Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vagstef είπε

Όχι, είναι απλό. Το tokenization το έχει κάνει ήδη η τράπεζα έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει Apple Pay / Google Pay. Το ότι δεν έχει μία χώρα Apple Pay/Google Pay σημαίνει πως καμία τράπεζά της ή αλλοδαπή που δραστηριοποιείται στην χώρα δεν το υποστηρίζει και συνεπώς δεν το έχει ανoίξει η Apple/Google. 

Πέρα από αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού στον κόσμο άσχετα αν έχει ξεκινήσει σε μια χώρα ή όχι. Δηλαδή επειδή δεν έχουμε Apple Pay στην Ελλάδα δεν μπορεί ο Βρετανός να πληρώσει με αυτό στα καταστήματα;(;;;)

Προσωπικά πληρώνω καθημερινά με Google Pay και UK Revolut σε καταστήματα όπου δέχονται ανέπαφες...

Σκέψη του αφεντικού.. όπως το πες. Όμως ισχύει ότι λέει η τράπεζα.

Και τι είναι αυτή η λογική; Με το που μπαίνει πελάτης τον υποψιάζεσαι και τον θεωρείς κλέφτη επειδή θέλει να πληρώσει ανέπαφα? Μεγάλη προσβολή.

Επίσης έτσι για την ιστορία, απαγορεύεται να αρνηθείς ανέπαφη συναλλαγή, είναι σα να έχεις αρνηθεί συναλλαγή με κάρτα. Θέλω να πω πως δεν είναι απόφαση του εμπόρου ο τρόπος πληρωμής. Μπορεί να φας καταγγελία.

Αν πληρώσεις με ανέπαφη και αλλάξεις γνωμη,  πρέπει να πάρω τηλ στην τράπεζα για να σου επιστρέψουν τα χρήματα την επομενη μέρα η ανάλογα με την ταχύτητα της τράπεζας σου.Συνήθως εκεί είναι που αρχίζει η γκρίνια κ χαλάμε τις καρδιές μας χωρίς να φταίει κανείς μας.

Προσωπικά δεχόμουν, για όλες τις πληρωμές, ανέπαφες μέχρι που έγιναν πολλές οι περιπτώσεις που με έβριζαν γιατί θα πρέπει να χρεωθούν διπλή φορά επειδη άλλαξαν γνώμη μετά την πληρωμή. Δεν θα αρνηθώ ανέπαφη αλλά θα την αποφύγω για να προστατέψω τα νεύρα κ των δύο μας.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

alpha bank...ανεπαφα με κινητο..ουτε apple pay ουτε gpay....μια χαρα εφαρμογη με κωδικο χωρις να κρασαρει κανει τελεια δουλεια

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, jtheogr είπε

Σε εμένα πέρασε αναγκαστικά την κάρτα με Apple Pay γιατί μου είχε βάλει βενζίνη και δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. 

Σοβαρά τώρα; Ήμουν σε shell και είχα μόνο Google Pay. Λέω την κοπέλα οτι θέλω ανέπαφα και μου λέει "α δεν μας αφήνουν ανέπαφα για λόγους ασφαλείας". Απαντάω "σοβαρά τώρα; Δεν ξέρω αν έχω την κάρτα μαζί μου να πληρώσω τότε." Αλλάζω 3 χρώματα και τελικά βλέπω ότι έχω την πιστωτική μαζί μου (την οποία την έχω για backup ότι συμβεί γενικότερα). Πραγματικά θα χάσει πελάτες η shell αν συνεχίσει έτσι. Είναι δυνατόν ολόκληρος κολοσσός να μην δέχεται ανέπαφες; 

• Like 1
Δημοσ.

Τα chargebacks τα πληρώνει πάντα ο έμπορος, όχι η τράπεζα.  Η τράπεζα θα κινήσει τη διαδικασία μετά από υπόδειξη του κατόχου, θα ζητήσει κάποιου είδους τεκμηρίωση από τον κάτοχο της όποιας κάρτας για το ότι μια συναλλαγή είναι μη εξουσιοδοτημένη από τον ίδιο και θα πάρει τα χρήματα από τον έμπορο.

Εάν ο έμπορος προσβάλλει την αίτηση που έχει υποβάλλει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εκ μέρους του κατόχου της κάρτας και τεκμηριώσει ο ίδιος ότι η συναλλαγή είναι αυθεντική, τότε δεν υπάρχει chargeback.  Η τράπεζα πάντως δεν χάνει λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tamtiriri είπε

Αν πληρώσεις με ανέπαφη και αλλάξεις γνωμη

αυτό είναι πρόβλημα του πελάτη. οκ συμβαίνει αν και δεν το χω κάνει ποτε, υποτίθεται πως ακούω το ποσό και ή συμφωνώ να πληρώσω ή όχι. τι θα πει άλλαξα γνώμη??

πάντως δεν είναι σε καμία περίπτωση λόγος να απαξιωθεί μία τέτοια τεχνολογία!

9 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Σοβαρά τώρα; Ήμουν σε shell και είχα μόνο Google Pay. Λέω την κοπέλα οτι θέλω ανέπαφα και μου λέει "α δεν μας αφήνουν ανέπαφα για λόγους ασφαλείας". Απαντάω "σοβαρά τώρα; Δεν ξέρω αν έχω την κάρτα μαζί μου να πληρώσω τότε." Αλλάζω 3 χρώματα και τελικά βλέπω ότι έχω την πιστωτική μαζί μου (την οποία την έχω για backup ότι συμβεί γενικότερα). Πραγματικά θα χάσει πελάτες η shell αν συνεχίσει έτσι. Είναι δυνατόν ολόκληρος κολοσσός να μην δέχεται ανέπαφες; 

σοβαρά τώρα? δηλαδή αν δεν είχες ούτε την κάρτα? είχες κάθε δικαιώμα να πληρώσεις με το κινητό. 

