Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, UnderZer0 είπε

Φυσικά και έχει drivers. Οι οποίοι όμως έρχονται μαζί με το λειτουργικό. Τι εννοείς "έχει σχεδιαστεί να δουλέυει με όλο το μηχάνημα";

Ναι το λειτουργικό είναι υπέυθυνο για την μπαταρία σε θέμα διαχείρισης κατανάλωσης ενέργειας απο τα επιμέρους υποσυστήματα (πάντα σε συνεργασία με το BIOS). π.χ. στα πολύ βασικά: μπορεί να μειώσει την συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή ή την φωτεινότητα της οθόνης για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το firmware είναι λογισμικό πολύ χαμηλού level το οποίο ελέγχει τις λειτουργίες του υλικού. Όπως αντίστοιχα το λειτουργικό σύστημα ελέγχει τις λειτουργίες του λογισμικού ας πούμε πολύ απλοποιημένα. Το firmware ΔΕΝ εξαρτάται απο το λειτουργικό. Τι θα γινόταν αν ενα laptop είχε εγκατεστημένο linux ή ενα custom made λειτουργικό για τον έλεγχο μιας συγκεκριμένης μηχανής; firmware έχει και ενας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Μπορείς να τον συνδέσεις και να τον διαβάσεις απο όλα τα γνωστά λειτουργικά σήμερα.

Η μπαταρία σε κάθε συσκευή που διαθέτει μια, έρχεται με ενα IC ελέγχου. Σε αυτό βρίσκεται και το firmware. Άν θες μπορείς να τα δεις όλα αυτά με ενα γρήγορο search.

Δεν ξερω τι εμπειρια εχεις με mac μηχανηματα αλλα το firmware γινεται update μαζι με το update του λειτουργικου . Με λιγα λογια αν δεν κανεις update το λειτουργικο σε ενα mac δεν γίνεται update και το firmware. Μαλιστα για την σωστή εγκατασταση του windows σε mac και να δουλευουν χωρις προβληματα οι drivers του windows συνισταται να γινεται η εγκατασταση του τελευταίου MacOS λειτουργικου που μπορει να δεχτει το mac.

Αυτο εννοω οτι εχει σχεδιαστει να δουλευει με ολο το μηχανημα. Το λειτουργικό σε ενα  mac επεμβαινει και σε low level επίπεδο.

Επεξ/σία από atheatos
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είμαι φίλα προσκείμενος προς την Apple, αλλά έχω χειριστεί υπολογιστές σε περιβάλλον MacOS, διάφορες διανομές Linux, και διάφορα λειτουργικά της Microsoft. Σχολιάζοντας το άρθρο αυτό καθεαυτό, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, ότι η ανακοίνωση είναι θετική, εφόσον προστατεύει από κινδύνους το υπέρτατο αγαθό, που είναι η ανθρώπινη ζωή. Όσον αφορά τον χρόνο που παρήλθε, μέχρι ότου γίνει η ανακοίνωση (μέχρι και 4 χρόνια)... Για αυτό, η Apple θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ή μάλλον:  Εκείνοι που έχουν δώσει διχίλιαρα για τα συγκεριμένα προϊόντα της Apple, θα πρέπει να απαιτήσουν μια απάντηση !!!

Δημοσ.

Πάντως στη δική μου μπαταρία σε macbook pro late 2008, τα 10-12 λεπτα που αντέχει σε λειτουργία, δεν έχω παρατηρήσει κανενός είδους υπερθέρμανση.😀

Δημοσ.
17 ώρες πριν, atheatos είπε

Δεν ξερω τι εμπειρια εχεις με mac μηχανηματα αλλα το firmware γινεται update μαζι με το update του λειτουργικου . Με λιγα λογια αν δεν κανεις update το λειτουργικο σε ενα mac δεν γίνεται update και το firmware. Μαλιστα για την σωστή εγκατασταση του windows σε mac και να δουλευουν χωρις προβληματα οι drivers του windows συνισταται να γινεται η εγκατασταση του τελευταίου MacOS λειτουργικου που μπορει να δεχτει το mac.

Αυτο εννοω οτι εχει σχεδιαστει να δουλευει με ολο το μηχανημα. Το λειτουργικό σε ενα  mac επεμβαινει και σε low level επίπεδο.

Επεμβαίνει ή όχι δεν έχει να κάνει απαραίτητα αυτό για να βγει μια μπαταρία άχρηστη. Η χρήση που δέχεται η μπαταρία από τον χρήστη της και πόσο καλά είναι τα στοιχειά της.  Η μπαταρία είναι αναλώσιμο προϊόν και δεν έχει στάνταρ πράγματα.  

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε κάπου παραπανω στα σχόλια, αλλα οι υπ' όψη μπατταρίες είναι ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ πάνω στο "σασσί".  Το μισό laptop είναι μιας χρήσεως δηλαδή!  Μοντέρνα φιλοσοφία παραγωγής Apple ...  Υψηλή ποιότητα και μακροζωία προιοντων ...   Σεβασμός των χρημάτων του πελάτη ...  Υπευθυνότητα για το περιβάλλον,  ευκολα επισκευασιμα προΙόντα  (μετάφραση: όλα στη χωματερή και πάρε καινουργια κορόιδο ... ).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, geostratis είπε

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε κάπου παραπανω στα σχόλια, αλλα οι υπ' όψη μπατταρίες είναι ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ πάνω στο "σασσί".  Το μισό laptop είναι μιας χρήσεως δηλαδή!  Μοντέρνα φιλοσοφία παραγωγής Apple ...  Υψηλή ποιότητα και μακροζωία προιοντων ...   Σεβασμός των χρημάτων του πελάτη ...  Υπευθυνότητα για το περιβάλλον,  ευκολα επισκευασιμα προΙόντα  (μετάφραση: όλα στη χωματερή και πάρε καινουργια κορόιδο ... ).

Άμα δεν ήταν solderd απάνω όλοι θα βάζανε χέρι .Το πας στο "genious bar",εκεί σου λένε ότι το κόστος επισκευής είναι ασύμφορα καλύτερα πάρτε άλλο.

200 IQ  η apple... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/6/2019 στις 11:12 ΜΜ, forgotten είπε

Και απο ποτε εχεις να παρεις λαπτοπ εσυ ειπαμε??? Οχι αλλο καρβουνο...

Στις 22/6/2019 στις 12:19 ΠΜ, sotirisl είπε

Έχω το mid-2015 MacBook Pro, δηλαδή αυτό που αφορά η ανάκληση. Στον ενάμιση χρόνο που το είχα φούσκωσε η μπαταρία και σχεδόν πέταξε το trackpad έξω. Μου έκαναν αντικατάσταση της μπαταρίας εντός εγγύησης....

Φίλε μου σε 2 Dell XPS, ένα 15άρι 9550 και ένα 13άρι 9360, οι μπαταρίες φούσκωσαν (βλ συνημμένο από το 15άρι) και επιπλέον στο 15άρι μου πέταξε έξω και έσπασε η βάση του touchpad και η Dell αρνήθηκε και στις 2 περιπτώσεις να μου καλύψει το παραμικρό. Στο 15άρι είχε λήξει η 2ετής εγγύηση και στο 13άρι που είναι εντός εγγύησης ευτυχώς δεν είχε γίνει παραπάνω ζημιά (το πρόλαβα αφού είχα κακή εμπειρία) αλλά και πάλι αρνήθηκαν να μου αλλάξουν μπαταρία.

xps15.jpg

Επεξ/σία από merez
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, merez είπε

Φίλε μου σε 2 Dell XPS, ένα 15άρι 9550 και ένα 13άρι 9360, οι μπαταρίες φούσκωσαν (βλ συνημμένο από το 15άρι) και επιπλέον στο 15άρι μου πέταξε έξω και έσπασε η βάση του touchpad και η Dell αρνήθηκε και στις 2 περιπτώσεις να μου καλύψει το παραμικρό. Στο 15άρι είχε λήξει η 2ετής εγγύηση και στο 13άρι που είναι εντός εγγύησης ευτυχώς δεν είχε γίνει παραπάνω ζημιά (το πρόλαβα αφού είχα κακή εμπειρία) αλλά και πάλι αρνήθηκαν να μου αλλάξουν μπαταρία.

xps15.jpg

αρα ολα τα λαπτοπ ειναι προβληματικα στην μπαταρια ??? μ αρεσει η υποκειμενικη σου αποψη στο θεμα . Προσωπικα σε λαπτοπ 7 ετων η μπαταρια εχασε μολις το 15% της αντοχης της και δεν ειχα ουτε φουσκωματα ειτέ τιποτε , το υποκειμενικα δεν μου λειε και κατι

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, forgotten είπε

αρα ολα τα λαπτοπ ειναι προβληματικα στην μπαταρια ??? μ αρεσει η υποκειμενικη σου αποψη στο θεμα . Προσωπικα σε λαπτοπ 7 ετων η μπαταρια εχασε μολις το 15% της αντοχης της και δεν ειχα ουτε φουσκωματα ειτέ τιποτε , το υποκειμενικα δεν μου λειε και κατι

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Σχολίασα την πολιτική άλλων εταιριών στο θέμα αντικατάστασης, και ότι δε χρειάζεται να έχεις ένα λαπτοπ 4 χρόνια για να γίνει ζημιά στη μπαταρία, συμβαίνει και στο 6μηνο.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...