Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Πιο καγκουρας πεθάνεις Πολλά λεφτά για το καγκουρό..

Στάνταρ θα το είχε πιτσιρικάς που θα είχε ηχοσύστημα τέρμα  ακούγοντας στη  διαπασών Ζαφείρη Μελά

Στην κατηφόρα για τον Άδη θα έχει τραβήξει φωτό με το κοντέρ να πιάνει 180!!!111

Θυμάμαι ένα παρόμοιο κουβαδάκι  μικρά να μου κολλούσε στο δίλιτρο ντίζελ μου. Ακόμα πρέπει να καθαρίζει τα τζάμια του από τα ντουμάνια που έφαγε χαχα

Άμα βρεις σε καλή κατάσταση το civic με τα 160 άλογα στα 2 κ εννοείται χτυπά το!

Αλλα οικονομία και ps δεν πάνε επίσης στα λεφτά που διαθέτεις δεν θα βρεις κάτι καλό

Εάν θέλεις γκαζιαρικο κοίτα και για vts saxo.  Αλλά civic saxo , κτλπ στάνταρ είναι λιωμένα..

Εάν θέλεις κάτι οικονομικό να πάει άνετα ταξίδι κοίτα κάτι στα 1400cc με 85 + άλογα μια χαρά άνετα ταξίδι θα πας.

Λες οτι το μικρα ειναι καγκουρικο και προτεινεις civic,saxo...

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε εγώ θα σου έλεγα να μην μπλέξεις με τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Ούτε Civic, ούτε Saxo VTS, ούτε Rallye. Επειδή έζησα έντονα την εποχή που μεσουρανούσαν τα συγκεκριμένα θεωρώ απίθανο να βρεις τέτοιο αυτοκίνητο που να μην είναι είναι πιωμένο ή σοβαρά τρακαρισμένο ή να μην έχει σοβαρά προβλήματα λόγω χρήσης. Κοίτα να πάρεις ένα αξιόπιστο και οικονομικό στην συντήρησή του όχημα. Κάτσε κάνε μία ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό σου και σκέψου, πόσα κμ τον χρόνο σε ταξίδια θα κάνεις; Πόσα σε πόλη; Πόσα σε επαρχιακό; Αν κάνεις συνολικά 10.000κμ τον χρόνο και από αυτά τα 7.000 είναι σε πόλη και σε περιαστικές μετακινήσεις χρειάζεσαι όντως αυτοκίνητο "για ταξίδι" ; Επειδή ανεβοκατεβαίνω κάθε ΣΚ Γιάννενα - Λάρισα με ένα Panda 1.3 Multijet που έχω με 75 άλογα θα σου πω ότι και τα 75 άλογα είναι υπέραρκετά αν έχεις σκοπό να κινείσαι με 120-130κμ/ωρα. Μην πετάς τα λεφτά σου σε αυτοκίνητα που κάποτε είχαν μία αξία αλλά σήμερα και με την χρήση που τους έχει γίνει θα σου κάνουν την ζωή μαρτύριο με τα επιπλέον έξοδα που θα σε χρεώσουν.

• Like 4
Δημοσ.

Φίλε μου καλησπέρα, κοίταξε για κανένα Citroën c2 vts.. Παίζουν πολλές ευκαιρίες με 2500€.και θα έχεις αμάξι δεκαετίας όχι εικοσαετίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Το μοτέρ του ειναι σκυλι.τερας οικονομίας δεν το λες αλλά με σωστή χρήση είναι οκ+ότι έχεις γκάζι οπότε το χρειαστείς. Πρώην κατοχος και πραγματικά μου λείπει ήδη! 

Δημοσ.

Οντας 2 χρονια με διπλωμα, κοιταξε να παρεις κατι να μαθαινεις σιγα σιγα να οδηγεις και να στριβεις με ασφαλεια και πας μετα για τα γκαζια.

Επειδη συμπεραινω οτι οικονομικα επισης εισαι στριμωγμενος, κοιταξε να παρεις κατι οικονομικο.

Το γκαζιαρικο και πολυ βενζινη καιει και ειναι πιο πιθανο να σου βγαλει προβληματα, οι προηγουμενοι κατοχοι θα το εχουν σκισει σιγουρα,

Και σε 2 3 5 χρονια, με καλυτερα οικονομικα και μεγαλυτερη εμπειρια, πας και στο γρηγορο

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DantesInferno είπε

σταρλετ μετά το 96 1.3 να χεις και ac και οικονομια στο καυσιμο

Χωρίς υδραυλικό τιμόνι, στο δρόμο χορεύει, δεν έχουν όλα ABS και έχει αερόσακο μόνο για τον οδηγό. Όντως, το ιδανικό αμάξι για ένα νέο οδηγό. Αν θέλουμε να τον ξεκάνουμε...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Χωρίς υδραυλικό τιμόνι, στο δρόμο χορεύει, δεν έχουν όλα ABS και έχει αερόσακο μόνο για τον οδηγό. Όντως, το ιδανικό αμάξι για ένα νέο οδηγό. Αν θέλουμε να τον ξεκάνουμε...

το σταρλετ του 97 δεν εχει υδραυλικο οπως το  Τζέλα Δέλτα δεν είχε φουγάρα  😅   τεσπα έχει υδραυλικό μόνο αερόσακο συνοδηγού δεν έχει αλλά οδηγός δεν θα είναι ο ts ? εγώ στη θέση του θα τσίμπαγα αυτό https://www.car.gr/23124119-toyota-starlet-1-300-vvti

Επεξ/σία από DantesInferno
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DantesInferno είπε

σταρλετ μετά το 96 1.3 να χεις και ac και οικονομια στο καυσιμο

Είπα και εγώ δεν θα βγει κανένας να πει για Στάρλετ ;. Οκ τώρα κομπλέ το θέμα.συνεχειστε δυναμικά.

• Like 1
Δημοσ.

👌

Δυνατή τρολοαγγελία. VVTi σε αυτοκίνητο που ποτέ δεν βγήκε με τέτοιον κινητήρα και Euro 5 που άρχισε το 2009 σε αυτοκίνητο του 1998.

Μπροστά από την εποχή του.

Δημοσ.

Δεν αξίζε να μπλέξεις με ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα. Να μου λεγες για Ε36, ΜΧ5, Ραλλυε που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα ή καλύτερα οδηγικό προσανατολισμό ή project θα συμφωνούσα. Αλλά για καθημερινό αυτοκίνητο, με στριμωγμένο budget και οικονομικό στο καύσιμο το Civic παίρνει πανυγηρικό άκυρο. 

Κατ αρχήν τα ανταλλακτικά δεν πάνε αναλογικά με την αξία του αυτοκινήτου. Όταν πας σε τόσο παλιό αυτοκίνητο υπάρχουν κάμποσα αναλώσιμα που πολύ πιθανόν να χρειαστούν αλλαγη. Ψυγείο, αντλία βενζίνης, δυναμό, AC, αναρτήσεις, ακρόμπαρα, ημίμπαρα, ρουλεμάν τροχού είναι κάποσα από αυτά και σίγουρα ένα αυτοκίνητο τόσων ετων θα τα ζητήσει οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φτάσεις να δώσεις όσα θα έδινες για ένα πιο σύγχρονο που ίσως να μη τα χρειαζόταν.

Όσον αφορά τα πάγια έξοδα θα δίνεις 265€ τέλη για ένα αχρείαστο 16αρι ενώ η κατανάλωση δεν θα πέφτει κάτω από τα 7λ/100χλμ. Στην πόλη θα βλέπεις πάνω από 10. Στη θέση σου εγώ θα κοίταζα για punto 2ης γενιάς. Με 2-2500€ βρίσκεις και facelift.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 24/6/2019 στις 12:11 ΠΜ, Ntinaras είπε

Λες οτι το μικρα ειναι καγκουρικο και προτεινεις civic,saxo...

