Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί οι προδιαγραφές του πρότυπου PCI Express 5.0 να μην έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το PCI-SIG (Special Interest Group) δεν εργάζεται στην επόμενη έκδοση του.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πρόσφατα το PCI-SIG για την έκδοση 6.0 του δίαυλου Peripheral Component Interconnect Express (PCI Express 6.0) θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει έως και 64GT/s (GigaTransfers per second) σε raw bit rate και ταχύτητες έως και 256GB το δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας το πλήρες εύρος των 16 lanes – δηλαδή διπλάσιο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε σύγκριση με το PCIe 5.0 και τετραπλάσιο σε σχέση με το PCIe 4.0 που μόλις άρχισε να κάνει την εμφάνιση του στο υπολογιστές.

To PCI-SIG σκοπεύει να επιτύχει τέτοιες ταχύτητες χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία Pulse Amplitude Modulation που μπορεί να μεταφέρει τα διπλάσια δεδομένα σε σχέση με τις υπάρχουσες μεθόδους χωρίς να είναι απαραίτητος ο διπλασιασμός του bandwidth ή εξαιρετικά υψηλές συχνότητες.

Option_3.jpg.a82e0ee4795ca2530bd63024c3d02575.jpg

Η νέα έκδοση του πρότυπου θα είναι προς τα πίσω συμβατή με τις προηγούμενες εκδόσεις του προτύπου. Για να δούμε τέτοιες ταχύτητες στους υπολογιστές μας, θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμα, αφού το PCI-SIG δεν αναμένει να έχει οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του προτύπου μέχρι το 2021, και στη συνέχεια θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος ή δύο προτού παρουσιαστούν οι νέοι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών (ή άλλες κάρτες επέκτασης) που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του και το πρόσθετο bandwidth. Το πρότυπο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην επιτάχυνση AI, στην ταχύτητα των solid state drives ή στις υλοποιήσεις non-volatile μνήμης που εξαρτώνται ιδιαιτέρως από την υψηλή ταχύτητα μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Super Moderators
Δημοσ.

500 χρόνια από το 3 στο 4 και μια αναπνοή από το 4 στο 5 και στο 6... 😛

• Like 4
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ThReSh είπε

500 χρόνια από το 3 στο 4 και μια αναπνοή από το 4 στο 5 και στο 6... 😛

Εμένα μου κάνει εντύπωση πως κάτι απλό στην υλοποίηση και σχετικά παλιά τεχνική που χρησιμοποιείται σε ένα σωρό τεχνολογίες μετάδοσης ψηφιακών δεδομένων, η PAM, δεν χρησιμοποιούταν ήδη. Κάτι μου διαφεύγει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα τρομερά σας λινκ προς την πηγή με μαγεύουν, με πηγαίνουν σε μέρη μαγικά...

Κάθε φορά που τα πατάω, απογοητεύομαι.

Edit: δεν ξέρω πως κατέληξε το σχόλιο ως reply...

Αλλά μιας και έγινε τι κακό: γιατί όχι eGPU? Το δουλεύω 1 χρόνο τώρα και είναι απλά 👌

Επεξ/σία από linkinpark4175
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, txcellas είπε

Εγω Όταν μεταφέρω ταινία πάνω από 15 mb/s δεν βλέπω.. 

Μέχρι και στην SD γράφω με 80 mb/s.... Τι έχεις;

Δημοσ.

Νομίζω είναι η πιο άχρηστη είδηση εβερ. Εκτός αν μέχρι τότε θα βγουν και single gpu που θα παίζεις σε 8κ 144hz ένα πράγμα και θα την κόβει το εύρος επικοινωνίας 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Κανένα νεο για την αναβάθμιση των θυρών EISA?

Επίσης ξέρει κανεις αν θα βγουν καρτες rtx για θύρες eisa?

Ευχαριστώ.

Οι καινούριες RTX Super θα κυκλοφορήσουν μόνο για AGP x4. Μετά βλέπουμε.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Progfusion είπε

Οι καινούριες RTX Super θα κυκλοφορήσουν μόνο για AGP x4. Μετά βλέπουμε.

Πάμε προς την σωστη κατευθυνση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...