Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην κοινότητα. Λοιπον θελω ενα λαπτοπ το οποιο να φτανω ΑΥΣΤΗΡΑ ταβανι μεχρι 1100 λαπτοπ ετσι ωστε κυριως να κανω επεξερασια στο photoshop και illustrator και αντε στην καλυτερη περιπτωσεων καποια πραγματα στο premiere. 

Απαραιτητα θελω τα παρακατω

1) ips display 

2) i7 8750H γιατι θελω 6/12 cores

3) να αναβαθμιζεται 32 γιγα οπως και δηποτε. 

4) Οσο γινετε μικροτερα bezels στην οθονη. 

Παρακατω σας δινω 2 λινκ να μου πειτε την γνωμη σας αλλα και τι εχετε να προτεινετε. 
*Να σημειωσω οτι για apple δεν το συζητω ΚΑΝ μιας και δεν υπαρχει κατι με τα ccores που θελω και εκτος αυτου πλεον την εγκετεληψα την εταιρια με μεγαλη μου χαρα :) :) 

https://www.skroutz.gr/s/15367770/Dell-G5-5587-i7-8750H-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html

https://www.skroutz.gr/s/17513049/Asus-TUF-Gaming-FX505GE-BQ159T-i7-8750H-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html

Επεξ/σία από agelos89
Δημοσ.

Αν θες να κανεις σοβαρη επαγγελματικη δουλεια , δεν πας σε φορητο.Πρεπει η οθονη να εχει μεγαλη καλυψη στο χρωματικο φασμα.Για να εχεις καλη πιστοτητα χρωματων.Μονο τα πολυ πολυ ακριβα εχουν τετοιες οθονες.

Απο την αλλη αν δεν σε καιει αυτο το θεμα και τοσο πολυ , πας στο dell απο τα 2 που λινκαρεις για το after sales support.
Kαλυτερα βεβαια να ρωτησεις στο κεντρικο θεμα που ειναι καρφιτσωμενο πανω πανω για να σου προτεινουν περισσοτερα μοντελα.
Τελος οποιο μοντελο και αν κοιτας τσεκαρε reviews να δεις πως συμπεριφερονται θερμικα γιατι εχουν ακουστει πολλα κρουσματα thermal throttling με τους i7 8ης γενιας...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Αν θες να κανεις σοβαρη επαγγελματικη δουλεια , δεν πας σε φορητο.Πρεπει η οθονη να εχει μεγαλη καλυψη στο χρωματικο φασμα.Για να εχεις καλη πιστοτητα χρωματων.Μονο τα πολυ πολυ ακριβα εχουν τετοιες οθονες.

Απο την αλλη αν δεν σε καιει αυτο το θεμα και τοσο πολυ , πας στο dell απο τα 2 που λινκαρεις για το after sales support.
Kαλυτερα βεβαια να ρωτησεις στο κεντρικο θεμα που ειναι καρφιτσωμενο πανω πανω για να σου προτεινουν περισσοτερα μοντελα.
Τελος οποιο μοντελο και αν κοιτας τσεκαρε reviews να δεις πως συμπεριφερονται θερμικα γιατι εχουν ακουστει πολλα κρουσματα thermal throttling με τους i7 8ης γενιας...

Να κανω μια ερωτηση που δεν ξερω ? Εαν καλιμπραρω με ειδικο μηχανημα την οθονη παλι θα εχει θεματα με τα χρωματα ? 

Δημοσ.
17 hours ago, agelos89 said:

Καλησπέρα στην κοινότητα. Λοιπον θελω ενα λαπτοπ το οποιο να φτανω ΑΥΣΤΗΡΑ ταβανι μεχρι 1100 λαπτοπ ετσι ωστε κυριως να κανω επεξερασια στο photoshop και illustrator και αντε στην καλυτερη περιπτωσεων καποια πραγματα στο premiere. 

Απαραιτητα θελω τα παρακατω

1) ips display 

2) i7 8750H γιατι θελω 6/12 cores

3) να αναβαθμιζεται 32 γιγα οπως και δηποτε. 

4) Οσο γινετε μικροτερα bezels στην οθονη. 

Παρακατω σας δινω 2 λινκ να μου πειτε την γνωμη σας αλλα και τι εχετε να προτεινετε. 
*Να σημειωσω οτι για apple δεν το συζητω ΚΑΝ μιας και δεν υπαρχει κατι με τα ccores που θελω και εκτος αυτου πλεον την εγκετεληψα την εταιρια με μεγαλη μου χαρα :) :) 

https://www.skroutz.gr/s/15367770/Dell-G5-5587-i7-8750H-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html

https://www.skroutz.gr/s/17513049/Asus-TUF-Gaming-FX505GE-BQ159T-i7-8750H-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050-Ti-FHD-W10.html

Ψηφίζω Dell λόγω Thunderbolt 3. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CheOnWeb είπε

Ψηφίζω Dell λόγω Thunderbolt 3. 

Το θεμα που με ξενερωνει λιγο ειναι το θεμα των bezels 
Επισης δεν ξερω απο οθονη τι κανει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, agelos89 είπε

Να κανω μια ερωτηση που δεν ξερω ? Εαν καλιμπραρω με ειδικο μηχανημα την οθονη παλι θα εχει θεματα με τα χρωματα ? 

Δεν ειμαι και γω ειδικος , αλλα πιστευω οτι ειναι και θεμα hardware... ψαξε στο γοογλε για % adobe rgb και color gamut.Οσο πιο μεγαλες τιμες σε αυτα τοσο μεγαλυτερη πιστοτητα στα χρωματα.
Οσο μεγαλυτερες τιμες τοσο μεγαλυτερη η αναγκη και καλυτερης gpu για να μπορεσει το μηχανημα να αποδωσει τα χρωματα.Δες πας να παιξεις δηλ με καλη οθονη και intel εσωτερικη gpu..ειναι σαν να πυροβολας τα ποδια σου.

Ολα αυτα ειναι "ψειριζουμε την μαιμου"...αν η πιστοτητα των χρωματων ειναι αναγκαια , δηλ τυπωνεις σχεδια , παιζεις με ακριβεια χρωματων στο photoshop κλπ , ασχολεισαι με ολα αυτα.Αλλιως παιρνεις ενα καλο φορητο με 1000-1500 ευρω και κατα 99.9999% σε καλυπτει.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν ειμαι και γω ειδικος , αλλα πιστευω οτι ειναι και θεμα hardware... ψαξε στο γοογλε για % adobe rgb και color gamut.Οσο πιο μεγαλες τιμες σε αυτα τοσο μεγαλυτερη πιστοτητα στα χρωματα.
Οσο μεγαλυτερες τιμες τοσο μεγαλυτερη η αναγκη και καλυτερης gpu για να μπορεσει το μηχανημα να αποδωσει τα χρωματα.Δες πας να παιξεις δηλ με καλη οθονη και intel εσωτερικη gpu..ειναι σαν να πυροβολας τα ποδια σου.

Ολα αυτα ειναι "ψειριζουμε την μαιμου"...αν η πιστοτητα των χρωματων ειναι αναγκαια , δηλ τυπωνεις σχεδια , παιζεις με ακριβεια χρωματων στο photoshop κλπ , ασχολεισαι με ολα αυτα.Αλλιως παιρνεις ενα καλο φορητο με 1000-1500 ευρω και κατα 99.9999% σε καλυπτει.

https://www.ultrabookreview.com/21758-asus-tuf-fx505-review/
Δες κατω κατω που λεει display και πες μου την γνωμη σου ειναι το asus 

Δημοσ.
14 minutes ago, agelos89 said:

Το θεμα που με ξενερωνει λιγο ειναι το θεμα των bezels 
Επισης δεν ξερω απο οθονη τι κανει..

Εγώ το δικό μου το πήρα με τη λογική ότι παίρνω ένα γερό μηχανάκι που πάει παντού, κουμπώνω όποια οθόνη θέλω αν έχω ανάγκη τη χρωματική πιστότητα και μπορώ να βάλω και εξωτερική GPU (λόγω TB3) αν χρειαστώ κάτι καλύτερο απ' την 1060.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Εγώ το δικό μου το πήρα με τη λογική ότι παίρνω ένα γερό μηχανάκι που πάει παντού, κουμπώνω όποια οθόνη θέλω αν έχω ανάγκη τη χρωματική πιστότητα και μπορώ να βάλω και εξωτερική GPU (λόγω TB3) αν χρειαστώ κάτι καλύτερο απ' την 1060.

Σωστη λογικη  και τουμπανο μηχανημα :) Απλα πολλα ultrabooks εχουν τουμπανα οθονες αλλα μονο intel gpu και δεν γινεται δουλεια.Καποιοι δηλ που θελουν τερμα φορητοτητα και πανε σε ultrabooks θα χουν θεμα σε αυτον τον τομεα..των χρωματων.

Αλλα ναι , οπως ειπα παιρνεις τουμπανο φορητο και κανεις δουλεια με εξωτερικη οθονη/gpu και καθαριζεις...

22 λεπτά πριν, agelos89 είπε

https://www.ultrabookreview.com/21758-asus-tuf-fx505-review/
Δες κατω κατω που λεει display και πες μου την γνωμη σου ειναι το asus 

Δεν την εκθειαζει το review..μετρια την αποκαλει. 74% adobe rgb (85-90+% θεωρητικα ειναι καλα).Βεβαια με calibration ισως αποδωσει λιγο καλυτερα...

Κοιτα τουμπανο λαπτοπ ειναι , απλα οι σειρες λεγονται "gaming" , οχι "σχεδιαστικες" :) Αρα τα φορητα αυτα κοιτανε να πηγαινουν φετες με απλα καλες οθονες..δεν το ψειριζουν κιολας...

Ακολουθα την λογικη του @CheOnWeb , μην το κουραζεις ιδιαιτερα :)

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Για εξήγησε λίγο αυτό με την εξωτερική gpu  τι ακριβώς παίζει ; 

Έχω οθόνη δυνατή για επεξεργασία απλά θέλω να δουλεύω και εκτός γραφείου ακόμη και όταν πηγαίνω ταξίδι και να μην κάνω μετακόμιση :(

πιστευω για επεξεργασία φωτογραφίας θα τα πάει καλά η 1050ti ε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, agelos89 είπε

Για εξήγησε λίγο αυτό με την εξωτερική gpu  τι ακριβώς παίζει ; 

Υπαρχουν "κουτια" οπου παιρνουν τροφοδοσια και εχουν υποδοχη για κανονικη (desktop) καρτα γραφικων.Αυτο το κουτι το συνδεεις μεσω thunderbolt στο φορητο.Προφανως θες thunderbolt 3 για περισσοτερα lanes/bandwidth κλπ...βαζεις σε αυτο το κουτι μια τουμπανο καρτα γραφικων καρφωνεις πανω της  απευθειας την εξωτερικη οθονη και κανεις την δουλεια σου.

Αν θες ομως και φορητοτητα για την δουλεια σου , απλα βρες ενα φορητο στο μπατζετ σου με οσο καλυτερη οθονη μπορεις...αλλα ξαναλεω μπορει απλα να το ψειριζουμε παραπανω απο οσο πρεπει και ακομα μετριες οθονες (χρωματικα) να σε καλυπτουν για την δουλεια σου..εσυ ξερεις καλυτερα...

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 2
Δημοσ.

Έχω την εσωτερική Nvidia και την αξιοπρεπή οθόνη του Laptop (τουλάχιστον η δική μου που όμως για μένα δεν είναι το πρώτο μου ζητούμενο) για τον δρόμο και όταν πάω σε Studio και θέλω σωστά χρώματα βάζω το καλό Monitor και αν θέλω να κάνω βαριά δουλειά βάζω και την eGPU μέσω TB3, που έχει την ταχύτητα να την υποστηρίξει.
Η δική σου περίπτωση, φαντάζομαι, ότι δεν είναι ακριβώς αυτή αλλά αν θες να κάνεις στο μέλλον το βήμα παραπάνω, θα έχεις το TB3. Αλλιώς θα παντρευτείς την 1050.
Επίσης, το βήμα παραπάνω όσο αφορά στα χρώματα δεν γίνεται με οθόνες Laptop, οπότε θα πας ούτως ή άλλως σε Monitor.

Κάποιοι συνάδελφοι (που κάνουν συγκεκριμένα πράγματα όμως, δεν είναι για όλους) παίζουν με MacBook Air στο δρόμο για Mail, Office και τέτοιες δουλειές, ενώ στο σπίτι έχουν eGPU και μεγάλες οθόνες.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Έχω την εσωτερική Nvidia και την αξιοπρεπή οθόνη του Laptop (τουλάχιστον η δική μου που όμως για μένα δεν είναι το πρώτο μου ζητούμενο) για τον δρόμο και όταν πάω σε Studio και θέλω σωστά χρώματα βάζω το καλό Monitor και αν θέλω να κάνω βαριά δουλειά βάζω και την eGPU μέσω TB3, που έχει την ταχύτητα να την υποστηρίξει.
Η δική σου περίπτωση, φαντάζομαι, ότι δεν είναι ακριβώς αυτή αλλά αν θες να κάνεις στο μέλλον το βήμα παραπάνω, θα έχεις το TB3. Αλλιώς θα παντρευτείς την 1050.
Επίσης, το βήμα παραπάνω όσο αφορά στα χρώματα δεν γίνεται με οθόνες Laptop, οπότε θα πας ούτως ή άλλως σε Monitor.

Κάποιοι συνάδελφοι (που κάνουν συγκεκριμένα πράγματα όμως, δεν είναι για όλους) παίζουν με MacBook Air στο δρόμο για Mail, Office και τέτοιες δουλειές, ενώ στο σπίτι έχουν eGPU και μεγάλες οθόνες.

Σε υπέρ ευχαριστώ με βοήθησες πολυ. Δεν το ήξερα ότι γίνεται αυτό μέσω thunder bold 3. Τώρα κάτι άλλο η οθόνη στο Ντελ έχει τον μεντεσέ στο κέντρο τι ακριβώς γίνεται από ανθεκτικότητα ; Γιατί έχω δει ότι είναι λίγο φτερό στον άνεμο 

32 λεπτά πριν, mphxths είπε

Υπαρχουν "κουτια" οπου παιρνουν τροφοδοσια και εχουν υποδοχη για κανονικη (desktop) καρτα γραφικων.Αυτο το κουτι το συνδεεις μεσω thunderbolt στο φορητο.Προφανως θες thunderbolt 3 για περισσοτερα lanes/bandwith κλπ...βαζεις σε αυτο το κουτι μια τουμπανο καρτα γραφικων καρφωνεις πανω της  απευθειας την εξωτερικη οθονη και κανεις την δουλεια σου.

Αν θες ομως και φορητοτητα για την δουλεια σου , απλα βρες ενα φορητο στο μπατζετ σου με οσο καλυτερη οθονη μπορεις...αλλα ξαναλεω μπορει απλα να το ψειριζουμε παραπανω απο οσο πρεπει και ακομα μετριες οθονες (χρωματικα) να σε καλυπτουν για την δουλεια σου..εσυ ξερεις καλυτερα...

Σε υπέρ υπέρ ευχαριστώ .... :)

Δημοσ.
21 minutes ago, agelos89 said:

η οθόνη στο Ντελ έχει τον μεντεσέ στο κέντρο τι ακριβώς γίνεται από ανθεκτικότητα ; Γιατί έχω δει ότι είναι λίγο φτερό στον άνεμο 

Το έχω μόνο 5 μήνες και δεν είναι το βασικό μου μηχάνημα, οπότε δεν το ανοιγοκλείνω συνεχώς. Δείχνει γερή κατασκευή γενικότερα και σχεδιαστικά μ’ αρέσει περισσότερο. Είμαι και προσεκτικός τύπος, δεν μ’ ανησυχεί το θέμα. Κάνε μια γύρα σε κανα φόρουμ, όλο και κάτι θα λένε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...