Έτσι όπως το έχει κάνει είναι καγκουρικο σαν αμάξι καλό είναι . και τα saxo civic που έχουν ένα σωρό άσχημα after market δεν μου αρέσουν. 

Ts στα λέφτα που κοιτάς παλιό και αξιόπιστο είναι όντως το σταρλετ που σου πρότειναν , απλά πιστεύω τα βρίσκεις πολύ τσιμπημενα σε τιμή λόγο ονόματος.. 

Καλύτερα να βρεις ένα 1300-1400cc σε καλή κατάσταση αυτοκίνητο ανεξάρτητος μάρκας , σε αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα  ένα αμάξι σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται φυσικά τουλάχιστον  με a/c και Υδ τιμόνι

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Έχω διαβάσει όλες τις απαντήσεις και εννοείται σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε. 

Γνωρίζω ότι τα λεφτά που δίνω είναι περισσότερο για δίκυκλο παρά για αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, θα συμβιβαστώ με ότι καλύτερο μπορέσω να βρω σε αυτά τα χρήματα. 

A/C και υδραυλικό τιμόνι είναι στάνταρ ότι θα υπάρχουν σε ότι αυτοκίνητο κι αν επιλέξω. 

Από τη στιγμή που η επιλογή 1600cc / 160HP κρίνεται λάθος λόγω κατανάλωσης κτλ, το απλό Civic με 1400cc / ~90HP συνεχίζει να είναι κακή επιλογή; 

E36 είναι επίσης ένα αμάξι που μου αρέσει πολύ αλλά λόγω του ότι πισωκίνητο, θεώρησα ότι θα φάει Χ έτσι κι αλλιώς. Συν ότι είναι μίνιμουμ 1600cc, συν τα πιο ακριβά ανταλλακτικά / συντήρηση, την αυξημένη κατανάλωση κτλ. 

Saxo / Rallye είναι 99,9% σίγουρο ότι θα είναι σκισμένα. Αν όμως, έβρισκα κάποιο (ας πούμε από γνωστό άτομο) σε νορμάλ κατάσταση όσο γίνεται, θα άξιζε για τη χρήση που το θέλω και στα λεφτά που δίνω;

Δημοσ.
Στις 24/6/2019 στις 9:09 ΜΜ, DantesInferno είπε

το σταρλετ του 97 δεν εχει υδραυλικο οπως το  Τζέλα Δέλτα δεν είχε φουγάρα  😅   τεσπα έχει υδραυλικό μόνο αερόσακο συνοδηγού δεν έχει αλλά οδηγός δεν θα είναι ο ts ? εγώ στη θέση του θα τσίμπαγα αυτό https://www.car.gr/23124119-toyota-starlet-1-300-vvti

Δεν εβγαιναν ολα τα μοντελα με υδραυλικο. Το ξερω απο πρωτο χερι γιατι το ειχε φιλος μου. Ακριβως το ιδιο μοντελο με αυτο που ποσταρες. 

Στο μεταξύ κι αυτό που πόσταρες δεν έχει υδραυλικό τιμόνι. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Ο χάρος βγήκε παγανιά" με τέτοια σαράβαλα  20ετίας+.

Επεξ/σία από gmts
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gmts είπε

"Ο χάρος βγήκε παγανιά" με τέτοια σαράβαλα  20ετίας+.

Με budget όσο έχει ένα παπί (κινέζικο) τι περιμένεις ; 

Αυτοκίνητα (παλιά αλλά) καλά υπάρχουν, αλλά ο άλλος που δίνει το χρόνο 4-5 κατοστάρικα (γιατί τη μια χρονιά θα θέλει αμορτισέρ, την άλλη λάστιχα, την άλλη το ένα, την άλλη το άλλο) για να έχει το αμάξι 15ετίας του σε πραγματικά καλή κατάσταση, δε θα πάει να το δώσει 1500 €

Και αν θέλει να το σκοτώσει για τον Α, Β ή Γ λόγο, δε θα το βάλει καν αγγελία 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...