Hal9000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Νέο κορυφαίο e-book reader από την Amazon, η οποία παρουσίασε τη νέα γενιά του Kindle Oasis. Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου Kindle είναι η δυνατότητα αλλαγής στη θερμοκρασία της οθόνης προκειμένου να κάνει πιο εύκολη την ανάγνωση το βράδυ. Συγκεκριμένα η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν πόσο «ζεστός» είναι ο χρωματικός τόνος της οθόνης κάτι που οδηγεί σε ένα πιο απαλό χρώμα το βράδυ, με αρκετές ομοιότητες με το χρώμα του πραγματικού χαρτιού. Όπως και σε άλλα gadgets έτσι και εδώ υπάρχει δυνατότητα η όλη διαδικασία να γίνεται αυτόματα ανάλογα με το φωτισμό που επικρατεί στο περιβάλλον ή να αλλάζει σε συγκεκριμένες ώρες ανάλογα με την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Η λειτουργία αυτή έρχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό λόγο διαφοροποίησης του Kindle Oasis με το πιο οικονομικό Kindle Paperwhite το οποίο η Amazon συνεχίζει να εξελίσσει, προσθέτοντας του μάλιστα με την τελευταία αναβάθμιση και δυνατότητα αδιαβροχοποίησης, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Oasis. Πάντως το νέο Kindle δεν είναι το πρώτο e-book reader που διαθέτει τη δυνατότητα αλλαγής θερμοκρασίας χρωμάτων, αφού έχει προηγηθεί με τη δική της πρόταση η Kobo η οποία και παραμένει ο κύριος αντίπαλος της Amazon τουλάχιστον σε επίπεδο hardware. Στον τομέα της εμφάνισης, η τρίτη γενιά του Oasis έχει ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό και διαστάσεις με τον προκάτοχό του, κάτι που σημαίνει ότι έρχεται με οθόνη 7 ιντσών, ανάλυση 300ppi, και όπως πάντα στηρίζεται στην τεχνολογία E Ink που χαρίζει τεράστιους χρόνους αυτονομίας. Ο κάτοχός του μπορεί πάντα να το κρατήσει με το ένα χέρι και να αλλάζει σελίδες με τα αντίστοιχα κουμπιά, μια διαδικασία η οποία η εταιρεία αναφέρει ότι θα πραγματοποιείται πιο γρήγορα. Παραμένει αδιάβροχο ενώ υποστηρίζει Bluetooth για audiobooks από την υπηρεσία Audible. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εν έτη 2019, η Amazon επιμένει να μην ενσωματώνει σε κάποιο e-book reader της θύρα USB-C, ακόμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση που αποτελεί το κορυφαίο και πιο ακριβό μοντέλο της σειράς, επιλέγοντας την αναχρονιστική λύση του micro USB. Η τρίτη γενιά του Amazon Oasis φτάνει και στην Ευρώπη στις 24 Ιουλίου με τιμή €249,99 για το μοντέλο των 8GB και στα €279,99 για την έκδοση των 32GB. Όπως πάντα, η Amazon διαθέτει και έκδοση με δυνατότητα 4G η οποία κοστολογείται στα €339,99 και η οποία διαθέτει 32GB αποθηκευτικό χώρο. TheVerge Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
menthol1979 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Ότι ακριβώς κάνει ήδη η δεύτερη έκδοση του Kobo Aura H2O 2
jimmy213 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 54 λεπτά πριν, menthol1979 είπε Ότι ακριβώς κάνει ήδη η δεύτερη έκδοση του Kobo Aura H2O Το ζαχαρώνω το συγκεκριμένο. Νομίζω ότι αξίζει για τα λεφτά του. 1
Hatsos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Αντε ρε το θυμήθηκαν; Πως κετς; Αυτοί είναι πιο πίσω και από την apple στα release. 😂 (χιουμορακι έτσι;)
spgkountis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 τρομερή συγκίνηση.... life changing innovation! ! !
fytotech Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Έχω το Kobo Aura H2O. Πραγματικό απορώ γιατί κάποιος να αγοράσει Kindle, που είναι τόσο κλειδωμένο. Οκ. Με Calibre φτιάχνεις αρχεία για το Kindle. Γιατί όμως να κάνω κάτι τέτοιο; Τα πετάω αμέσως στο Kobo και τα διαβάζω αμέσως. Στη μισή τιμή. Δεν το λέω ειρωνικά. Ειλικρινά ρωτάω, μήπως δεν έχω υπολογίσει κάτι. 1 2
Mivas (myphone) Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Παιδιά, επειδή ίσως να με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, για σημειώσεις και διάβασμα, ξεκουραστη τεχνολογία δηλαδή, όχι κλασική οθόνη, ποιες είναι οι διαφορές των Kindle με κάτι σαν αυτό; https://remarkable.com/ Εϊναι η ίδια τεχνολογία ή έχουν διαφορές; Πάντως οι τιμές σε κάθε περίπτωση παραμένουν πάνω...
gthe Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 27 λεπτά πριν, fytotech είπε Έχω το Kobo Aura H2O. Πραγματικό απορώ γιατί κάποιος να αγοράσει Kindle, που είναι τόσο κλειδωμένο. Οκ. Με Calibre φτιάχνεις αρχεία για το Kindle. Γιατί όμως να κάνω κάτι τέτοιο; Τα πετάω αμέσως στο Kobo και τα διαβάζω αμέσως. Στη μισή τιμή. Δεν το λέω ειρωνικά. Ειλικρινά ρωτάω, μήπως δεν έχω υπολογίσει κάτι. Ξεχνάς το οικοσύστημα για όσους όντως πληρώνουν τα βιβλία. Το kindle δένει με το Amazon που πραγματικά θα υποστηρίξει όλα τα βιβλία και θα τα αγοράσεις με ένα κλικ μέσα από το Kindle σου. Το συγκεκριμένο Oasis τώρα γενικά στη προηγούμενη έκδοση δεν έχει πουλήσει, είναι πολύ ακριβό. Αλλά τα paperwhite πουλανε σαν ζεστό ψωμί. Προσωπικά το έχω και τα βάζω όλα με calibre 1
fytotech Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 36 λεπτά πριν, gthe είπε Ξεχνάς το οικοσύστημα για όσους όντως πληρώνουν τα βιβλία. Το kindle δένει με το Amazon που πραγματικά θα υποστηρίξει όλα τα βιβλία και θα τα αγοράσεις με ένα κλικ μέσα από το Kindle σου. Το συγκεκριμένο Oasis τώρα γενικά στη προηγούμενη έκδοση δεν έχει πουλήσει, είναι πολύ ακριβό. Αλλά τα paperwhite πουλανε σαν ζεστό ψωμί. Προσωπικά το έχω και τα βάζω όλα με calibre Μα το ίδιο γίνεται και στο Kobo. Κι αυτό έχει βιβλιοθήκη που αγοράζεις με ένα κλικ. Επίσης, αγοράζεις από το κινητό σου στο Amazon ένα βιβλίο, το στέλνεις στο Kobo και το διαβάζεις εκεί. Κι όταν λέω το στέλνεις κυριολεκτικά πατάς ένα send. Τίποτα άλλο.
ikar6 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 53 λεπτά πριν, fytotech είπε Μα το ίδιο γίνεται και στο Kobo. Κι αυτό έχει βιβλιοθήκη που αγοράζεις με ένα κλικ. Επίσης, αγοράζεις από το κινητό σου στο Amazon ένα βιβλίο, το στέλνεις στο Kobo και το διαβάζεις εκεί. Κι όταν λέω το στέλνεις κυριολεκτικά πατάς ένα send. Τίποτα άλλο. Δεν αμφιβάλλω ότι είσαι ευχαριστημένος με τη συσκευή σου. Είχα μπει και εγώ στο δίλημμα και τελικά προτίμησα kindle. Ο λόγος έχει να κάνει και με την αξιοπιστία των συσκευών, τα Kobo έχουν βγάλει κακή φήμη για προβληματικά firmware updates από την εταιρεία.
fytotech Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 24 λεπτά πριν, ikar6 είπε Δεν αμφιβάλλω ότι είσαι ευχαριστημένος με τη συσκευή σου. Είχα μπει και εγώ στο δίλημμα και τελικά προτίμησα kindle. Ο λόγος έχει να κάνει και με την αξιοπιστία των συσκευών, τα Kobo έχουν βγάλει κακή φήμη για προβληματικά firmware updates από την εταιρεία. Δε γράφω για να υπερασπιστώ κάτι. Απλά προσπαθώ να καταλάβω την τεράστια διαφορά στην τιμή κι αν αυτό σημαίνει κάτι ποιοτικά. Με τη διαφορά στην τιμή και πρόβλημα να είχε το πρώτο Kobo, το πετάς και παίρνεις το επόμενο. Προσωπικά δεν είχα βέβαια κάποιο πρόβλημα με το firmware αλλά προφανώς ίσως κάποιοι είχαν. Με λίγα λόγια, υπάρχει κάποιο σημείο που να είναι ανώτερο το Kindle; Ασχέτως της διπλής τιμής του. Είναι καλύτερο ως προς το ποσό γρήγορο είναι; Έχει κάποιες εφαρμογές που δεν έχει το Kobo; Μόνο αρνητικά βρίσκω σε σχέση με το Kobo και ψάχνω τα θετικά. -Δεν μπορείς να περάσεις δικά σου PDF κι epub. -Είναι κλειδωμένο οικοσύστημα. -Είναι δίπλα ακριβό.
mariosk89 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, fytotech είπε Δε γράφω για να υπερασπιστώ κάτι. Απλά προσπαθώ να καταλάβω την τεράστια διαφορά στην τιμή κι αν αυτό σημαίνει κάτι ποιοτικά. Με τη διαφορά στην τιμή και πρόβλημα να είχε το πρώτο Kobo, το πετάς και παίρνεις το επόμενο. Προσωπικά δεν είχα βέβαια κάποιο πρόβλημα με το firmware αλλά προφανώς ίσως κάποιοι είχαν. Με λίγα λόγια, υπάρχει κάποιο σημείο που να είναι ανώτερο το Kindle; Ασχέτως της διπλής τιμής του. Είναι καλύτερο ως προς το ποσό γρήγορο είναι; Έχει κάποιες εφαρμογές που δεν έχει το Kobo; Μόνο αρνητικά βρίσκω σε σχέση με το Kobo και ψάχνω τα θετικά. -Δεν μπορείς να περάσεις δικά σου PDF κι epub. -Είναι κλειδωμένο οικοσύστημα. -Είναι δίπλα ακριβό. Τι εννοείς δεν μπορείς να περάσεις δικά σου pdf? Έχω περάσει πολλά στο Kindle. Αν εννοείς να έχει τα ίδια features που σου προσφέρει όταν διαβάζεις κανονικό e-book (πχ tracking, x-rays κτλ) τότε ναι οκ ( αν και δεν το έχω ψάξει πρόσφατα) Με μια σύντομη έρευνα στο google είδα ότι και το epub είναι supported Τι εννοείς κλειδωμένο οικοσύστημα? Ότι δεν είναι integrated με κάτι άλλο εκτός από το Amazon? Δεκτό. Αλλά, για τον περισσότερο κόσμο το Amazon είναι και θα είναι η πιο πλούσια πηγή όσον αφορά τα βιβλία, κ. Για βιβλία από άλλες πηγές, από τη στιγμή που υποστηρίζει τόσα formats το Kindle, απλά το κάνεις copy στη συσκευή σου Διπλά ακριβό που? Μένα Αγγλία και οι τιμές που βρίσκω για Kobo δεν τις λες και φθηνές. Σίγουρα υπάρχουν kinlde που είναι πιο ακριβά αλλά υπάρχει και το απλό που είναι περίπου 60 λίρες https://uk.kobobooks.com/collections/ereaders 1
MDefender Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Θέλω να ρωτήσω γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με e-books κτλπ.Αξίζει μία τέτοια αγορά;Δεν χάνεται η μαγεία του βιβλίου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα