Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Απέκτησα δίπλωμα πριν 2 χρόνια και πλέον είμαι στην αναζήτηση αυτοκινήτου. Το budget -λόγω ηλικίας κυρίως- είναι αρκετά χαμηλό, δηλαδή κυμαίνεται κοντά στα 1.500€, το πολύ 2.000€ μαζί με κάνα συμμάζεμα αν χρειαστεί συν τα όποια έξοδα μεταβίβασης κτλ. 

Προφανώς προτεραιότητα έχει η κατανάλωση (όσο είναι εφικτό βέβαια για την τεχνολογία και την ηλικία των αυτοκινήτων που κοιτάω) αλλά με ενδιαφέρει να έχει και λίγο γκάζι. 

Το αυτοκίνητο που μου έχει κεντρίσει και θα ήθελα να ακούσω γνώμες για αυτό είναι το Honda Civic EK, ιδίως η έκδοση VTi με τα 160HP περισσότερο για να υπάρχει μια άνεση σε κάποιο ενδεχόμενο ταξίδι. Προφανώς και είναι παλιό αυτοκίνητο, και εννοείται θα πρέπει να γίνει έλεγχος πριν την αγορά γιατί συνήθως είναι σκισμένα τα συγκεκριμένα, αλλά είναι καψούρα εδώ και χρόνια αυτό το αυτοκίνητο και από τη στιγμή που οι τιμές παίζουν κοντά στο ποσό που μπορώ να δώσω, θα ήθελα να ακούσω γνώμες για αυτό. 

Εννοείται, πώς αν υπάρχει και κάποιο άλλο αμάξι που να αξίζει να μπει στη λίστα μου στα ίδια λεφτά ας αναφερθεί. 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη για το τεράστιο κείμενο :)

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σου και με το καλό να αποκτήσεις αμάξι,

Καλή επιλογή (λίγο πάνω από 2000€ βέβαια) θεωρώ και τα honda jazz α' γενιάς (μοντέλα από έτος 2002 κ έπειτα), οικονομικοτατα, αξιόπιστα, "αλλά" ίσως με λιγότερα άλογα απ' ότι θα ήθελες (83 αν θυμάμαι καλά στα1400κυβικα).

Υγ.μολις είδα ότι στο car.gr η πρότασή μου, ξεκινάνε από 2800€ οπότε ίσως είναι πάνω απ' το budget σου.

Βέβαια, εγώ αν έψαχνα το πρώτο μου αμάξι θα το προτιμούσα αλλά όπως και να έχει θα έμαινα σε έως 1400κυβικα. 

Επεξ/σία από Locke_John
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AlienTechGR είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Απέκτησα δίπλωμα πριν 2 χρόνια και πλέον είμαι στην αναζήτηση αυτοκινήτου. Το budget -λόγω ηλικίας κυρίως- είναι αρκετά χαμηλό, δηλαδή κυμαίνεται κοντά στα 1.500€, το πολύ 2.000€ μαζί με κάνα συμμάζεμα αν χρειαστεί συν τα όποια έξοδα μεταβίβασης κτλ. 

Προφανώς προτεραιότητα έχει η κατανάλωση (όσο είναι εφικτό βέβαια για την τεχνολογία και την ηλικία των αυτοκινήτων που κοιτάω) αλλά με ενδιαφέρει να έχει και λίγο γκάζι. 

Το αυτοκίνητο που μου έχει κεντρίσει και θα ήθελα να ακούσω γνώμες για αυτό είναι το Honda Civic EK, ιδίως η έκδοση VTi με τα 160HP περισσότερο για να υπάρχει μια άνεση σε κάποιο ενδεχόμενο ταξίδι. Προφανώς και είναι παλιό αυτοκίνητο, και εννοείται θα πρέπει να γίνει έλεγχος πριν την αγορά γιατί συνήθως είναι σκισμένα τα συγκεκριμένα, αλλά είναι καψούρα εδώ και χρόνια αυτό το αυτοκίνητο και από τη στιγμή που οι τιμές παίζουν κοντά στο ποσό που μπορώ να δώσω, θα ήθελα να ακούσω γνώμες για αυτό. 

Εννοείται, πώς αν υπάρχει και κάποιο άλλο αμάξι που να αξίζει να μπει στη λίστα μου στα ίδια λεφτά ας αναφερθεί. 

Κοίταξε vti με αυτά τα χρήματα οτι βρείς θα θέλει μαζέματα και θα έχει ταλαιπωρηθεί.

Κοίταξε να βρείς κάποιο 1400 cc sedan.

Όσο για τα ανταλλακτικά βρίσκεις μεταχειρισμένα.

Να υπολογίζεις με το που το πάρεις ενα πλήρες Service και οτι χρειάζεται απο μάζεμα.

Δές 3-4 αμάξια και δώσε 30€ σε συνεργείο για έλεγχο να ανέβει σε ράμπα .

• Like 1
Δημοσ.

με 1500 παίρνεις παπί, όχι αμάξι.

εσύ τώρα από τη μια μιλάς για οικονομία και από την άλλη κοιτάς 1600cc με 160hp.

την θες και π@τανα, τη θες και παρθένα

Υ.Γ άνεση σε ταξίδι έχεις και με 100hp

• Like 12
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AlienTechGR είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

https://www.car.gr/22988728-nissan-micra-k11-challenge

Δημοσ.

Θα πετάξεις τα λεφτά σου. 

Βέβαια ότι και να πάρεις σε αυτά τα χρήματα, πρέπει να έχεις άλλα τόσα στην άκρη για τα προβλήματα που θα βγάλει. Γιατί θα βγάλει και χοντρά μάλιστα. 

Αν πάλι επιμενεις, πάρε το honda

• Like 1
Δημοσ.

φίλε μου, όταν διαθέτεις 1500€ για αυτοκίνητο δε κοιτάς για άλογα και εμφάνιση. κοιτάς κάτι με 4 ρόδες να τσουλάει. οπότε πάρε κανένα μικρό να κάνεις τη δουλειά σου (στυλ matiz...) και άσε τα 1600cc

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε μου στα χρήματα που διαθέτεις ψάξε για κάτι σε όσο καλύτερη κατάσταση βρεις να μην σου βγάλει τα μαλλιά της κεφαλής σου και πληρώνεις ζημιές.. δεν μπορείς να έχεις επιλογές. Ψάξε για κάτι συμβατικό να κάνεις την δουλειά σου. Τώρα σιβικ 25ετιας 160 άλογα θα πρέπει να του ρίξεις αλλά τόσα και πάλι αμάξι δεν θα γίνει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Πιο καγκουρας πεθάνεις Πολλά λεφτά για το καγκουρό..

Στάνταρ θα το είχε πιτσιρικάς που θα είχε ηχοσύστημα τέρμα  ακούγοντας στη  διαπασών Ζαφείρη Μελά

Στην κατηφόρα για τον Άδη θα έχει τραβήξει φωτό με το κοντέρ να πιάνει 180!!!111

Θυμάμαι ένα παρόμοιο κουβαδάκι  μικρά να μου κολλούσε στο δίλιτρο ντίζελ μου. Ακόμα πρέπει να καθαρίζει τα τζάμια του από τα ντουμάνια που έφαγε χαχα

15 ώρες πριν, AlienTechGR είπε

Καλησπέρα παιδιά. 

Άμα βρεις σε καλή κατάσταση το civic με τα 160 άλογα στα 2 κ εννοείται χτυπά το!

Αλλα οικονομία και ps δεν πάνε επίσης στα λεφτά που διαθέτεις δεν θα βρεις κάτι καλό

Εάν θέλεις γκαζιαρικο κοίτα και για vts saxo.  Αλλά civic saxo , κτλπ στάνταρ είναι λιωμένα..

Εάν θέλεις κάτι οικονομικό να πάει άνετα ταξίδι κοίτα κάτι στα 1400cc με 85 + άλογα μια χαρά άνετα ταξίδι θα πας.

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.

Φίλε μου αγόρασε ένα καινουργιο παπί καλύτερα. Με αυτά τα λεφτά αμάξι αξιοπρεπες δε παίρνεις δυστυχώς. Ότι πάρεις θα είναι φέρετρο με ρόδες. Εναλλακτικα εάν εργάζεσαι δώσε αυτά που έχεις για προκαταβολή και βάλε 2 χρόνια δόσεις και πάρε ένα αμαξάκι μαξ δεκαετίας με τα abs του, το esp και τους 4 αερόσακους του

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, AlienTechGR είπε

Απέκτησα δίπλωμα πριν 2 χρόνια και πλέον είμαι στην αναζήτηση αυτοκινήτου. Το budget -λόγω ηλικίας κυρίως- είναι αρκετά χαμηλό, δηλαδή κυμαίνεται κοντά στα 1.500€, το πολύ 2.000€ μαζί με κάνα συμμάζεμα αν χρειαστεί συν τα όποια έξοδα μεταβίβασης κτλ

Αν θέλεις να πάρεις αυτό το αμάξι(και οποιοδήποτε άλλο στην ηλικία του)θα πρέπει να υπολογίζεις ότι μπορεί να χρειαστεί άλλα τόσα χρήματα για να το φέρεις σε μια υποφερτή κατάσταση.Και αν θες να πας και κάνα ταξιδακι που λες με τέτοιο αμάξι θα είσαι επικίνδυνος.Πιστευεις ότι κάποιος που το πουλάει 1500 ευρώ θα έχει αλλάξει πρόσφατα λάστιχα;Αμορτισέρ;Φρένα;Δίσκο πλατώ;Ή νομίζεις ότι θα πας ένα τέτοιο αμάξι συνεργείο και θα αλλάξεις μόνο όλα τα υγρά και τα φίλτρα και θα είναι πένα;Αν ψάξεις λίγο θα δεις ότι ένα αμάξι σαν αυτό που ψάχνεις που να είναι οκ το χρώμα του,να έχει κάνει πρόσφατα επισκευή στο μοτέρ και με αναλώσιμα όχι για πετά ξεφευγει ίσως και πάνω από τα 4-5 χιλιάρικα.Με 1-2 χιλιάρικα δίνουν κάτι χρεπια που χωρίς πινακίδες,χωρίς μοτέρ κλπ..

Δημοσ.
6 ώρες πριν, paylidis είπε

Φίλε μου αγόρασε ένα καινουργιο παπί καλύτερα. Με αυτά τα λεφτά αμάξι αξιοπρεπες δε παίρνεις δυστυχώς. Ότι πάρεις θα είναι φέρετρο με ρόδες. Εναλλακτικα εάν εργάζεσαι δώσε αυτά που έχεις για προκαταβολή και βάλε 2 χρόνια δόσεις και πάρε ένα αμαξάκι μαξ δεκαετίας με τα abs του, το esp και τους 4 αερόσακους του

Ενώ το παπί είναι πιο ασφαλές; 

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, andrapos είπε

Αν θέλεις να πάρεις αυτό το αμάξι(και οποιοδήποτε άλλο στην ηλικία του)θα πρέπει να υπολογίζεις ότι μπορεί να χρειαστεί άλλα τόσα χρήματα για να το φέρεις σε μια υποφερτή κατάσταση.Και αν θες να πας και κάνα ταξιδακι που λες με τέτοιο αμάξι θα είσαι επικίνδυνος.Πιστευεις ότι κάποιος που το πουλάει 1500 ευρώ θα έχει αλλάξει πρόσφατα λάστιχα;Αμορτισέρ;Φρένα;Δίσκο πλατώ;Ή νομίζεις ότι θα πας ένα τέτοιο αμάξι συνεργείο και θα αλλάξεις μόνο όλα τα υγρά και τα φίλτρα και θα είναι πένα;Αν ψάξεις λίγο θα δεις ότι ένα αμάξι σαν αυτό που ψάχνεις που να είναι οκ το χρώμα του,να έχει κάνει πρόσφατα επισκευή στο μοτέρ και με αναλώσιμα όχι για πετά ξεφευγει ίσως και πάνω από τα 4-5 χιλιάρικα.Με 1-2 χιλιάρικα δίνουν κάτι χρεπια που χωρίς πινακίδες,χωρίς μοτέρ κλπ..

Γαμω το ινσομνια :D σημερα εμαθα οτι το αμαξι εχει υγρα :D

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BarcodeCrew είπε

Γαμω το ινσομνια :D σημερα εμαθα οτι το αμαξι εχει υγρα :D

Δεν ήξερες ότι αντί να πούμε λάδια,βαλβολινες,υγρά φρενων και αντιψυκτικό υγρό(και λάδι υδραυλικού τιμονιού αν υπάρχει υδραυλικό τιμόνι)λέμε για συντομία όλα τα υγρά;Σε πολλά συνεργεία το λένε αυτό,απορώ πως σου φάνηκε παράξενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...