θα κοπούν αυτά... κάτσε να ξεκινήσει για τα καλά το apple pay και αργότερα το google pay. θα πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, anax111 είπε

Διαβάζω όλα αυτά τα νέα για τα ψηφιακά πορτοφόλια και τα νέα ψηφιακά νομίσματα που βγάζουν οι εταιρίες τεχνολογίας και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι πολύ σοβαρά. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει ο κόσμος που πάει η δουλειά. Καθώς το χρήμα γίνεται ψηφιακό σιγά σιγά οι εταιρίες αυτές θα εξαλείψουν  κάθε μεσάζοντα και ανταγωνιστή. Τα κράτη (δηλαδή οι νόμιμες εκλεγμένες δημοκρατίες) θα χάσουν κάθε έλεγχο της κατάστασης. Κάθε μεσάζοντας, όπως οι τοπικές τράπεζες,  θα εξαλειφθεί. Ουσιαστικά όπως ελέγχουν τα δεδομένα μας θα ελέγχουν και τα λεφτά μας. Η εξουσία που θα αποκτήσουν αυτές οι εταιρίες θα είναι τεράστια.  Είμαι αντίθετος με αυτό. Να θυμίσω πως ο καπιταλισμός τα πήγαινε μια χαρά όσο ίσχυαν στις ΗΠΑ και κατ' επέκταση σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο ο νόμος των Glass Steagall. Μόλις καταργήθηκε από το τσιράκι της Παγκοσμιοποίησης Μπιλ Κλίντον το 1998 ξέσπασε πραγματική sk@toth1€ll@. H εξουσία που θα αποκτήσουν από τον έλεγχο της ψηφιακής οικονομίας οι κολοσσοί της πληροφορίας θα είναι απείρως μεγαλύτερη από αυτήν που απέκτησαν οι κερδοσκόποι με την κατάργηση του νόμου Glass Steagall. Οι δυστοπίες των εταιρικών υπερκρατών που περιγράφονται στα έργα Ε.Φ. έρχονται και αυτό δεν είναι καλό για τις δημοκρατικές κοινωνίες.

Μετα απο το υπογραμμισμένο, σταματησα να διαβάζω....Εχεις την εντυπωση οτι αυτόν που ψηφίζεις τον ελεγχεις εσύ? Πότε ειχαν οι νομιμα εκλεγμένες δημοκρατίες τον ελεγχο της κατάστασης? Καταρχάς σε ποια δημοκρατία που ψηφισε ο λαός, ψήφισε  με την λογική και οχι το συναίσθημα?

Ποτέ ο καπιταλισμός δεν τα πηγαινε καλά και λογικό ειναι , να  εχουν συμβεί τόσα, χιλιαδες χρόνια τωρα, εξαιτίας του.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, deceit είπε

Τα chargebacks τα πληρώνει πάντα ο έμπορος, όχι η τράπεζα.  Η τράπεζα θα κινήσει τη διαδικασία μετά από υπόδειξη του κατόχου, θα ζητήσει κάποιου είδους τεκμηρίωση από τον κάτοχο της όποιας κάρτας για το ότι μια συναλλαγή είναι μη εξουσιοδοτημένη από τον ίδιο και θα πάρει τα χρήματα από τον έμπορο.

Εάν ο έμπορος προσβάλλει την αίτηση που έχει υποβάλλει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εκ μέρους του κατόχου της κάρτας και τεκμηριώσει ο ίδιος ότι η συναλλαγή είναι αυθεντική, τότε δεν υπάρχει chargeback.  Η τράπεζα πάντως δεν χάνει λεφτά.

οκ τότε όποιος φοβαται τις ανέπαφες ας ζητάει ταυτότητα.

η άρνηση πληρωμής με κάρτα διώκεται ποινικά, η άρνηση πληρωμής ανέπαφα είναι άρνηση πληρωμής με κάρτα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vagstef είπε

οκ τότε όποιος φοβαται τις ανέπαφες ας ζητάει ταυτότητα.

η άρνηση πληρωμής με κάρτα διώκεται ποινικά, η άρνηση πληρωμής ανέπαφα είναι άρνηση πληρωμής με κάρτα. 

Αυτό πάλι, τι παραθυράκι είναι που είχα amex και δεν μου τη δέχονταν πουθενά έβγαλα ξανά visa κ ηρέμησα 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Tamtiriri είπε

Αυτό πάλι, τι παραθυράκι είναι που είχα amex και δεν μου τη δέχονταν πουθενά έβγαλα ξανά visa κ ηρέμησα 

:lol: η amex λέει έφυγε τελείως από Ελλάδα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagstef είπε

:lol: η amex λέει έφυγε τελείως από Ελλάδα

(Από την Ευρώπη) και που ήταν, σαν να μην ήταν 😂

Δημοσ.
10 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Άντε επιτέλους ! Btw μόλις έβαλα iOS 13. Κορυφή ! 

σε ποιο μοντελο? εγω εχω iphone x και ακομα δεν εχει ερθει

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Xristoς είπε

σε ποιο μοντελο? εγω εχω iphone x και ακομα δεν εχει ερθει

Είναι dev beta. Η beta σε 10-20 μέρες και η κανονική Σεπτέμβριο τέλη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Delas.46 είπε

Είναι δυνατόν ολόκληρος κολοσσός να μην δέχεται ανέπαφες; 

Δεν είναι όλα τα πρατήρια Shell της Shell. 

2 ώρες πριν, iYannis είπε

η Revolut θα υποστηρίζεται ?

Πιθανότητα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...