Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα τις προτασεις σας για την αγορα παιδικου τρικυκλου (100-120euro max)...Ευχαριστω προκαταβολικα...

Δημοσ.

Εγώ πρόσφατα πήρα αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/18014312/Byox-Rooster-F1-Red.html

Φαίνεται καλή κατασκευή, μπορείς να το κρατήσεις χρόνια γιατί γίνεται κανονικό τρίκυκλο μετά, γίνεται και ποδήλατο ισορροπίας και έχει φουσκωτά λάστιχα που βολεύουν αν ο δρόμος δεν είναι τόσο ομαλός.

Σε άλλο χρώμα το είχα βρει φτηνότερο από το λινκ.

Δημοσ.
Στις 21/6/2019 στις 7:02 ΜΜ, skoulas είπε

Θα ηθελα τις προτασεις σας για την αγορα παιδικου τρικυκλου (100-120euro max)...Ευχαριστω προκαταβολικα...

Εξαρτάται για τι χρήση το θέλετε. Σαν αντικατάσταση του καροτσιού για να πηγαίνετε το παιδί βόλτα ή για να κάνει το παιδί μόνο του; Τι ηλικία έχει το παιδί;

Δημοσ.

Σε πρωτη φαση για να βγαινει βολτα με παππου-γιαγια και οταν μεγαλωσει για να κανει μονο του...Αρχες Αυγουστου γινεται ενος ετους αλλα ειναι εκτος οριων υψους-βαρους (15+ κιλα) για την ηλικια του...

Μαλλον θα παμε σε κατι σαν το LoreLLi Jaguar Air Wheels

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/6/2019 στις 7:42 ΜΜ, zio10 είπε

Εγώ πρόσφατα πήρα αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/18014312/Byox-Rooster-F1-Red.html

Φαίνεται καλή κατασκευή, μπορείς να το κρατήσεις χρόνια γιατί γίνεται κανονικό τρίκυκλο μετά, γίνεται και ποδήλατο ισορροπίας και έχει φουσκωτά λάστιχα που βολεύουν αν ο δρόμος δεν είναι τόσο ομαλός.

Σε άλλο χρώμα το είχα βρει φτηνότερο από το λινκ.

Το ότι γίνεται ισορροπίας ένα τρίκυκλο είναι τουλάχιστον αστείο. Εκτός και αν κάποιο παιδί έχει πόδια κουπιά.

16 λεπτά πριν, skoulas είπε

Σε πρωτη φαση για να βγαινει βολτα με παππου-γιαγια και οταν μεγαλωσει για να κανει μονο του...Αρχες Αυγουστου γινεται ενος ετους αλλα ειναι εκτος οριων υψους-βαρους (15+ κιλα) για την ηλικια του...

Μαλλον θα παμε σε κατι σαν το LoreLLi Jaguar Air Wheels

Αυτό που θα σου πω είναι υποκειμενικό. Αν έχετε καρότσι, είναι περιττή αγορά καθώς έχει ακριβώς την ίδια χρήση. Δεν θα κάνει ποτέ πετάλι το παιδί. Όταν πάει 1,5 - 2 χρονών μπορείτε να του πάρετε ένα καλό ποδήλατο ισορροπίας. Θα το έχει σίγουρα για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Θα μπορεί να το χρησιμοποιεί ακόμα και στο σπίτι. Είναι πολύ διασκεδαστικό πίστεψέ με.

Γενικά αυτά τα υπερφορτωμένα τρίκυκλα που είναι της μόδας είναι εντελώς άχρηστα για το παιδί.

Επεξ/σία από Camal
  • Like 1
Δημοσ.

Ειναι το δευτερο παιδι οποτε το καροτσι υπαρχει αλλα ειναι σε μετρια κατασταση (τα εβγαλε τα λεφτα του δεν μπορω να πω)...πιο πολυ σκεφτομαστε την αγορα για να διευκολυνουμε τον παππου και την γιαγια στη βολτα τωρα το καλοκαιρι...ποδηλατο ισορροπιας δεν εχουμε γιατι και στο πρωτο παιδι (ειναι 5 μιση ετων τωρα) πηγαμε σε ποδηλατο με βοηθητικες τις οποιες εβγαλε αρκετα γρηγορα (απο περυσι το καλοκαιρι) και σχετικα "αναιμακτα" μεχρι τωρα...

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Camal είπε

Το ότι γίνεται ισορροπίας ένα τρίκυκλο είναι τουλάχιστον αστείο. Εκτός και αν κάποιο παιδί έχει πόδια κουπιά.

Αυτό που θα σου πω είναι υποκειμενικό. Αν έχετε καρότσι, είναι περιττή αγορά καθώς έχει ακριβώς την ίδια χρήση. Δεν θα κάνει ποτέ πετάλι το παιδί. Όταν πάει 1,5 - 2 χρονών μπορείτε να του πάρετε ένα καλό ποδήλατο ισορροπίας. Θα το έχει σίγουρα για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Θα μπορεί να το χρησιμοποιεί ακόμα και στο σπίτι. Είναι πολύ διασκεδαστικό πίστεψέ με.

Γενικά αυτά τα υπερφορτωμένα τρίκυκλα που είναι της μόδας είναι εντελώς άχρηστα για το παιδί.

Ναι το ισορροπίας δεν πολυστέκει όντως με τρεις ροδες, αν και δεν το έχω δοκιμάσει να δω αν στηρίζεται από μόνο του με τις πίσω ρόδες γυρισμένες προς τα μέσα.

Γενικά πιστεύω πως αν αρέσει στο παιδί είναι καλή αγορά, είναι διαφορετικό πράγμα από το καρότσι. Ο δικός μας βέβαια δεν τρελάθηκε, δεν μπαίνει και πολύ συχνά. Άλλα παιδιά όμως έχω δει να το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skoulas είπε

Ειναι το δευτερο παιδι οποτε το καροτσι υπαρχει αλλα ειναι σε μετρια κατασταση (τα εβγαλε τα λεφτα του δεν μπορω να πω)...πιο πολυ σκεφτομαστε την αγορα για να διευκολυνουμε τον παππου και την γιαγια στη βολτα τωρα το καλοκαιρι...ποδηλατο ισορροπιας δεν εχουμε γιατι και στο πρωτο παιδι (ειναι 5 μιση ετων τωρα) πηγαμε σε ποδηλατο με βοηθητικες τις οποιες εβγαλε αρκετα γρηγορα (απο περυσι το καλοκαιρι) και σχετικα "αναιμακτα" μεχρι τωρα...

Αν είναι έτσι δεν είναι κακή ιδέα. Απλά θα έχει τη χρήση του καροτσιού. :) Lorelli Bertoni πήρε φίλος για την κόρη του και είναι ικανοποιημένος. Εγώ στο μικρό πήρα ισορροπίας First Bike όταν έκλεισε τα 2. Δύο μήνες μετά δεν το αποχωρίζεται. Στο ποδηλατόδρομο πλέον τον κυνηγάω χαχα. Τον πήγα και σε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής όπου συμμετείχε πολύ καλά με μεγαλύτερα παιδιά.

8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ναι το ισορροπίας δεν πολυστέκει όντως με τρεις ροδες, αν και δεν το έχω δοκιμάσει να δω αν στηρίζεται από μόνο του με τις πίσω ρόδες γυρισμένες προς τα μέσα.

Γενικά πιστεύω πως αν αρέσει στο παιδί είναι καλή αγορά, είναι διαφορετικό πράγμα από το καρότσι. Ο δικός μας βέβαια δεν τρελάθηκε, δεν μπαίνει και πολύ συχνά. Άλλα παιδιά όμως έχω δει να το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Πάντως για παιδί 10 μηνών δεν ξέρω κατά πόσο είναι βολικό. Σίγουρα θα έχει απλή χρήση καροτσιού. Επίσης σε περίπτωση που θέλει να κοιμηθεί τι κάνεις; Αν η διαδρομή έχει και ανέβα κατέβα σε πεζοδρόμια , τότε οι 3 ρόδες δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη βόλτα. Στο αμάξι για να μπει (αν χωράει) , συνήθως καταλαμβάνει όλο τον χώρο των αποσκευών (αφού το κάνεις τρανσφoρμερ). Και μιλάμε για ποδήλατα που ζυγίζουν 10-12 κιλά χωρίς τα έξτρα. Αυτό είναι το βάρος ενός παιδιού όταν είναι 2 χρονών περίπου. Είναι σαν να πάω να πάρω εγώ ποδήλατο 90 κιλά τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Camal είπε

Θα συμφωνήσω με τον φίλο..

Εγώ πήρα στα μικρά μου δυο τρίκυκλα Smart Trike. Τα πηγαίναμε από και προς τις κούνιες ή το παρκο και καθόντουσαν μια χαρά και ευχάριστα αλλά πρακτικά πετάλι δε κάνανε σχεδόν ποτέ..

Τώρα τους πήρα ποδήλατα με βοηθητικές (και τους αρέσουν πάρα πολύ για την ώρα) αλλά νομίζω έχω κάνει λάθος που δεν ξεκίνησα με ισοροπίας διότι όσα παιδάκια βλέπω να ξεκινάνε από τέτοια μετά τα πάνε πολύ καλά με το κανονικό ποδήλατο και σχεδόν δε χρειάζονται το μεταβατικό στάδιο με τις βοηθητικές.

Το θες στο Smart Trike? Το έχω ακόμα :D 

• Like 1
Δημοσ.

Ο δικός μου πρώτο ποδηλατάκι-τρίκυκλο είχε ένα τέτοιο που μας είχανε κάνει δώρο:

https://www.skroutz.gr/s/6514087/Smoby-Cars-Be-Move-Red.html

Το μόνο που θα άλλαζα αν μου το δίνανε τώρα θα ήτανε να πάρω ένα που να μην είναι με πλαστικές ρόδες γιατί κάνουν φασαρία. Νομίζω ότι "air wheels" είναι η επιλογή για κανονικό λάστιχο. 

Επειδή ξεκίνησε να περπατάει μικρός και δεν του άρεσε το καρότσι, το συγκεκριμένο το είχαμε παντού και πάντα και τον πηγαίναμε βόλτα με αυτό. Έμαθε να κάνει σχετικά γρήγορα και πετάλι μόνος του το οποίο πιστεύω ότι τον βοήθησε στο να μάθει εύκολα και πετάλι σε κανονικό ποδήλατο με βοηθητικές, το οποίο ήτανε και το επόμενο του.

Γενικά νομίζω είναι υπερβολή τα πολλά χρήματα γιατί οι αλλαγές είναι σύντομες αλλά σίγουρα είναι και τι μπάτζετ έχει διαθέσιμο ο καθένας. Και σίγουρα το κάθε παιδί είναι τελείως διαφορετικό. Έχω ακούσει παιδιά που ξεκίνησαν με ποδήλατο ισορροπίας και βγάλανε μετά γρήγορα τις βοηθητικές και έχω ακούσει και για άλλα που είχανε ισορροπίας και ζορίστηκανε αρκετά να κάνουν πετάλι σε ποδήλατο με βοηθητικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολυ δυσκολα θα κανει το παιδακι πεταλι στο 3κυκλο,απλα βαριουνται,δεν γουσταρουν!

αστον να μεγαλωσει λιγο ακομη και θα παρεις ενα πατινι globber που μεγαλωνει με το παιδι και θα το αγαπησει,δεν θα βγαινεται απο το σπιτι χωρις αυτο - σαν τρελα κανουν

μετα,οταν ψηλωσει λιγο ακομη,ενα ποδηλατακι ισορροπιας

εαν παντως επιμενεις για 3κυκλο να παρεις ενα που να ΜΗΝ εχει πλαστικες ροδες (ας εχει απο καουτσουκ) γιατι απο ενα σημειο και μετα ο θορυβος ειναι εκνευριστικος

Επεξ/σία από tutuyo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα πριν λίγες μέρες αυτό. https://www.paidoupoli.gr/podilata-paidika/tritroxa/trikyklo-podilataki-matrix-air-wheels-ptyssomeno-me-anaklisi-platis-light-green-lorelli-10050320007-doro-fanarakia-kai-koydoyni/

Εχω κοριτσάκι 17 μηνών και της άρεσε πάρα πολύ. Αυτό που παρατήρησα ειναι ότι πλέον στο καρότσι δεν την πάλευε απο βαρεμάρα ενώ τώρα οδηγάει, κορνάρει, παίζει περισσότερο. Βέβαια είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Όσον αφορά το χώρο στο αυτοκίνητο εννοείται οτι πιάνει λιγότερο απο καρότσι. μιας και το συγκεκριμένο διπλώνει και λίγο. Επειδή το σκεφτόμουνα καιρό για το αν θα κάνει κλπ κλπ. κατέληξα στο ότι με τα μωρά άκρη δεν βγάζεις. Μπορεί να μην ανέβει ποτέ αλλά μπορεί και να γίνει το αγαπημένο τους.  Από την έρευνα αγορά που έκανα ακόμη και απο φίλους που πήρα για δοκιμή, ότι είναι κάτω απο 60ε καλύτερα να μην το πάρει κάποιος.

Υ.Γ Το είδα στο σκρουτζ είπα να γλυτώσω τη συναρμολόγηση και τελικά μου έκανε και ενα 10% έκπτωση. Οπότε αν εχεις σκοπό να το πάρεις απο ιντερνετ κάνε και μια ερώτηση σε κοντινό μαγαζί, ποτέ δεν ξέρεις.

Επεξ/σία από nogoso
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Camal είπε

Πάντως για παιδί 10 μηνών δεν ξέρω κατά πόσο είναι βολικό. Σίγουρα θα έχει απλή χρήση καροτσιού. Επίσης σε περίπτωση που θέλει να κοιμηθεί τι κάνεις; Αν η διαδρομή έχει και ανέβα κατέβα σε πεζοδρόμια , τότε οι 3 ρόδες δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη βόλτα. Στο αμάξι για να μπει (αν χωράει) , συνήθως καταλαμβάνει όλο τον χώρο των αποσκευών (αφού το κάνεις τρανσφoρμερ). Και μιλάμε για ποδήλατα που ζυγίζουν 10-12 κιλά χωρίς τα έξτρα. Αυτό είναι το βάρος ενός παιδιού όταν είναι 2 χρονών περίπου. Είναι σαν να πάω να πάρω εγώ ποδήλατο 90 κιλά τώρα.

Τετοια προβληματα δεν υπαρχουν στην περιπτωση μου καθως προοριζεται για βολτα χωρις μεταφορα με αυτοκινητο και χωρις πανω-κατω σε πεζοδρομια...θα κινουνται σε ποδηλατοδρομο.Επισης στην περιπτωση που θελει να κοιμηθει η πλατη του καθισματος "πεφτει" οποτε θα ειναι σαν να κοιμαται στο καροτσι...

33 λεπτά πριν, nogoso είπε

Πήρα πριν λίγες μέρες αυτό. https://www.paidoupoli.gr/podilata-paidika/tritroxa/trikyklo-podilataki-matrix-air-wheels-ptyssomeno-me-anaklisi-platis-light-green-lorelli-10050320007-doro-fanarakia-kai-koydoyni/

Εχω κοριτσάκι 17 μηνών και της άρεσε πάρα πολύ. Αυτό που παρατήρησα ειναι ότι πλέον στο καρότσι δεν την πάλευε απο βαρεμάρα ενώ τώρα οδηγάει, κορνάρει, παίζει περισσότερο. Βέβαια είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Όσον αφορά το χώρο στο αυτοκίνητο εννοείται οτι πιάνει λιγότερο απο καρότσι. μιας και το συγκεκριμένο διπλώνει και λίγο. Επειδή το σκεφτόμουνα καιρό για το αν θα κάνει κλπ κλπ. κατέληξα στο ότι με τα μωρά άκρη δεν βγάζεις. Μπορεί να μην ανέβει ποτέ αλλά μπορεί και να γίνει το αγαπημένο τους.  Από την έρευνα αγορά που έκανα ακόμη και απο φίλους που πήρα για δοκιμή, ότι είναι κάτω απο 60ε καλύτερα να μην το πάρει κάποιος.

Υ.Γ Το είδα στο σκρουτζ είπα να γλυτώσω τη συναρμολόγηση και τελικά μου έκανε και ενα 10% έκπτωση. Οπότε αν εχεις σκοπό να το πάρεις απο ιντερνετ κάνε και μια ερώτηση σε κοντινό μαγαζί, ποτέ δεν ξέρεις.

Στο καροτσι καθεται μια χαρα προς το παρον...βεβαια οπως λες και εσυ με τα μωρα ακρη δεν βγαζεις...μπορει να το λατρεψει και να μην ξανακατσει σε καροτσι...μπορει να μη θελει να το δει στα ματια του...

3 ώρες πριν, G30RGE είπε

Και σίγουρα το κάθε παιδί είναι τελείως διαφορετικό. Έχω ακούσει παιδιά που ξεκίνησαν με ποδήλατο ισορροπίας και βγάλανε μετά γρήγορα τις βοηθητικές και έχω ακούσει και για άλλα που είχανε ισορροπίας και ζορίστηκανε αρκετά να κάνουν πετάλι σε ποδήλατο με βοηθητικές.

Τα ποδηλατα ισορροπιας ειναι αρκετα στη μοδα τα τελευταια χρονια και απ'οτι φαινεται το παιδι μαθαινει ευκολοτερα και με λιγοτερη προσπαθεια απο τον μπαμπα...αλλα νομιζω εξαρταται και απο το παιδι...στον μεγαλο μου γιο βγαλαμε περυσι τον Ιουλιο (ηταν 5 μιση ετων) την μια βοηθητικη ροδα και τις 2 πρωτες ημερες εκανε ποδηλατο και ημουν συνεχεια διπλα του την 3η μερα εκανε μονος του και σχετικα ανετα οποτε την 4η βγαλαμε και την αλλη βοηθητικη...ακομα μια μερα διπλα του και αυτο ηταν...σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα εκανε χωρις βοηθητικες...εχει κανει τις πτωσεις του αλλα ειναι μετρημενες και μονο επιφανειακες γρατζουνιες... 

Δημοσ.

Και ένα πρόβλημα που μόλις βρήκα είναι ότι δεν μπορείς να πας Σουπερ μάρκετ με αυτά γιατί δεν μπορείς να κρεμασεις σακούλες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...