Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ακριβώς έτσι. Όσοι μένουν εδώ πλέον είναι γιατί βρίσκεται το ιδιόκτητο σπίτι τους, όσοι μένουν με νοίκι ή φεύγουν ή τους διώχνουν για να τα δώσουν με airbnb,

Κάπου το 10-11 είχαν γίνει αυτές οι προσπάθειες, είχανε βάλει μπασκέτες για να παίζουν τα παιδιά. Η πλατεία έχει τα χάλια της και είναι χειρότερα σε σχέση με παλιά. Εγώ επιχείρησα να περάσω ένα βράδυ αλλά δεν τόλμησα, μόνο από τους παράπλευρους δρόμους μπορείς να δοκιμάσεις. Φώτα που έχουν καεί και ο δήμος δεν αλλάζει τις λάμπες, πεζοδρόμια σπασμένα που το βράδυ παραλίγο να πέσω κάτι δεν τα έφτιαξαν, στο κέντρο της πλατείας ένα πανό στο 1.5 μ ύψος και από πίσω διάφοροι να μιλάμε, λέω άσε για να έχουν βάλει το πανό τόσο χαμηλά μην περάσεις, είναι σαν να σου λένε δεν σε αφήνουμε να περάσεις, παλαιότερα τα έβαζαν πιο ψηλά, να χάμε να λέγαμε βέβαια..... φωτιές στο κέντρο της πλατείας αρκετές φορές, γενικά΄βλέπεις τον περισσότερο κόσμο να μιλάει ξένα, είναι είτε μετανάστες είτε τουρίστες, έχει και ναρκομανείς ή βαποράκια εκεί....

Του ποτέ είσαι Βασιλη;Μηπως βγούμε και συμμαθητές...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ , επισκέπτομαι συχνά τη μητέρα μου , και στο νέο σπίτι που θα μείνω θα βρίσκεται κοντά στον Άλιμο αλλά  όταν ανεβαίνω την ανηφόρα του περιφερειακού του Κερατσινίου, πραγματικά με πιάνει ένα σφίξιμο , ένας κόμπος στο στήθος , δεν μπορω να το περιγράψω διαφορετικά.

Ο κουρέας μου είναι εκεί αλλά οι κολλητοί μου έχουν πάει Αγγλία,Χαλάνδρι,Πειραιά και Νίκαια, κανείς δεν μένει εκεί από τους δικούς μου και αυτό με μελαγχολεί ακόμη περισσότερο. 

Ίσως αν η περιοχή βρισκόταν πιο κεντρικά στο λεκανοπέδιο να μην έφευγα.

Δημοσ.

Μπα, δεν μου λείπει καθόλου, ίσα ίσα που την έχω ξεχάσει κιόλας αν και το πατρικό μου είναι ακόμα εκεί, αν φύγει και η μάνα μου δεν θα έχω τίποτα να με γυρνάει προς τα εκεί, θα το πουλήσω να μην έχω και τα βάρη...

Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον, όπου γης και πατρίς, εγώ ζω για το μέλλον όχι για το παρελθόν.

Δημοσ.
4 hours ago, tounion said:

Μόνη πατρίδα, τα παιδικά μας χρόνια

Μπα. Μόνη πατρίδα, οι άνθρωποι που αγαπάμε. 

• Like 3
Δημοσ.

Παντως στην γειτονια του πατρικου μου εχει συμβει κατι περιεργο...ενω τα παλια μου φιλαρακια/γειτονακια που μεγαλωσαμε μαζι ολοι εφυγαν απο κει, τα τελευταια 2-3 χρονια ξαναεπεστρεψαν στη γειτονια! Ειναι σαν ενα ατυπο reunion, μου κανει εντυπωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...