gia_nnis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, vairass είπε Χωρίς να το γράφει στο βιβλίο τόσο ψιλό λάδι; θα πάρει φωτιά νομίζω. Περα απο το να τα καψει κατι αλλο δεν μπορει να παθει.. Βεβαια ναι με τις ζεστες και αν το στροφαρεις συνεχεια στην κοκκινη ζωνη μπορει να χτυπησεις και καμια βαλβιδα..!!! Αλλα θα ειναι σαν να το κανεις επιτηδες.. Να μην του βαλεις ποτε 15/40 δεν θα του κανεις καλο ιδιως στις κρυες εκκινησεις.. Η χρυση τομη για τον κινητηρα αυτον ειναι 100% συνθετικα 5w40 και κανε 8-10000χλμ αναλογα με την καταναλωση λαδιου που εχεις.. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από gia_nnis
fabiars Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα , μιας και λέτε για λαδακι , εχω fabia 2004 sport και τσιμπάει λαδακι βαζω 10-40 Castrol κάθε 7.000 δλδ κάθε χρόνο ( εννοείται μαζί με φίλτρο η αλλαγή ) απο την αρχή τσιμπάγε λαδακι , είναι πρώτο χέρι το αμάξι κ τώρα έχει 140.000 αλλα τσιμπάει αρκετά συμπληρώνω κάθε χρόνο πάνω από 5 λίτρα . βαζω 4,5 και συμπληρώνω αλλά 5 κατά την διαρκεί της χρονιάς ο μηχανικός λέει είναι φυσιολογικό να καίει λάδια , του είπα για την έκταση και λέει να ανοίξω τον κινητήρα να αλλάξω τα Τσίμουχακια. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από fabiars
Liapisftw Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 25 λεπτά πριν, fabiars είπε Καλησπέρα , μιας και λέτε για λαδακι , εχω fabia 2004 sport και τσιμπάει λαδακι βαζω 10-40 Castrol κάθε 7.000 δλδ κάθε χρόνο ( εννοείται μαζί με φίλτρο η αλλαγή ) απο την αρχή τσιμπάγε λαδακι , είναι πρώτο χέρι το αμάξι κ τώρα έχει 140.000 αλλα τσιμπάει αρκετά συμπληρώνω κάθε χρόνο πάνω από 5 λίτρα . βαζω 4,5 και συμπληρώνω αλλά 5 κατά την διαρκεί της χρονιάς ο μηχανικός λέει είναι φυσιολογικό να καίει λάδια , του είπα για την έκταση και λέει να ανοίξω τον κινητήρα να αλλάξω τα Τσίμουχακια. Τσιμουχακια για αρχή και αν δεν δεις φως πας για ρεκτιφιε αν και κατά την γνωμη μου δεν αξίζει λόγο κόστους.. το λάδι που βάζεις τωρα είναι αρκετά χοντρό οπότε αν βάλεις πιο χοντρό πιθανότατα θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά πάρα καλό. Αυτό που θα έκανα εγώ αν δεν φτιάξει με τα τσιμουχακια είναι να πάρω φθηνό λάδι και να κάνω συχνότερα αλλαγή ώστε να μην μου πηγαίνει ο κούκος αηδόνι.
fabiars Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Προς το παρόν αγοράζω με 20€ ένα 4λιτρο και συμπληρώνω όλη την χρόνια με αυτό . φοβαμαι να ανοίξει κάποιος την μηχανή . Δεν έχει κάτι άλλο . Δεν ξέρω βέβαια κιόλας για αυτό ρωτάω .
Liapisftw Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, fabiars είπε Προς το παρόν αγοράζω με 20€ ένα 4λιτρο και συμπληρώνω όλη την χρόνια με αυτό . φοβαμαι να ανοίξει κάποιος την μηχανή . Δεν έχει κάτι άλλο . Δεν ξέρω βέβαια κιόλας για αυτό ρωτάω . Τα τσιμουχακια δεν είναι κάτι. Τώρα για ρεκτιφιε θα πρέπει ο μάστορας ναι είναι τσακάλι για να πετύχει. Δεν είναι απλό πράγμα. Γνώμη μου αν δεν είναι μεγάλο το κόστος ξεκίνησε με τσιμουχακια και βλέπεις. Αν δεν βελτιωθεί και θες να γλυτώσεις δωστο το αμάξι.. να πω ότι έκαιγε 1 λίτρο ανά αλλαγή να το δικαιολογήσω.. 5 λίτρα είναι υπερβολικά Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από Liapisftw
gia_nnis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, fabiars είπε Καλησπέρα , μιας και λέτε για λαδακι , εχω fabia 2004 sport και τσιμπάει λαδακι βαζω 10-40 Castrol κάθε 7.000 δλδ κάθε χρόνο ( εννοείται μαζί με φίλτρο η αλλαγή ) απο την αρχή τσιμπάγε λαδακι , είναι πρώτο χέρι το αμάξι κ τώρα έχει 140.000 αλλα τσιμπάει αρκετά συμπληρώνω κάθε χρόνο πάνω από 5 λίτρα . βαζω 4,5 και συμπληρώνω αλλά 5 κατά την διαρκεί της χρονιάς ο μηχανικός λέει είναι φυσιολογικό να καίει λάδια , του είπα για την έκταση και λέει να ανοίξω τον κινητήρα να αλλάξω τα Τσίμουχακια. Περναει καυσαερια-κτεο???
fabiars Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 50 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Περναει καυσαερια-κτεο??? Περνάει. επισης δεν το χάνει από πουθενά . Δεν στάζει καπου άρα το καίει μέσα 1 ώρα πριν, Liapisftw είπε Τα τσιμουχακια δεν είναι κάτι. Τώρα για ρεκτιφιε θα πρέπει ο μάστορας ναι είναι τσακάλι για να πετύχει. Δεν είναι απλό πράγμα. Γνώμη μου αν δεν είναι μεγάλο το κόστος ξεκίνησε με τσιμουχακια και βλέπεις. Αν δεν βελτιωθεί και θες να γλυτώσεις δωστο το αμάξι.. να πω ότι έκαιγε 1 λίτρο ανά αλλαγή να το δικαιολογήσω.. 5 λίτρα είναι υπερβολικά Εσυ έχεις δίκιο αλλά αν το έχεις το αμάξι πένα και το έχεις από καινούργιο και το μόνο είναι αυτό , δλδ ένα 20-30αρι τον χρόνο το λυπάσαι να το δώσεις . Που και που ανάβει τον λάμδα τον πίσω και ξανάσβήνει μονος του .
thanasisxask Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Άλλαξε μάρκα λαδιού(ποια προτείνει η VW) ή δοκίμασε κάποια ποιο ακριβά - ποιοτικά και δες αν θα καίει το ίδιο, λιγότερο, περισσότερο. Γενικά το μοτέρ σου είναι το γνωστό της VW που καίει λάδια. 2 1
georgerapp Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Εάν χάνουν τα τσιμουχακια βαλβίδων σημαίνει οτι στην εκκίνηση θα πεταξει λιγο ασπρο καπνό. Γιατι στραγγίζει οσο κάθεται το λαδακι μεσα απο αυτα στα κυλινδρα και ετσι με την πρώτη καύση θα το καψει και θα φανεί,σε σχεση με εν κινήσει που δε προλαβαινει να φανεί. Οποτε εαν δεν ασε το αμαξι ΗΣΥΧΟ. 1
pano Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Φίλε μου δύο είναι οι λύσεις ,ή το ''σουτάρεις'' ή συμπληρώνεις λάδια όποτε χρειάζεται με το πιο φθηνά προτεινόμενα (π.χ ARAL 10-40W με 5 ευρώ το λίτρο) μην μπεις στην διαδικασία επισκευων δεν αξίζει. Υ.Γ Παθών και μαθών με Polo 1.4..
georgerapp Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Επίσης εαν καποιο καει απο τα κυλινδρα και τα ελατήρια θα πετάει καπνο σε υψηλες στόφες πιο πολύ,ενω σε αλλαγες μπουζι είτε απο τσιμουχακια ειτε απο ελατηρια τα μπουζια θα εχουν λαδηλα στην ακίδα. Εάν τίποτα απο αυτά δεν εχουμε που περιεγραψα στα 2 σχόλια δεν κάνουμε τιποτα και συμπληρώνουμε ως σωστοι ιδιοκτήτες. Δεν ξεπερνάμε το max ενω θα δειτε λιγότερη απώλεια εαν το συμπλήρωμα γίνεται μεση με minimum. 1
gia_nnis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 9 ώρες πριν, fabiars είπε Εσυ έχεις δίκιο αλλά αν το έχεις το αμάξι πένα και το έχεις από καινούργιο και το μόνο είναι αυτό , δλδ ένα 20-30αρι τον χρόνο το λυπάσαι να το δώσεις . Που και που ανάβει τον λάμδα τον πίσω και ξανάσβήνει μονος του . Νομιζω o 1.4 75hp δεν εκαιγε λαδια..! Εσυ ποιον εχεις? Μελλοντικα μηπως αλλαζες μοτερ.. Βασικα δεν αξιζει τιποτα.. τα μοτερ αυτα ειναι ολο βενζινες..! Να το δωσεις καλυτερα.. 1
Mesqal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, Liapisftw είπε Τα τσιμουχακια δεν είναι κάτι. Για να αλλαξει τσιμουχακια δεν ειναι και ευκολο, πρεπει να λυθει ολο το καπακι απο το μοτερ + το κοστος των αναλωσιμων. 1
fabiars Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Νομιζω o 1.4 75hp δεν εκαιγε λαδια..! Εσυ ποιον εχεις? Μελλοντικα μηπως αλλαζες μοτερ.. Βασικα δεν αξιζει τιποτα.. τα μοτερ αυτα ειναι ολο βενζινες..! Να το δωσεις καλυτερα.. Τα 101 άλογα 16βαλβιδο. 4 ώρες πριν, georgerapp είπε Επίσης εαν καποιο καει απο τα κυλινδρα και τα ελατήρια θα πετάει καπνο σε υψηλες στόφες πιο πολύ,ενω σε αλλαγες μπουζι είτε απο τσιμουχακια ειτε απο ελατηρια τα μπουζια θα εχουν λαδηλα στην ακίδα. Εάν τίποτα απο αυτά δεν εχουμε που περιεγραψα στα 2 σχόλια δεν κάνουμε τιποτα και συμπληρώνουμε ως σωστοι ιδιοκτήτες. Δεν ξεπερνάμε το max ενω θα δειτε λιγότερη απώλεια εαν το συμπλήρωμα γίνεται μεση με minimum. Τα μπουζια ήταν πεντακάθαρα που τα άλλαξα . Γενικά επειδή του είπα να το δει και γενικά( ο τεχνικός ) είπε είναι άψογο , δεν έχει τίποτα . 6 ώρες πριν, thanasisxask είπε Άλλαξε μάρκα λαδιού(ποια προτείνει η VW) ή δοκίμασε κάποια ποιο ακριβά - ποιοτικά και δες αν θα καίει το ίδιο, λιγότερο, περισσότερο. Γενικά το μοτέρ σου είναι το γνωστό της VW που καίει λάδια. Castrol λέει ότι είναι για το αμάξι και ο άλλος μου λέει και motul ότι μπορώ να βάλω . αν πω σε τίποτα eneos που λέτε ; Θα δω διαφορά ; Προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο ;
thanasisxask Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Μόνο με δοκιμές μπορείς, εκτός και εάν κάποιο παιδί έχει βάλει και έχει δοκιμάσει κάποια. Νταξει μην νομίζεις ότι από τα 5 λίτρα, που καίει, θα πας στα 2 οκ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα