Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω λίγη βοήθεια να κάνω setup ένα mikrotik hex Lite router.

Παίρνει Internet από ένα speedport 724w και το μοιράζει σε 3 access points (2 tplink και ένα mikrotik).

Υπάρχει τρόπος να δίνεται priority στο mikrotik access point?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Το θέμα έχει πολύ βάθος όπως βλέπω. 

Μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα σχετικό tutorial?

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skiabox είπε

Υπάρχει τρόπος να δίνεται priority στο mikrotik access point?

Τι εννοείς να δίνεται Priority στο MikroTIk.

Priority στο Bandwidth, ή σε κάτι άλλο?

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Ledis είπε

Τι εννοείς να δίνεται Priority στο MikroTIk.

Priority στο Bandwidth, ή σε κάτι άλλο?

Στο bandwidth ναι.

Αν και αυτό είναι ένα επόμενο βήμα φαντάζομαι.

Εδώ δεν μπορώ καλά καλά να το κάνω setup.

Αυτός ο οδηγός ισχύει για σύνδεση πάνω σε speedport 724w ?

http://dailymikrotik.blogspot.com/2015/09/how-to-setting-mikrotik-rb750-with.html

Δημοσ.

Έστησα ένα πριν καιρό, αλλα τώρα δεν εχω προσβαση στις σημειώσεις και τα links με τα tutorials. Ειχα αναλογη περιπτωση με λιγοτερα access points και αυτό που έκανα ήταν στο "καλό" (αυτο που λες εσύ priority) ήταν να του δώσω σχεδόν όλο το διαθέσιμο bandwidth (σαν όριο) ενώ στους άλλα έβαλα κοφτη (πχ το 1/2 του διαθεσιμου bandwidth). Δεν έβαλα priorities με βάση το ειδος χρήσης. Τέλος τους εδωσα ξεχωριστά υποδίκτυα, ώστε η κάθε υπομάδα να μην μπορει να δει τους υπολογιστες των αλλων ομαδων. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχει νόημα  αυτό που θές να κάνεις, ούτε φυσικά και καμία εγγύηση αποτελέσματος σε κάθε περίπτωση (κίνηση απο/προς πάροχο)...

Δημοσ.

SORRY που επεμβαίνω αλλά γιατί αγοράζεται τέτοια μηχανήματα που θέλουν εξειδικευμένες γνώσεις; η καλύτερη λύση φέρνεις σπίτι έναν τεχνικό που κατέχει mikrotik και σου το ρυθμίζει.

Δημοσ.

Τελικά έβαλα το ap μόνο του και όλα καλά. 

Έπαιξε αυτόματο configuration.

Μετά βέβαια από το χάσιμο μισής μέρας το σκέφτομαι να προσπαθήσω να βάλω το mikrotik router στην διάταξη. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, chios είπε

SORRY που επεμβαίνω αλλά γιατί αγοράζεται τέτοια μηχανήματα που θέλουν εξειδικευμένες γνώσεις; η καλύτερη λύση φέρνεις σπίτι έναν τεχνικό που κατέχει mikrotik και σου το ρυθμίζει.

Η συγκεκριμένη μάρκα όντως δεν κάνει για αγοραστές χωρίς ειδικές γνώσεις ή χωρίς διάθεση να αφιερώσουν εργατοώρες για να μάθουν. Απο την άλλη παρέχουν εφάμιλλες δυνατοτητες, σταθεροτητα και αξιοπιστία με επαγγελματικά cisco routers αλλα σε πολύ πολύ χαμηλοτερη τιμή. Επισης είναι σκυλιά μέχρι αηδίας. Άμα το ρυθμίσεις, το βάζεις σε κάποια γωνία να κάνει τη δουλειά του και ξεχνάς οτι υπάρχει. Από οτι εχει περάσει από τα χέρια μου για μη καθαρά επαγγελματική χρήση (για επαγγελαμτικά πας σε cisco) τα mikrotik και τα draytek εχουν δοκιμαστεί σαν τα πιο σκυλιά. σε πολύ λογικό κοστος. 

Με δυο λογια, δεν κάνει για αγοραστές που ασχολούνται μονο με facebook/instagram και δεν θέλουν να μάθουν ή να πληρώσουν τεχνικο ΑΛΛΑ για κάποιον με αυξημένες αναγκες,  λιγο πιο ειδικές γνώσεις και όρεξη να μάθουν ή να πληρώσουν τεχνικο, δε μπορώ να φανταστώ πιο vfm αγορα. 

6 ώρες πριν, skiabox είπε

Τελικά έβαλα το ap μόνο του και όλα καλά. 

Έπαιξε αυτόματο configuration.

Μετά βέβαια από το χάσιμο μισής μέρας το σκέφτομαι να προσπαθήσω να βάλω το mikrotik router στην διάταξη. 

Μισή μέρα δεν είναι τιποτα αν δεν ξέρεις πέντε πραγματα από δίκτυα συν το χρονο για να μαθεις πως ρυθμιζεται το mikrotik. Για το πρώτο που ειχα σκαλίσει, μονο για να μάθω τον τρόπο ρυθμισης (διαβασμα, tutorials, κλπ) μου πήρε πάνω απο 3 εργατομέρες για να το φέρω στη λειτουργία που ήθελα.

• Like 1
Δημοσ.

Την πρώτη μέρα έμαθα ότι δίνω static IP στο speedport αλλά στο mikrotik το βάζω στο automatic και όχι στο static με το χέρι.

Επίσης τη δεύτερη μέρα θα προσπαθήσω να βάλω το router να εξυπηρετεί τα 2 tplink μόνο μιας και το mikrotik ap δούλεψε μια χαρά πάνω στο speedport με το speedport να δουλεύει μια χαρά και να του δίνει Internet με static IP.

Δημοσ.

Αυτά είναι τα αρχικά settings του mikrotik (συνδεδεμένο να παίρνει internet από το speedport και δίνει στο wan ενός tplink access point).

spacer.png

Δημοσ.

Τελικά τη 2η μέρα πήγαν τα πράγματα τρένο. 

Θέλει μια μέρα δηλαδή περίπου να καταλάβεις πώς δουλεύουν τα mikrotik. 

Δημοσ.

Ένα queue έβαλα σε όλο το domain των 2 tplink.

Μόνο πρόβλημα σε εισαγωγικά ότι η ρύθμιση είχε maximum 10 mbps.

Δηλαδή από τη 50 mbps που πληρώνει ο γείτονας κράτησα για εμένα τα 40!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...