santac Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική του βάζω ένα 20αρικο αλλιώς δε θα έχω να φάω. Τι εννοώ .Εστω ότι το αμάξι σου θέλει 60 ευρώ το μήνα για βενζίνη.Ο άλλος το αφήνει και ανάβει το λαμπάκι και πάει και βάζει 20 ευρώ αντι 60 που χρειάζεται για να γεμίσει ,αλλά στο τέλος του μήνα πάλι θα έχει βάλει 60 ευρώ .Ποιο το κέρδος; έχω παρατηρήσει πως πάρα πολλοί άνθρωποι δε λειτουργούν και τόσο με βάση τη λογική και το βλέπουν ψυχολογικά. το κλασικό παράδειγμα: θα σε πληρώσω όταν πληρωθώ. Λεφτά έχει αλλά δε πειράζει τα έτοιμα. περιμένει να πληρωθεί. κάπως έτσι κι εδώ. το βλέπει αλλιώς να δώσει κατευθείαν 60€ και του φαίνεται καλύτερα να το σπαέι σε 20-20-20. αποτέλεσμα το ίδιο. απλά είναι καθαρά ψυχολογικό 1 1
Mhlogiatros Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Το βλεπεις - πηγαινεις ποδαρατο οποτε κανεις οικονομια . Εδω εχει φτασει 2 ευρο το λιτρο η βενζίνη και το σκεφτεσαι
meletis_m Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 17 λεπτά πριν, papoys1 είπε Υγραέριο πάντα το φουλάρω (στη γειτονιά μου φυσικά με την πιο φτηνή τιμή της Αθήνας) και το αφήνω συνήθως να αδειάσει για να τον τσεκάρω μη με κλέβει.Έτσι κι αλλιώς δεν έχω πρόβλημα γιατί πάντα έχω και το μισό τεπόζιτο βενζίνης γεμάτο πάλι από τη γειτονιά μου. Αν φύγω για ταξείδι τότε φυσικά συμπληρώνω να έχω να γυρίσω γιατί στην επαρχία θα το πληρώσω 15 λεπτά παραπάνω. Δέν ξέρω εαν το Opel εχει βυθιζόμενο φίλτρο καυσίμου ή οχι αλλά εάν αλλάζει τότε αυστηρά ανα 30.000. Γιατί εμείς με το υγραέριο δεν χρησιμοποιούμε και συχνά βενζίνη. Προσωπικά κάθε 500 χιλιόμετρα δουλεύω και 20 χιλιόμετρα βενζίνη Τώρα στο Mazda 6 που αγόρασα δεν το εχω ψάξει εαν αλλάζει το φίλτρο καυσίμου. Σε κανένα μηνα θα μπεί υγραέριο, γιατί είχαμε συνηθίσει στο υγραέριο και μας κακοφαίνεται η βενζίνη 1
adi32 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 4 λεπτά πριν, cumulus είπε Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική του βάζω ένα 20αρικο αλλιώς δε θα έχω να φάω. Τι εννοώ .Εστω ότι το αμάξι σου θέλει 60 ευρώ το μήνα για βενζίνη.Ο άλλος το αφήνει και ανάβει το λαμπάκι και πάει και βάζει 20 ευρώ αντι 60 που χρειάζεται για να γεμίσει ,αλλά στο τέλος του μήνα πάλι θα έχει βάλει 60 ευρώ .Ποιο το κέρδος; Μπορει να μη θέλει να δώσει μαζεμένα τα λεφτά γιατί ίσως δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα ή καμιά φορά όταν το φουλάρουμε δεν κάνουμε καμία οικονομία στην οδήγηση και του δίνουμε και καταλαβαίνει
CheOnWeb Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 minutes ago, santac said: αποτέλεσμα το ίδιο. απλά είναι καθαρά ψυχολογικό Αρκεί να είναι τα βενζινάδικα στο δρόμο σου. Αλλιώς βγαίνεις χαμένος. Σαν κάποιους που κάνουν χιλιόμετρα για να βρουν το φθηνότερο. 2 minutes ago, adi32 said: καμιά φορά όταν το φουλάρουμε δεν κάνουμε καμία οικονομία στην οδήγηση και του δίνουμε και καταλαβαίνει Αυτό ισχύει.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 27 λεπτά πριν, cumulus είπε Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική του βάζω ένα 20αρικο αλλιώς δε θα έχω να φάω. Τι εννοώ .Εστω ότι το αμάξι σου θέλει 60 ευρώ το μήνα για βενζίνη.Ο άλλος το αφήνει και ανάβει το λαμπάκι και πάει και βάζει 20 ευρώ αντι 60 που χρειάζεται για να γεμίσει ,αλλά στο τέλος του μήνα πάλι θα έχει βάλει 60 ευρώ .Ποιο το κέρδος; Κανένα, χαμένος είναι και σε χρόνο και σε χρήμα.
christos4 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, lazaim53 είπε Μονίμως στο κόκκινο . Γέμισμα συνήθως έως 25 Ε για να περνάει η κάρτα ανέπαφα. Παρεπιπτόντως αν είχα γεμάτο ρεζερβουάρ , δεν θα ζούσε ο δεύτερος γιός μου. offtopic: η κάρτα πάντα περνάει ανέπαφα, απλά αν είναι πάνω από 25 ευρώ σου ζητάει pin. 1
papoys1 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 31 λεπτά πριν, meletis_m είπε Δέν ξέρω εαν το Opel εχει βυθιζόμενο φίλτρο καυσίμου ή οχι αλλά εάν αλλάζει τότε αυστηρά ανα 30.000. Γιατί εμείς με το υγραέριο δεν χρησιμοποιούμε και συχνά βενζίνη. Προσωπικά κάθε 500 χιλιόμετρα δουλεύω και 20 χιλιόμετρα βενζίνη Τώρα στο Mazda 6 που αγόρασα δεν το εχω ψάξει εαν αλλάζει το φίλτρο καυσίμου. Σε κανένα μηνα θα μπεί υγραέριο, γιατί είχαμε συνηθίσει στο υγραέριο και μας κακοφαίνεται η βενζίνη Η αντλία είναι βυθιζόμενη το φίλτρο βενζίνης είναι από κάτω ακριβώς μετά τη δεξαμενή βενζίνης.Φροντίζω να το αλλάζω συχνά δεν είναι μεγάλη φασαρία. 1
The_Judas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Συνήθως το γεμίζω γιατί βαριέμαι να κάνω συνέχεια στάσεις ή να αργώ σε ραντεβού λόγω ανεφοδιασμού. Μόνο αν έχει κάποιος σοβαρό οικονομικό πρόβλημα έχει λογική το να βάζεις 20αρικα κάθε λίγο και λιγάκι. Βλέπω όμως και φίλους μου που δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα να ακολουθούν αυτή την τακτική και δεν μπορώ να το καταλάβω. Αφού τα χρειάζεσαι τα καύσιμα, γιατί να μην το γεμίσεις; Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από The_Judas 1
Κostis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μπορεί να μην το γεμίσουν γιατί ίσως χρειαστούν τα χρήματα σε βάθος μήνα. Μια εκτακτη επίσκεψη σε ιατρό πχ. 1
G.bar Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, The_Judas είπε Συνήθως το γεμίζω γιατί βαριέμαι να κάνω συνέχεια στάσεις ή να αργώ σε ραντεβού λόγω ανεφοδιασμού. Μόνο αν έχει κάποιος σοβαρό οικονομικό πρόβλημα έχει λογική το να βάζεις 20αρικα κάθε λίγο και λιγάκι. Βλέπω όμως και φίλους μου που δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα να ακολουθούν αυτή την τακτική και δεν μπορώ να το καταλάβω. Αφού τα χρειάζεσαι τα καύσιμα, γιατί να μην το γεμίσεις; Δεν το γεμίζεις γιατί άλλο να δώσεις ενα 20αρικο και να σου μένουν 80€ τσέπη να τα κάνεις κάτι άλλο όπως και βενζίνη αν χρειαστείς, και άλλο να έχεις 100€ βενζίνη στο τεπόζιτο και να μήν έχεις μετά ούτε ευρώ. Ασε που όταν είναι γεμάτο ξεχνιέσαι και καις άνετα τα διπλα.. Ναι οκ. Για κάποιον τα 80€ είναι κοκτέιλ στην παραλία σε ένα μπανιο, άλλοι ομως περνανε 2 βδομάδες με τόσα. Πλέον και εγώ σε καινούργιο αμάξι, οποτε βαλω βενζίνη φουλάρω και το ευχαριστιέμαι, αλλα έχω περάσει και απο τη φάση του 5ευρου... ουτε καν 20αρικο. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από G.bar 4
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Τα γεμίσατε τα ρεζερβουάρ ή ακόμα στο βενζινάδικο ειστε;
g_alkis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, cumulus είπε Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική του βάζω ένα 20αρικο αλλιώς δε θα έχω να φάω. Τι εννοώ .Εστω ότι το αμάξι σου θέλει 60 ευρώ το μήνα για βενζίνη.Ο άλλος το αφήνει και ανάβει το λαμπάκι και πάει και βάζει 20 ευρώ αντι 60 που χρειάζεται για να γεμίσει ,αλλά στο τέλος του μήνα πάλι θα έχει βάλει 60 ευρώ .Ποιο το κέρδος; Τη λεξη ρευστοτητα την γνωριζεις; 3
tarantules Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν γνωρίζω εαν τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν διαφορετικό τρόπο μέτρησης της στάθμης αλλά επειδή φαντάζομαι οτι δεν έχει αλλάξει θα σας πω το εξής : Στο δικό μου αμάξι 25ετίας και πλέον , συνήθιζα να βάζω μέχρι τη μέση , εκτός των περιπτώσεων μεγάλου ταξιδιού που το φούλαρα. Το αποτέλεσμα ήταν οτι κάποια στιγμή αναγκάστηκα να αλλάξω φλοτέρ βενζίνης γιατί δεν μου έδειχνε σωστά ο δείκτης .Και είχε γίνει το εξής απλό : Πάνω σε μια μικρή ηλεκτρονική πλακέτα υπάρχουν μικρές ηλεκτρικές επαφές πολύ λεπτές σε διάταξη ακτινωτή.Πάνω λοιπόν σε αυτές τις επαφές ακουμπάει ένα έλασμα και ανάλογα ποιες επαφές βραχυκυκλώνει , δείχνει και την αντίστοιχη στάθμη ο μετρητής στην καμπίνα του αδηγού.Όταν βάζει κάποιος βενζίνη από σχεδόν άδειο και το γεμίζει μέχρι τη μέση , αυτό το έλασμα "ξύνει" ουσιαστικά τις μισές ηλεκτρικές επαφές ενώ στις υπόλοιπες από τη μέση και πάνω τις αφήνει σχεδόν καινούριες.Με την πάροδο του χρόνου , και ανάλογα πόσες φορές έχει "ξύσει" το έλασμα τις συγκεκριμένες επαφές , μοιραία κάποια στιγμή δεν θα κάνουν επαφή , οπότε ο δείκτης θα φαίνεται κολημένος. Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο , εμένα μου το εμφάνισε μετά από τόσα χρόνια αλλά να το έχετε υπόψη όσον αφορά τη φθορά γιατί φαντάζομαι στα καινούρια αμάξια δεν θα στοιχίζει ένα φλοτέρ 20 ευρώ όπως στο δικό μου αλλά πολύ παραπάνω. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από tarantules 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Κάθε 10 μέρες περίπου γεμίζω.. με 100 λίτρα ντεπόζιτο στο VW βάζω 110-120€
Προτεινόμενες αναρτήσεις