Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Το μηχάνημα που περιγράφω πιο κάτω είχε πάντα θέμα με θερμοκρασίες (κακή κυκλοφορία στο κουτί, υποστήριξη της mobo για έναν (!!) ανεμιστήρα πέρα του cpu fan που με έχει οδηγήσει σε τοποθέτηση άλλων 2 ανεμιστήρων με ρεύμα από το τροφοδοτικό), με αποτέλεσμα κάποιες φορές να μου έχει σβήσει. Τις τελευταίες μέρες μου έσβησε, το άφησα να δουλέψει μόνο με τους ανεμιστήρες. Την επόμενη άνοιξε και έσβησε ενώ ήταν idle. Έκτοτε έχει μια πολύ περίεργη συμπεριφορά.

Bootάρει κατευθείαν στην πρώτη επιλογή του grub (Ubuntu) και το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι lock screen ubuntu, χωρίς να έχω δει ΚΑΘΟΛΟΥ bios / grub/ asrock logo κλπ. (Εμφανίζεται μάλιστα και κάθε φορά κάτι σα μωσαϊκό σε όλη την οθόνη για ένα δευτερόλεπτο, ενώ κάποιες φορές στο lock screen έχω μια ροζ γραμμή στις 3 αριστερότερες γραμμές πίξελ). Πέρα από αυτά όμως φαίνεται να δουλεύει, κάνω log in κανονικά, χωρίς βέβαια να το στρεσάρω ή να ελέγξω θερμοκρασίες.

Το δοκίμασα με άλλη κάρτα, έβγαλα τους ανεμιστήρες, άλλαξα τη μπαταρία του CMOS (επίσης είχε χάσει την ώρα μετά από το αρχικό σβήσιμο) και γενικά μόνο στη motherboard θα μπορούσα να το αποδώσω. Με άλλο bootable δίσκο δεν κάνει τίποτα, μαύρη οθόνη, με bootable usb τίποτα. Τέλος, αφού τον ανοίξω, αν τρέξω

sudo dmidecode |grep -B 2 Stat

όλα φαίνονται να είναι οκ...

Έχει κανείς καμιά παραπάνω ιδέα;

AMD FX-6350, AMD7750 2GB, 2x4GB 1666MHz, Motherboard: μια ASRock, δεν έχω πρόσβαση τώρα στο pc!!

Δημοσ.

Καταρχήν δηλώνω πως δεν έχω ιδέα από Linux!

Από αυτά που καταλαβαίνω (κυρίως από την πρώτη παράγραφο) θα ρωτήσω. Το τροφοδοτικό (το οποίο δεν ανέφερες ποιο είναι) είναι σίγουρα εντάξει;

Αν το τροφοδοτικό έχει κάποια ηλικία (υποθέτοντας την ίδια με τον FX 6350 και την HD7750) και "υπηρεσία" με υψηλές θερμοκρασίες από το κακό airflow που αναφέρεις (τα τροφοδοτικά φθείρονται γρηγορότερα όταν "αναπνέουν" ζεστό αέρα από το σύστημα) . Μήπως λειτουργεί πλέον οριακά (έφτασε σε σημείο να πέσει η απόδοσή του στο όριο που απαιτεί το σύστημα για να λειτουργεί);

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ένα ψιλο-noname είναι στα 500W (το μηχάνημα είχε αγοραστεί απο retailer στο γερμανικό ebay). Υποψιάστηκα για τροφοδοτικό όταν άρχισε να πεθαίνει (μειούμενα διαστήματα που έμενα ανοιχτός, από 30s μέχρι 0) αλλά την επόμενη μέρα άνοιξε και άρχισε να κάνει αυτά τα περίεργα!

Δημοσ.

Οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τροφοδοτικό σου. Δοκίμασε με ένα σίγουρα καλό τροφοδοτικό και αν δεν αλλάξει κάτι, τότε κοιτάς αλλού για πρόβλημα (μητρική, μνήμη κλπ.).

Δημοσ.

Το μωσαικο που βλεπει και οι γραμμές σημαινουν συνήθως οτι η καρτα χαιρεταει αυτον το κοσμο! Πολύ πιθανό να έχει πρόβλημα και το τροφοδοτικό.Κάνε πρωτα ενα reset στο bios ,ασε μόνο την μία μνήμη,βάλε μια πιο μικρη κάρτα και ξαναδοκίμασε.Επίσης δες στην μητρική για φουσκωμένους ή σκασμενους πυκνωτες,

• Like 1
Δημοσ.

Εφάρμοσε το βάζω βγάζω να δεις που είναι το πρόβλημα. Βγάζε ένα ένα τα κομμάτια να δεις ποιο δημιουργει το πρόβλημα. Πχ πρώτα την κάρτα και άνοιξε το πισι. Αν δεις οτι τρεχει κανονικα εκει ειναι το θέμα σου.

Αν δεν βγάλεις ακρή με ραμ, καρτα κλπ, δοκίμασε αλλαγή τροφοδοτικού. 

Και έμενα κάποτε είχα περίπτωση που έκλεινε στο άκυρο και όποτε γούσταρε. Την μία ήταν οι drivers την άλλη η μια ραμ είχε καεί.

• Moderators
Δημοσ.

Οπτικά artifacts = σχεδόν πάντα κάρτα γραφικών.

Αν ήταν τροφοδοτικό, συνήθως θα είχες freezαρίσματα, όχι boot κλπ, αλλά όχι οπτικά artis. Δοκίμασε με άλλη κάρτα γραφικών έστω και του 10ευρου μτχ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...