rospy2 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Εδώ και 4 χρόνια σπουδάζω στο ΤΕΙ Αθήνας ως Μηχανικός Πληροφορικής. Τον περασμένο χρόνο, η σχολή μου έγινε Πανεπιστήμιο 4ετες και το τμήμα μετονομάστηκε σε τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών. Προστέθηκαν 4 μαθήματα και το ακολούθησα. Πριν λίγες μέρες μας ανακοίνωσαν ότι το τμήμα μας αλλά και γενικά οι σχολές Μηχανικών της σχολής μας έγιναν 5τες Πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει ότι το πτυχίο θα αξίζει 7 μονάδες και θα παίρνουμε και μάστερ στο τέλος. Πιο κάτω θα παραθέσω και το πρόγραμμα σπουδών, ώστε να το διαβάσει όποιος θέλει για να καταλάβει περισσότερα. Προστέθηκαν 11 μαθήματα με τα περισσότερα πρίν το 7ο εξάμηνο να είναι γενικού κορμού οπώς Μαθηματικη ανάλυση 2, Φυσική κτλ. Να αναφέρω για μένα πώς γενικά χρωστάω αρκετά μαθήματα με τα περισσότερα να είναι μαθήματα τέτοιου τύπου, καθώς ήμουν παιδί απο Επαλ και έχω αρκετά κενά σε αυτά. Η απορία μου είναι το εξής: Μας έχουν δώσει προθεσμία έως τις 30 του μήνα να επιλέξουμε αν θα ακολουθήσουμε το νέο πρόγραμμα σπουδών ή θα γυρίσουμε σε πτυχίο Τει. Τι προτείνεται να επιλέξω; Αν πάρω ΤΕΙ πιστεύω πως σε δύο χρονάκια θα έχω καταφέρει να την βγάλω. Αν επιλέξω Πανεπιστήμιο θα αργήσω ακόμα παραπάνω και θα δυσκολευτώ σίγουρα πιο πολύ αλλά θα έχω όλα αυτα τα συν και το κύρος που δίνει ένα τέτοιο πτυχίο . Επίσης να πώ πως είμαι 22 χρονών και παράλληλα με την σχολή δουλεύω σε μια μικρή Web Depelopment εταιρία. 20042019-ΣΧΕΔΙΟ-ΠΣ-5-ΕΤΕΣ.pdf Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από rospy2
liakos356 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Είσαι σε ένα κλάδο που το πτυχίο έχει ελάχιστη σημασία. Πίστεψε με, έχω 2 από αυτά. Ξεκίνα μάζευε προϋπηρεσία και μάθε νέες τεχνολογίες και frameworks. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Ακολούθησε τον 5-ετή κύκλο σπουδών, μην σε ξεγελάει η δυναμική του χώρου της πληροφορικής, στην Ελλάδα ζεις. Βέβαια είσαι πολύ μικρός ακόμη μπορείς να πάρεις πτυχίο ΤΕΙ, βγαίνεις μια βόλτα, δες τι παίζει και ξαναγύρνας μετά για μεταπτυχιακό.
nickname2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Πραγματικα, δεν εχει σημασια αν δεν εχεις σκοπο να ακολουθησεις ακαδημαικη καριερα. Ποιος νιαζεται αδερφε μου για το πτυχιο αν θα ειναι ΑΕΙ ή TEI οταν ηδη εργαζεσαι σε εταιρεια -εστω και μικρη- και μαζευεις προυπηρεσια? Ειλικρινα αυτο που κανεις εκεί εχει μεγαλυτερο αντικτυπο στην καριερα σου. Προσωπικα θα επελεγα τα εξτρα μαθηματα και ΑΕΙ για να γλυτωσω την πρακτικη του ΤΕΙ, πραγμα που ισως να διεκτοπτε το flow(?) απο τη δουλεια μου.. δεν ξερω...δεν ειμαι εσυ.. Δεν εχει μεγαλη σημασια. Απλα δες την απαντηση του @liakos356 1
PC_MAGAS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Θες να πάρεις PhD μετά την σχολή ή όχι το 5ετές πρόγραμμα ίσως να είναι παράκαμψη και να σε πάει ποιο κοντά σε PhD λόγο προσμέτρησης σαν Master αντί για backelor. Θες να γίνεις Web Dev τότε το Τει είναι υπέραρκετο, βασικά web dev μπορείς να κάνεις και από ΙΕΚ. Αλλά εάν θες πχ. κρυπτογραφία τότε καλύτερα 5ετες η 4ετές και μετά πας για master. Πχ. εάν θες να ανοίξεις μια εταιρεία ίσως ένα PhD μετά το Master ν σου δώσει καλύτερες προοπτικές σε επίπεδο skills. Είναι μαι καλή ευκαιρεία να αποφασίσεις στην επόμενη 10ετια που θες να πας. 1
the other one Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Προσωπικά αν έχω μάθει κάτι από την όλη ιστορία των σπουδών είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λιμνάζεις. Αν ήσουν τελευταίο έτος με ελάχιστα χρωστούμενα και είχες θεωρητικό background θα σου έλεγα go for it αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που θες είναι να τελειώσεις με το κεφάλαιο που λέγεται προπτυχιακές σπουδές το συντομότερο, να πιάσεις δουλειά και να κάνεις το επόμενο βήμα. Πίστεψέ με αυτή η παραπάνω προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλεις για αυτά τα μαθήματα και έναν τίτλο πτυχίου δεν το αξίζουν. Στην καλύτερη θα σε κάνει να εγκαταλείψεις τελείως τις σπουδές και να μην πάρεις πτυχίο ποτέ, στη χειρότερη θα τελειώσεις αρκετά μεγάλος, χωρίς προϋπηρεσία κια θα χάσεις momentum. Μικροί και ρεαλιστικοί στόχοι, ώστε να προχωράς συνεχώς και να μένεις motivated και όλες οι πόρτες θα είναι ανοιχτές, κανένα πτυχίο ΤΕΙ δε σε εμποδίζει να κάνεις και μεταπτυχιακό αν αυτό θες εξάλλου. 1
rospy2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Να είστε όλοι καλά παιδιά για τις απαντήσεις σας. Ξεκαθάρισαν λίγο τα πράγματα. Θέλει ψάξιμο η δουλεία γενικά . Μάλλον θα πάω για πτυχίο Τει που είναι το πιο λογικό για τα δεδομένα μου και παράλληλα θα ξεκινήσω να διαβάζω και σπίτι, στον ελεύθερο χρόνο μου, ώστε να μάθω καινούρια πράγματα που θα μου είναι χρήσιμα πρακτικά για την πορεία μου αργότερα.
Salecon Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, rospy2 είπε Να είστε όλοι καλά παιδιά για τις απαντήσεις σας. Ξεκαθάρισαν λίγο τα πράγματα. Θέλει ψάξιμο η δουλεία γενικά . Μάλλον θα πάω για πτυχίο Τει που είναι το πιο λογικό για τα δεδομένα μου και παράλληλα θα ξεκινήσω να διαβάζω και σπίτι, στον ελεύθερο χρόνο μου, ώστε να μάθω καινούρια πράγματα που θα μου είναι χρήσιμα πρακτικά για την πορεία μου αργότερα. Εάν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να γίνεις προγραμματιστής, τότε αυτό που λες είναι και το πιο βέλτιστο να ακολουθήσεις. Εάν όμως θέλεις να γίνεις επιστήμονας των Η/Υ, τότε δεν είναι. Σαν επιστήμονας των Η/Υ θα είναι κάπως δύσκολο να βρεις δουλειά που να είναι πάνω στο computer science, δεδομένου ότι η ίδια η σχολή σου δεν υποστηρίζει διασύνδεση των αποφοίτων με τις κατάλληλες εταιρίες και, επίσης, στην Ελλάδα λίγες εταιρίες αξιοποιούν την επιστήμη των Η/Υ (οι περισσότερες χρησιμοποιούν απλά προγραμματισμό ή computer/software engineering, όχι computer science). Τέλος, να έχεις πάντα υπόψη σου ότι στην Ελλάδα παίζει πολύ κόμπλεξ σχετικά με τα πτυχία και εάν είναι ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Πριν πάρεις την γνώμη άλλων, ρώτα τους κιόλας εκείνοι τι πτυχίο έχουν, σε τι στάδιο είναι (π.χ. ακόμα φοιτητές ή όντως εργάζονται), και τι κάνουν στην εργασία τους. Υ.Γ. Έχε υπόψη σου ότι ο προγραμματισμός για την επιστήμη των υπολογιστών είναι κάτι ανάλογο με το να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων έχοντας σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη στρέβλωση σχετικά με το θέμα.
