψηνεται κ αυτη. Το λευκο χρωμα κανει οντως δουλεια, γιατι με τον ασβεστη ειδα μεγαλη διαφορα τοτε, οποτε θα προτιμουσα να το βαψω με κατι οικονομικο, που ομως να μπορει να βγει με το πιεστικο οταν αρχισει να χειμωνιαζει. Η λυση με το φελιζολ εξωτερικα πανω στην ταρατσα, δε μου φανηκε καλη, αλλα τωρα που το σκεφτομαι ξανα, δεν ειναι ασχημη ιδεα, γιατι θα μπορει να βγει και να μπει ευκολα, χωρις την ταλαιπωρια του βαψιματος, ομως ειναι 60 τετραγωνικα η ταρατσα, οποτε το χειμωνα που θα το μαζευω, θα υπαρχει ενα θεμα με την αποθηκευση του. Η λυση για μονωση εντος στο ταβανι, με φελιζολ και γυψοσανιδα, σιγουρα θα κανει δουλεια και καποια στιγμη μελλοντικα θα το κανω, απλα τωρα δεν παιζει φραγκο.. Λυστε μου την απορια ομως, το υδροχρωμα φευγει ευκολα με πλυστικο μηχανημα? Υπαρχει καποιο ειδος χρωματος που να ξεφλουδιζει ευκολα με πλυστικο?
Liapisftw Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Giannisppos είπε Ευχαριστω για τις ιδεες. Αυτο με το μαυρο χρωμα και το συντελεστη εκπομπης, δεν το γνωριζα, οποτε τοτε ειναι ανουσιο να βαψω μαυρο. Σχετικα με τα κεραμιδια, δε νομιζω οτι εχουν τοσο μεγαλη αποδοση μονωτικη, γιατι εχω μια αποθηκη με σκεπη και ψηνεται κ αυτη. Το λευκο χρωμα κανει οντως δουλεια, γιατι με τον ασβεστη ειδα μεγαλη διαφορα τοτε, οποτε θα προτιμουσα να το βαψω με κατι οικονομικο, που ομως να μπορει να βγει με το πιεστικο οταν αρχισει να χειμωνιαζει. Η λυση με το φελιζολ εξωτερικα πανω στην ταρατσα, δε μου φανηκε καλη, αλλα τωρα που το σκεφτομαι ξανα, δεν ειναι ασχημη ιδεα, γιατι θα μπορει να βγει και να μπει ευκολα, χωρις την ταλαιπωρια του βαψιματος, ομως ειναι 60 τετραγωνικα η ταρατσα, οποτε το χειμωνα που θα το μαζευω, θα υπαρχει ενα θεμα με την αποθηκευση του. Η λυση για μονωση εντος στο ταβανι, με φελιζολ και γυψοσανιδα, σιγουρα θα κανει δουλεια και καποια στιγμη μελλοντικα θα το κανω, απλα τωρα δεν παιζει φραγκο.. Λυστε μου την απορια ομως, το υδροχρωμα φευγει ευκολα με πλυστικο μηχανημα? Υπαρχει καποιο ειδος χρωματος που να ξεφλουδιζει ευκολα με πλυστικο? Το υδροχρωμα φεύγει εύκολα ναι. Εδώ με την αφή και ψιλό φεύγει. Πάντως δεν το θεωρώ καλή λύση συν ότι δεν πρόκειται να αντέξει καθόλου. Συνήθως βάφουν ταβανια με υδροχρωμα για να μειώσουν το κόστος μιας και το ταβάνι δεν πλένεται σχεδόν ποτέ. Να ξέρεις υπάρχουν φτηνά μονωτικα ταρατσων.. τουλάχιστον για να κάνεις μια πιο σωστή δουλειά προτίμησε αυτά. Περνάς πρώτα ασταρι διαλυτου και μετά το μονοτικο. Οικονομικά μονωτικά μπορείς να βρεις και με 20€ τα 10kg και περνάνε περίπου 10m². Απλά πρώτα κάνε ένα καλό πλύσιμο στην πλάκα για φύγουν σκόνες και σκουπιδακια. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2019 από Liapisftw
Giannisppos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Θελω να αποφυγω τα φθηνομονωτικα, γιατι αμα ξεφλουδισει ή σκασει γενικα το χειμωνα και παρει νερα απο κατω, θα εχω μετα προβληματα υγρασιας, συν οτι ειναι λευκο και θα το κανω μετα επισημα ψυγειο κρεατων! 😛
fredd0 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 εχω την αισθηση οτι υπερκτιμας τη σημασια του χρωματος το χειμωνα. Το προβλημα σου το χειμωνα ειναι να περιορισεις τις απωλειες του θερμαινομενου εσωτερικου προς το εξωτερικο δια μεσου της πλακας, οχι να θερμανεις την πλακα δια του ανυπαρκτου ηλιου για να ζεσταθεις. Η πλακα ειναι μια ογκωδης κατασκευη απο μπετον, με μια αρκετα υψηλη θερμικη αδρανεια. Νομιζω οτι θα καταληξεις να βαφεις/ξεβαφεις την ταρατσα σου χωρις κανενα ουσιαστικο αποτελεσμα. Αν θες placebo,να νομιζεις οτι κατι εκανες, παρε ενα ασπρο "θερμομονωτικο" χρωμα,βαψτη, αποτελεσμα θα δεις το καλοκαιρι που μπορει να βοηθησει το χρωμα. Το χειμωνα μονο μονωση μπορει να βοηθησει. 1
dollyyy19 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 βαλε απο αυτο https://www.skroutz.gr/s/12164234/Durostick-Thermoelastic-Colour-10lt.html εβαλα μεχρι και στην οροφη στο κλειστο βανακι μου,ελεω ελλειψης κλιμα.....δεν υπαρχει αυτο το υλικο λεμε......ακομη και σε συγκριση με ασπρο οχημα,αυτο το χρωμα ειναι πιο δροσερο και κραταει λιγοτερη θερμοτητα......αλλα αν δεν θελεις να ξεφλουδιζει η ταρατσα,εκει θελει καλο ασταρωμα με καλο ασταρι.χωρις ασταρωμα,οτι και να βαλεις,θα το πεταξει στην διετια τριετια.και εννοειται μετα το βαψιμο,δεν ανεβαζουμε στην ταρατσα το γκομενακι με τα δεκαποντα και βαλε τακουνια.....
lary7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, Giannisppos είπε Ευχαριστω για τις ιδεες. Αυτο με το μαυρο χρωμα και το συντελεστη εκπομπης, δεν το γνωριζα, οποτε τοτε ειναι ανουσιο να βαψω μαυρο. Σχετικα με τα κεραμιδια, δε νομιζω οτι εχουν τοσο μεγαλη αποδοση μονωτικη, γιατι εχω μια αποθηκη με σκεπη και ψηνεται κ αυτη. Το λευκο χρωμα κανει οντως δουλεια, γιατι με τον ασβεστη ειδα μεγαλη διαφορα τοτε, οποτε θα προτιμουσα να το βαψω με κατι οικονομικο, που ομως να μπορει να βγει με το πιεστικο οταν αρχισει να χειμωνιαζει. Η λυση με το φελιζολ εξωτερικα πανω στην ταρατσα, δε μου φανηκε καλη, αλλα τωρα που το σκεφτομαι ξανα, δεν ειναι ασχημη ιδεα, γιατι θα μπορει να βγει και να μπει ευκολα, χωρις την ταλαιπωρια του βαψιματος, ομως ειναι 60 τετραγωνικα η ταρατσα, οποτε το χειμωνα που θα το μαζευω, θα υπαρχει ενα θεμα με την αποθηκευση του. Η λυση για μονωση εντος στο ταβανι, με φελιζολ και γυψοσανιδα, σιγουρα θα κανει δουλεια και καποια στιγμη μελλοντικα θα το κανω, απλα τωρα δεν παιζει φραγκο.. Λυστε μου την απορια ομως, το υδροχρωμα φευγει ευκολα με πλυστικο μηχανημα? Υπαρχει καποιο ειδος χρωματος που να ξεφλουδιζει ευκολα με πλυστικο? Δεν θα μαζευεις κανένα φελιζολ, θα το αφηνεις χειμώνα καλοκαιρι. Πρώτη κίνηση, 1)πλένεις με πιεστικό καλα την πλάκα να καθαρίσει, 2) Περνάς ενα επαλειφόμενο υγρομονωτικό σε 2 στρώσεις για να μην περνάει νερο, το βάζεις και στα περιμμετρικά στηθαια, 3) Απλώνεις πλάκες XPS 5cm σε όλη την πλάκα με προσοχή να μην βουλώσεις τα λούκια 4) Απλώνεις πάνω απο το XPS πλακάκια, οτι ναναι, οτι βρείς φθηνα σε στοκ. Με τα πλακάκια θελεις να καλύψεις ολο το XPS γιατί το τρώει ο ήλιος. Με πολύ λιγα χρήματα και λιγη δουλεια απο εσένα θα έχεις δροσιά το καλοκαίρι και τουλάχιστον 25% λιγότερα έξοδα θέρμανσης τον χειμώνα. Βάλε κάτω τα νουμερα και θα δεις οτι σε 1-2 χειμώνες θα έχεις κανει απόσβεση. Αν εμφανηστεί κάποιο θέμα μαζέυεις τα υλικά, κάνεις επιδιόρθωση και τα ξανα-απλώνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα