Προς το περιεχόμενο

HWinfo εξηγηση καποιων ενδειξεων

GiwrgosP-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλεπω στο hwinfo διαφορες ενδειξεις για το ποσο ρευμα τραβαει ο επεξεργαστης, cpu package power κτλ και δεν ξερω τι δηλωνει το καθενα.. Μπορει καποιος να μου τα εξηγησει συνοπτικα;

CPU Package power (SMU)

CPU core power (SVI2 TFN)

SoC Power (SVI2 TFN)

Αυτα με ενδιαφερουν.

Επεξ/σία από GiwrgosP-
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, το πρώτο είναι το άθροισμα των άλλων δυο. Είναι η ενέργεια που καταναλώνει όλο το τσιπάκι.

Το δεύτερο είναι η ενέργεια που καταναλώνουν οι πυρήνες, και το τρίτο, η ενέργεια του uncore, imc γενικά των controllers.

Και αν έχεις κάποιον σειράς G, το τσιπ γραφικών είναι στην κατηγορία SoC λογικά.

• Like 1
  • Thanks 1

@Sheogorath Οσον αφορα στο πρωτο βλεπω και μια ενδειξη cpu+soc power (svi2 tfn) που φαινεται να ειναι το αθροισμα του 2ου και του 3ου. Μηπως το package ειναι για το τσιπ ολοκληρο (cpu+onboard);

image.png.fa205549735c9d1d7b423332f844f2b6.png

12 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ναι μάλλον το package είναι τα υποστηρικτικά κυκλώματα στο substrate, κάτι τέτοιο, αν κρίνω από την κατανάλωση.

Ωραια.. Μου εκανε εντυπωση που στο SoC παω τοσο ψηλα (Στο psu stress στο occt χτυπησα 138w περιπου).. Νομιζα οτι οταν λεει ο 2400g tdp 65w εννοει cpu+gpu, αλλα ειναι λαθος αυτο τωρα που το σκεφτομαι μιας και ο 1500x εχει μονος του 65w και ο 2400g ειναι ενας 1500x με γραφικα.

5 λεπτά πριν, GiwrgosP- είπε

Ωραια.. Μου εκανε εντυπωση που στο SoC παω τοσο ψηλα (Στο psu stress στο occt χτυπησα 138w περιπου).. Νομιζα οτι οταν λεει ο 2400g tdp 65w εννοει cpu+gpu, αλλα ειναι λαθος αυτο τωρα που το σκεφτομαι μιας και ο 1500x εχει μονος του 65w και ο 2400g ειναι ενας 1500x με γραφικα.

Πάει συνολικά 150 ή εσυ προσθέτεις τα μέγιστα απλα; Αν το δεύτερο, κανεις λάθος.

36 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Ο Χριστός και η Παναγία...

Εχεις κάνει OC?

Μάλλον για bug/spike το βλέπω. Μέσος όρος είναι πολλλλλλυυυυ κάτω.

Ειναι οι μαξ τιμες που επιασε ενω ετρεχα occt σε psu stress 😂 Ωστοσο εχω κανει undervolt στα 1,22v 3,7ghz και [email protected] gpu.

Μόλις τώρα, GiwrgosP- είπε

Να το μειωσω; Γιατι βλεπω ειμαι safe κατω απο 1,25v...

Όχι. Μαξ είναι 1.2 και οι μητρικες δίνουν παραπάνω από ότι γράφει το bios. Με 1.15 έχεις πραγματικό κοντά στα 1.2 όποτε είσαι στο όριο. Δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά μην ανεβάσεις.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...