rospy2 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 33 λεπτά πριν, Salecon είπε Εάν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να γίνεις προγραμματιστής, τότε αυτό που λες είναι και το πιο βέλτιστο να ακολουθήσεις. Εάν όμως θέλεις να γίνεις επιστήμονας των Η/Υ, τότε δεν είναι. Σαν επιστήμονας των Η/Υ θα είναι κάπως δύσκολο να βρεις δουλειά που να είναι πάνω στο computer science, δεδομένου ότι η ίδια η σχολή σου δεν υποστηρίζει διασύνδεση των αποφοίτων με τις κατάλληλες εταιρίες και, επίσης, στην Ελλάδα λίγες εταιρίες αξιοποιούν την επιστήμη των Η/Υ (οι περισσότερες χρησιμοποιούν απλά προγραμματισμό ή computer/software engineering, όχι computer science). Τέλος, να έχεις πάντα υπόψη σου ότι στην Ελλάδα παίζει πολύ κόμπλεξ σχετικά με τα πτυχία και εάν είναι ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Πριν πάρεις την γνώμη άλλων, ρώτα τους κιόλας εκείνοι τι πτυχίο έχουν, σε τι στάδιο είναι (π.χ. ακόμα φοιτητές ή όντως εργάζονται), και τι κάνουν στην εργασία τους. Υ.Γ. Έχε υπόψη σου ότι ο προγραμματισμός για την επιστήμη των υπολογιστών είναι κάτι ανάλογο με το να γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων έχοντας σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη στρέβλωση σχετικά με το θέμα. Μπορείς να μου προσδιορίσεις λίγο τι εννοείς όταν λες "Επιστημονας των Η/Υ" ;
Salecon Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, rospy2 είπε Μπορείς να μου προσδιορίσεις λίγο τι εννοείς όταν λες "Επιστημονας των Η/Υ" ; Να έχεις σπουδάσει επιστήμη των Η/Υ. 1
Dinos_12345 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2019 Είμαι και γω στην ίδια σχολή και είχα την ίδια επιλογή να κάνω. Εγώ δεν χρωστάω τίποτα σχεδόν, πηγαίνοντας πίσω στο ΤΕΙ θα έχω να πάρω πτυχιακή, το ΠΣΔ και 3 ακόμα μαθήματα. Δεν ξέρω αν έχεις μπει στον discord server της σχολής αλλά έχουν γραφτεί πολλά πάνω στο θέμα στο channel #σχολή. Εν ολίγοις, τα ωφέλη του "Πολυτεχνείου" θα φανούν πολύ πολύ αργότερα, όταν θα έχει σταθεροποιηθεί ο όγκος των φοιτητών που παρακολουθούν τα νέα μαθήματα και το περιεχόμενο των μαθημάτων αυτών. Είδες πως ήταν τσίρκο η C++ και η Ηλεκτρονική/ΘΚ φέτος, δεν νομίζω να θες να το περάσεις αυτό για 11 ακόμα μαθήματα. Τα χαρτιά στην πληροφορική δεν σε διαφοροποιούν δραματικά, απλά πάρε ένα bachelor's degree, από το ΤΕΙ και πιάσε δουλειά. Εκτός αν κυνηγάς θέση στο δημόσιο ή ακαδημαϊκή καριέρα, κάνεις δεν θα σου πει ότι το ψευτοMaster του ΠΑ.Δ.Α είναι καλύτερη επιλογή, γιατί πολύ απλά δεν είναι. Αν δεν θες να γίνεις ηλεκτρονικός, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να παρακολουθήσεις το νέο ΠΣ. Οι αλλαγές είναι ξεκάθαρα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των φοιτητών του ΤΕΙ Πειραιά, του οποίου του έκοψαν πολλά μαθήματα μπαίνοντας στο ΠΑ.Δ.Α επόμενως, μιλάμε για μαθήματα που κατά κύριο λόγο, ανταποκρίνοται στο παλιό πρόγραμμα σπουδών τους. Εγώ πήγα πίσω σε ΤΕΙ, μια υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνεις και να έχεις την ταυτότητα μαζί σου για να την δεχτούν, όσο πιο γρήγορα φύγεις από εκεί μέσα, τόσο το καλύτερο. 3
splanis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 τελικά τι πήρες; στην ίδια φάση είμαστε, εγώ πήρα ΤΕΙ τελικά
dimitris21gr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2019 Εφόσον ήδη εργάζεσαι και μαζεύεις προϋπηρεσία (κάτι που είναι πολύ πιο σημαντικό στην αγορά εργασίας από ένα πτυχίο) και δεν ενδιαφέρεσαι να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή καριέρα μείνε στο ΤΕΙ και τέλειωνε μια ώρα αρχύτερα. Έτσι και αλλιώς τα έξτρα μαθήματα δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι. 2
rospy2 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2019 20 ώρες πριν, splanis είπε τελικά τι πήρες; στην ίδια φάση είμαστε, εγώ πήρα ΤΕΙ τελικά ΤΕΙ διάλεξα τελικά και εγώ για να τελειώνω μια ώρα αρχύτερα. Εξάλλου δεν με ενδιαφέρει να ακολουθήσω ακαδημαική καριέρα και όπως ανέφεραν και τα παιδιά, αυτά τα έξτρα μαθήματα δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι, πέρα από το να αργήσω περισσότερο να πάρω πτυχίο. Άσε που έχουμε γίνει ένα μπάχαλο με τόσες αλλαγές και με έχει κουράσει το θέμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα