GREGORYMO Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 29 λεπτά πριν, Masamune είπε Δεν έκλεισαν, συγχωνεύτηκαν/απορροφήθηκαν από τις υπόλοιπες ακόμα και με αγορά του 100% των μετοχών τους προς 1€. Κι εκεί είναι το πρόβλημα, ότι αντί να κλείσουν τις φορτώθηκαν οι υπόλοιπες με τις πλάτες του κράτους, δηλαδή τις δικές μας, και κανένας δεν πήγε φυλακή ή και να πήγαν βγήκαν αμέσως επικαλούμενοι πχ «προβλήματα υγείας». Άλλη είναι η περίπτωση της PROTON BANK του λαβρεντιαδη έκανε ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ χρημάτων και άλλη ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες με κορυφαία την ΑΤΕ που παρότι προεκλογικά ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ μέγα σκάνδαλο, δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ για αυτό 4,5 χρόνια γιατί απλά δεν υπήρχαν ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ τέτοιες για να οδηγήσουν κάποιον στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 hours ago, GREGORYMO said: ΒΕΒΑΙΩΣ, και έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός και για αυτό τράπεζες που δεν έβγαιναν έκλεισαν, βλέπε ΤΤ, ΑΤΕ PRO BANK, PROTON BANK κτλ. Εδώ μιλάμε ότι το ΠΡΟΙΟΝ που εμπορεύονται οι τράπεζες, δηλαδή το χρήμα, είναι ασφαλισμένο μέχρι 100.000€ από το ΚΡΑΤΟΣ. ΥΓ. Θα μου πεις και γιατί να είναι. Άμα έβρισκες ΣΗΜΕΡΑ κάποιον χωρίς καμία ΕΓΓΥΗΣΗ να βάλει σε τράπεζα 100.000€ για να πάρει σε 1 χρόνο 170€, πάρε με τηλέφωνο!!!! Δεν έκλεισε καμία τράπεζα στην Ελλάδα. Το υγιές κομμάτι των τραπεζών συγχωνεύτηκε με τις συστημικές και το σαθρό το ανακεφαλαιοποιήσαμε εγώ και εσύ. Δεν γίνεται να κλείσει μια τράπεζα χωρίς bail in και δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.
GREGORYMO Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν έκλεισε καμία τράπεζα στην Ελλάδα. Το υγιές κομμάτι των τραπεζών συγχωνεύτηκε με τις συστημικές και το σαθρό το ανακεφαλαιοποιήσαμε εγώ και εσύ. Δεν γίνεται να κλείσει μια τράπεζα χωρίς bail in και δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Δεν διαφωνώ, αλλά τι εννοείς ΥΓΙΕΣ ?
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 9 ώρες πριν, Dr_Slump είπε Το πρόβλημα έχει λυθεί μερικώς από εφαρμογή για ανεπιθύμητες κλίσεις αλλά π.χ. έχασα δέμα κούριερ και τεχνικό της ΔΕΗ γιατί η UPS και η ΔΕΗ είναι στις λίστες για κάποιον λόγο. Το νούμερό μου το έχω τουλάχιστον 5 χρόνια και ποτέ δεν με είχε ενοχλήσει κανείς ψάχνοντας άλλο πρόσωπο, δηλαδή θεωρώ απίθανο να το είχε παλιότερα αυτός και να μην τον κάλεσε κάποιος από όταν πήρα το νούμερο. Οπότε πιθανώς ο οφειλέτης έδωσε τυχαίο ψεύτικο αριθμό και την πληρώνω εγώ (και ο φίλος πάνω). Το έχω ξαναγράψει και για ενοχλήσεις άλλου τύπου από διαφημιστικές, βάζετε ένα λογισμικό φραγής, χώνετε όλα τα νούμερα εκεί και στο τέλος έχετε την ηρεμία σας. Μόνη εξαίρεση αν καλούν από απόκρυψη. 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Δεν διαφωνώ, αλλά τι εννοείς ΥΓΙΕΣ ? Το κομμάτι που δεν είχε τόσα προβλήματα, πολλά απλήρωτα δάνεια και άλλα, συγχωνεύτηκε με τις υπόλοιπες για να μην καταρρεύσουν και μετά τους πάρει όλους η μπάλα.
pirmen56 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία στην ελλάδα. κάποιοι έπρεπε να ήταν τουλάχιστον υπουργοί οικονομικών. καταρχήν το δάνειο από μόνο του αποτελεί ένα ρίσκο. αν δε θες να ρισκάρεις, πουλάς το ακίνητο των 300κ, κάνεις τη δουλειά σου με τα 150κ και σου μένουν άλλα 150κ να τα φας στην ταυλάνδη. αν παρόλο αυτά δε θες να το κάνεις αλλά θες να πάρεις δάνειο, παράλληλα παιρνεις και το ρίσκο να την πατήσεις. δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. το αν δε μπορείς εσύ να αποπληρώσεις το δάνειο σου, είναι δικό σου πρόβλημα. να μη το έπαιρνες. 300 πήρες, 300 πρέπει να δώσεις. τι πιο απλό; να στο θέσω αλλιώς. αν τα οικονομικά σου βελτιωθούν και πάρεις αύξηση και έρθει η τράπεζα και σου πει, αφού αυξήθηκαν τα οικονομικά σου θα αυξηθεί και το δάνειο σου και αντί για 300 θα χρωστάς 400κ, εκεί τι θα πεις; δε νομίζω να σου αρέσει η ιδέα, κι όμως είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που λες. αφού ζητάς να μειωθεί το δάνειο σου λόγω κακής οικονομικής κατάστασης, γιατί να μην αυξηθεί σε περίπτωση καλής οικονομικής κατάστασης; με την ίδια λογική πάλι, αν καταθέσεις 300κ στην τράπεζα κι έρθει η τράπεζα και σου πει.. δε θα σου δώσω 300κ, θα πάρεις 150, διότι τα οικονομικά δε πάνε καλά ή επειδή ένας καραγκιόζης πήρε δάνειο 300κ και θα επιστρέψει 150κ. οπότε δεν έχουμε να σου επιστρέψουμε τις καταθέσεις σου.εκεί πως θα σου φανεί; αυτό σου φαίνεται συνταγματικό; αφού λοιπόν όταν δίνεις 300 περιμένεις να πάρεις πίσω 300, γιατί την τρέλα μου μέσα όταν σου δίνουν 300 ζητάς να δώσεις πίσω 150. τα 300 όμως τα έχεις πάρει, τα έχεις φάει. αυτά που ζητάς να σου χαριστούν ποιος θα τα πληρώσει; αν πάρω ένα αυτοκίνητο και την επόμενη το τρακάρω ή μου το κλέψουν δικαιολογούμαι να μην πληρώσω το δάνειο με το σκεπτικό ότι το αυτοκίνητο μου τώρα κοστίζει 0? εντάξει έχει ανέβει και η θερμοκρασία οπότε αναμένω να διαβάσω ανάλογα σχόλια Όταν εφαρμόζεται εσωτερική υποτίμηση σε μια χώρα(μείωση προσφοράς χρήματος) με φόρους, περιστολές δαπανών κτλ. είναι νομοτελειακό ότι θα βρεθούν πάμπολλοι άνθρωποι που θα χρωστάνε χωρίς δική τους υπαιτιότητα(απόλυση, μείωση μισθού κτλ.). Όσο τέλειοι και να είναι στη δουλειά τους. Αν το πάμε με τη λογική σου τότε, προκειμένου να προστατευτούν οι καταθέτες, ας προχωρήσει η τράπεζα σε πλειστηριαμούς/κατασχέσεις. Μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι αυτοί πήραν 100δες δις ειδικά για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές από τις επισφάλειες χρεώνοντας όλους μας. Ενώ την ίδια στιγμή πουλάνε τα δάνεια σε μικρό ποσοστό της αξίας τους σε ξένα funds, αντί να δώσουν στο δανειολήπτη τη δυνατότητα να αποπληρώσει στην ίδια τιμή. Τέλος και οι δανειστές αναλαμβάνουν ρίσκο όταν δίνουν λεφτά με αντάλλαγμα κέρδος(τόκο) χωρίς να δουλέψουν ούτε μια μέρα. Αυτό ισχύει και για επενδυτές που δανείζουν κράτη. Ειδικά για τα κράτη, ο ΟΗΕ μέσα στα πλαίσια της εθνικής κυριαρχίας τους αναγνωρίζει το δικαίωμα αθέτησης των υποχρεώσεών τους(restructuring με δική τους πρωτοβουλία) με κριτήριο την βιωσιμότητά τους. Την επιβίωσή τους, για να το πούμε αλλιώς. http://www.cadtm.org/UN-adopts-landmark-debt-resolution Αναφορά σε κείμενο It was initiated by Argentina in the wake of the vulture funds lawsuit by an international hedge fund against the country. The resolution yielded a ‘yes’ vote. Αναφορά σε κείμενο “A sovereign state has the right ... to design its macroeconomic policy, including restructuring its sovereign debt, which should not be frustrated or impeded by any abusive measures.” Αναφορά σε κείμενο Debt-stricken Greece abstained from voting. However, Greece made a significant break from the European Union’s collective boycott of the entire process by participating in the final negotiation session of the Ad Hoc Committee at the UN headquarters in New York. Αρκεί να μην υπάρχουν βέβαια στα κράτη αυτά πρόθυμοι "ρεαλιστές". Με άλλα λόγια ένα κράτος μόνο του αφήνει ξένους να το ελέγξουν. Μόνο του παραιτείται των δικαιώματων του και αυτοκαταστρέφεται αποληρώνοντας μη εξυπηρετήσιμα χρέη. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2019 από pirmen56
randomcat Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Εγώ πάντως χαίρομαι να με παίρνουν τηλέφωνα για να με ενοχλήσουν - ευκαιρία για φάρσες και καφρίλες ψάχνω. Την τελευταία φορά που μου τηλεφώνησαν από την ελπέντισον και με πέτυχαν στο σπίτι αντί για τη δουλειά, κοπάναγα το μαντζαφλάρι μου στο ακουστικό και ρώταγα την τηλεφωνήτρια τι φοράει. Συνήθως καταφέρνω και τους ξεφορτώνομαι με 2 καφρίλες το πολύ. Αλλά πάντα θα εμφανιστεί μια νέα εταιρεία να τηλεφωνήσει..
andrapos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Όταν εφαρμόζεται εσωτερική υποτίμηση σε μια χώρα(μείωση προσφοράς χρήματος) με φόρους, περιστολές δαπανών κτλ. είναι νομοτελειακό ότι θα βρεθούν πάμπολλοι άνθρωποι που θα χρωστάνε χωρίς δική τους υπαιτιότητα(απόλυση, μείωση μισθού κτλ.). Όσο τέλειοι και να είναι στη δουλειά τους Αυτά τα πράγματα λειτουργούν αλυσιδωτά.Οταν οι τράπεζες μιας χώρας δίνουν δάνεια για επενδύσεις που θα φέρουν χρήμα στη χώρα(και αυτό το χρήμα φορολογείται)όλα πάνε καλά.Οταν όμως όλα τα δάνεια που δίνουν είναι στεγαστικά και καταναλωτικά λογικό είναι κάποια στιγμή αυτό να σκάσει.Στη μπανανία που ζούμε ο άλλος μπορεί να πάρει δάνειο 500 χιλιάρικα για ανακαίνιση καφετέριας στη Μύκονο και στην εφορία να δηλώνει εισόδημα 5000 το χρόνο.Σε ένα κράτος που βλέπεις ότι δουλεύει έτσι πως πας και παίρνεις στεγαστικό 300 χιλιάρικα;Εγώ όταν μοίραζαν δάνεια σε άνεργους ήμουν 18 χρόνων και έβλεπα που πάει το πράγμα.Εχω φίλους που τότε έπαιρναν δάνεια 30 χιλιάρικα για αμάξι με μισθό χίλια ευρώ.Αλλοι πήραν στεγαστικό και αγόρασαν σπίτι χωριά να δώσουν ένα ευρώ δικό τους.Και αυτοί σήμερα μου λένε ότι είμαι και τυχερός.Ναι φταίνε και οι τράπεζες αν και τις περισσότερες περιπτώσεις που ξέρω οι δανειολήπτες λαδωσαν υπαλλήλους της τράπεζας(με λεφτά από το δάνειο εννοείται)για να εγκριθεί το δάνειο.Ειναι σαν να λέμε ότι αφού πουλάνε αλκοολούχα ποτά ελεύθερα είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν αλκοολικοί.Και όντως είναι.Αυτο όμως δεν σημαίνει ούτε ότι δεν μπορείς να μην αγοράσεις ούτε και ότι όποιος αγοράσει θα γίνει αλκοολικός.Καπως έτσι ήταν και τα δάνεια μόνο που στη διαφήμιση τους δεν έγραφε από κάτω Απολαύστε Υπεύθυνα..
GREGORYMO Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 10 ώρες πριν, pirmen56 είπε Όταν εφαρμόζεται εσωτερική υποτίμηση σε μια χώρα(μείωση προσφοράς χρήματος) με φόρους, περιστολές δαπανών κτλ. είναι νομοτελειακό ότι θα βρεθούν πάμπολλοι άνθρωποι που θα χρωστάνε χωρίς δική τους υπαιτιότητα(απόλυση, μείωση μισθού κτλ.). Όσο τέλειοι και να είναι στη δουλειά τους. Αν το πάμε με τη λογική σου τότε, προκειμένου να προστατευτούν οι καταθέτες, ας προχωρήσει η τράπεζα σε πλειστηριαμούς/κατασχέσεις. Μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι αυτοί πήραν 100δες δις ειδικά για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές από τις επισφάλειες χρεώνοντας όλους μας. Ενώ την ίδια στιγμή πουλάνε τα δάνεια σε μικρό ποσοστό της αξίας τους σε ξένα funds, αντί να δώσουν στο δανειολήπτη τη δυνατότητα να αποπληρώσει στην ίδια τιμή. Τέλος και οι δανειστές αναλαμβάνουν ρίσκο όταν δίνουν λεφτά με αντάλλαγμα κέρδος(τόκο) χωρίς να δουλέψουν ούτε μια μέρα. Αυτό ισχύει και για επενδυτές που δανείζουν κράτη. Ειδικά για τα κράτη, ο ΟΗΕ μέσα στα πλαίσια της εθνικής κυριαρχίας τους αναγνωρίζει το δικαίωμα αθέτησης των υποχρεώσεών τους(restructuring με δική τους πρωτοβουλία) με κριτήριο την βιωσιμότητά τους. Την επιβίωσή τους, για να το πούμε αλλιώς. http://www.cadtm.org/UN-adopts-landmark-debt-resolution Αρκεί να μην υπάρχουν βέβαια στα κράτη αυτά πρόθυμοι "ρεαλιστές". Με άλλα λόγια ένα κράτος μόνο του αφήνει ξένους να το ελέγξουν. Μόνο του παραιτείται των δικαιώματων του και αυτοκαταστρέφεται αποληρώνοντας μη εξυπηρετήσιμα χρέη. Η Αργεντινή, εντάξει, τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ ?? Κάθε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ είναι ξεχωριστή και δεν μπορεί να μπαίνουν όλες στο ΙΔΙΟ τσουβαλι. Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: παίρνει κάποιος στο pic της ανόδου, το 2008 ένα στεγαστικό δάνειο για ένα νεόδμητο σπίτι. Πληρώνει πχ δόση 600€ για Χ χρόνια και μετά θα γίνει δικό του. Σήμερα, λόγω των συνθηκών, δηλώνει αδυναμία και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. Πόσα χρήματα έχει πληρώσει ΠΑΡΑΠΑΝΩ ? 600€ μειων πχ 500€ (αν το ενοικίαζε, όπως κάναμε άλλοι που δεν πήραν δανειο), ΔΗΛΑΔΗ έχει δώσει 100€ επί 12 μήνες επί 11 χρόνια σύνολο 13.000€. Εκεί λοιπόν μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα και να πάρει ΠΙΣΩ τα λεφτά του.
TheGrisGrisMan Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Malthador είπε Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Πρέπει να την απαντήσω στα σοβαρά ή τρολλάρεις; Ας απαντήσω πάντως, αν και δεν καταλαβαίνω το point σου: προφανώς και όποιος χρωστάει πρέπει να τα επιστρέψει. Αν δεν μπορεί να τα επιστρέψει ας πλειστηριάσουν τις προσημειώσεις του. Αν δεν αρκούν οι προσημειώσεις του, ας πρόσεχε ο δανειστής, deal with it που λένε και στο χωριό μου. Και φυσικά, αν το μαγαζάκι σου δεν βγαίνει, το κλείνεις, δεν περιμένεις το κράτος να σε ανακεφαλαιοποιήσει. Έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός νομίζω. Μια απλή απορία ήταν που δημιουργήθηκε απο τα όσα έγραφες μέχρι το σημείο που έκανα την ερώτηση. Thanks για την απαντηση Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2019 από TheGrisGrisMan 1
gousias Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/6/2019 στις 1:44 ΜΜ, k_w_t είπε Για αρχη κανε μια εγγραφη του αριθμου τηλεφωνου σου στο μητρωο 13 http://www.dpa.gr/. Εαν συνεχισουν να σε καλουν τους ενημερωνεις και οτι θα κανεις καταγγελια ... Ειναι υποχρεωμενοι να σου απαντησουν που βρηκαν τον αριθμο τηλεφωνου σου. Εαν συνεχισουν κανεις καταγγελια κανονικα.. Ειχα βαρεθει να μου ζητανε την κ.ΠΑΠΑΡΙΔΟΥ 2 χρονια και ετσι σωθηκα... Έχουν έτοιμες απαντήσεις τα "εξυπνοπούλια", του τύπου "το έβγαλε ο υπολογιστής αυτόματα" κλπ! Απλώς σε εκνευρίζουν, τόσο με την ειρωνεία τους, όσο και με τη γνώση όλων μας ότι τελικά δεν λειτουργεί πλήρως και αδιάλειπτα καμία υπηρεσία από αυτές που επονομάζονται για την υποστήριξη των όποιων δικαιωμάτων φυσικών προσώπων. (Επομένως παρακαλώ στο τελευταίο σχόλιο, μην πει κανείς ότι "εγώ βρήκα άκρη μέσω Συνήγορου Καταναλωτή" κλπ, διότι όλα είναι απλώς για να είναι και να καλύπτουν σκοπιμότητες και όχι επί της ουσίας, όπως και άλλωστε διατείνονται.) Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2019 από gousias
Προτεινόμενες αναρτήσεις